Söndagens Europatipset bjuder på tillställningar från England, Spanien, Tyskland, Frankrike och Sverige. Kupongens höjdpunkt är mötet i den engelska huvudstaden mellan Chelsea och Leicester där det blir intressant att se om The Blues har hämtat sig från storförlusten mot Man United. Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Chelsea - Leicester 1

Vi börjar med en intressant drabbning på Stamford Bridge. Chelsea åkte på en riktigt tuff förlust i premiären mot Manchester United med 0-4. The Blues stod för en bättre insats i veckan mot Liverpool i Supercupen som slutade 2-2 och nederlag på straffar. Glädjande för Frank Lampard var Ngolo Kantés comeback i startelvan i senaste matchen och fransmannen kommer göra stor skillnad för London-klubben. Gästande Leicester fick bara med sig en pinne från mötet med Wolverhampton hemma på King Power Stadium. Ettan spikas trots hård streckning i öppningsmatchen av kupongen.

 

2. Sheffield United - Crystal Palace 1

Det är fortfarande England som är värdnationen fast denna gång stannar vi till på Bramall Lane. Sheffield United lyckades sno med sig ett kryss i den första omgången mot Bournemouth efter att matchen slutade 1-1. Det var fjolårets skyttekung för nykomlingarna, Billy Sharp, som stod för kvitteringsmålet i slutet av tillställningen. Det viktigt för hemmalaget att Sharp kommer igång tidigt på säsongen för att hålla sig kvar i det engelska finrummet. Bortalaget Crystal Palace kryssade även de i premiären i en chansfattig tillställning mot Everton som slutade mållöst. Det kommer bli en jämn tillställning så utgå från etta-kryss men om lädret tillåter ska alla tecken med.

 

3. Alavés - Levante 1

Resan går vidare till Spanien och premiäromgången i La Liga. John Guidettis Alavés slutade på en imponerande elfteplats i tabellen ifjol och har fått in intressanta nyförvärv i Lucas Pérez från West Ham och Aleix Vidal från Sevilla. Babazorros siktar på att ta ännu större kliv denna upplaga av seriespelet och truppen ser spännande ut. Gästande Levante hade ingen vidare upplevelse förra säsongen och slutade på en femtondeplats. Anmärkningsvärt är att “grodorna” gjorde fjärde mest mål och släppt in näst mest mål i La Liga ifjol. Utgå från ettan men vid ett större system ska krysset med för att få till en bättre utdelning.

 

4. Atlético Madrid - Getafe 1

Atlético Madrid har fått det största spelartappet i La Liga under sommaren då Antoine Griezmann lämnat för Barcelona. Huvudstadslaget har ersatt honom med supertalangen Joao Félix från Benfica som har imponerat under försäsongen. Portugisen stod bland annat för ett mål och en assist mot Juventus på Friends Arena i den sista träningsmatchen. Gästande Getafe var succélaget i det spanska finrummet ifjol och det blir svårt för bortalaget att leva upp till den prestationen en säsong till. Utgå från ettan som streckas lite väl hårt så krysset måste med och om ett större system spelas ska den lågt streckade tvåan dit också.

 

5. Espanyol - Sevilla 2

Nästa anhalt på resan är Katalonien och RCDE Stadium. Espanyol stod för en fin säsong i förra årets upplaga av La Liga och har smygstartat denna tävlingssäsong med två dubbelmöten i Europa League mot Luzern (6-0) och Stjärnan (7-1). Det ska dock inte dras så stor växlar från dessa två drabbningar mot svaga motståndare. Dagens gäster Sevilla slutade en placering före katalanerna och har sett riktigt bra ut på försäsongen. Los Rojiblancos har vunnit åtta av tio träningsmatcher och ser redo ut inför årets ligastrid. Tvåan spikas och är fin om den står sig under 45 procent. 

 

6. Real Betis - Valladolid 1

Den sista matchen i Spanien på denna rad spelas på Benito Villamarin. Real Betis slutade på en stabil tiondeplats i La Liga ifjol och har spetsat truppen inför denna säsong för att ta sig högre upp i tabellen. Det grönvita hemmalaget har värvat Nabil Fekir från Lyon som är en riktig klassvärvning för ett lag som höll till i mitten av serien senast. Det ska dock sägas att de har tappat stjärnan Giovani Lo Celso till Spurs. Gästande Valladolid var i bottenskiktet av serien och krigade för överlevnad i den högsta serien under våren. Det lila laget har dock sett helt okej ut på försäsongen så de ska inte räknas bort. Etta-kryss ska räcka långt i denna drabbning.

 

7. Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 2

I Tyskland väntar ett möte på Commerzbank Arena. Frankfurt var succélaget i Bundesliga ifjol och hamnade på sjunde plats i tabellen trots en knackig avslutning av säsongen. Det var hemmalagets insatser i Europa League som imponerade mest där det röda laget tog sig hela vägen till semifinal. “Örnarna” har dock tappat frontduon Jovic och Haller, Hütters mannar ser inte ut att hålla samma höga nivå. Gästande Hoffenheim stod för en fin säsong men hade likt dagens motståndare det tufft i säsongsavslutningen och ramlade ner till en niondeplats i serien innan det var färdigt. Det blå bortalaget kan störa alla lag i denna serie när Schreuders gäng når upp till sin potential. Tvåan spikas och är ett kap om den står sig under 35 procent!

 

8. Union Berlin - RB Leipzig 2

Det är fortfarande Bundesliga som gäller fast denna gång på Stadion An der alten Forsterei. Union Berlin med Sebastian Andersson i laget är nykomlingar i det tyska finrummet och tog sig upp genom att besegra Stuttgart i kvalet. Hemmalaget får en riktigt tuff premiär och ställs mot Leipzig. Redbull-laget med Emil Forsberg stod för en fin säsong ifjol och hamnade till slut på en imponerande tredjeplats i tabellen. RBL ska inte ha några problem i denna drabbning. Tvåan spikas och är spelvärd om den håller sig under 60 procent.

 

9. Rennes - PSG 2

Kupongen gör en avstickare till Frankrike och Ligue 1. Mästarlaget PSG gästar Roazhon Park efter en stabil insats i premiären mot Nimes med 3-0. Anmärkningsvärt är att båda anfallarna Cavani och Mbappé nätade i den tillställningen och det bådar gott inför framtiden för huvudstadslaget som blir sylvassa när anfallsduon är i bra slag. Hemmalaget Rennes vann också i den första seriematchen borta mot Montpellier med 1-0. Det ska sägas att dessa båda lag möttes i den franska supercupen inför seriestarten och det slutade med en 2-1 seger i parisarnas favör. Det är bara att spika av tvåan.

 

10. AIK - Kalmar FF 1

Till Sverige och Stockholm för ett möte på Friends Arena. AIK har fem raka triumfer i Allsvenskan och de svenska mästarna ser riktigt bra ut just nu. Gnaget tog sig dessutom vidare i Europa League-kvalet i veckan efter sammanlagt 3-2 mot Sheriff Tiraspol. Gästande Kalmar har inte haft någon rolig säsong och håller till i bottenskiktet av tabellen. Smålänningarna har sju matcher i följd utan seger men det ska sägas att de två senaste drabbningarna har varit ett fall framåt då Pehrssons mannar har kryssat. Utgångsettan streckas såpass hårt att gardering är nödvändig.

 

11. Malmö FF - Falkenberg 1

Resan går vidare till Skåne och himmelsblå Stadion. Malmö har haft det jobbigt den senaste tiden i seriespelet och Röslers mannar har spelat oavgjort i fyra matcher i följd. Skånelaget måste börja plocka trepoängare om de ska hänga på i toppen av tabellen. Det ska sägas att hemmalaget tog sig vidare i kvalet till Europa League i veckan mot Zrinjski med sammanlagt 3-1. Oscar Lewicki och Franz Brorsson är inte tillgängliga till detta möte på grund av avstängningar. Bortalaget Falkenberg har sett bra ut de tre senaste drabbningarna och har fått med sig fem pinnar under den perioden. Det kommer dock bli tufft för hallänningarna denna eftermiddag då de har haft svårt för just MFF den senaste tiden. Utgå från ettan som är överstreckad så krysset ska med. 

 

12. Sirius - IFK Norrköping 1

Nästa anhalt på resan är Studenternas IP. Sirius har inte haft någon vidare form den senaste tiden och har bara fått med sig två poäng på de sex senaste drabbningarna. Anmärkningsvärt är att senast Uppsala-laget vann var mot just Norrköping med 1-0 på Östgötaporten. Axel Björnström är avstängd och saknas för hemmalaget. Gästande Peking spelade i veckan Europa League-kval och åkte ut mot Hapoel Beer Sheva med sammanlagt 2-4. Kan östgötarna hämta sig från besvikelsen? Alla tecken ska med i denna drabbning.

 

13. Örebro - Häcken 2

Raden avslutas på Behrn Arena. Örebro hade två segrar i rad men den sviten bröts mot Blåvitt då det bara blev kryss och Närkelaget passade på att spela oavgjort matchen därefter mot Kalmar också. Axel Kjäll saknar viktige Martin Broberg till denna drabbning på grund av avstängning. Gästande Häcken ser bättre ut formmässigt och det ska bli intressant att se vad nyförvärvet Gustaf Nilsson från danska Vejle tillför. Bortalaget från Hisingen är obesegrade i de fem senaste tillställningarna och ska lösa en seger här även om Paulinho och Godswill Ekpolo är avstängda. Tvåan är bra om den står sig under 50 procent.  

 

Kassaskåpet! - PSG

Mästarlaget PSG gjorde proceduren kort med Nimes i premiären och vann med 3-0. Huvudstadslaget kommer att fortsätta på det inslagna spåret även mot Rennes. Tvåan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Sirius

Sirius har det jobbigt för tillfället och är i behov av poäng. Uppsala-klubben vann det första mötet denna säsong mot Norrköping och ser sin chans att sno tre poäng från ett besviket och tröttkört Peking som åkte ur i Europa League-kvalet i veckan. Satsa på skrällettan för att rensa kupongen!

 

Europatipset 96 rader

1. Chelsea - Leicester 1

2. Sheffield U - Crystal P 1X

3. Alavés - Levante 1

4. A.Madrid - Getafe 1X

5. Espanyol - Sevilla 2

6. Real Betis - Valladolid 1X

7. Frankfurt - Hoffenheim 2

8. Union Berlin - Leipzig 2

9. Rennes - PSG 2

10. AIK - Kalmar FF 1X

11. Malmö - Falkenberg 1X

12. Sirius - Norrköping 1X2

13. Örebro - Häcken 2

 

Europatipset 864 rader

1. Chelsea - Leicester 1X

2. Sheffield U - Crystal P 1X2

3. Alavés - Levante 1X

4. A.Madrid - Getafe 1X2

5. Espanyol - Sevilla 2

6. Real Betis - Valladolid 1X

7. Frankfurt - Hoffenheim 2

8. Union Berlin - Leipzig 2

9. Rennes - PSG 2

10. AIK - Kalmar FF 1X

11. Malmö - Falkenberg 1X

12. Sirius - Norrköping 1X2

13. Örebro - Häcken 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100