Jackpotten på Europatipset ligger på fina 2,5 miljoner kronor denna helg. Hittar vi rätt bland skrällarna kan det bli en bra slant. Fyra länder ska besökas och vi inleder i England där första titeln för säsongen ska delas ut. Mot 13 rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 14.59

 

Du vet väl att du hittar fler speltips och bettingbonusar här på Betting.se? Passa också på att följa oss på Twitter och gå med i vår Facebookgrupp för fler tips och spelförslag!

 

1. Liverpool - Manchester City 2

Först ut är Wembley Stadium där finalen av Community Shield avgörs. Europamästarna ställs mot de regerande mästarna i ligan vilket gör att det vankas toppmatch. Liverpools försäsong har varit allt annat än fridfull och resultatraden är snudd på usel. Segern senast mot Lyon med 3-1 efter en fyra matchers lång rad av icke vunna matcher var välbehövlig inför denna final. City känns alltid vassa och även om Pep Guardiola matchat sina gubbar mot svagare motstånd så är City alltjämt en vinstmaskin. Utgå från höger.

 

2. Kalmar - Hammarby 2

Nu till Sverige och först ut är Guldfågeln Arena. Magnus Pehrssons lag har stått för en svag säsong hittills. KFF är just nu på negativ kvalplats och formen är iskall. Fem raka förluster är vad värdarna svarat för efter den blytunga smällen i Borås senast där Elfsborg vände 0-1 till 2-1 med mindre än fem minuter kvar. Hammarby har sålt islänningen Vidar Örn Kjartansson men öser in mål ändå. Hela 20 stycken på de fyra senaste är ett brutalt bra facit. Här får stockholmarna bära ett stort favoritskap. Klarar de att leverera som storfavoriter? Vi tror det, men måla med krysset också om plånboken håller! 

 

3. Häcken - Sirius X

Från Kalmar till Göteborg, närmare bestämt Bravida Arena. Getingarna föll tungt i returen mot AZ tidigare i veckan och även om de gjorde det bra borta så var det inget snack i returen. Det gör att blåsvarta Sirius kanske tar tillfället i akt och fortsätter stjäla poäng av topplagen? Sirius har i närtid spelat 1-1 mot MFF på Stadion samt besegrat Peking på Östgötaporten med 1-0. Gå för skrällen här då ettan ser ut att bli lite väl överstreckad i vårt tycke!

 

4. IK Frej - Västerås 1

Vi lämnar Allsvenskan för Superettan och stannar till på Vikingavallen. Värdlaget i Täby har inte haft någon rolig säsong så här långt och nyligen fick Lukas Syberyjski foten och in har istället Pablo Pinones-Arce och Janne Mian kommit. Västerås är nykomlingar i Superettan denna säsong och har hittills överpresterat en smula. Frej har ett större poängbehov och kanske ger tränarbytet utdelning direkt? Fatta pennan från vänster och måla för hemmaseger först.

 

5. Öster - GAIS 1

Näst på tur är Myresjöhus Arena i Växjö. Här tar tabelljumbon Öster emot GAIS och även här kan ett tränarbyte ligga till grund för hur poängen fördelas. Smålänningarna har än så länge inte fått segerjubla en enda gång på hemmagräs den här säsongen och Christian Järdler har fått lämna sin post som manager till förmån för Denis Velic. Göteborgsklubben har precis som Öster haft det tufft och bytt ut tränaren Bosko Orovic mot Patrik Ingelsten. Ettan åker med först även om den inte går att hålla ensam i handen.

 

6. Bristol City - Leeds 1

Från Sverige till England där premiärhelgen av The Championship hägrar. Bristol City hade häng på playoff-plats i fjol men nådde aldrig hela vägen fram till de sex främsta utan fick nöja sig med en åttondeplats. Leeds slutade på en tredjeplats och såg länge ut att spela sig till finrummet i England men orkade inte hela vägen. Inbördes möten mellan dessa lag vittnar om att Leeds historiskt sett trivs mot Bristol, men då detta är ligapremiär för dessa lag kan allt hända. Håller sig ettan runt 25 procent är det ett solklart streck då värdarna inte bör räknas bort.

 

7. Bröndby - Horsens 1

Nu till Danmark där Superligan har två matcher som ska avhandlas. Först ut är Stadion i Bröndby där värdarna kommer från ett tufft returmöte med Lechia Gdańsk i torsdags. Det krävdes förlängning för att Tibbling och Hedlunds Bröndby skulle lösa avancemang så risken är stor att värdarna tvingas rotera något här. Gästande Horsens håller dock inte samma klass så även om Bröndby roterar bör kvalitén vara god nog för åtminstone poäng på hemmagräs. Ettan ska gälla som utgång men bör få uppbackning med tanke på kvalmötet i torsdags.

 

8. Midtjylland - Aalborg 1

Innan vi lämnar Danmark för Norge stannar vi till på MCH Arena. Sett över de två senaste säsongerna har Midtjylland varit ruskigt starka hemma. En förlust på två säsonger är värdarnas facit och att de fortsätter gå förlustfria från sin hemmaplan är det troligaste då Aalborg gästar. Gästerna har spelat ihop fyra poäng på de tre inledande omgångarna, men än så länge är de poänglösa på resande fot. Utgångsetta även om den skenar iväg skyhögt.

 

9. Ranheim - Brann 2

Vidare till Norge och först ut är EXTRA Arena i Trondheim. Här vankas det möte mellan botten och toppen då Brann gästar. Värdarna har noterats för åtta baklängesmål på de två senaste matcherna i ligan. Tre av dem letade sig in i derbyt mot Rosenborg och resterande fem mot Branns toppkonkurrent Bodö/Glimt som besegrade Ranheim med stabila 5-1. I fjol vann värdarna detta möte med 4-0 men Brann håller högre klass i år och ska således agera favorit. Räcker stålarna finns det anledning att måla med fler tecken här då värdarnas poängbehov är stort.

 

10. Stabaek - Haugesund X

Nästa stopp gör vi på Nadderud stadion i Bekkestua. Här agerar Stabaek hemmalag och de gör det mot ett Haugesund som tidigare i veckan fixade avancemang i Europa League-kvalet tack vare ett viktigt bortamål i returmötet med Sturm Graz i Österrike. Den här säsongen har gästerna inte levererat lika fint som i fjol i ligaspelet och med tanke på att torsdagens match kan sitta i benen kan det vara läge för Stabaek att spela in välbehövliga poäng. Halvgarderingen till vänster bör räcka.

 

11. Tromsö - Mjöndalen 1

På Alfheim Stadion i Tromsö tar värdarna emot ett lag som sällan levererar på resande fot. Mjöndalen är dessutom nykomlingar i Elitserien denna säsong och har hittills endast segerjublat vid ett av sju tillfällen på bortaplan. Tromsö föll tungt borta mot Haugesund senast men hemma är formen god där de har tre raka fullträffar och dessutom endast ett enda baklängesmål. Trolig etta.

 

12. Viking Stavanger - Molde 2

På Viking Stadion tar seriens andra nykomling emot serieledande Molde. Gästerna ser riktigt vassa ut för stunden och har inklusive fyra Europa League-matcher en resultatrad på åtta raka utan nederlag. I ligan är de uppe i fem raka utan poängtapp och har totalt sett ett målsnitt på över två mål per match efter 16 omgångar. Viking gör det bra för att vara nykomlingar i Elitserien men här har de nog en övermäktig uppgift framför sig. Tvåan ska gälla som utgång men med tanke på stenhård streckning är det inte fel att backa upp den.

 

13. Vålerengen - Kristiansund X

Vi avslutar i den norska huvudstaden där Intility Arena bjuder på ett möte mellan två lag som blandar och ger. Värdarna kommer förvisso närmast från två raka fullträffar och senast var tabelltvåan Bodö/Glimt på besök i en match som värdarna vann lekfullt lätt med hela 6-0. Kristiansund träningsmatchade mot Manchester United i onsdags och hade det inte varit för en straffspark precis i slutet hade Kristiansund klarat 0-0 mot engelsmännen. Här är det vidöppet och frågan är om full pott delas ut? Den modige avrundar med ett spikkryss.

 

Kassaskåpet! - Midtjylland

Extremt svårslagna hemma och har inlett säsongen felfritt. Fjärde raka trepoängaren bör vara inom räckhåll mot ett överkomligt motstånd.
 

Varningen! - Sirius

Häcken kommer från en tung smäll mot AZ i kvalet till Europa League. Sirius har visat stort kunnande mot topplagen och möter Getingarna i rätt läge. På Hisingen finns toppchans till rensning i kuponghögen!

 

Europatipset 96 rader

1. Liverpool - Man. City x2

2. Kalmar - Hammarby x2

3. Häcken - Sirius x2

4. IK Frej - Västerås 1

5. Öster - GAIS 1x

6. Bristol City - Leeds 1

7. Bröndby - Horsens 1x

8. Midtjylland - Aalborg 1

9. Ranheim - Brann 1x2

10. Stabaek - Haugesund x

11. Tromsö - Mjöndalen 1

12. Viking - Molde 2

13. Vålerengen - Kristian. x

 

Europatipset 864 rader

1. Liverpool - Man. City 1x2

2. Kalmar - Hammarby x2

3. Häcken - Sirius x2

4. IK Frej - Västerås 1

5. Öster - GAIS 1x

6. Bristol City - Leeds 1

7. Bröndby - Horsens 1x

8. Midtjylland - Aalborg 1

9. Ranheim - Brann 1x2

10. Stabaek - Haugesund 1x

11. Tromsö - Mjöndalen 1

12. Viking - Molde 2

13. Vålerengen - Kristian. 1x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100