Ikväll smäller det! Bayern München tar emot Real Madrid i en stekhet match på Allianz Arena i Champions Leagues tyngsta kvartsfinal. Hemmalaget anses av experter och oddssättare som favoriter till att gå vidare, men Real Madrid är Real Madrid och ska aldrig underskattas!

Skadedrabbade nyckelspelare i Bayern

FC Bayern har gått som tåget spelmässigt och resultatmässigt under våren. Däremot har man inför kvällens match ett antal frågetecken vad gäller den fysiska statusen på några nyckelspelare. Mats Hummels är definitivt borta på grund av vristskada. Lewandowski utgick förra matchen efter en smäll mot axeln, han har dock tränat individuellt de senaste dagarna och ska enligt FC Bayern spela ikväll. Vidare har både Thomas Müller och Manuel Neuer brottats med skador på sistone men ska också kunna spela ikväll.

Även om det ser ut som att det bara blir Hummels som missar matchen är förutsättningarna inte optimala. Lewandowski är fundamental i Bayerns sätt att spela, och om han inte är 100 % redo kan de få problem. Nu är det inte Augsburg de möter utan världens kanske bästa backlinje med Sergio Ramos i spetsen.

Upp till bevis för Zidane

Real Madrid har gjort en strålande säsong och tränare Zidane framstår allt mer som en världstränare. Än så länge är det dock för tidigt att sätta sådana epitet på en tränare som inte ens gjort en full säsong på toppnivå. Nu väntar i alla fall det största testet hittills när de ställs mot den tyska ligaettan och giganten FC Bayern. Real Madrid har dock kritiserats den senaste tiden då varken försvarsspelet eller anfallsspelet suttit till 100 procent. Närmast kommer de från ett onödigt poängtapp mot Atletico Madrid i en match som slutade 1-1.

Trion längst fram med Bale, Ronaldo och Benzema har inte fått det att stämma. Röster har till och med höjts för att någon av dem ska ställas åt sidan till förmån för exempelvis Isco eller Morata. Men vi kan kallt räkna med att Zidane fortsätter spela dem, de måste dock höja sig ett snäpp om Real ska rubba Bayern München. Det som är positivt för Real är att skadeläget ser ganska ljust ut, inför kvällens match saknas bara Pepe och långtidsskadade Varane. De kan därmed fortsätta spela med samma backlinje som sist.

Spela på matchen hos ComeOn*, och glöm inte bort att du får ett gratisspel värt 100 kr som gäller exklusivt för kvällens Champions League-matcher! Använd koden CL10 och spela för minst 200 kr på 2.0 i odds så får du 100 kr att spela för!