Smockat med intressanta kamper på Europatipset, vars höjdpunkt inte lätt kan pekas ut. Fotbollens vagga England bjuder på såväl cupspel som ligaspel, de latinska länderna Spanien, Italien och Frankrike puttar in några CL-jagande lag. I Tyskland ska cupspelande lag ladda om, medan världens bästa Allsvenska är inne på omgång två. Jackpot på 3,5 miljoner riksdaler, vad väntar vi på?

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Watford - Wolverhampton 2

FA-cup på Wembley innebär att inget av lagen har någon hemmafördel. De båda W-lagen är i gott slag, med Watford som laddade upp inför denna kamp genom att tvåla till svaga Fulham med 4-1 i tisdags. Även Wolves segrade tidigare i veckan efter att Uniteds Chris Smalling slog in bollen i egen bur, 2-1 mot Solskjaers Röda Djävlar. På samma arena och med samma siffror slog The Wanderers ut Man U ur cupen och i båda mötena har Diogo Jota nätat. Jämna lag med bättre värde på Vargarna. Tvåa med kryssgardering på stora!

 

2. Everton - Arsenal 1

Match 2 är ett Premier League-möte där The Toffees ska hämnas för 0-2-nederlaget i höstas. Värdarna har de senaste två omgångarna två 2-0-segrar mot Londonlagen West Ham och Chelsea med Gylfi Sigurðsson som protagonist med ett mål och en assist. Tredje raka? The Gunners har bara tappat två poäng på sina senaste fem ligaomgångar, dock har samtliga dessa kamper spelats i London. Utanför huvudstaden är Arsenal högst ordinära och har bara en en trepoängare på bortagräs under perioden december-mars. Hemmaplan och smaskigt värde på Everton, ettan förstärks med kryss där pengar finns.

 

3. Inter - Atalanta 2

Över till modestaden Milano och Serie A. Mötet mellan dessa blåsvartrandiga lag är ett regionalderby, och båda kommer från urladdningar i veckan. Inter hade Mauro Icardi tillbaka i både startelvan och målprotokollet när Genoa förnedrades med 4-0. Bra utgångsläge i kampen om Champions League-platserna. 4-1 för Bergamolaget mot Bologna, med nätrassel av målmannen Zapata. Colombianens målkåthet renderade i ett gult kort när han tog ner bollen med armen för sin andra fulträff vid ställningen 4-1. Underkänt mål och avstängning mot Inter, tungt för tränaren Gasperini. Bra pröjs på tvåan men här ska alla tecken in direkt.

 

4. Lazio - Sassuolo 1

Efter de så kallade åtta bedrövelserna tog Sassuolo äntligen en fullpoängare när avsågade Chievo återigen fick agera slagpåse. 4-0 och första målen för den unge turken Merih Demiral sedan han anslöt från Alanyaspor i slutet av januari. Bittert nederlag för Simone Inzaghis Lazio efter SPAL:s Andrea Petagna straffmål i 89:e sänkt Roms örnar. Bortaspelet har denna säsong bjudit på en del märkliga poängtapp, tur då att denna tillställning spelas i Rom. En seger mot jumbon säger inte så mycket om gästerna, och då Lazio mosat alla smålag på Olimpico får den överstreckade ettan klara sig själv!

 

5. Celta Vigo - Real Sociedad 2

Spaniens nordvästra hörn och staden Vigo är nästa anhalt. För bottenlaget Celta ser det nu några bättre ut efter poäng i två kamper och ketchupeffekt vad gäller målen. Dock har defensiven blivit lidande då burväktaren Ruben Blanco fått plocka sju bollar ur nät de senaste tre omgångarna. Den offensiva mittfältaren Brais Méndez är dessutom avstängd här, illa för de ljusblå. Blåvitrandiga Sociedad kämpade ner Betis (2-1), och har ryckt upp sig efter 2-5-smällen i Sevilla för ett par veckor sedan, La Reals hittills enda bortanederlag innevarande år. X2 räcker långt!

 

6. Valladolid - Sevilla 2

José Zorrilla heter Valladolids hemmabana, och här är värdarna faktiskt sämre än på bortagräs; knappt en inspelad poäng per kamp, och från slutet av oktober fram till dagens datum har de lilavita bara tagit en endaste trepoängare inför hemmafansen. Sevilla lyckades däremot glädja sina hemmafans senast efter 2-0 på luriga Alavés. Borta har de rödvita haft det motigt, men trendbrottet i Barcelona med 1-0 på Espanyol efter Ben Yedders fullträff kan vara vändningen. Förvisso är gästerna hårt streckade, men Los Rojiblancos börjat få upp ångan nu vilket inte direkt kan sägas om nedflyttningshotade och skadedrabbade Valladolid. Spika på!

 

7. Nice - Montpellier 2

Ligue 1 och fint Rivieraderby är aldrig fel, och med extrakrydda i form av kamp om Europaplatser smakar det extra gott. Med Patrick Vieira på tränarbänken har Nice blivit ett synnerligen målsnålt lagbygge jämfört med ifjol. 22 mål framåt på 30 omgångar är starkt och svagt på samma gång. 1-1 mot Toulouse var de rödsvartas första poängtapp på Allianz Riviera sedan december. Mer fart och fläkt är det om Montpellier som besegrade ett annat rödsvart lag i onsdags när bottengänget Guingamp fick åka hem med två i baken (2-0). Strikern Andy Delort stod för sitt elfte mål och har alltså gjort hälften som många som hela Nice. Börja med värdetvåan men bygg på efter disponibelt kapital.

 

8. Reims - Lille 2

Nykomlingen Reims har tagit fotbollsfrankrike med storm. Laget blir alltmer välojlat och svårslaget, och med akademins stolthet Rémi Oudin har laget en bra forward. Dock var 0-4 mot Strasbourg senast jobbigt då de rödvita hade ytterst lite att säga till om. “Bara” 20 poäng bakom PSG har vi ligatvåan Lille vars säsong så när som på november månad varit ruggigt bra. Bamba och Pépé längst fram har ett produktivt samarbete längst fram, och vändningen mot Nantes borta i söndags (3-2) visade på lagets mentala styrka. Lille har en helt annan vinnarkultur än högtflygande Reims, då räcker tvåan.

 

9. Augsburg - Hoffenheim 2

I Bayern ska det spelas Bundesligafotboll, och här är gästande Hoffenheim solklara favoriter. Bra form och 4-1 på tunga Leverkusen var strongt, särskilt av kroaten Andrej Kramaric som var målskapare och målskytt. Värdarna har lite andrum i botten tack vare fina hemmatriumfer som mot Dortmund (2-1), och i senaste hemmakampen mot Hannover (3-1). Strikern André Hahn “hahnn” då göra sitt andra mål för säsongen. 120 minuters cupfotboll i tisdags och många småskador bara de senaste dagarna kastar ett orosmoln över Augsburg. Bra tvåa.

 

10. Mönchengladbach - Werder Bremen 1

I folktäta Ruhr ska en speciell duell utkämpas mellan två ex-änglar och tillika vänsterbackar; värdarnas Wendt och gästernas Augustinsson. För Gladbach är formen tveksam, dock är hemmamatcherna sett till hela säsongen en pålitlig poängkälla. Ganska intakt trupp med starka kort som Plea och Hazard ska kunna prestera. För de grönvita besökarna är marsformen riktigt bra, men viktoriorna har kommit mot lag som Schalke och Mainz, klubbar som för närvarande har det riktigt tufft. Bara en seger mot topp fem-lag denna säsong. Werder tog sig vidare i DFB-pokal i tisdags genom att slå ut Schalke, sådant brukar sitta i benen. Ettan känns befogad och spikas.

 

11. Hammarby - Kalmar FF 1

Från Tyskland drar vi norrut till Allsvenskan anno 2019. Bajen inledde med delad poäng på Borås Arena, och hade bara två skott på mål varav Muamer Tankovic fina avslut gick in. Nu väntar dock stöd från cirka 30 000 fans och då ska det väl gå vägen. KFF gick på pumpen i hemmapremiären efter 0-2 mot Sirius. Spelet var dock bättre än var målprotkollet visar, och i Herman Hallberg, lillebror till Melker, har smålänningarna ett intressant framtidsnamn. Klar etta, dock inte fel att plocka med krysset med tanke på Bajens tunga streckning.

 

12. IFK Göteborg - Elfsborg 1

Västkustrivalerna ställs mot varandra redan i omgång 2. För värdarna var premiären ingen angenäm historia efter 1-3 i Eskilstuna mot cupfinalisterna AFC. Positivt var i alla fall att Robin Söder nätade, och nu får han en lekkamrat i återvändanden Lasse Vibe. Dansken vann den allsvenska skytteligan 2014, och även om 32-åringen inte är i hundraprocentig matchform är det en moralhöjare för hela föreningen. Boråsarna tog en fin poäng mot tippade topplaget Hammarby. Rutinerade namn som Cibicki räcker dock inte till seger i numera för Guliganerna Naturgräs passar Änglarna bra, och med den danska injektion på och utanför plan vinner Kamraterna västderbyt. Spika ettan till låg procent!

 

13. Östersund - Falkenberg X

Så långt norrut vi kan komma på denna kupong. För Östersund var poängen mot AIK (0-0) något av en upprättelse efter alla negativa skriverier om klubben och Daniel Kindberg. DreamTeamet från 2017 är sedan längre splittrat, men på sikt kan exempelvis unge Tesfaldet Tekie bli något riktigt stort. Rutinen i Tom Pettersson skadar inte. Falkenberg visar att även om de är tippade i botten kommer det aldrig bli enkelt att plocka poäng av “Laget vid havet” - 1-0 på stabila ÖSK ger vind i seglen. Har värvat smart, och kan mycket väl hänga kvar. Krysset bjuder på bra deg, gardera dock med ettan och håll tummarna!

 

Kassaskåpet! - Lazio

Lazio på Olimpico är provinsklubbarna mardröm, och i dessa mather brukar Luis Alberto glänsa med många nätrassel. Gästerna seger mot Chievo var en engångsföreteelse, mål och full pott till “I Biancocelesti”!

Varningen! - Falkenberg

Redan i fjolårets Superetta var FFF ett segt gäng som kunde både göra mål och försvara sig. Bra premiär, och även om ÖFK smyger under radarn borde hallänningarna kunna plocka en pinne i Norrland!

Klicka här för att gå vidare till Svenska Spel!

  

Europatipset 96 rader

1. Watford - Wolves 2

2. Everton - Arsenal 1

3. Inter - Atalanta 1X2

4. Lazio - Sassuolo 1

5. Celta Vigo - Sociedad X2

6. Valladolid - Sevilla 2

7. Nice - Montpellier X2

8. Reims - Lille 2

9. Augsburg - Hoffenheim X2

10. M-gladbach - W.Bremen 1

11. Hammarby - Kalmar FF 1X

12. IFK Göteborg - Elfsborg 1

13. Östersund - Falkenberg 1X

 

Europatipset 864 rader

1. Watford - Wolves X2

2. Everton - Arsenal 1X

3. Inter - Atalanta 1X2

4. Lazio - Sassuolo 1

5. Celta Vigo - Sociedad X2

6. Valladolid - Sevilla 2

7. Nice - Montpellier 1X2

8. Reims - Lille 2

9. Augsburg - Hoffenheim 1X2

10. M-gladbach - W.Bremen 1

11. Hammarby - Kalmar FF 1X

12. IFK Göteborg - Elfsborg 1

13. Östersund - Falkenberg 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100