Europatipset kryddas av en jackpot på två miljoner kronor och nio av 13 matcher hämtar vi från EM-kvalet. Vi inleder i den kungliga huvudstaden där Malta gästar svensk mark för match på Friends Arena. Jannes blågula mannar blir skyhögt streckade på hemmagräs och vi hoppas och tror på en svensk triumf vi också. Siktet är inställt på 13 rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Sverige - Malta 1

Sverige saknar sitt ordinarie mittbackspar då både Andreas Granqvist och Victor Nilsson-Lindelöf är skadade. Fördelen är att det är Malta som väntar och får man välja en tävlingsmatch att spela med ett nytt mittbackspar så är detta en av de matcherna man hade föredragit. Malta föll bara med 2-0 hemma mot Spanien senast, men det var spel mot ett mål från i princip början till slut och vi bjuds säkerligen på något liknande här. Ettan ska bara sitta i jakten på en EM-biljett.

 

2. Danmark - Irland 1

Vi förflyttar oss till vårt grannland Danmark. På Parken i Köpenhamn ska Åge Hareide föra sitt rödklädda lag till tre välbehövliga poäng i vad som förväntas bli en gruppfinal. Irland har öppnat EM-kvalet med två raka segrar efter 1-0 mot såväl Gibraltar borta som Georgien hemma. Här höjs svårighetsgraden för irländarna och på hemmagräs väljer vi att ge våra danska favoriter förtroendet tidigt, men av säkerhetsskäl åker krysset med också då ettan ser ut att bli lite väl högt streckad.

 

3. Norge - Rumänien X

Nästa grannland att besöka är Norge och då hamnar vi på Ullevål Stadion i Oslo. Lasse Lagerbäck och hans norrbaggar såg ut att spela in tre blytunga poäng mot Sverige senast, men en ledning tappades till 2-3 i slutminutrarna. I de allra sista sekunderna letade sig dock 3-3 in och matchen slutade oavgjort. Rumänien föll med uddamålet i Sverige och följde upp den förlusten med 4-1 hemma mot Färöarna. Här känns det som att Norge ska vara knappa favoriter, men Rumänien ska inte räknas bort.

 

4. Tjeckien - Bulgarien 1

Vi förflyttar oss till Generali Arena i Prag där ett skadedrabbat Tjeckien gästas av Bulgarien. Värdnationen har Vladimir Darida, Borek Dockal, Antonin Barak och Michal Travnik borta ur truppen på grund av skador. Dessutom saknas Theodor Gebre Selassie som tackat för sig i landslagssammanhang. Bulgarien gick igenom förra samlingen förlustfritt efter två raka 1-1-matcher, men här tror vi de får det tufft. Ettan åker med tidigt, men räcker stålarna så bör ni plocka krysset också.

 

5. FYR Makedonien - Polen 1

Vidare till Skopje där kupongens första skrällchans hittas. FYR Makedonien inledde EM-kvalet med stabila 3-1 hemma mot Lettland och fick därefter en pinne med sig hem från Slovenien. Polen kommer från två raka trepoängare och har än så länge inte noterats för baklängesmål, men här tror vi att de har utsetts till lite väl stora favoriter då det är en minst sagt túff bortamatch. Ettan är alldeles för lågt spelad och känns som det bästa tecknet i vårt tycke. Skrällen här är absolut ingen omöjlighet och en riktig värdespik att jobba in!

 

6. Österrike - Slovenien 1

Nästa stopp görs på Wörtherseestadion i Klagenfurt och då hamnar vi i Österrike. Värdnationen kammade noll senast och detta efter att redan ha öppnat EM-kvalet med 0-1 hemma mot Polen. Slovenien har en trend där de vägrar att förlora, men här ställer vi oss tveksamma till att de förlänger den sviten av fem raka 1-1-matcher. Ettan är en vettig spik.

 

7. Ukraina - Serbien X

På Arena Lviv står viktiga poäng på spel i grupp B, som även består av Portugal, Litauen och Luxemburg. De två sistnämnda nationerna är borträknade sedan lottningen föll då de är så kallade blåbärsnationer. Övriga tre går en tuff kamp i denna grupp om två EM-platser. Värdnationen har öppnat bäst med fyra poäng av sex möjliga. Gästande Serbien löste 1-1 mot Portugal, vilket är deras enda match i detta kvalspel så här långt, och magkänslan säger att de löser poäng igen. Gardera friskt är dock att rekommendera!

 

8. Lettland - Israel 2

På de två inledande matcherna i detta EM-kval har värdnationen här inte gjort bort sig, men de har heller inte överraskat. Två matcher är avklarade, båda har förlorats, men “bara” med 1-5 i målkvot efter att ha mött FYR Makedonien och Polen. Israel står på fyra poäng efter lika många matcher och hade det trevligt hemma mot Österrike senast. Tvåan ska med, men i de större systemen bör man säkra upp detta möte då tvåan ser ut att skena iväg lite väl högt.

 

9. Litauen - Luxemburg X

Nästa stopp gör vi i Vilnius, närmare bestämt på LFF Stadium och då är vi som ni säkert redan uppmärksammat tillbaka i grupp B. Här vankas det utan tvekan bottenmöte. De här nationerna har mötts tre gånger sedan 2008, två gånger har Luxemburg vunnit, en gång har Litauen vunnit. Här ställer vi oss högst tveksamma till om tre poäng delas ut, men görs det bör de kanske hamna hos hemmalaget då hemmagräs känns avgörande. Vidöppet, så ju fler tecken, desto bättre!

 

10. Montenegro - Kosovo 1

Sist ut från EM-kvalet är Podgorica där två grannländer ställs mot varandra. Montenegro får klara sig utan stjärnduon Stevan Jovetic och Stefan Savic då båda lämnat återbud på grund av skada. Kosovo är en relativt nymålad nation på världskartan och har inte så mycket till erfarenhet då de ganska nyligen gick med i UEFA. Största segern är 5-0 mot Malta. Här tror vi ändå att värdnationen löser åtminstone en poäng så ettan ska målas med tidigt, men i de större systemen är det nog inte dumt att ta det säkra före det osäkra.

 

11. Frankrike Dam - Sydkorea Dam 1

Premiärdags av damernas fotbolls-VM och först ut är värdnationen Frankrike. På Parc des Princes öppnar de mot ett på pappret överkomligt motstånd och att Les Bleus streckas högt här är helt och hållet förståeligt. Sydkoreanskorna var nära att lösa ett oavgjort resultat mot Sverige i uppladdningen inför mästerskapet på Gamla Ullevi, men det blev till slut förlust med uddamålet. Här är det troligare att det blir fler mål gjorda, speciellt från värdnationen. Ettan är  värd att lämna allena oavsett streckningsgrad.

 

12. Toronto FC - Sporting Kansas City 1

Vidare till amerikansk klubblagsfotboll då vi bjuds på MLS-match på BMO Field i Toronto. Hemmalaget har ingen vidare form och speciellt inte på hemmagräs. En seger är vad Toronto mäktat med på de fem senaste inför sin hemmapublik. Gästerna kommer från åtta raka på resande fot utan tre poäng, där de endast plockat poäng i tre av dessa. Ettan lockar mest och är också den som streckas först.

 

13. Vasco da Gama - Internacional 2

Vi avslutar med Serie A - fast inte den vanliga Serie A utan den brasilianska sådana. På Estádio Vasco da Gama i Rio de Janeiro gästas tabelljumbon av ett formstarkt Internacional och här får vi tidigt tycke för gästerna. Vasco har förvisso två raka hemmamatcher med poäng, men nu är det skillnad på svårighetsgrad. Gästerna inledde säsongen tveksamt, men har sett bättre ut på slutet. Tvåan är det absolut rimligaste och känns som en vettig spik att avlsuta med.

 

Kassaskåpet! - Frankrike Dam

Frankrike är värdnation av årets upplaga av dam-VM och på hemmagräs är det högst troligt att Les Bleus inleder turneringen på bästa tänkbara sätt, det vill säga med tre stabila poäng.

 

Varningen! - FYR Makedonien

Att Makedonien ser ut att bli så här stora underdogs på hemmagräs mot ett Polen som inte direkt övertygat de senaste samlingarna känns bra märkligt. Ettan ska absolut tas med i detta möte! 

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Europatipset 96 rader

1. Sverige - Malta 1

2. Danmark - Irland 1X

3. Norge - Rumänien 1X

4. Tjeckien - Bulgarien 1X

5. Makedonien - Polen 1

6. Österrike - Slovenien 1

7. Ukraina - Serbien X2

8. Lettland - Israel X2

9. Litauen - Luxemburg 1X2

10. Montenegro - Kosovo 1

11. Frankrike D - Sydkorea D 1

12. Toronto - Kansas City 1

13. Vasco - Internacional 2

 

Europatipset 864 rader

1. Sverige - Malta 1

2. Danmark - Irland 1X

3. Norge - Rumänien 1X

4. Tjeckien - Bulgarien 1X

5. Makedonien - Polen 1

6. Österrike - Slovenien 1

7. Ukraina - Serbien 1X2

8. Lettland - Israel X2

9. Litauen - Luxemburg 1X2

10. Montenegro - Kosovo 1X2

11. Frankrike D - Sydkorea D 1

12. Toronto - Kansas City 1X

13. Vasco - Internacional 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100