Förutom den givna höjdpunkten på Friends spanar vi in våra övriga grannar Danmark och Finland. Norrettan ger oss fyra kamper och Söderettan en, innan den iberiska halvön tar över och avslutar detta härliga tips. Endast full pott räknas!

Spelstopp: 15:59

1. Sverige - Norge X

Syskonnationernas kamp på Friends inleder raden. Resan till Färöarna blev en enkel historia för Blågult som dödade och begravde spänningen redan i första (4-0). Isak, Nilsson Lindelöf och Quaison fick öva på att måla när Svea kunde spara på krafterna.

2-0 på Malta för Norge i torsdags var väntat och om någon kan Sverige är det Lasse Lagerbäck. 3-3 på Ullevål senast lagen möttes och ett kryss nu skulle inte göra någon glad men samtidigt inte vara oväntat.

Delad poäng plitas ned först, sedan skadar inte ettan som komplement.

2. Finland - Italien 2

Det gamla Italien verkar vara tillbaka efter att Roberto Mancini tog över efter Ventura. I kvalgrupp J står Gli Azzurri på maximala 15 poäng och en förkrossande målskillnad. Den utökades när Andrea Belotti (två mål) och Lorenzo Pellegrini (ett) på torsdagskvällen såg till att vända 0-1 till 3-1 i Armenien.

Det råder Pukki-feber i vårt grannland då Norwich-strikern pangat in fyra baljor på fem landskamper under 2019. Ett tungt straffmål blev det mot Grekland (1-0), men italienarna har 12-1-1 mot finländarna med nederlaget som idag är 107 år gammalt.

Spiktvåa!

3. Georgien - Danmark 2

En lång bortaresa väntar Danmark som dock inte är alltför oroliga. 6-0 på Gibraltar är ett standardresultat men att ha 5-1 på just i Georgien på Parken så sent som i juni ger gästerna onekligen ett psykologiskt övertag.

Kasper Dolberg satte två strutar den gången, men verkar just nu vara utkonkurrerad. Angenäma problem för Hareide alltså. Tre poäng av tolv möjliga är facit för ett Georgien som inte förmår hävda sig i denna grupp.

Klasskillnad och därmed ultratvåa i Långtbortistan!

4. Karlstad BK - Akropolis 1

Hejdå landslag, hello Norrettan! De senaste fyra tävlingsmatcherna har alla visat upp flera positiva signaler för KBK. Höjdpunkten var dock att värmlänningarna lyckades pressa allsvenska Sirius till ett straffavgörande i Svenska Cupen. I den senaste hemmakampen mosades Linköping med 4-1 efter ett hattrick av Johan Andersson. Nu är dessutom duon Edvardsen-Stenberg tillbaka för värdarna.

Akropolis toppar serien och är självklart favorit, men svårigheten att leverera lika bra borta som hemma kan oroa en smula.

Värdet på ettan inspirerar så sätt den först och slussa sedan in resterande tecken.

5. Nyköping - Karlslund 1

Nyköpings BIS har gaskat upp sig en del, och har fem poäng på tre seriekamper samt en värdig förlust i cupen mot ÖSK (0-1). Nytt syre i streckstriden för Bissarna med en Oscar Karlsson i målform.

Karlslund ligger i mitten av tabellen och verkar inte få fart på skutan. Det blev 1-1 i Örebroderbyt mot Forward där mittfältaren Justin Salmon räddade en pinne. 20-åringen har inte haft någon vidare fiskelycka med målskyttet och står på bara två gjorda mål. Med Sebastian Loyola-Nydén avstängd testas besökarnas trupp.

Ettan är en ok spik på Rosvalla IP!

6. Team TG - Gefle 2

Med åtta man borta senast föll Team TG hårt mot Vasalund (0-5), och om det fortsätter börjar bottenstriden närma sig. Värdarna har bara en trepoängare under perioden juli-september och släpper till mycket bakåt. Dessutom förlorade man vårmötet med 1-2.

Gefle har jämfört med tidigare på säsongen blivit något målsnålare, och även om formen är dålig är de ljusblå härdade och vet hur det är kämpa i snålblåsten. Grace Tanda saknas, och det kommer kännas, men det är samtidigt en chans för kollektivet att visa sin styrka. Tvåans värde ser till att vi vågar oss på en knall.

Krysset plockas också med, medan den överstreckade ettan lämnas hemma.

7. Sandviken - IF Sylvia 1

Sandviken rider fortfarande på vågen att ha slagit ut Frej ur Svenska Cupen efter Hägg och Koidan i 82:a och 84:e vänt 0-1 till 2-1. Ett poäng på två bortakamper efter det, men väl hemma igen talar mycket för att Naeem Mohammed och gänget ska glänsa igen.

Sylvia är utan unge strikern Theodore Rask, vilket minskar de offensiva alternativen för östgötarna som måste gå tillbaka till juni för en tillställning där man lyckades få in bollen vid mer än ett tillfälle.

Ettan är inte svår att motivera så bortse från streckningen och spika på!

8. Kristianstad - Assyriska Turabdin 2

En strid från Söderettan passar bra innan vi lämnar Svea Rike. Mellan den jumboplats värdarna innehar och fem placeringar upp skiljer det i skrivande stund bara två poäng, men det ska mycket till om hemmalaget orkar kravla sig över strecket när gästerna från Vättern kommer på besök.

Av de sex trepoängare Kristianstad har erövrat kom fyra under ett par intensiva veckor i slutet av maj och början på juni. Gästerna är fast i mittens rike utan chans att nå topplagen och uppflyttning. Därmed kan det spelas avslappnat mot nervösa skåningar.

Assyriska ger bra pröjs så banka två gånger!

9. Rio Ave - Guimarães 2

Mot sydligare breddgrader och den sista matchen i Primeira Ligas tredje omgång. Värdarna har sista tiden stått för två toppinsatser. Först en femetta inför hemmafansen när Mehdi Taremi satte ett hattrick, och sedan en 3-2-viktoria på José Alvalade mot självaste Sporting. Tre straffar, varav två mycket sena, krävdes dock, och detta kanske skvallrar om en hel del flyt i avgörande lägen.

Gästerna har gått lite trögt i seriespelet, men en del beror på att mycket av krafterna gått åt i det framgångsrika kvalspelet till Europa League.

Joao Carlos Teixeira ska ha extra beröm under dessa första kamper, och då värdet på honom och hans lag är så bra kör vi på skrälltvåan som utgång och streckar vidare därefter.

10. Girona - Rayo Vallecano 2

Den iberiska halvön håller kvar oss för spel i spanska andradivisionen. Det har inte varit en målglad inledning för Girona som degraderades i våras. 1-1-1 på tre omgångar och ett mål framåt av Cristhian Stuani respektive Borja García Freire.

Efter två stormiga bataljer mot Mirandes (2-2) och Gijón (1-1) lugnade Rayo ner sig. 3-1 mot Depor efter en fin vändning gör att Vallecano är på gång och nu även får tillbaka försvararen Roberto Román Triguero efter det röda kortet i omgång två. Fin chans till skräll som ger utdelning.

Kör på tvåan och bygg på med kryss där det är möjligt. 

11. Mirandés - Real Oviedo 2

Nykomlingen Mirandés har bara skrapat ihop ett poäng. Det var i 2-2-kampen mot Rayo och då hade de rödsvarta en spelare mer i nästan en halvlek. Truppen imponerar inte, och det troliga är att det blir kort sejour i Segunda för värdarna.

Fjärde bortakampen på fyra omgångar för Oviedo och då kan man förstå att poängskörden är lite skral. Tur att Alfredo Ortuno vaknat till liv och nätat i två raka kamper. Tejera är avstängd, men Juan José Nieto Zarzoso är tillbaka för Oviedo.

Vi tror på en sannolik tvåa i nordvästra Spanien!

12. Alcorcón - Zaragoza 1

Alcorcón är lite märkliga i det att de gått väsentligt mycket bättre på resande fot än hemma på trygga hemmagräset. Målen har dock kommit i överflöd, senast mot Lugo kom det hela fyra stycken av lika många målskyttar så lagformen är god.

Luis Javier Suárez Charris har petat in två bollar på tre matcher för sitt Zaragoza, men värdarna stoppar man inte med ett mål per kamp.

1X blir en bra lösning på Santo Domingo!

13. Elche - Lugo 2

Sista paret är Elche och Lugo. Värdarna försökte parkera bussen mot Zaragoza, men som så många gånger förr höll det inte hela vägen när burväktaren Badía fick se sig besegrad från elva meter i den 87:e minuten.

Svagt att premiärförlora hemma mot nykomlingen Fuenlabrada (0-2). Lugo har ännu ingen seger men har fått igång sin långe striker Cristian Herrera. Ett mål mot Oviedo (1-1), två mot Alcorcón (2-4), och kanske tre nu?

Fett bra betalt på tvåan och krysset, men ettan måste också med så snabbt som möjligt!

Kassaskåpet! - Danmark

Hareide svingar sitt trollspö och har fått ordning på ett Danmark som besitter stor potential. Georgien får satsa på Nations League då de inte kommer att kamma hem mycket mot de “röde och hvide”.

Varningen! - Guimaraes

Guimaraes visar klass i Europa League och med det i bakhuvudet ska Vitória kunna överraska mot ett Rio Ave som förra säsongen hade fler hemmaförluster än hemmatriumfer i serien. Forca, Vitória!

Europatipset speltips 96 rader

1. Sverige - Norge 1x
2. Finland - Italien 2
3. Georgien - Danmark 2
4. Karlstad BK - Akropolis 1x2
5. Nyköping - Karlslund 1
6. Team TG - Gefle x2
7. Sandviken - IF Sylvia 1
8. Kristianstad - Ass. Turabdin 2
9. Rio Ave - Guimarães x2
10. Girona - Rayo Vallecano 2
11. Mirandés - Real Oviedo 2
12. Alcorcón - Zaragoza 1x
13. Elche - Lugo x2

Europatipset speltips 864 rader

1. Sverige - Norge 1x
2. Finland - Italien 2
3. Georgien - Danmark 2
4. Karlstad BK - Akropolis 1x2
5. Nyköping - Karlslund 1
6. Team TG - Gefle x2
7. Sandviken - IF Sylvia 1
8. Kristianstad - Ass. Turabdin 2
9. Rio Ave - Guimarães 1x2
10. Girona - Rayo Vallecano x2
11. Mirandés - Real Oviedo x2
12. Alcorcón - Zaragoza 1x
13. Elche - Lugo 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100