En riktigt saftig kupong med massvis av storlag i luriga och mindre luriga matcher. Skall något mönster skönjas är det att ett par huvudstadsgäng ser ut att åka på några obehagliga snytingar. I Spanien väntar spännande cupderbyn mellan regionerna Katalonien och Andalusien. Observera att match 10 lottas. Ny styr vi mot 13 rätt och jackpotten på fyra millar!

Spelstopp: 19.29

1. Liverpool - Leicester 1

I Premier Leagues 24:e omgång ställs serieledande Liverpool mot ett formsvagt Leicester. Det var spännande hela vägen fram till domaren blåste av seriematchen mot Palace (4-3). Salah var framträdande med sina två fullträffar men har fått en del kritik för att lägga sig lite väl lätt. Just mot The Eagles var segern välförtjänt, bollinnehavet 71-29 visar vilka som dominerade. För gästerna blåser det ganska snålt just nu efter två raka nederlag i ligaspelet samt ett förnedrande uttåg ur FA-cupen mot League Two-laget Newport. Det enda som egentligen gläder Puel är att truppen så när som på Amartey nu är skadefri. Hela Liverpool Football Club och alla runt klubben suktar efter en engelsk mästartitel och låter inte The Foxes stå i vägen. Banketta på Anfield!

2. Bournemouth - Chelsea 1

Vitalitet Stadium är nästa anhalt, och hemma på sydkusten är The Cherries klart habila. Späckat schema för Chelsea den senaste tiden med bra resultat i cuperna men i seriespelet har The Blues bara tagit fyra poäng av nio möjliga i januari. Frejdigheten framåt laget länge hade i ligan finns inte riktigt kvar och målproduktionen har stannat av lite. Är Gonzalo Higuaín pusselbiten som saknats? Bra värde på ettan, utgå från den och täck sedan upp efter plånbok.

3. Southampton - Crystal Palace 2

Vi håller oss kvar på sydkusten. Hemmalaget betvingade Everton med 2-1 i den senaste ligamatchen. Det var de rödvitas blott andra seger på Saint Mary’s på hela säsongen och då är det inte konstigt att Anders Svenssons förra klubb bara är tre poäng över strecket. Formen är på uppgång men laget är fortsatt bräckligt vilket visade sig i straffuttåget mot Derby i FA-cupen. I Premier League fick de rödblå gästerna se sig besegrade på Anfield efter en mycket underhållande match (3-4) men kan hålla huvudet högt. I FA-cupen en dryg vecka senare togs en ljuvlig vinst mot storebror Tottenham med 2-0 så visst finns kvalitet i Roy Hodgsons trupp. Viktige Bertrand är fortsatt borta för The Saints, utgå från tvåan men helgardera denna ovissa historia.

4. Tottenham - Watford 2

För Spursfansen har de senaste veckorna varit en prövning med uttåg ur båda cuperna mot lokalrivaler och en trupp som plågas av skador. Hemma på Wembley har Pochettinos mannar två raka nederlag och fyra insläppta vilket gör laget från norra London till ett mittenlag sett bara till hemmafacit. Watford är obesegrade i fyra ligakamper och vid senaste besöket i London togs tre poäng av Crystal Palace, samma Palace som sparkade ut Tottenham ur FA-cupen med 2-0 i söndags.

Värdarna må vara lite understreckade men utan Kane och Dele Alli är de vitklädda ett klart svagare lag. X2 räcker långt!

5. Barcelona - Sevilla 1

Spansk cupfotboll är aldrig fel och i Katalonien väntar en synnerligen delikat tillställning. I onsdags vann Sevilla det första mötet i denna kvartsfinal med 2-0 efter fullträffar av fransk-tunisiern Ben Yedder och spanjoren Sarabia. Den sistnämnde gör en oerhört fin och jämn säsong och har nämnts i landslagssammanhang. Men frågetecken finns då andaluserna gått segerlösa i La Ligas bortaspel sedan september. Värdarna är som vanligt inblandade i titelstriderna både nationellt och internationellt och gör det med bravur. På de senaste fyra ligakamperna på Camp Nou har Barca tolv poäng av tolv och målskillnaden 10-1. Därtill kan läggas en 3-0-seger mot Levante, ja, inte mycket rår på bjässen Blaugrana. Hade matchen spelats i Sevilla hade läget varit ett helt annat, men då de rödvita är så mediokra borta spikas ettan.

6. Real Betis - Espanyol 1

Nästa katansk-andalusiska cupmöte går av stapeln i Sevilla och förutsättningar efter det första mötet är klara; Sanabrias (nu utlånad till Genoa) kvitteringsmål för Betis i matchminut 81 gör att Espanyol måste göra mål. Och det är ett stort problem för de blåvita, särskilt på resande fot. De senaste tre månaderna har gästerna bara producerat tre ligamål framåt utanför sin hemregion och åkt på pisk i samtliga ligamatcher. Cupspelet under samma period är dyster med ett nederlag och ett kryss. Då ser det klart bättre ut för Los Béticos som hållit nollan i cupmatcherna på Benito Villamarín samt slagit Girona med 3-2 i den senaste hemmakampen. Med Naldo, Lopes, Gaitan på skadelistan för gästerna blir det tufft att vända detta. Trolig etta i södra Spanien.

7. Atalanta - Juventus 1

Vissa av oss minns det gamla barnprogrammet med melodin “stoppa duvan” och för Juventus gäller det verkligen att stoppa Duván Zapata i Italienska Cupen. Den 190 cm långe colombianen satte 3-3-målet bakom Robin Olsen i Roma-målet i söndags och 27-åringen är i extrem målform. Udineselånet har bland annat prickat rätt fyra gånger på Frosinone och har målat i varje match sedan 3 december. Turinlagets styrka visade sig återigen i helgen när Den Gamla Damen låg under med 0-1 på Olimpico mot målfarliga Lazio. Med kvarten kvar gjorde portugiserna Joao Cancelo och Cristiano Ronaldo varsitt mål och resan hem blev väldig enkel. Ettan i Bergamo betalar sig bra, men smäll in så många tecken som möjligt!

8. Nantes - St Etienne 2

Franska Ligue 1 bjuder oss på ett batalj mellan två från supporterhåll pressade lag. Nantes har 0-1 som slutresultat i fyra av sina senaste fem ligakamper. Disciplinen är det också frågetecken för efter elva gula och ett rött på tre seriematcher. Veterantränaren Vahid Halilhodžić får ta sina unga spelare i örat. Det bör även Jean-Louis Gasset göra då hans manskap först tappade en pinne mot ärkerivalen Lyon på övertid och sedan hemmaförlorade med smått ofattbara 3-6 mot Dijon i cupen. Förvisso luftades en hel del reserver men det är ändå genant för alla inblandade. Det mesta tyder på att det blir jämnt mellan dessa formsvaga lag, strecka från höger.

9. Celtic - St Johnstone 1

Celtic Park är ett ointagligt fort, i alla fall i ligaspelet; värdarna har gått helt rent inför sina skönsjungande fans och bara tappat in fyra bollar på elva matcher. Mot Hamilton i lördags fick landslagsmittfältaren med det überskotska namnet Callum McGregor stänka in sitt andra mål för säsongen i 3-0-segern. Full fart mot ligatiteln alltså. Besökarna från centrala Skottland hade byggt en snudd på monstruös svit då The Saints hade tagit sex bortavinster i följd. Hearts satte stopp för detta via 2-0 och kanske kommer verkligheten ikapp de blåvita nere i Glasgow. Klasskillnad, ettan känns solklar.

10. Braga - Santa Clara 1 - OBS LOTTAS

Detta möte är uppskjutet och kommer att lottas med fördelningen 11-3-2. Gå helt och hållet på matematiken och strecka där det finns mest värde. Finns ettan till 69 procent eller under är det en fullt rimlig spik.

11. Porto - Belenenses 1

För Drakarna kom finalförlusten i ligacupen mot Sporting lite snöpligt efter att Fernandos mål med tio minuter kvar såg ut att ha gett Porto ytterligare en titel. Huvudstadslaget kämpade sig in i matchen och avgjorde på straffar. De blåvita berörs nog inte alltför mycket av detta då Primeira Liga är prio ett. Serien toppar man inför omgång 19 med fem poäng och FCP har inte förlorat på Estadio do Dragao sedan augusti. Gästerna från Lissabonkvarteret Belém är numera en bit från Europaplatserna efter fem missade poäng i januari. 2-2 hemma mot Tondela kan endast tvåmålsskytten Henrique Almeida varit nöjd med och för “Bakelserna” blir det sannolikt ytterligare ett mittenår. Värdarna laddar om och kör över Belenenses utan problem, given etta!

12. Vitoria Setubal - Sporting Lissabon 1

Grönvitt derby i huvudstadsregionen. Lejonen från Lissabon kommer från en extremt svettig ligacupseger mot Porto i lördags. I matchminut 92 ledde de blåvita med 1-0 men då fick Sporting en straff som Bas Dost förvaltade väl och kvitterade på. Vid straffsparksavgörandet upprepade Dost bedriften och SCP lyfte pokalen mot Bragas himmel. Värdarna är ett mittenlag med en stark defensiv och tar de poäng som förväntas. “Den Gamle Herren” som lagets också kallas har under de senaste åren visat att man hemma på Estadio do Bonfim kan skaka och även besegra de stora drakarna. Gästerna kan vara slitna efter det intensiva matchande och har haft problem med bortaspelet. Det gör att vi väljer ettan med det strålande värdet. Satsa på storvinsten och utelämna tvåan vid gardering!

13. Dynamo Dresden - Bielefeld 1

2. Bundesliga rundar av vår kupong. Värdarna från forna DDR fick gå in 2019 med en seger när Duisburg bortabesegrades med klara 3-1. Strikern Lucas Röser öppnade målskyttet där med sitt andra ligamål för säsongen och hoppas kunna komma upp i minst sju som han gjorde i fjol. I Tyskland är det ett sorts internt nationellt skämt att staden Bielefeld inte existerar. Det samma skulle kunna sägas om lagets förmåga att hålla nollan, burväktaren Stefan Ortega har bara sluppit kröka rygg i 0-0-mötet mot nedflyttningskandidaten Magdeburg i september. De blåsvarta avslutade 2018 med att tappa 1-0 till 1-2 mot Heidenheim och ytterligare närma sig bottenstriden. Liten övervikt för värdarna, trolig hemmatriumf på Stadio Dresden!

Kassaskåpet! - Liverpool

Tio fullpoängare och ett kryss på elva matcher i serien hittills gör LFC till Premier Leagues bästa hemmalag. Detta sker genom att begrava motståndet i mål, Klopps maskin gör 3,36 mål per hemmakamp. Leicester pallar inte trycket här.

Varningen! - Vitoria Setubal

Vitoria har en lång tradition av spel i Primeira och är vana vid att ställas mot de stora lagen. När ett Sporting som oftare förlorar borta än vinner kommer på besök torde värdarna ta chansen och överraska ett småslitet SCP!

96 rader

1. Liverpool - Leicester 1

2. Bournemouth - Chelsea 1X

3. Southampton - Crystal P 1X2

4. Tottenham - Watford X2

5. Barcelona - Sevilla 1

6. Real Betis - Espanyol 1

7. Atalanta - Juventus 1X

8. Nantes - St Etienne X2

9. Celtic - St Johnstone 1

10. Braga - Santa Clara 1

11. Porto - Belenenses 1

12. V.Setubal - Sporting 1X

13. D.Dresden - Bielefeld 1

864 rader

1. Liverpool - Leicester 1

2. Bournemouth - Chelsea 1X2

3. Southampton - Crystal P 1X2

4. Tottenham - Watford X2

5. Barcelona - Sevilla 1

6. Real Betis - Espanyol 1X

7. Atalanta - Juventus 1X

8. Nantes - St Etienne 1X2

9. Celtic - St Johnstone 1

10. Braga - Santa Clara 1

11. Porto - Belenenses 1

12. V.Setubal - Sporting 1X

13. D.Dresden - Bielefeld 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100