Under helgen spelades inte mindre än 27 VM-kvalmatcher i Europa och intressantast ur svenska ögon sett var givetvis Sveriges bortamatch mot Frankrike i grupp A.

Frankrike – Sverige | 2 – 1


En på förhand svår bortamatch väntade Sverige som skulle gästa EM-finalisten Frankrike. Sverige ställde ett relativt orutinerat landslag på banan i jämförelse med de franska storstjärnorna. Deschamps mönstrade som väntat en stark elva och Janne och hans manskap var aldrig menade att ha en chans på poäng borta i Paris.

Efter en trist och mållös första halvlek fick vi se tre mål i den andra halvleken. Tråkigt nog var två av dessa i den svenska kassen. Dock var det Sverige och Emil Forsberg som tog ledningen. I den 55:e matchminuten gjorde Leipzig-succén ett fantastiskt drömmål när han placerade in en frispark bakom en chanslös Hugo Lloris. Tabelledning i den stunden, en ledning som dock inte varade mer än tre minuter när Paul Pogba via Varanes nickskarv noterades för kvitteringen i den 58:e minuten.Därefter dröjde det inte länge till innan även franska ledningsmålet kom. I den 65:e minuten kunde Payet placera in ledningsmålet efter en kontroversiell situation där målvakten Olsen tappat bollen i en trång situation. Sverige kunde inte resa sig och istället kammade Blågult noll poäng från Stade de France. Detta innebar att Sverige föll ner på tredjeplatsen bakom Nederländerna som vann sin match borta mot Luxemburg.

Frankrike toppar gruppen med 10 poäng, tre fler än tvåan Nederländerna och trean Sverige med 7 poäng vardera. Nu kommer tabellplaceringen stå sig fram tills mars månad då VM-kvalet i Europa fortsätter med bland annat Sverige – Vitryssland, Luxemburg – Frankrike och Bulgarien – Nederländerna.

Övriga resultat från grupp ABulgarienvsVitryssland1 - 0
CypernvsGibraltar1 - 3