Söndag mitt i veckan betyder Europatips. Denna Kristi himmelsfärdsdag, eller snarare eftermiddag, ska en final av Svenska Cupen gå av stapeln. Därefter är det fullt ös från de lägre divisionerna i Sverige då såväl Division 1 som 2 ska hinnas med innan kupongen och systemförslagen presenteras. Mot 13 rätt, nu kör vi!
 

Spelstopp: 14.59

 

1. Häcken - AFC Eskilstuna 1

Vi inleder med finalen av Svenska Cupen 2019. Häcken har fördel av att agera hemmalag här då matchen genomförs på Bravida Arena i Göteborg. Med vetskapen om AFC Eskilstunas minst sagt svaga facit på resande fot i upptakten av Allsvenskan är det förståeligt att gulsvarta Häcken blir favoritstreckade. AFC föll med 5-0 borta mot MFF senast och på bortagräs har noll poäng inkasserats på sex försök med en målkvot på 4-17. Stark etta att inleda med då en titel och chans till Europa står på spel!

 

2. Bodens BK - Sollentuna 2

Vidare till Division 1 Norra där vi finner tycke för nästa favorit. På Boden Arena ska ett bottenmöte genomföras, men där gästerna är hyggligt klara favoriter ändå. Värdlaget har hittills bara noterats för en ynka fullträff och då är ändå nio omgångar genomförda. Sollentuna är inte mycket vassare, men de har åtminstone sju mål framåt och en betydligt vassare defensiv vilket bör resultera i att de som minst tar poäng i detta möte. Tvåan känns vettigast att inleda med, men räcker stålarna så ska krysset gärna tas med också.

 

3. Gefle - Team Thorengruppen 2

På Gavlevallen i Gävle väntar ett möte mellan två lag som siktar uppåt i tabellen. Gefle kommer närmast från en viktig trepoängare i Karlstad där de vann med uddamålet. I samma omgång hade Thorengruppen målkalas på hemmagräs mot Karlslund, men på bortagräs har det gått något trögare. Känns öppet och även om Gefle bär favoritskapet här känns det vettigt att ifrågasätta detta då tvåan ser ut att bli förvånansvärt lågt streckad.

 

4. IF Sylvia - Sandviken 2

Nästa stopp gör vi på Östgötaporten där nästa tuffa test väntar Sylvia. Senast det begav sig för hemmalaget gästades de av topplaget Akropolis, och även om det var hemmalaget som öppnade bäst så föll de ändå med två måls marginal mot Akropolis. Sandviken är likt senaste gästande lag på denna arena ett lag för toppen och är en befogad favorit här då de har fyra raka utan poängtapp. X2 bör räcka i Norrköping.

 

5. Karlslund - Umeå FC 2

Serieledande Umeå reser till Örebro för att ta sig an Karlslund på bortagräs. Värdarna noterades för säsongens första förlust borta mot Thorengruppen senast och nu väntar onekligen en tuff uppgift. Umeå har förlorat en av fyra på resande fot, övriga tre är vinster. I fjol vann de här med 3-0. Karlslund är inte dåliga, men här lär de få jobba hårt för att hänga med ett toppjagande Umeå och frågan är om de kan stå emot? Vi tror att tvåan är värd att lita på.

 

6. Linköping City - Vasalund 1

Nästa stopp gör vi i Linköping. Vasalund har två segrar i bagaget inför detta möte och har chans till poäng, men någon seger tror vi inte stockholmarna får med sig. Linköping City har häng på toppen med tre poäng upp till tvåan Akropolis och på hemmagräs gör de sällan bort sig, även om det blev förlust här senast då Karlstad var på besök. Ettan är ändå det troligaste och ska därför plockas först.

 

7. Nyköping - Karlstad BK X
På Rosvalla IP ska Nyköping fortsätta sin jakt på trepoängare. De inledde säsongen med två segrar av tre möjliga, men det är också hemmalagets enda trepoängare så här långt. Sedan dess har de kryssat sig fram i tre av sex matcher och förlorat resterande. Karlstad har bara noterats för en förlust på de fem senaste och här tror vi gästerna fortsätter plocka poäng mot ett formsvagt hemmalag och singelkrysset är det som tilltalar mest!

 

8. Eskilsminne - Oskarshamn 1

Harlyckans IP är nästa arena att besöka och då hamnar vi i Skåne, närmare bestämt Helsingborg. Här ska Eskilsminne försöka plocka tredje raka trepoängaren och de ska göra det mot ett Oskarshamn som sliter på bortagräs. Gästerna har förvisso bara gått poänglösa ur en av fyra på resande fot, men de har samtidigt inte vunnit så här långt. Ettan streckas lägst, och är därför det vettigaste tecknet att inleda med.

 

9. Landskrona - Assyriska Turabdin 1

Från Helsingborg till Landskrona. Här spelar hemmalaget för att hänga med i toppen av tabellen och de gör det mot ett formstarkt Assyriska. Landskrona ser ut att bli högt streckade, men då gästernas facit rent formmässigt ser lovande ut finns det värde i att ifrågasätta hemmalagets stora favoritskap. Svårt att blunda för ettan ändå då BoIS har gått obesegrade på hemmagräs så här långt, men ettan bör åtminstone garderas med krysset som minimum.

 

10. Lunds BK - Åtvidaberg X

Vi dröjer oss kvar i Skåne, men hamnar nu på Klostergårdens IP i Lund där det vankas bottenmöte. Två lag som inlett trögt och där Jack Jensen i hemmalaget fick se sitt lag förlora med hela 5-1 i Oskarshamn senast. Åtvid föll hemma mot bottenkonkurrenten Tvååker i samma omgång och här är det högst tveksamt om tre poäng delas ut. Strecka friskt om plånboken tillåter.

 

11. Täfteå IK - IFK Umeå 1
Nu förflyttar vi oss uppåt i landet, men nedåt i seriesystemet. Täfteborg bjuder på derby i division 2 och här blir Umeå betrodda som favoriter. Lagen möttes även i fjol, då vann de varsin bortamatch. Inför säsongens första derby skiljer det bara en poäng lagen emellan och båda huserar i den nedre regionen av tabellen. Hemmalaget har fyra raka nederlag i bagaget och lär vara duktigt segersugna. Skrällvarning i derbyt!

 

12. Asarum - IFK Berga X

Asarum IP i Blekinge är näst sist ut och här är det ett duktigt hemmalag som väntar gästande IFK Berga. Gästerna har inte gjort bort sig på resande fot och här tycker vi att Europatipparna underskattar gästerna en aning. Asarum har plockat full pott i de två senaste och noterats för sex fullträffar, men när Berga besökte den här arenan i fjol reste de hem med en 3-2-seger. Vi väljer bort ettan då den ser ut att bli överstreckad och hoppas att gästerna levererar en mindre skräll.

 

13. Örebro Syrianska - Lidköpings FK 1

Sist ut är Örnsro IP i Örebro där det väntas toppmöte. Serieledarna tar emot tabellfyran Lidköping och här känner vi rent spontant att hemmalaget bör agera favoriter, men inte så stora som streckningsfördelningen ger ett sken av. Lidköping har bara åkt på torsk i en av lagets åtta inledande matcher, vilket väger tungt i vår värdering. Hemmalaget har dock öst in mäktiga 30 baljor på de inledande åtta, vilket är urstarkt. Ettan ska med, men säkra upp och hoppas på skräll även här.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - BK Häcken

Chans på säkrat Europa-spel och detta på hemmagräs. AFC imponerar föga på resande fot. Det här ska Häcken kunna lösa utan större bekymmer!

 

Varningen! - Team Thorengruppen
Gefle har inte direkt övertygat och även om gästerna inte gör det heller så är de alldeles för lågt streckade här. Team TG har formen på sin sida med fyra segrar på de fem senaste!

 

Europatipset 96 rader

1. Häcken - AFC Eskils. 1

2. Boden - Sollentuna X2

3. Gefle - Team TG 2

4. IF Sylvia - Sandviken X2

5. Karlslund - Umeå FC 2

6. Linköping C - Vasalund 1

7. Nyköping - Karlstad X

8. Eskilsminne - Oskarshamn 1X

9. Landskrona - Assyriska 1X

10. Lunds BK - Åtvidaberg 1X2

11. Täfteå IK - IFK Umeå 1X

12. Asarum - IFK Berga 2

13. Örebro Syr - Lidköping 1

 

Europatipset 864 rader

1. Häcken - AFC Eskils. 1

2. Boden - Sollentuna X2

3. Gefle - Team TG 2

4. IF Sylvia - Sandviken X2

5. Karlslund - Umeå FC 2

6. Linköping C - Vasalund 1

7. Nyköping - Karlstad X

8. Eskilsminne - Oskarshamn 1X2

9. Landskrona - Assyriska 1X

10. Lunds BK - Åtvidaberg 1X2

11. Täfteå IK - IFK Umeå 1X2

12. Asarum - IFK Berga X2

13. Örebro Syr - Lidköping 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100