Stockholm Open är slut. Denis Shapovalov, som var en av favoriterna inför turneringen, vann. I Antwerpen fick vi se en fantastisk återkomst från Andy Murray som vann sin första titel sen början av 2017 och i Moskva vann Andrey Rublev. Ny vecka nu, och dags för större turneringar. Veckans turneringar tillhör 500-kategorin. Ganska många poäng att slåss om.

Basel och Wien är veckans två spelplatser. Mycket under dessa sista veckor av säsongen handlar om vilka spelare som ska kvalificera sig för ATP-slutspelet i London, men det finns det just nu inga odds uppe på så vi lämnar det lite. Vi noterar bara att Matteo Berrettini, Roberto Bautista Agut och David Goffin antagligen är de tre spelare som slåss om den sista platsen.

Federer berättigad storfavorit i Basel

Odds var det. Vi tittar på veckans slutsegrarodds och börjar i Basel. Roger Federers hemstad där han denna vecka har chansen att vinna sin fantastiska tionde titel. Enkelt blir det dock inte motståndare finns utan tvekan.

Tennis basel wien

Federer stor favorit på hemmaplan. Han var en gång bollkalle i den här turneringen och har sen dess alltså vunnit inte mindre än nio gånger. Ingen superbra lottning kanske. Han börjar visserligen mot svagt motstånd i första två omgångarna men sen kanske landsmannen Stan Wawrinka som visade form i Antwerpen förra veckan i kvarten och eventuellt Stefanos Tsitsipas i semi. Ska dock sägas att Federer har 17-0 i inbördes möten mot Wawrinka på hardcourt, och Tsitsipas känns trots allt som en spelare som Federer ska slå, så en normal vecka når nog Federer final.

I en eventuell final för Federer gissar jag på någon av Goffin, Bautista eller Alexander Zverev. Han kommer vara storfavorit oavsett vem av dem det blir. Han har lite svårt för Zverev, så han hoppas nog på att slippa honom men på hemmaplan, Federer kommer vara favorit i varje match han spelar den här veckan. Storfavorit till och med. 2.50 kan absolut vara ett odds värt att spela.

Federer vinner - Spela till 2.50 hos LeoVegas

Om man letar lite högre odds så hade jag tittat på någon av de troliga finalisterna. Goffin och Bautista är på samma kvar av lottningen och någon av dem når nog semifinal, eventuellt mot Zverev. Goffin har tre raka segrar mot Bautista och varför inte. Goffin har också slagit Federer en gång tidigare så även om Federer väntar i finalen finns en möjlighet.

Goffin skräller till 13 gånger - Spela här!

Thiem en klen favorit i Basel

Vi tar oss vidare till Wien där det ser helt otroligt jämnt ut på förhand. Om jag får avgöra har inte mindre än 20 spelare en realistisk möjlighet att vinna turneringen.

Tennis Basel Wien

Dominic Thiem måste förstås ses som favorit på hemmaplan med tanke på hur han höjt sig på hardcourt senaste dryga månaden. Men inomhus? Inte hans bästa gren, och det måste ändå fortfarande finnas vissa frågetecken kring honom som hardcourtspelare. Dessutom har han alltid haft stora problem i den här turneringen. Detta är hans tionde start men han har ännu inte tagit sig förbi kvarten trots att han i många år nu varit en topp-10-spelare. Att spela Thiem till ett lågt favoritodds känns tveksamt.

Ni ser på oddsen. Det är fruktansvärt jämnt. Kanske att man gör klokast i att titta på spelarna som står i 17 gånger pengarna. Ganska högt odds, men fortfarande spelare som är väldigt nära turneringens toppar i spelstyrka. Rublev spelar sitt livs tennis just nu och vann alltså i Moskva förra veckan. Han har bra chans mot alla. Shapovalov vann i Stockholm, men får jag välja mellan honom och Rublev är ändå valet enkelt. Rublev är bättre. Grigor Dimitrov var i semi i US Open men har haft några sämre veckor sen dess. Utan tvekan har han kapacitet att vinna men nej, jag väljer Rublev faktiskt. Jag tror att han kan spinna vidare på spelet från Moskva och bli otroligt farlig.

Spela Rublev till 17 gånger pengarna hos LeoVegas

Se all veckans tennis på livestream hos LeoVegas

Turneringarna i Basel och Wien startar idag måndag och avslutas på söndag. Oddsen är hämtade från LeoVegas där man kan se samtliga matcher från turneringarna på livestream. Allt som behövs är ett konto som man med fördel kan starta via länken nedan och då också få en superfin bonus att använda sig av.

100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet