Den 14:e april drar den sista säsongen igång av världens kanske mest hypade tv-serie någonsin. Game of Thrones har berört folk från hela världen sedan första säsongen släpptes 2011 och när sista säsongen närmar sig är det dags att placera spelen på vem som kommer regera de sju kungarikena i Westeros. Skulle ingen vinna annuleras alla spel. OBS artikeln innehåller spoilers från tidigare säsonger och rykten om kommande säsong.

Tryck här för att betta på GOT19

Alla odds är hämtade från Unibet

Säsong 8 närmar sig med stormsteg

I serien baserad på historien från George R.R Martin där vem som helst tidigare kunde dö har det blivit mer "Hollywood" över de senaste säsongerna. Dock har producenten Bryan Cogman sagt att sista säsongen och framförallt sista avsnittet kommer att hedra skaparens ursprungliga avsikter. 

"Säsong 8 handlar om alla olikartade karaktärer som kommer samman för att möta en gemensam fiende som hanterar sitt eget förflutna och definierar den personen de vill vara inför en viss död. Det är en otroligt känslosam, bitterljuv sista säsong och jag tror att den hedrar Georges original plan för vad han tänkte göra - vilket vänder den här typen av berättelse på huvudet."

I slutet av säsong sju förlorade Daanerys Targarian en av sina tre drakar och det som avslöjades med ett par ögon redan på posters under säsongen blev verklighet i näst sista avsnittet. The Knight King omvandlade draken till en Isdrake och i sista avsnittet river de "The Wall" som skyddat kungarikena mot farorna tidigare. 

Skulle The Knight King vinna kriget vore det en stor besvikelse för fansen men räkna med att The White Walkers inte kommer ge sig i första taget. Kommer Cersei och House Lannister klara av att samarbeta med Targaryen och Stark-familjen för att besegra fienden? 

De är favoriter enligt oddsen

Bran Stark 2,00

Bran Stark har seglat upp som favorit enligt Unibet efter att Jon Snow och Daenerys Targaryen varit solklara favoriter tidigare. Det fjärde barnet till Ned Stark är mer känd som Three-Eyed-Raven vars övernaturliga krafter kommer att komma till stor användning i kriget mot The White Walkers. Three-Eyed-Raven är den enda som vet om att Jon Snow är en Targaryan och hans personlighet har förändrats kraftigt i slutet av serien. Det har också gått en hel del rykten om att Bran Stark kommer förvandlas till The Knight King i slutet av serien.

Jon Snow 4,50

Jon Snow, egentligen Aegon Targaryen är son till Lyanna Stark och Rhaegar Targaryen, något som hållits hemligt för honom och alla andra i hela hans liv. Istället har han blivit känd som Jon Snow, Neds bastard son. Snow har redan dött en gång under serien men väcktes till liv igen och är inför sista säsongen Kung av North och Winterfell. Eftersom han är den rättmätige arvingen till tronen, och med tanke på att han lär få reda på det av Bran Stark, är det många som tror att han kommer att regera de sju kungarikena om det blir seger mot The White Walkers.

Daenerys Targaryen - 5,00

Daenerys Targaryen, Queen of Dragons, har haft en lång väg till den status hon har i serien idag. Efter att ha spenderat sitt liv i främmande länder efter att hennes föräldrar blivit kuppade av tronen har män försökt döda henne genom hela serien. Hon har sålts som ett köttstycke, blivit kedjad, förråd, våldtagen och nersmutsad. Världen hade inte sett en drake sedan hennes "döttrar" föddes. Hon föddes för att styra de sju kungarikena och det är hennes mål och enligt oddsen är hon tredje favorit att lyckas med detta. 

Tyrion Lannister - 5,00

Den kortväxte Tyrion Lanister är en av favoritkaraktärerna i serien och Peter Dinklage har vunnit Golden Globe för hur han porträtterar Daenerys rådgivare och högra hand. Han har inte haft det lätt som dvärg i ett hus av Lannisters och har setts som en förrädare i sin familj då han blev ditsatt på falska grunder för att ha dödad sin kusin Joffrey. Unibet tror att det finns relativt stora chanser att han får härska de sju kungarikena. 

Tryck för att lägga ditt spel på den du tar tronen

Vad vet vi inför sista säsongen?

Som vanligt är det stort hemlighetsmakeri när det gäller handlingen i Game of Thrones. Det har släppts trailers men de avslöjar inte särskilt mycket. Med ungefär sju veckor till premiär har det inte avslöjats allt för mycket om hur det kommer gå. I "Teaser Trailern" är det i princip bara eld och is som visas medan ytterligare en trailer har släppts innehållande Aria och Sansa Stark plus Jon Snow i ett underjordiskt rum i Winterfell. Det visades också material under reklampausen i Golden Globe där Daenerys Targaryen och Sansa Stark träffas i Winterfell och där Sansa säger "Winterfell is yours, your grace". Dock har det också gått rykten om att Sansa är arg på Jon över att han böjt knäet för Daenerys. 

Det lär släppas fler trailers ju närmre den avslutande säsong åtta vi kommer. Det sista som hände i säsong 7 var att Jamie Lannister lämnade sin syster Cercei och The White Walkers bröt sönder "The Wall" med sin Isdrake. HBO har tagit sitt hemlighetsmakeri till en ny nivå då man filmat alternativa slut plus skapat ny teknologi, allt för att inte något ska läckas till allmänheten. Alla manus får skådespelarna i surfplattor som raderas direkt efter inspelad scen. Tänk typ som i Mission Impossible; "This will self destruct".

Sophie Turner, skådespelerskan som spelar Sansa Stark, har gått ut och sagt att sista säsongen blir blodigare med mer död och mer känslomässigt förödande än något av de tidigare åren. Detta förstärks av en bild som Maisie Williams, skådespelerskan bakom Arya Stark, la upp på Instagram innehållande två blodiga skor med texten "Goodbye Belfast, Goodbye Area, Goodbye Game of Thrones".

Det kommer säkerligen bli ett stort slag i Winterfell då det har rapporterats att skådespelarna spenderade 55 raka inspelningsdagar i dåligt väder för ett slag i Winterfell. Det kan jämföras med ett av de mest klassiska slagen i seriens historia "The Battle of Bastards" som tog 25 dagar att spela in. 

För fans som kommer ha ett stort tomrum när serien är över finns det glädjeämne. En spinoff som utspelar sig 10,000 år före Game of Thrones håller redan på att produceras. 

De två första avsnitten kommer att vara en timme långa medan resterande är på 1 timme och 20 minuter. Det blir nästan som sex hela filmer. Någon mer som längtar tills den 14:e april?

Avsnitt 1 - 14 april - 60 minuter
Avsnitt 2 - 21 april - 60 minuter
Avsnitt 3 - 28 april - 80 minuter
Avsnitt 4 - 5 maj - 80 minuter
Avsnitt 5 - 12 maj - 80 minuter
Avsnitt 6 - 19 maj - 80 minute