Denna gång bjuder Europatipset på en jackpot på ca 2,5 miljoner kronor. Det med en omgång med flera spelvärda streck och en hel del överstreckade matcher. Vi tar oss igenom matcher från Superettan och Division 1 i Sverige, Copa América i Brasilien, kvalfotboll i Spanien, Eliteserien i Norge och avslutande U21-EM i Italien. Varningen är ofattbart lite streckad och ska med på varje kupong. Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 16.59

 

1. Halmstad - Mjällby 1

Vi inleder Europatipset med ett Halmstad som varit det spelförande laget i samtliga hemmamatcher under året. I de två senaste har det gett utdelning med en seger och en oavgjord kamp. Inledningen av året har annars varit tung och kanske kan det vända åt rätt håll nu. För Mjällby har det varit helt omvänt. Nykomlingen från Division 1 har radat upp segrar och senaste förlusten kom 21:a april. På hemmaplan är laget ligans bästa men på bortaplan har det gått trögare. Halmstad har ett bättre lag på pappret och med hemmafördel är det en vettig spik till bra spelvärde.

 

2. Vasalund - Akropolis 2

Vi tar oss ner i systemet till norra delen av Division 1. Vasalund har nu fem raka matcher utan förlust. De tre senaste har slutat oavgjort vilket också blivit fallet i sju av säsongens tolv omgångar. På hemmaplan är laget hittills obesegrat men här blir det tuffare motstånd. Akropolis leder tabellen efter att ha tagit poäng i samtliga matcher. De fem senaste har gett tre pinnar var och hela 20-1 i målskillnad. Att Vasalund ska kunna vinna här är helt osannolikt. Däremot kan krysset gärna komma med på större system.

 

3. Värnamo - Utsikten 1

I den södra delen av landet tog Värnamo en efterlängtad trepoängare när Eskilsminne besegrades på bortaplan. Det var första vinsten sedan i april och borde ge vind under vingarna inför mötet här. På hemmaplan längtar fansen efter säsongens första seger efter fem oavgjorda och två förluster. Utsikten har inlett året på ett betydligt bättre sätt och placerar sig på en tredjeplats i tabellen. Däremot har det på bortaplan gått sämre senaste tiden då endast en av nio poäng har inbringats. Här kan det gå hur som helst. Helgardera och gå vidare. 

 

4. Paraguay - Qatar 2

Vi tar oss utanför Sveriges gränser och flyger över Atlanten till Sydamerika där Copa América spelas. Paraguay har inte rosat marknaden med segrar senaste åren. Sedan årsskiftet 2016/16 har det bara blivit sex vinster på 28 landskamper. Bortalaget har gjort betydligt bättre ifrån sig på sistone. Bara i år har det blivit sju trepoängare då laget gick rent i Asian Cup. Här kan omgångens skräll mycket väl komma och bli en riktig rensare. Ta med tvåan på alla system!

 

5. Uruguay - Ecuador 1

Uruguay åkte ur förra årets världsmästerskap i kvartsfinalen mot de blivande mästarna Frankrike. Gruppen gick laget rent från och i åttondelsfinalen slogs Portugal ut. Det är ett landslag som kryllar av stora namn såsom Suárez, Cavani och Godín. I träningsmatchen mot Panama behövde nyss nämnde Suárez, som är tillbaka efter en knäskada, bara sex minuter på plan innan han sköt bollen i mål. Ecuador har inte vunnit någon match i år och har en betydlig tunnare trupp. Ettan är bergsäker även om den blir överstreckad.

 

6. Albacete - Mallorca 1

I den spanska andradivisionen spelas det om vilka lag som följer med Osasuna och Granada till La Liga nästa säsong. Albacete har ett 2-0-underläge att hämta igen från första mötet. Det var en match där Albacete inte lyckades få ett enda skott på mål. På hemmaplan har det dock spelats betydligt bättre fotboll under säsongen och endast två gånger har det blivit torsk på Estadio Carlos Belmonte. Senast lagen möttes här blev det seger för hemmalaget. Mallorca hamnade endast två poäng bakom Albacete efter ligans 42 omgångar. Matchen kommer säkerligen bli jämn och krysset behövs plockas med men hemmalaget ska stå som favoriter.

 

7. Rosenborg - Vålerengen 2

Vi tar oss tillbaka till Norden och matcher från norska Eliteserien. Rosenborg har varit årets flopp så här långt men har nu två raka segrar bakom sig. I vänskapskampen mot Kolstad i måndags gick proppen ur och hela åtta bollar hittade i nät. Fem av målen gjordes av Alexander Söderlund som även nätade i senaste hemmamatchen mot Mjöndalen. Vålerengen har skrapat ihop fem poäng fler och ligger på en fjärdeplats i en jämn tabell. Laget tog senast det var spel annorstädes sin första vinst på bortaplan när Ranheim kördes över med 5-1. Hemmalaget blir alldeles för stora favoriter här. Helgardera på stora systemet och jobba in tvåan!

 

8. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1

Bodö/Glimt åkte på säsongens första hemmaförlust senast mot Brann. Annars har laget presterat bra. Fem av de nio matcher som har spelats har slutat med tre poäng. Svenske Amor Layouni går mot sin målmässigt bästa säsong hittills då han redan ha stått för fem fullträffar. Strömsgodset var det spelförande laget i förlusten senast men lyckades bara få till ett skott på mål. Hälften av årets matcher har slutat med noll poäng och på bortaplan har det ännu inte blivit någon seger. Ettan blir överstreckad vilket motiverar gardering även om Bodö/Glimt ska vara favoriter.

 

9. Lilleström - Viking 1

Lilleström vann med klara siffror mot Vålerengen i en match som var betydligt jämnare än slutresultatet visar. De tre senast spelade har slutat med tre poäng även om två av matcherna inte tillhört ligaspelet. Men tre vinster på rad föder ändå självförtroende. Vikings senaste ligamatch slutade med brakförlust. Serieledande Molde körde över bortalaget och vann med hela 5-1. Dessutom torskade laget i träningsmatchen mot Start från divisionen under. Fördel Lilleström här.

 

10. Mjöndalen - Kristiansund 2

Mjöndalen har inte tagit någon ligaseger sedan fjärde maj. Tre av de fyra senaste matcherna har slutat med förlust och laget är inte alls i form. Det är däremot Kristiansund som tagit poäng i de sex senaste ligamatcherna. Segern mot Molde för en månad sedan var imponerande och det här laget kan verkligen utmana om Europa-platserna. Solberg Olsen saknas i försvaret efter sitt röda kort senast vilket inte gör saken lättare för hemmalaget. Spik!

 

11. Sarpsborg - Odds BK 1

Vi avslutar den norska omgången med ett möte mellan botten och toppen. Sarpsborg tillhör den trio som har lägst poäng i ligan och har med sin enda seger vunnit minst antal matcher av alla i år. Senaste fyra omgångarna har det blivit idel förluster vilket är precis motsatt mot Odds BK som vunnit senaste fyra. Bortalagets enda förlust i år kom mot Vålerengen och det var på bortaplan. Sarpsborg har ett bättre lag än vad resultaten visar och här kommer det bli jämnt. Med hemmafördel och ett fantastiskt spelvärde på ettan bör den spikas.

 

12. Italien U21 - Spanien U21 2

Vi avslutar Europatipset med två matcher från U21-EM. Värdnationen Italien behövde inte kvala in till årets slutspel och med tanke på resultaten som gjorts senaste tiden var det kanske lika bra det. Spanien däremot har gått som tåget och bara förlorat en match under senaste året. Valencia-spelaren Carlos Soler gjorde två av målen i segern mot Österrike i mars och mittfältaren har varit given i klubblaget under året. Spanien blir överstreckade men är ändå en vettig spik.

 

13. Polen U21 - Belgien U21 x

I samma grupp finner vi Polen som slutade på en andra plats i sin kvalgrupp. De fyra bästa tvåorna fick slåss om två platser i turneringen och Polen tog sig hit genom att slå ut Portugal. På de tio matcher som spelades i kvalet tog de poäng i varje. Belgien tog hela åtta trepoängare och förlorade inte heller dom i kvalet. Laget har matchats mot tufft motstånd i år där det blivit torsk mot både Danmark och Frankrike. Tvåan blir alldeles för överspelad och här kan allt hända. Ta med alla streck på stora systemet.

 

Kassaskåpet! - Uruguay

Uruguay har ett av världens bästa anfallspar på landslagsnivå i Suárez och Cavani. Defensivt styr Godín och Giménez och här ska Ecuador inte ha en chans. På Mineirão i Brasilien kommer det bli målrikt och en säker etta.

 

Varningen! - Qatar

Qatar visade upp sin bästa sida i Asian Cup i början av året där det blev sju segrar på lika många matcher. Almoez vann skytteligan i turneringen med hela nio fullträffar och det är en spelare att se upp med. Paraguay hade innan segern mot Guatemala i söndags inte vunnit sedan 2017 och här kan det mycket väl skrälla!

 

Europatipset 96 rader

1. Halmstad - Mjällby 1

2. Vasalund - Akropolis x2

3. Värnamo - Utsikten 1x2

4. Paraguay - Qatar 12

5. Uruguay - Ecuador 1

6. Albacete - Mallorca 1x

7. Rosenborg - Vålerengen 12

8. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1x

9. Lilleström - Viking 1

10. Mjöndalen - Kristiansund 2

11. Sarpsborg - Odds BK 1

12. Italien U21 - Spanien U21 2

13. Polen U21 - Belgien U21 x

 

Europatipset 864 rader

1. Halmstad - Mjällby 1

2. Vasalund - Akropolis x2

3. Värnamo - Utsikten 1x2

4. Paraguay - Qatar 12

5. Uruguay - Ecuador 1

6. Albacete - Mallorca 1x

7. Rosenborg - Vålerengen 1x2

8. Bodö/Glimt - Strömsgodset 1x

9. Lilleström - Viking 1x

10. Mjöndalen - Kristiansund 2

11. Sarpsborg - Odds BK 1

12. Italien U21 - Spanien U21 2

13. Polen U21 - Belgien U21 1x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100