Tonvis med tungviktare på Europatipset även denna gång. I England får vi kamp om mästartitel och Champions League-platser, i Italien har vi två Rom-lag med olika formkurvor och Spanien, Tyskland, Skottland och Frankrike ger oss sina bidrag till kupongen. Gemytliga League One avrundar det hela när 13 rätt skall bärgas!

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Chelsea - Brighton X

Premier League får den stora äran att starta vår rundresa i Europa. Tur är ett abstrakt koncept, men det känns ändå som att Maurizio Sarris mannskap haft Fru Fortuna med sig en hel del på sistone. Mycket sen vändning mot nedflyttningshotade Cardiff (2-1) och en med hjärtat i halsgropen räddad poäng mot Wolves (1-1). Resultat och form är sådär för The Blues alltså. För bara några veckor sedan var Brighton i London och snodde då alla poängen mot Crystal Palace efter Murrays och Knockaerts fullträffar. De blåvitrandiga borde klara andraåret och hänga kvar. Kryss streckas lågt och ger bra pröjs, plocka dock med ettan så snabbt det bara går.

 

2. Manchester City - Cardiff 1

Etihad är nästa anhalt och här har endast Crystal Palace av alla lag lyckats besegra The Citizens. På de senaste sex hemmakamperna i Premier League är målskillnaden 18-3 och dessutom har storheter som Liverpool, Chelsea och Arsenal gått på pumpen här. Victor Camarasas mål precis efter paus gav illusionen om att Cardiff kanske kunde knipa en pinne; icke sa Nicke och med fem minuter kvar vände Chelsea på steken, 1-2 för pressade Bluebirds. Även om Agüero med största sannolik hoppar mötet på grund av sjukdom kryllar det av fullgoda ersättare i Peps stjärntrupp. Ettan är som en frispark av Roberto Carlos, bomba in den!

 

3. Tottenham - Crystal Palace 2

Inte mycket andas lika mycket fotbollsnostalgi som Roy Hodgson, och 71-åringen från Croydon har gjort det igen; den tröga hösten har blivit en trevlig vinter-vår för Palace. The Eagles har den undre halvans tajtaste defensiv där den nederländske landslagsförsvararen Patrick van Aanholt varit bärande. Spurs formkurva pekar rätt ner i backen efter bara en ynka pinne på de senaste fem ligaomgångarna. Den i den enda tillställningen på hemmagräs mot Arsenal (1-1) förvisso, men inte ens Pochettino kan förneka problemen. Flera skador i den breda truppen oroar och gör att mötet känns ganska öppet. Derby och utdelning med stort U på gästerna. Gardera dock upp Europatipset direkt och håll tummarna för CPFC!

 

4. Valencia - Real Madrid 2

Comebackande succétränaren Zinedine Zidane har inlett fint med full pott hittills efter triumfer mot Vigo (2-0) och Huesca (3-2). Den sistnämnda trepoängaren kom efter att Karim Benzema avgjorde i 89:e. Mittbacken Nacho drog på sig ett gult och missar resan till Medelhavskusten. Blytung seger för Valencia på Ramón Sánchez Pizjuán efter Dani Parejos säkra straff före paus (1-0). Los Che är nu uppe i elva raka ligaomgångar utan nederlag, och är fortsatt svåra att få hål på. Zidane är emellertid en vinnare ut i fingerspetsarna, och därmed får Los Blancos tipset, sannolik tvåa på Mestalla!

 

5. Torino - Sampdoria 1

Med ett försvarsspel i nivå med Milan och Inter har Torino etablerat sig precis under Europaplatserna, men ger naturligtvis inte upp kampen. Bra poäng i Florens (1-1) efter mittfältaren Daniele Basellis fjärde ligamål. “Il Toro” är på gång och saknar endast Aina. Högerbacken har två matchers avstängning kvar att avtjäna efter utvisningen mot Bologna. Milans Donnarumma kan inte ha sovit gott efter dundertavlan; i matchens första minut slog den italienska landslagsmålvakten bollen rakt på Sampdorias Gregoire Defrel och Doria vann mötet (1-0). Ekdal är fortsatt ytterst tveksam till spel och kommer saknas för de formstarka ligurerna. Ok värde på ettan, och till trevlig procent dessutom. Spikas!

 

6. Genoa - Inter 1

Genoa gick bet borta mot Udinese, 0-2 uppe i nordöstra Italien senast. Nu väntar emellertid en hemmamatch för “Gripen” och på Marassi har de rödblå under säsongen sänkt lag som Atalanta, Lazio, och självaste Juve i den senaste tillställningen (2-0). Exet Stefano Sturaro bröt dödläget med 1-0 och visade att släkten är värst. Milanesarna åkte på stryk hemma mot vänklubben Lazio i söndags (0-1) där ineffektivitet kännetecknade de blåsvarta. Bäst i Inter var Handanovic som stod för tre prakträddningar. Icardi väntas starta, men gästerna är i gungning. Bra läge för en knall och då spikar vi skrällettan på Luigi Ferraris!

 

7. Roma - Fiorentina 1

1-4 mot Napoli inför hemmafansen var Romas tredje förlust på fyra kamper, och hela föreningen är just nu i obalans. Claudio Ranieri har inte lyckats väcka liv i truppen, och med flera spelare på väg bort (kritiserade Robin Olsen bland andra) känns Giallorossi mycket instabila just nu. Stefano Piolis Fiorentina är segerlösa sedan bortasegern i Ferrara mot SPAL (4-1) i mitten av februari. Stark hemmapoäng mot defensivt starka Torino (1-1) dock, så allt är inte nattsvart. Viola har inte kryssat så här många kamper sedan 70-talet, så det är svårt att sia om var Florenslaget står. Labila Roma kan ställa till med vad som helst, men är bra hemma. Strecka från vänster.

 

8. SPAL - Lazio 2

1-0 i Milano på söndagskvällen; det var andra gången Simone Inzaghis Lazio betvingade Inter på San Siro denna säsong, cupsegern i januari var minst lika skön. Fjolårssäsongens mållag nummer ett är inte lika vassa framåt denna säsong, men det verkar ändå räcka till Europa League-plats, minst. SPAL har skaffat sig en liten buffert i bottenstriden efter segrar mot Frosinone och Roma. Det behövde laget vars offensiv till stora delar hänger på unge strikern Andrea Petagna som med all sannolikhet lämnar i sommar. Lazio är dock snabbare och vassare, tvåan känns välbefogad och får stå ensam.

 

9. Frosinone - Parma 2

Gulblått möte i centrala Italien. En poäng på sex kamper och Serie A:s mest impotenta offensiva spel; bara 21 fullträffar på 29 omgångar är snudd på katastrofalt. Nu när den egna produkten Mirko Gori är skadad blev läget inte direkt bättre. Gästerna från skinkstaden kommer från noll poäng i två matcher i följd, dock har dessa kommit mot lag på uppåtgående, nämligen Atalanta och Lazio. Ett pressat Frosinone kan passa besökarna från norr. Parma torde segra, men då ordinarie forwarden Roberto Inglese är skadad får tvåan förstärkas med ett kryss.

 

10. PSG - Nantes 1

Ligue 1 och dess överlägsna serieledare tar emot klassiska Nantes i den franska huvudstaden. Länge såg det ut som att parisarnas svit på sju fullpoängare på raken skulle bli till intet i Toulouse, men med kvarten kvar slog Kylian Mbappé, assisterad av Thilo Kehrer, in mål nummer 27 på 24 spelade ligamatcher. Tre nya poäng till PSG. Motsatt öde för gästerna som hade kämpat till sig en fin 2-0-ledning mot tvåan Lille. På sju minuter blev burväktaren Dupé duperad och fick kröka rygg tre gånger. 2-3 och tredje förlusten på fem matcher. Inget snack här, nytt segerjubel för Thomas Tuchels lirare!

 

11. Schalke - Werder Bremen 2

Kvartsfinal i DFB-Pokal. I Gelsenkirchen har troligtvis mer än en person velat kyssa Suat Serdars fötter efter att 21-åringen avgjorde borta mot Hannover i det så viktiga bottenmötet (1-0). Det var S04:s första seger sedan januari, så formdippen är långt ifrån över. Werders hemska höst är inget som tynger de grönvita längre då 2019 än så länge är fritt från nederlag för Kohfeldts mannar. I cupäventyret har Dortmund slagits ut i åttondelen så nordtyskarna trivs i Ruhr. Die Werderaner springer ner värdarna, tvåan till låg procent får stå ensam!

 

12. Hibernian - Kilmarnock 2

Blickarna vänds åt nordväst och skotska Premier League. Två omgångar återstår av grundserien och Kilmarnock gör ännu bättre säsong än i fjol. 5-0 på Hamilton med fem olika målskyttar föregicks av en fin poäng på Ibrox (1-1). Edinburgh-laget Hibs har nästan säkrat en plats i topp sex och har byggt upp en fin svit på sex matcher utan nederlag. Burväktarna Bogdan och Marciano har delat på sysslan som förstemålvakt där lite för många bollar släppts in för att skapa trygghet bakåt. Gästerna är riktigt vassa och vill säkra tredjeplatsen. Trolig bortaseger på Easter Road!

 

13. Accrington Stanley - Sunderland 1

Avslutningen på tipset går i League One med ett hemmalag som är bättre än resultaten på hemmagräset visat. 2019 har Stanley 1-2-3 hemma på Crown Ground, men nollpoängarna har kommit efter mycket jämna kamper där värdarna förlorat med uddamålet. Retroaktiv utdelning för de rödklädda? Det smärtar att se Sunderland i League One, men alla chanser att gå upp finns för de rödvitrandiga. Will Grigg nätade senast mot Walsall, men både han och The Black Cats har svårt att komma upp i samma nivå på bortagräs. Chansettan till gött värde först, men här ska alla tecken in snarast möjligt!

 

Kassaskåpet! - Man City

Tillsammans med Barcelona är City troligtvis kontinentens bästa lag, och visar det i alla lagdelar. Långt kvar till Champions League gör att fokus är på rätt saker. Tungt nederlag för Cardiff senast, nedflyttningen närmar sig. Trolig målorgie och tre friska pinnar för värdarna!

 

Varningen! - Genoa

Cagliari, Chievo, Torino, Sassuolo; alla dessa lag har Inter tappat minst en poäng mot. Med succémannen Antonio Sanabria i startelvan kan det mycket väl bli en skalp för Genoa!

 

Europatipset 96 rader

1. Chelsea - Brighton 1X

2. Man City - Cardiff 1

3. Tottenham - Crystal P 1X2

4. Valencia - R.Madrid 2

5. Torino - Sampdoria 1

6. Genoa - Inter 1

7. Roma - Fiorentina 1X

8. SPAL - Lazio 2

9. Frosinone - Parma X2

10. PSG - Nantes 1

11. Schalke - W.Bremen 2

12. Hibernian - Kilmarnock X2

13. Accrington - Sunderland 1X

 

Europatipset 864 rader

1. Chelsea - Brighton 1X

2. Man City - Cardiff 1

3. Tottenham - Crystal P 1X2

4. Valencia - R.Madrid X2

5. Torino - Sampdoria 1X

6. Genoa - Inter 1

7. Roma - Fiorentina 1X2

8. SPAL - Lazio 2

9. Frosinone - Parma X2

10. PSG - Nantes 1

11. Schalke - W.Bremen 2

12. Hibernian - Kilmarnock X2

13. Accrington - Sunderland 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100