Vi svävar fortfarande på moln efter den makalösa bragden, som vi trots allt får kalla det, mot Italien som gav oss en VM-biljett till Ryssland nästa sommar. Nu har äntligen dagen med stort D kommit, hela fotbollsvärlden står och väntar nervöst på årets i särklass viktigaste händelse, självklart snackar vi om lottningen till fotbolls-VM 2018.

Missa inte vår genomgång av Fotbolls-VM i Qatar 2022!

Såhär går lottningen till

Innan vi kan pusta ut ordentligt och blicka framåt ska de 32 deltagande länderna delas in i 4 grupper. Lottningen går av stapeln idag, den 1:a december kl 16:00 i Kremlin Palace i hjärtat av värdnationens huvudstad Moskva. Lag som tillhör samma förbund kan inte hamna i samma grupp, t.ex. så kan inte Uruguay och Brasilien lottas in i samma grupp.

Här är de 4 seedningsgrupperna:
Seedningsgrupp 1: Ryssland, Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen, Frankrike
Seedningsgrupp 2: Spanien, Schweiz, England, Colombia, Mexiko, Uruguay, Kroatien, Peru
Seedningsgrupp 3: Costa Rica, Tunisien, Egypten, Senegal, Iran, Sverige, Danmark, Island
Seedningsgrupp 4: Nigeria, Japan, Marocko, Panama, Sydkorea, Saudiarabien, Australien, Serbien

Följ lottningen live hos TVmatchen.nu

Där finns ett par olika sätt att rygga eftermiddagens VM-lottning, det kanske allra enklaste sättet att följa lottningen till fotbolls-VM 2018 är att ladda ner Tvmatchens mobilapp som du hittar på www.tvmatchen.nu, App Store eller Google Play.  För dig som har tillgång till en dator kan du självklart följa den via Tvmatchens hemsida. Det går även alldeles utmärkt att streama lottningen via Cmore’s senaste satsning, Sportkanalen, förutsatt att du har ett abonnemang som tillåter det.