Torsdagens Europatips består takt igenom av kvalmatcher till Europa League. Kupongen bjuder på tre matcher där svenska lag inkluderas och det är AIK, Norrköping och Malmö. Peking sitter i den tuffaste sitsen och har ett 1-1 resultat med sig in till bortamötet med Hapoel Beer Sheva. Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. AIK - Sheriff Tiraspol 1

Kupongen drar igång på Friends Arena! De svenska mästarna AIK vann första mötet på bortagräs med 2-1 och har ett riktigt bra utgångsläge när de nu vänder hem till den svenska nationalarenan. Gnaget har riktigt fin form med fem raka segrar i ligaspelet och trivs i hemmaborgen denna säsong. Dock är både Sigthorsson och Obasi skadade. Gästande Sheriff är överlägsna i den moldaviska ligan och leder den med imponerande elva poäng. Det ska dock sägas att det är klasskillnad på ligorna. Utgångsettan är hårt streckad så krysset måste med. 

 

2. Hapoel Beer Sheva - IFK Norrköping 2

Resan går vidare till Israel och Toto Turner Stadium. Den första matchen i dubbelmötet slutade 1-1 på Nya Parken och det är dags för den avgörande drabbningen. Hemmalaget Hapoel Beer Sheva har inte börjat seriespelet ännu i den inhemska ligan och israelerna är inte i matchform ännu. Norrköping slog ut lettiska Liepaja i förra omgången av detta Europa League-kval utan större problem och siffrorna skrevs sammanlagt till 3-0. Peking är i bra form i Allsvenskan och är obesegrade i de tre senaste drabbningarna. Utgå från tvåan som är spelvärd om den står sig under 40 procent och ta med krysset för att vara på den säkra sidan vid ett större system.

 

3. Zrinjski Mostar - Malmö FF 2

Malmö FF gästar Bijeli Brijeg Stadium med ett utmärkt utgångsläge från den första drabbningen. Skåningarna vann mötet på Swedbank Stadion med 3-0 och fortsätter att imponera i Europaspelet. Det ska dock sägas att det går tungt för Röslers mannar i ligaspelet där MFF har fyra raka kryss. Hemmalaget Zrinjski Mostar har efter tre omgångar i den inhemska ligan endast fått med sig tre pinnar. Anmärkningsvärt att bosnierna endast har stått för ett mål framåt på de tre tillställningarna. Tvåan spikas när Malmö leker sig vidare mot Europa League.

 

4. Braga - Bröndby 1

Vi byter ut Bosnien mot Portugal för en drabbning på Braga Municipal. Sporting Braga gick segrande ur den första tillställningen i den danska huvudstaden med resultatet 4-2. Anmärkningsvärt är att portugiserna stod för fyra bortamål och har skapat sig en riktigt bra fördel till detta möte. Bortalaget Bröndby har vunnit tre av fem matcher i danska Superligan hittills och är inte oävet. En dålig nyhet för danskarna är att Simon Tibbling är skadad och inte kommer delta i denna batalj. Den stenhårt streckade ettan mår bäst av uppbackning.

 

5. Rangers - Midtjylland 1

Skutan styr till Skottland och Ibrox Stadium. Rangers vann det första mötet med 4-2 på resande fot och har ett fint utgångsläge till denna tillställning. Steven Gerrards mannar har börjat den skotska ligan bra och vunnit båda matcherna hittills. Det blå laget från Glasgow körde över Hibernian i helgen med imponerande 6-1 och är i fint slag för stunden. Gästande Midtjylland har också fin form och har efter fem omgångar i den danska Superligan vunnit samtliga drabbningar. Danskarna kommer inte vika ned sig och det kommer att bli en jämn dust i Skottland. 1X.

 

6. Aris Thessaloniki - Molde 1

Nästa anhalt på resan är Grekland. Molde vann första mötet med stabila 3-0 och norskarna har fått det utgångsläge de  önskat. Gästerna leder Eliteserien och är obesegrade i de tio senaste matcherna. Hemmalaget Aris Thessaloniki med Daniel Larsson och Daniel Sundgren i laget har inte startat seriespelet ännu och den spanske försvararen Fran Vélez är avstängd. Det ska dock sägas att grekerna sitter på en vassare trupp kvalitétsmässigt och hemmaplansfördelen väger tungt. Ettan är ett givet val om den står sig under 50 procent.

 

7. Aberdeen - Rijeka 1

Tillbaka till de brittiska öarna beger vi oss. Rijeka stod för en fin insats i den första bataljen och fick med sig ett 2-0 resultat till denna dust på Pittodrie Stadium. Bortalaget från Kroatien började seriespelet i den inhemska ligan med tre raka segrar men föll senast mot Gorica med 0-2. Aberdeen vann i premiären mot Hearts med 3-2 men förlorade sedan den andra drabbningen i Scottish Premier League med 0-1 mot St.Mirren. Skottarna måste gå framåt för att ta in tvåmålsunderläget. Utgå från ettan men vid ett större system ska alla tecken med.  

 

8. Apollon Limassol - Austria Wien 1

Apollon Limassol vann den första tillställningen i Österrike med 2-1. Seriespelet har inte startat ännu för cyprioterna så matchformen är inte optimal för hemmalaget. Gästande Austria Wien började seriespelet i österrikiska Bundesliga med två förluster i rad men det lila laget stod för en riktig urladdning i helgen borta mot Mattersburg och vann med 5-1. En självförtroendehöjande seger för Ilzers mannar som kommer revanschlystna till denna drabbning. Michael Madi är avstängd för bortalaget. Alla tecken ska med på Tsirion Stadium!

 

9. Bate Borisov - Sarajevo 1

I Vitryssland är det dags för en strid på Borisov Arena. Bate vann den första uppgörelsen mellan lagen med 2-1 på bortagräs och har ett mål att gå på i denna drabbning. Hemmalaget ligger på andra plats i den inhemska ligan och har riktigt bra form i seriespelet med elva matcher i följd utan förlust. Gästande Sarajevo har precis börjat ligaspelet och är obesegrade efter tre omgångar. Anmärkningsvärt är att bosnierna ännu inte släppt in mål på dessa tre tillställningar. Ettan streckas alldeles för hårt här, smacka med tvåan och hoppas på ett redigt vindsus i kuponghögen!

 

10. Mlada Boleslav - Steaua Bukarest 1

Ett intressant möte går av stapeln på Mestsky Stadion! Match ett mellan lagen slutade 0-0 i Rumänien och returen känns rafflande på förhand. Mlada Boleslav har öppnat säsongen starkt i den tjeckiska ligan och vunnit tre av fyra matcher hittills. Det ser betydligt sämre ut för gästande Steaua Bukarest som tog fyra poäng på de två första drabbningarna men har det kammat noll på de tre senaste tillställningarna. Ett dåligt facit för en storklubb i den inhemska ligan. Ettan ska lämnas ensam om den står under 55 procent.

 

11. Trabzonspor - Sparta Prag 1

Profilstarka Trabzonspor fick bara med sig ett 2-2 resultat från den första matchen mellan dessa lag. En missräkning för det storsatsande laget från Turkiet som lär vara revanschsugna till denna drabbning på Medical Park Arena. Gästande Sparta Prag har öppnat seriespelet bra i den tjeckiska ligan och var obesegrade i de tre senaste ligamatcherna. Dock förlorade huvudstadslaget senast mot Mlada Boleslav i en drabbning som slutade 3-4. På turkisk mark ska turkarna ha toppchans till att sänka tjeckerna. Kapten Sosa avgör!

 

12. Viktoria Plzen - Royal Antwerp 1

Resan vänder tillbaka till Tjeckien fast denna gång är det Doosan Arena som är skådeplats. Royal Antwerp vann den första holmgången mellan lagen med 1-0 i hemmaborgen och har således en liten fördel till denna drabbning. Bortalaget från Belgien började seriespelet med två raka 4-1 segrar i Jupiler Pro League men förlorade senast med 1-2 mot Charleroi. Det ser positivt ut för Viktoria Plzen som öppnat säsongen bra och ligger på tredje plats i den inhemska ligan efter att ha kammat in tio poäng på fem matcher. Svediks mannar spelade i Champions League för bara något år sedan och har rutin från Europaspel, Plzen ska ses med goda chanser till att vända på steken. Spiketta.

 

13. Zorya - CSKA Sofia

Raden avrundas i Ukraina på Slavutych-Arena. Det första mötet mellan lagen slutade 1-1 i Bulgarien. Zorya har sett bra ut i början av seriespelet och fått med sig sju poäng på tre drabbningar hittills. Hemmalaget från Luhansk slutade på fjärde plats i Premier League i fjol och siktar ännu högre denna upplaga. Gästande CSKA Sofia har också startat ligaspelet bra och bara förlorat en av fem matcher så här långt in på säsongsupptakten i Parva Liga. Det kommer att bli en oviss tillställning denna eftermiddag. Utgå från ettan men om lädret tillåter ska alla tecken med. 

 

Kassaskåpet! - Viktoria Plzen

Viktoria Plzen har rutin från Europaspel tidigare och har sett riktigt bra ut i den tjeckiska ligan. Royal Antwerp vann det första mötet med 1-0 men returen i Tjeckien lär bli helt andra bullar än vad som var fallet i Belgien. Ettan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Austria Wien

Austria Wien stod för en viktig seger i helgen med 5-1 mot Mattersburg i seriespelet och det lila laget kommer vara taggade till detta returmöte. Apollon Limassol har inte börjat ligaspelet än och är inte vana vid matchtempot. Satsa på skrälltvåan för att rensa kupongen! 

 

Europatipset 96 rader

1. AIK - Sheriff Tiraspol 1X

2. Beer Sheva - Norrköping 2

3. Zrinjski - Malmö FF 2

4. Braga - Bröndby 1X

5. Rangers - Midtjylland 1X

6. Aris Thess. - Molde 1

7. Aberdeen - Rijeka 1

8. Apollon L - Austria Wien 1X2

9. Bate Borisov - Sarajevo 12

10. M.Boleslav - St.Bukarest 1

11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1

12. V.Plzen - Royal Antwerp 1

13. Zorya - CSKA Sofia 1X

 

Europatipset 864 rader

1. AIK - Sheriff Tiraspol 1X

2. Beer Sheva - Norrköping X2

3. Zrinjski - Malmö FF 2

4. Braga - Bröndby 1X

5. Rangers - Midtjylland 1X

6. Aris Thess. - Molde 1

7. Aberdeen - Rijeka 1X2

8. Apollon L - Austria Wien 1X2

9. Bate Borisov - Sarajevo 12

10. M.Boleslav - St.Bukarest 1

11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1

12. V.Plzen - Royal Antwerp 1

13. Zorya - CSKA Sofia 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100