Äntligen fredag och snart en helg fullspäckad med matcher från Europas största ligor! Redan ikväll inleds omgång 13 av La Liga och omgång 14 av Ligue 1 men det är inte där vi lägger fokus ikväll. Istället vänder vi blicken mot tyska Bundesliga och närmare bestämt matchen mellan Freiburg och Bundesliga-ledaren Leipzig!

SC Freiburg – RB Leipzig | Avspark 20.30


Den 12:e omgången av Bundesliga inleds ikväll på Schwarzwald-Stadion i Freiburg där hemmalaget SC Freiburg tar emot serieledande RB Leipzig!

Mycket överraskande toppar Leipzig Bundesliga efter 11 spelade omgångar. Laget har med sina 27 poäng, 3 poäng fler än giganten Bayern München på andraplatsen. Ännu har Emil Forsberg och hans lagkamrater inte förlorat, vilket är ganska fantastiskt med tanke på att laget är nykomlingar i den tyska högsta ligan.Frågan är hur länge Leipzig kan bevara serieledningen? Är det bara en oerhört bra form laget befinner sig i och kommer den avta någon gång? Det är många frågor kring Leipzig i dagsläget men en sak är säkert, Leipzig är ruskigt bra och Emil Forsberg är riktigt het!

Freiburg placerar sig på en 10:e plats med 15 inspelade poäng som resultat av 5 segrar och 6 förluster. Mot Leipzig ser laget på förhand ut att få det riktigt tufft och det speglas även i de höga oddsen hos Folkeautomaten! Högt spelvärde i Leipzig-seger ikväll och med de fina odds som Folkeautomaten erbjuder så lockar bortasegern till spel!


Freiburg – 4.40 | Oavgjort – 2.20 | RB Leipzig – 1.90

Kvällens övriga matcher

20.45Stade RennesvsToulouse(1) 2.35 (X) 3.00 (2) 3.20
20.45EibarvsBetis(1) 1.95 (X) 3.30 (2) 4.05