Det blev ännu en genomklappning för Nashville Predators och Pekka Rinne i synnerhet när finalserien återvände till Pittsburgh. Efter att ha varit ett monster i både Game 3 och Game 4 där han totalt motade 50 av 52 skott var han en skugga av sig själv i Game 5.

Slakten började redan efter 50 sekunder då Sidney Crosby lyckades ordna ett powerplay. Efter 90 spelade sekunder pangade Justin Schultz in 1-0. Efter 6:43 var det dags igen när förra årets succéspelare Bryan Rust backhanda in 2-0 bakom Pekka Rinne. 3-0 kom med 10 sekunder kvar av första perioden när det var spel i 4 mot 4.

Inför den andra perioden var han plockad och fick sätta på sig kepsen på bänken. Det blev inte mycket bättre med Juuse Saros och spektaktlet slutade i hela 6-0 till pingvinerna. 

Svårt i Pittsburgh

Rinne verkar inte trivas i Pittsburgh, det här blev hans sjätte torsk när han har startat mellan stolparna i Pittsburgh. När han mötte media efter matchen var han tydlig:

- Ni vet så klart vad som hände i de två första matcherna. Men det ändrar inte sättet jag spelar eller förbereder mig inför match. Nu ska vi vinna Game 6 och sen kommer vi tillbaka hit och spelar den bästa matchen i den här serien, säger Predators-målvakten till nhl.com

Predators stjärnback PK Subban var självsäker även han.

- Det är bara att lyfta på hatten. Pittsburgh var bra idag. Vi var inte bra nog idag så det är bara att glömma det här och börja fokusera på Game 6.

Och fortsätter:
 - Vi kommer vara bättre i nästa match. Vår säsong står på spel, säger han till nhl.com

För även om hemmastarka Predators skulle lyckas studsa tillbaka ikväll när de åter är hemma i "Smashville" så kommer den eventuella Game 7 att vara i Pittsburgh. Där hela laget tycks underprestera.

 

Spela på Stanley cup-finalen hos Betfinal