Europatipset bjuder denna gången på en kupong med flera tänkbara spikar. Från Premier League kommer tre troliga vinnare som alla blir överstreckade, i Bundesliga blir Europa League-semifinalisterna Frankfurt bortglömda och i Ligue 1 blir andraplacerade Lille omgångens skräll!

 

Spelstopp: 14:59

 

1. Arsenal - Brighton 1

Arsenal har tre raka förluster i Premier League och behöver vakna till om direktplatsen till Champions League ska tas. Laget har släppt in tre mål i vardera förlust och defensiven har inte fungerat som den ska. På Emirates spelades så sent som i torsdags semifinal i Europa League, en match där Lacazette var en gigant och gjorde två mål. På hemmaplan är The Gunners svåra att slå. Endast två gånger har det blivit förlust här i år. På skadelistan finns bland annat Ramsey och dessutom är Maitland-Niles avstängd här. Brighton ser ut att hålla sig kvar i engelska högstadivisionen trots en usel avslutning av säsongen. Endast två poäng på de åtta senaste matcherna och ett (!) gjort mål. Totalt. Arsenal blir överspelade men vinner lätt. Spara på tecknen till senare och spika!

 

2. Chelsea - Watford 1

Chelsea åkte till Frankfurt och spelade sin semifinal i torsdags och fick med sig oavgjort samt ett bortamål vilket bådar gott inför returen. På Stamford Bridge har man bara torskat en gång i ligan i år och det var i december. Frågan är hur mycket Europaspelet har slitit på laget som nu har tre matcher på rad utan seger. Eden Hazard är lagets främste målskytt men har fått gå tomhänt sex kamper på raken. Watford slåss om platserna 7-11 och naturligtvis är det hedrande att komma så högt upp som möjligt. Men med en stundande final i FA-cupen kan fokus på ligan tappats en aning. Laget har innan segern mot Huddersfield haft tuffa bortamatcher mot slutet och förlorat mot både Man Utd, City och Liverpool. Chelsea blir troligtvis fjärde storlaget att förlora mot. Spik!

 

3. Huddersfield - Manchester United 2

Huddersfield har torskat i åtta raka matcher och blev i 0-5-matchen senast mot Liverpool helt överkörda. I år har endast tre vinster tagits varav två på John Smith’s Stadium. Hemmalaget har varit alldeles för små i Premier League och får börja om i Championship nästa år. Manchester United är i en svacka med endast två segrar på de tio senaste matcherna. Bortalaget har dessutom en usel målskillnad på 1-10 de senaste fem kamperna. Djävularna har ett betydligt bättre lag och har fortfarande chans att nå Champions League. United blir dock kraftigt överstreckade här och med tanke på lagets form kan en gardering på större system ge utdelning.

 

4. Lazio - Atalanta X

Om knappt två veckor stundar en final i Coppa Italia mellan just dessa två lag men först är det ligan som gäller och här har båda lagen mycket att spela för. Lazio på en åttonde position i ligan jagar en plats i någon av de europeiska cuperna. Strakosha i målet har tillsammans med sin backlinje släppt in lite drygt ett mål per match i Serie A. Mittfältaren Lulic är avstängd i detta mötet vilket är ett avbräck. Positivt är att Caicedo har hittat målet och nätat i tre av de fyra senaste matcherna. Atalanta har haft en fantastisk vår och inte förlorat sedan 23 februari. Detta har tagit bortalaget till en fjärde plats som ska försvaras. Zapata ligger tvåa i skytteligan med sina 21 baljor men sedan januari har målskyttet blivit mer sporadiskt mot tidigare. Två lag med mycket att spela för och här blir det en jämn tillställning. Krysset bör garderas åt höger.

 

5. Genoa - Roma 2

Genoa har bara en vinst, mot Juventus, på tio matcher och är inte i form. Med fyra matcher kvar på säsongen är hemmalaget i riskzonen att åka ur ligan och behöver ta poäng. Laget har ingen uttalad målskytt utan Kouame är den som nätat mest i år med endast fyra fullträffar. För Roma har det gått betydligt bättre under 2019. Laget har fem raka utan förlust sedan målvakten Robin Olsen bänkades och slåss om en av de åtråvärda platserna till Champions League. Enligt Gazzetta dello Sport är PSG ute efter Romas anfallsvapen Dzeko som nu i onsdags rapporteras ha stukat foten. Håll koll på startuppställningen om bosniern deltar här. Bortalaget är inne i ett stim och bör få med sig tre poäng från Stadio Luigi Ferraris.

 

6. Valladolid - Athletic Bilbao X

Valladolid, som för tillfället ligger på nedflyttningsplats, har spelat bra senaste tiden. I 0-1-förlusten senast vann laget skotten på mål men motståndarna, Atletico Madrid, behövde bara ett vilket satt i nät. Däremot har hemmapubliken endast fått jubla över fyra segrar här på Estadio José Zorrilla i år. Athletic Bilbao har inte torskat här på över 10 år. Bortalaget, som aldrig har åkt ur Spaniens högsta division, har alltjämt chans att nå en plats i CL. 2019 har det bara blivit fyra förluster vilka samtliga dock varit på bortaplan. Två lag med mycket att spela för och omgångens jämnaste match kräver gardering!

 

7. Lyon - Lille 2

I Frankrike väntar ett spännande toppmöte mellan tvåan och trean i tabellen. Lyon har nu två vinster efter tre raka förluster. Senast mot Bordeaux var laget överlägsna på plan men det dröjde ända till 85:e minuten innan Dembélé kunde sätta avgörandet. Här på hemmaplan har Les Gones bara torskat tre gånger i år och släpper i snitt bara in ett mål per match. Lille, som inför matchen ligger sex poäng före, har bara förlorat en enda gång i Ligue 1 sedan årsskiftet. I lördags krossades Nimes och bara två veckor tidigare var det PSG som åkte på storstryk. Nicolas Pépé ligger tvåa i skytteligan med 20 fullträffar och är svårstoppad. Söndagskvällen bjuder på veckans skräll!

 

8. Monaco - St Etienne 2

Monaco räddade en poäng senast mot Rennes efter att Falcao gjort två mål på sex minuter i mitten av andra halvlek. Det var den tredje oavgjorda på deras fem senaste matcher som slutat utan vinst. Hemmalaget ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och är i behov av poäng. Seydou, som är tredjemålvakt, spelade i onsdags då de andra två är skadade. Eventuellt kommer Subasic tillbaka här. St Etienne har vunnit hälften av sina matcher i år och kommer från sex raka utan förlust. Formen på slutet har tagit bortalaget till en fjärdeplats och Europaspel är inom räckhåll. Ruffier har hållit nollan i 300 minuter och kommer inte släppa förbi några bollar så lätt. Två lag som kämpar i var sin del av tabellen och här bör det garderas.

 

9. Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt X

Leverkusen har med sina senaste nio poäng klättrat upp på en sjätteplats och har bara tre poäng upp till Frankfurt. Segrarna har visserligen kommit mot betydligt svagare motstånd än vad som väntar dem nu. Bortalaget har haft en väldigt fin säsong i år. Eintracht ligger fyra i Bundesliga och är i semifinal i Europa League. Luka Jovic öser in mål och finns på en andraplats i båda skytteligorna. Die Adler har dock ett tufft spelschema med mindre tids återhämtning än hemmalaget och frågan är om orken finns att stå emot lagen som jagar där bakom. Matchen kommer bli jämnare än streckningen visar. Gardera på och jobba in tvåan!

 

10. Falkenberg - Malmö FF 2

I Allsvenskan har nykomlingen Falkenberg haft en tuff start och med fyra inspelade poäng ligger laget sist. Enda vinsten kom i första omgången mot Örebro. På skadelistan finns bland annat ryska anfallaren Pogrebnyak och i senaste hemmamatchen klev även mittfältaren Sylisufaj av planen. Falcon Alkoholfri Arena gästas av Uwe Roslers mannar som bara torskat en gång i år. Bortaplan har dock varit ett bekymmer för Malmö FF som endast gjort ett mål i vardera match utomsocknes. Sett till spelartrupp är det stor skillnad mellan lagen och är Rosenberg, Antonsson och Rieks på humör så kommer det rassla i nätet mer än en gång. Allsvenskans klaraste spik!

 

11. Häcken - GIF Sundsvall 1

Göteborgarna har inlett säsongen bra och endast förlorat mot lag från Stockholm. Brasilianske Paulinho, som slutade fjolåret med 20 baljor, har nu gjort fyra stycken på fem matcher. Senast körde Häcken över gästande Eskilstuna och hade 10-1 i skott. Nästa gång dessa lag möts blir i finalen i Svenska Cupen 30:e maj. Hemma på Bravida Arena har det släppts in två mål på tre matcher och defensiven har fungerat på ett bra sätt. Sundsvall kommer söderut med senaste två matcherna utan förlust. Laget väntar på första bortasegern för säsongen men har skrapat ihop åtta poäng totalt. Linus Hallenius, som gjorde två mål senast, är uppe på totalt sex fullträffar på lika många matcher och är ständigt ett orosmoment för motståndarna. Häcken blir storfavoriter med all rätt, men den som vill bli ensam med 13 rätt garderar.

 

12. Kalmar FF - Östersund 1

Kalmar har efter förlusten mot Sirius tightat till laget och inte blivit utan poäng sedan dess. Däremot har det inte blivit tre pinnar mer än en gång heller utan hela fyra gånger på sex matcher har det slutat oavgjort. Lagkapten Viktor Elm styr laget i det defensiva arbetet och släpper sällan igenom mer än ett mål. Östersund är sist av de fyra lag som ligger på 11 poäng så här långt. Enda förlusten kom på bortaplan mot Malmö FF. Vinsterna har planenligt tagits mot seriens bottenskikt men mot de bättre lagen har det varit värre för jämtlänningarna. Engelska mittfältarna Morrison och Sellars fick gå av planen skadade i bortamötet mot Eskilstuna och det är oklart om de kommer till spel här. Spelvärdet ligger på hemmaseger.     

 

13. Örebro - Hammarby 2

Örebro har inte haft någon bra start utan ligger trea från slutet. Närkingarna var helt utspelade senast men lyckades med nöd och näppe få med sig en poäng. Carlos Strandberg, som lånats ut från Malmö FF, är här för att tillföra spets till laget. Han har lyckats näta i två kamper på bortaplan och fansen på Behrn Arena längtar efter hans första på hemmaplan. Hammarby repade sig efter tunga förlusten mot MFF och vann senast i Stockholmsderbyt mot Djurgården. Bajen, med två segrar, har fått vänta länge nog efter sin första bortavinst för året. Tvåa!

 

Gör din kupong här hos Svenska Spel

Kassaskåpet! - Arsenal

I en omgång fylld av överstreckade spikar är detta den absolut säkraste. Arsenal är stabila på Emirates och har bara förlorat här två gånger i år i ligan. Dessutom har Brighton glömt att träna skott på mål och att komma hit med endast en balja på åtta matcher kan inte vara någon rolig psykologisk start.

 

Varningen! - Lille

Lille har bara torskat en enda gång sedan årsskiftet och är i ruskigt bra form. Nicolas Pépé gjorde ett mål och spelade fram till två när självaste PSG demolerades i mitten av april. På bortaplan har laget haft lite svårare att få in ett avgörande men efter två målkalas på kort tid bör laget ha fyllts av energi.

Europatipset 96 rader

1. Arsenal - Brighton 1

2. Chelsea - Watford 1

3. Huddersfield - Man United 2

4. Lazio - Atalanta X2

5. Genoa - Roma 2

6. Valladolid - A.Bilbao 1X2

7. Lyon - Lille 2

8. Monaco - St Etienne X2

9. Leverkusen - E.Frankfurt X2

10. Falkenberg - Malmö FF 2

11. Häcken - GIF Sundsvall 1X

12. Kalmar FF - Östersund 1X

13. Örebro - Hammarby 2

 

Europatipset 864 rader

1. Arsenal - Brighton 1

2. Chelsea - Watford 1X

3. Huddersfield - Man United X2

4. Lazio - Atalanta X2

5. Genoa - Roma 2

6. Valladolid - A.Bilbao 1X2

7. Lyon - Lille 2

8. Monaco - St Etienne 1X2

9. Leverkusen - E.Frankfurt 1X2

10. Falkenberg - Malmö FF 2

11. Häcken - GIF Sundsvall 1X

12. Kalmar FF - Östersund 1X

13. Örebro - Hammarby 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100