Ett Europatips innehållandes krydda i form av ytterligare två kontinenter förvandlar kupongen till ett världstips. Det blir matcher i Brasilien, Sverige, Italien, Frankrike och Egypten. 13 rätt ska knåpas fram!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Sverige - USA 2

På Stade Océane i Le Havre väntar gruppfinal när Peter Gerhardssons damer tar emot USA i den sista gruppspelsmatchen från damernas VM-slutspel. Sverige ser ut att få hyggligt stort förtroende, men hjärnan skriker nej, nej nej här. USA är ett lag fyllt av stjärnspelare och Sverige håller inte samma klass. Tvåan ska absolut streckas först och är en tänkbar spik beroende på systemstorlek.

 

2. Thailand - Chile 2

Dam-VM fortsätter i Rennes och Roazhon Park. Asiaterna har åkt på en smärtsam förlust mot USA (13-0) som innebar nytt världsrekord i negativ bemärkelse för deras del. Chile har gjort det bättre och är en befogad favorit inför detta möte och även om de alltjämt står på noll poäng så löser de tre här. Tvåan streckas tidigt och lämnas allena, oavsett hur högt den streckas!

 

3. Forward - Karlslund 2

Vidare till Division 1 Norra. På Trängens IP i Örebro vankas det derby då klassiska BK Forward tar emot Karlslund på hemmagräs. Forward har under ledning av Rickard Nilsson bara en seger på sina fem senaste på hemmagräs och den trepoängaren kom mot bottenkonkurrenten Rynninge. Nu väntar tuffare motstånd och här ser vi värde i att fatta pennan från höger då gästerna har presterat bättre så här långt. X2 känns bra!

 

4. Ljungskile - Lunds BK 1

Skarsjövallen bjuder på nästa möte och då hamnar vi i Division 1 Södra. Tabelljumbon Lund reser till Uddevalla för möte med formstarka Ljungskile och här blir värdarna högt streckade. Andreas Murbeck ådrog sig ett rött kort senast och saknas i hemmalaget på grund av avstängning, men kvalitén bör ändå vara god nog för att trepoängaren ska delas ut till värdarna. Ettan ska streckas först, men räcker stålarna så släng med krysset också då gästernas poängbehov är stort.

 

5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1

På Södermalms IP vankas det feststämning. Inte enbart för att Skövde går bra i serien, utan även för ett 100-års jubileum. Senast blev det 0-0 på Landskrona IP, men det kunde slutat med tre om effektiviteten varit bättre. På hemmagräs gör SAIK starka insatser och hittills har de bara gått poänglösa en gång. Åtvid har gått bra på slutet, men här får de något att bita i. 1X känns bra.

 

6. Tvååker - FC Trollhättan 1

På Övrevi bjuds vi på ett intressant möte mellan två formstarka lag. Värdarna har fem raka utan förlust och på hemmagräs är de inte lätta att tas med heller. Trollhättan kommer till spel med fyra raka trepoängare i bagaget och har fem mål gjorda på de två senaste, varav två av dessa är gjorda av Albinot Rexhepi. Här ser gästerna ut att bli lite väl högt streckade och tack vare hemmalagets fina form tror vi att det kan vara värt att gå emot favoriten. Strecka friskt är att rekommendera men börja med skrällen!
 

7. Utsikten - Assyriska Turabdin 1

På Ruddalens IP tar Söderettans hemmastarkaste lag emot ett Assyriska Turabdin som blandar och ger. Gästerna har noterats för en poäng på de två senaste och på samma matcher har de bara mäktat med ett mål framåt. Utsikten har prickat formen och på hemmagräs har de plockat full pott i fem av sex och spelat oavgjort i en. Ettan känns befogad att börja med, men Jönköpings-laget är inte helt utdömda och en gardering är på sin plats om plånboken tillåter.

 

8. IFK Luleå - Piteå IF 1

Innan vi beger oss utrikes kastar vi oss över Division 2 Norrland. På Skogsvallen i Luleå vankas det Norrlandsderby och här ser värdarna ut att bli favoritbetrodda. Ser vi till inbördes möten så har IFK Luleå inte förlorat mot Piteå på nio år och med deras rådande formkurva finns det inte mycket som talar för att den sviten bryts den här gången heller. Gästerna har bara en seger på de fem senaste som gästande lag och ettan är det tecken som tilltalar mest.

 

9. Tyskland U21 - Serbien U21 1
Nu över till U21-EM från Italien. På Stadio Nereo Rocco ställs en av förhandsfavoriterna i detta mästerskap mot ett Serbien som inte övertygade i premiären. Serberna kammade noll mot Österrike och är nu i stort poängbehov. Tyskland däremot hade inga problem med Danmark och även om ettan streckas högt här är den värd att plocka med tidigt. Tänkbar spik.

 

10. Frankrike U21 - Kroatien U21 1

Under fredagen ska Kroatien försöka stå emot ett bättre lag i Serravalle. Frankrike var en annan favorit inför mästerskapet och kommer från en minst sagt märklig match mot England senast. Trots dubbla missar från elva meter lyckades fransmännen vända på 0-1 till 2-1 och trepoängaren som inkasserades kan visa sig bli guld värd. Kroatien föll klart mot Rumänien och här lär de falla tungt igen.

 

11. England U21 - Rumänien U21 1

England kämpade och slet mot Frankrike senast och var mycket nära att inleda mästerskapet på bästa tänkbara sätt. Men som vi var inne på tidigare lyckades fransmännen till slut få hål på England och förlusten var ett faktum. Rumänien gjorde det bättre än förväntat mot Kroatien, men här ställs de mot betydligt tuffare motstånd. Ettan är helt klart rimligast och bör vara vettig att spika även om den sticker iväg högt i streckningen av Europatipparna.

 

12. Egypten - Zimbabwe 1

Vidare till Afrikanska Mästerskapen och först ut är Kairo-stadion. En av guldfavoriterna i detta mästerskap kliver in i handlingarna direkt, nämligen värdnationen Egypten. På hemmagräs streckas Mohamed Salah och hans lagkamrater upp som skyhöga favoriter och med tanke på vad det är för motstånd som väntar köper vi det fullt ut. Ettan är värd att lämna allena då Zimbabwe inte håller samma klass som motståndet i Kairo!

 

13. Uruguay - Japan 1

Sist men inte minst, Copa América! På Arena do Grêmio i Porto Alegre ställs ett starkt Uruguay mot ett specialinbjudet Japan. Óscar Tabárez såg sina mannar köra över Ecuador i den första omgången, då slutade det 4-0 och skyttekungarna Cavani och Suarez presenterade sig båda två. Japan kommer få jobba hårt för att hålla siffrorna nere, men ettan är det troligaste och bör också vara värd att lämna allena.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel
 

Kassaskåpet! - Chile
Ställs mot ett svagt Thailand och här kommer Chile plocka tre poäng med marginal!

 

Varningen! - Tvååker

Håller sig ettan till runt 25 procent är ett hemmastarkt Tvååker ett vettigt alternativ att plocka!

 

Europatipset 96 rader

1. Sverige - USA X2

2. Thailand - Chile 2

3. Forward - Karlslund X2

4. Ljungskile - Lunds BK 1X

5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1

6. Tvååker - Trollhättan 1X2

7. Utsikten - Ass. Turabdin 1X

8. IFK Luleå - Piteå IF 1X

9. Tyskland - Serbien 1

10. Frankrike - Kroatien 1

11. England - Rumänien 1

12. Egypten - Zimbabwe 1

13. Uruguay - Japan 1

 

Europatipset 864 rader

1. Sverige - USA X2

2. Thailand - Chile 2

3. Forward - Karlslund 1X2

4. Ljungskile - Lunds BK 1X

5. Skövde AIK - Åtvidaberg 1X2

6. Tvååker - Trollhättan 1X2

7. Utsikten - Ass. Turabdin 1X

8. IFK Luleå - Piteå IF 1X

9. Tyskland - Serbien 1

10. Frankrike - Kroatien 1X

11. England - Rumänien 1

12. Egypten - Zimbabwe 1

13. Uruguay - Japan 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100