EM-kvalet fortsätter och det är detta som sätter prägel på veckans första Europatips. De nio inledande matcherna hämtas från kampen om EM-biljetter och favoriter finns det gott om. Därefter blickar vi mot damernas världsmästerskap då kupongen fortsätter in på onsdagen. Mot 13 rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Island - Turkiet X

Först ut är Laugardalsvöllur där Erik Hamréns Island ska mäta sina krafter med ett formtoppat Turkiet. Senol Günes mannar kommer närmast från en rättvis 2-0-seger hemma mot de regerande världsmästarna Frankrike och mycket talar för att de fortsätter plocka poäng. Formen är som sagt god, tre raka segrar med 9-0 i målskillnad vittnar om att gästerna blir att räkna med i denna kvalgrupp. Island borta är dock ingen enkel uppgift och då risken finns att tvåan blir överstreckad finns det värde i att börja med krysset.

 

2. Belgien - Skottland 1

Nästa stopp gör vi på Kung Baudouin-stadion i Bryssel. Här streckas Roberto Martínez manskap upp som blytunga favoriter, och vi köper det! Skottland fick med nöd och näppe med sig tre poäng från hemmamötet med Cypern då segermålet gjordes med bara några få minuter kvar. Belgien hade en enklare dag på jobbet senast efter 3-0 mot Kazakstan och sett till målchanser kunde och borde det blivit större siffror. Ettan är det klaraste tecknet!

 

3. Ungern - Wales 2

Från Bryssel till Budapest och en minst sagt intressant match i grupp E. Värdnationen toppar denna grupp tillsammans med Kroatien på sex poäng vardera. Därefter hittar vi Wales som trea, på tre poäng. The Dragons, som leds av United-legenden Ryan Giggs, föll med uddamålet mot Kroatien borta och även om detta inte är en enkel uppgift på pappret så anser vi att Giggs har det bättre laget. Tvåan målas först, men bör garderas då det är viktiga poäng på spel på Groupama Arena.

 

4. Vitryssland - Nordirland X

Vidare till Dinamostadion och då hamnar vi i grupp C där toppen gästar botten. Igor Kriushenko och hans Vitryssland har gått på tre raka nederlag så här långt, men då har de ställts mot Nederländerna och just Nordirland på bortagräs, samt Tyskland hemma. Gästerna har däremot tre raka segrar, men då är två av dessa mot Estland samt en mot dessa vitryssar. Borta vann de med uddamålet mot Estland och här ser de ut att bli lite väl stora favoriter på förhand. Vi tror på skrällen och hoppas att värdarna löser poäng. 1X rensar bäst!

 

5. Albanien - Moldavien 1

Qemal Stafa-stadion i Elbasani bjuder oss på detta möte där inget av lagen bör ha chans att utmana om topp 2. Grupp H är vad som gäller, och i samma grupp huserar Island, Frankrike och Turkiet ihop med Andorra. Albanerna streckas upp som favoriter på hemmagräs, vilket är förståeligt då Moldavien är en fotbollsnation som sällan imponerar, speciellt inte på resande fot. Ettan ska med, men räcker stålarna kan krysset vara bra att plocka också.

 

6. Ryssland - Cypern 1

Cypern fortsätter sin bortaturné och även om de var nära att överraska i Skottland senast tror vi inte de mäktar med samma prestation här. Stanislav Tjertjesov såg sina mannar ha fullkomlig lekstuga mot San Marino senast där det rann iväg till hela 9-0. Riktigt så stora siffror lär det inte bli här, men ettan gäller som glasklar favorit då Dzyuba och co lär spela in tre välbehövliga poäng i kampen om andraplatsen. Ettan är värd att lämna allena oavsett streckningsgrad på Nizjnij Novgorod-stadion!

 

7. Grekland - Armenien 1

Angelos Anastasiadis fick se sitt Grekland bli mosade av Italien senast. Nu väntar ny hemmamatch och den här gången en mer överkomlig sådan, åtminstone på pappret. Efter två raka nederlag hemma på Atens Olympiastadion ser majoriteten av Europatipparna ut att räkna med en tillbakastuds för värdnationen, vilket vi också tror. Armenien har ett bortafacit som lämnar mer att önska och här slår de ur underläge. Kanske kan de kriga in en poäng så beroende på systemstorlek finns det värde i att strecka med krysset också.

 

8. Italien - Bosnien 1

I Turin ska Roberto Mancini och hans blåklädda Italien fortsätta leverera vinster och mycket talar för att de gör det. Bosnien föll tungt mot Finland i Tammerfors  senast och här blir det inte direkt lättare. Mancinis “nya” landslag har imponerat så här långt och 3-0-segern i Aten senast var stabil. På Allianz Arena tror vi att värdnationen är bra nog för fjärde raka segern. Ettan känns helt klart vettig att spika då gästernas form känns svag.

 

9. Liechtenstein - Finland 2

Sist ut för EM-kvalet denna gång är Rheinpark Stadion. Även denna match hämtas från grupp J där grannlandet Finland ska hämta tre nya poäng i Vaduz. Finnarna kommer närmast från en stabil 2-0-seger hemma mot Bosnien, vilket ledde till att de seglat upp på andraplatsen bakom suveräna Italien. Rene Pauritsch har inte fört sitt Liechtenstein till poäng så här långt och lär inte göra det här heller. Tvåan känns bäst och bör vara stabil nog för en spik.

 

10. Frankrike Dam - Norge Dam 1

På onsdag fortsätter vi med dam-VM. På Allianz Riviera i Nice vankas det toppmöte då värdnationen ställs mot Norges damer. Les Blues fick en drömstart på mästerskapet då Sydkorea besegrades med 4-0 i premiären och mycket talar för att fransyskorna fortsätter på vinnarspåret. Norge spelar detta VM-slutspel utan Ada Hegerberg vilket gör landslaget något försvagat. Inför hemmapublik i ett VM där Frankrike går för guld tror vi de löser andra raka segern. Ettan streckas först.

 

11. Nigeria Dam - Sydkorea Dam 1

I samma grupp som nationerna ovan hittar vi detta möte på Stade des Alpes i Grenoble. Båda nationerna kammade noll senast så ska hoppet om avancemang leva känns tre poäng som ett måste, både för Nigeria och Sydkorea. Streckningen vittnar om en öppen historia, vilket vi håller med om. Gardera friskt är att rekommendera men utgå gärna från ettan då den ser ut att bli lägst streckad.

 

12. Tyskland Dam - Spanien Dam X

Vidare till Valenciennes och Stade du Hainaut där detta toppmöte ska genomföras. Tysklands damer är ihop med värdnationen och spanjorskorna tänkbara guldkandidater. Tyskorna öppnade mästerskapet med en välbehövlig seger mot Kina, men det blev bara 1-0. Spanien stod för en, åtminstone offensivt sätt, bättre insats med tre mål framåt på Sydafrika och här tycker vi att tyskorna ser ut att bli lite väl stora favoriter. Helgarderingen känns lämplig då Spanien inte bör räknas bort helt, även om de historiskt sett haft tufft mot Tyskland...

 

13. Nosaby IF - Hässleholms IF 1

Avslutar gör vi på hemma på svensk mark med hjälp av Division 2 Östra Götaland. Derby är vad som väntar i Svedala där formstarka Nosaby gästas av formsvaga Hässleholm. Gästerna mäktar med endast en poäng på de fem senaste, vilket är svaga siffror inför ett derby. Nosaby däremot stoltserar med fyra segrar av fem möjliga, varav tre är på hemmagräs. Ettan är favoritstreckad, men ska så också vara. Tänkbar spik i de mindre systemen.

 

Kassaskåpet! - Belgien

Belgien har ett lyxproblem sett till vilken kvalité truppen består av. På hemmagräs är de skoningslösa och att de går miste om segern när Skottland gästar känns inte vidare troligt.

 

Varningen! - Vitryssland

Ställs mot Nordirland hemma och här ser gästerna ut att bli överstreckade. Vitryssland kan bättre än vad de visat upp så här långt och då gästerna inte imponerat något nämnvärt lutar det åt skrällen här. Jobba!

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Europatipset 96 rader

1. Island - Turkiet X2

2. Belgien - Skottland 1

3. Ungern - Wales X2

4. Vitryssland - Nordirland 1X

5. Albanien - Moldavien 1

6. Ryssland - Cypern 1

7. Grekland - Armenien 1X

8. Italien - Bosnien 1

9. Liechtenstein - Finland 2

10. Frankrike D - Norge D 1

11. Nigeria D - Sydkorea D 1X

12. Tyskland D - Spanien D 1X2

13. Nosaby - Hässleholm 1

 

Europatipset 864 rader

1. Island - Turkiet X2

2. Belgien - Skottland 1

3. Ungern - Wales 1X2

4. Vitryssland - Nordirland 1X

5. Albanien - Moldavien 1

6. Ryssland - Cypern 1

7. Grekland - Armenien 1X

8. Italien - Bosnien 1

9. Liechtenstein - Finland 2

10. Frankrike D - Norge D 1X

11. Nigeria D - Sydkorea D 1X2

12. Tyskland D - Spanien D 1X2

13. Nosaby - Hässleholm 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100