Flera klassiska stormatcher i de största ligorna, men den stora behållningen är att nu är Allsvenskan äntligen tillbaka på tipsen! Svenska mästarna AIK tar emot ett Östersund som figurerat i media av fel anledningar, Göteborg har en del att bevisa och Helsingborg är åter i finrummet.

 

Sverige och kontinenten hjälps åt att pricka alla rätt, och fyra miljoner i jackpotten gör ingen ledsen.

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Cardiff - Chelsea 2

Startskottet går i Wales med två lag i olika delar av tabellen. Cardiff behöver en seger för att lägga strecket under sig. 2-0 mot West Ham före uppehållet var i linje med hur The Bluebirds presterat denna säsong; spridda segrar mot lag på den undre halvan, men noll mot de stora drakarna. Chelsea ger inte upp kampen om de sista CL-platserna och är synnerligen sugna tre poäng efter 0-2 på Goodison Park i den senaste omgången. Giroud, som gjorde det bra med Les Bleus, stänker säkert in minst ett mål. Värdarna har aldrig tagit ens en pinne mot Chelsea i Premier League, och det lär inte bli någon nu heller. Banka in tvåan på Cardiff City Stadium!

 

2. Liverpool - Tottenham 1

Anfield blir nästa stopp, och guldjagande Liverpool kommer att vara med i racet hela vägen fram till den tolfte maj. En som varit fullkomligt lysande är värdarnas Sadio Mané med fyra fullträffar på fem omgångar. Kan Trippier och Rose hålla den afrikanska anfallsduon Mané-Salah i schack? Spurs är inne i en sämre period med flera nederlag och en mästartitel som gått upp i rök. I Europa är de vitklädda emellertid vidare, och kapaciteten att slå storlag finns ändå i Pochettinos lagbygge då detta har bevisats vid flera tillfällen. Värdarna är solklara favoriter, uppmaningen är dock att gardera friskt!

 

3. Inter - Lazio 2

San Siro och Serie A tar över stafettpinnen. Luciano Spalletti kan åter sätta Mauro Icardi i startelvan av två skäl. Det första är att argentinaren bett lagkamraterna om ursäkt, det andra är att landsmannen Lautaro Martínez har kommit tillbaka från landslagsspelet med en muskelskada. Känsligt läge då Inter har chansen att i praktiken säkra CL-spel till hösten vid seger. Hur laget reagerar återstår alltså att se. Roms örnar var i bra i form innan uppehållet med derbyseger, en poäng på svåra Artemio Franchi och målkavalkad mot Parma (4-1). Lazios Luis Alberto är i fin form och kräver extra övervakning. Ultravärdet på tvåan föredras, och sedan fylls det på högerifrån.

 

4. Fiorentina - Torino 2

Från Milano åker vi söderut till Florens. Viola har bara bärgat två trepoängare under 2019 års Serie A-spel, och dessa mot svaga lag som SPAL och Chievo. Försvaret läcker som ett extra ihåligt såll och då är det inte konstigt att värdarna sett Europaplatserna avlägsna sig. 2-3 mot Bologna kändes märkligt för formlaget Torino som bara är några få poäng från Europaplatserna. Viktiga pjäser borta i både Fiorentina (Chiesa, skadad i landslaget), och Torino (N’koulou och Aina, båda avstängda). Gästerna betalar sig bra, och då kämpar vi in skrälltvåan som stärks upp av ett kryss!

 

5. Roma - Napoli 2

Ytterligare en bit ner i landet väntar Solens derby på Stadio Olimpico. Napoli har varit lyckosamma i huvudstaden de senaste två försöken medan Roma tagit fyra poäng på de senaste två mötena lagen emellan. För Roms vargar kom uppehållet olägligt efter 1-2 mot SPAL. Romas många skador gör att Ranieri kommer att få stuva om i startelvan. De Rossi, Kolarov, Ünder och Manolas är mycket tveksamma till spel, vilket försvårar i jakten på den så viktiga CL-platsen. Ancelotti ryktas experimentera med att fälta Insigne-Milik-Mertens från start, och då besökarna är i bra form borde de ljusblå klara denna förändring. Napoli vann i Rom mot Lazio i premiären, och värdet på gästerna är bra. Tvåan kompletteras med kryss på större system.

 

6. Sevilla - Valencia 1

Ett kort stopp i Spanien väntar. Sevillas bittra uttåg ur älsklingsturneringen Europa League mot mediokra Slavia Prag medför att fullt fokus nu kan riktas på det eftersatta ligaspelet. En knapp seger togs i Katalonien mot Espanyol efter Ben Yedders sextonde ligamål (1-0). Unge målvakten Juan Soriano drog på sig ett rött kort på slutet och missar således denna kamp. I ligaspelet har gästande Valencia varit obesegrade i snart tre månader, men flera av kamperna har slutat med delad poäng. Nu väntar en av årets svåraste bortaresor för Los Ches, och här kan det sluta illa. Hemmafördelen väger tungt i Andalusien och då vågar vi oss på en spik till hyfsad procent!

 

7. Hannover - Schalke 2

Deutschland ist die nächste Haltestelle. Plågade Hannover har 21 insläppta bollar på sina senaste fem Bundesligakamper och det börjar bli ont om tid för de mörkrödsvarta att hämta in poängen som behövs för kvalplatsen. Skadelistan är längre än en kvinnas lista på hur den perfekta mannen ska vara, och det enda hoppet ställs till hemmapubliken. Schalke är inte mycket bättre rent formmässigt, men har i alla fall en bra Europasäsong i ryggen samt en habil målskytt i den schweiziska ynglingen Breel Embolo. Die Königsblau får tipset, men krysset måste nog med.

 

8. Ajax - PSV Eindhoven 2

Seriefinalen i Holland blir vår åttonde match och med åtta omgångar kvar har Ajax fem poäng att ta in på serieledarna från Eindhoven. Psykologiskt tungt nederlag för värdarna precis innan serien pausade; 0-1 i mot Alkmaar berodde till stor del på att “Lucky Ajax” inte var så lyckosamma i sina avslut och spelade ganska hafsigt. PSV å sin sida tog vara på läget att rycka och slog VVV sent efter att Hirving Lozanos balja blev matchens enda. I Ajax saknas Nederländernas U21-mittfältare Carel Einting och det kan bli kännbart. Grymt pröjs på tvåan, och i en kamp som denna är bortaseger inte alls osannolikt. Slopa favoritettan och plocka med krysset!

 

9. AIK - Östersund 1

Det tydligaste av vårtecken är här, välkommen tillbaka kära Allsvenska! Först ut är de svenska mästarna från Solna. Cupspelet slutade i moll efter att ha slängt bort en 1-0-ledning mot Eskilstuna och därefter förlorat straffläggningen. Gnaget har tappat en del bärande pjäser som Milosevic men har även värvat bra som publikfavoriten Chinedu Obasi som nu gör sin tredje vända i AIK. ÖFK har under vintern mest skapat rubriker på grund av de skumraskaffärer Daniel Kindberg varit inblandad i, och i cupen tog sig mästarna från 2017 inte ens vidare från gruppspelet. En del bra förvärv har gjorts men turbulensen lär påverka. Sannolik etta på Friends.

 

10. AFC Eskilstuna - IFK Göteborg X

För AFC är cupen det stora glädjeämnet så här långt. Att i semin slå ut de regerande allsvenska mästarna AIK är mäkta imponerande av nykomlingen. Under vintern har skicklige burväktaren Gianluca Curci gått till Bajen men samtidigt har rutin inhämtats i form av AIK:s Denni Avdic. Änglarna gjorde en miserabel säsong 2018 och kommer från ett cupspel som gick i stöpet, mycket på grund av den avbrutna matchen mot Gais. Förtroendet för Asbaghi är dock intakt, och vissa förvärv som eldsjälen Sebastian Eriksson och den grekiska målvakten Giannis Anestis ger elvan lite tyngd. Man ska inte vara negativ, men denna match luktar faktiskt tråkspel, snedsparkar och kamp. Vi spikar krysset i Eskilstuna.

 

11. Falkenberg - Örebro 1

Tillsammans med HIF tog Falkenberg steget direkt upp i Allsvenskan, och 2018 var FFF Superettans vassaste lag framåt. Att två av lagets offensiva stjärnor, Erik Pärsson och Chisom Egbuchulam, lämnat för utlandet har inneburit en satsning på defensiva inköp som Örgrytes Jacob Eriksson och HIF:s Carl Johansson. Med bra försvar säkrar man kontraktet. För närkingarna blev 2018 en säsong som många andra med en niondeplats, och 2019 har börjat sådär med missat avancemang i cupen. Nykomlingar brukar sprattla till i början, så därmed får den roliga skrällettan stå ensam!

 

12. Helsingborg - IFK Norrköping 1

På Olympia är chanserna till underhållning stora när klassiska Helsingborgs IF är tillbaka efter två år i Superettan. Skåningarna har under vintern spetsat truppen med Alexander Farnerud och Celtic-lånet Kundai Benyu. Mittfältaren väntas fylla tomrummet efter Darijan Bojanic. En av förhandsfavoriterna till att lägga vantarna på Lennart Johanssons pokal är IFK Norrköping, och med tanke på nyförvärven i höst känns det befogat. Namn som Nyman och Binaku går inte av för hackor. Dock får ett litet varningsfinger höjas då stor omsättning i truppen kan ha negativ inverkan på spelet, framför allt i början. Peking tog bara en poäng i Skåne i fjol, då inleder vi med värdeettan, men fyller självfallet på så mycket vi kan!

 

13. Kalmar FF - Sirius 1

Slutligen har vi Guldfågeln Arena och ett möte mellan två lag som tippas i botten. KFF har införskaffat både tränare och spelare under silly. Erfarne Magnus Pehrsson ska leda smålänningarna 2019, och försöka förbättra fjolårets tiondeplats. Uppsalas stolthet, Sirius, har en Kalmarprofil på sin bänk, Henrik Rydström. Tillsammans med mycket rutinerade John Alvbåge samt ett par spelare från nedflyttade Dalkurd ska de svartblå själva undvika degradering. Värdarna är förvisso överstreckade men då Rydström inte riktigt övertygade som tränare i höstas får hemmalaget tipset!

 

Gå till Svenska Spel här

Kassaskåpet! - Chelsea

Maurizio Sarris manskap stormar vidare och har truppen för att hålla alla fronter. Utvilade efter uppehållet inleder The Blues med en promenadseger mot ett vekt Cardiff!

 

Varningen! - PSV Eindhoven

Ajax må vara mesta mästare men på 2000-talet dominerar PSV Eindhoven. Detta psykologiska övertag kan gästerna utnyttja för att segra på Johan Cruijff Arena och koppla ett guldgrepp om mästartiteln!

 

Europatipset 96 rader

1. Cardiff - Chelsea 2

2. Liverpool - Tottenham 1X2

3. Inter - Lazio X2

4. Fiorentina - Torino X2

5. Roma - Napoli 2

6. Sevilla - Valencia 1

7. Hannover - Schalke X2

8. Ajax - PSV Eindhoven X2

9. AIK - Östersund 1

10. AFC Eskils. - Göteborg X

11. Falkenberg - Örebro 1

12. Helsingb. - Norrköping 1X

13. Kalmar FF - Sirius 1

 

Europatipset 864 rader

1. Cardiff - Chelsea 2

2. Liverpool - Tottenham 1X2

3. Inter - Lazio 1X2

4. Fiorentina - Torino X2

5. Roma - Napoli X2

6. Sevilla - Valencia 1

7. Hannover - Schalke X2

8. Ajax - PSV Eindhoven X2

9. AIK - Östersund 1X

10. AFC Eskils. - Göteborg X

11. Falkenberg - Örebro 1

12. Helsingb. - Norrköping 1X2

13. Kalmar FF - Sirius 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100