Helgens Europatips-kupong är en högintressant sådan där det är svårt att inte se fram emot Merseyside-derbyt. Vi har också en toppmatch från Italien på kupongen och detta kryddas i vanlig ordning med intressanta La Liga-matcher ihop med Bundesliga och Ligue 1. Favoriter finns det gott om ifall vi ska se till streckfördelningen, men är de befogade? Allt kryddas med en jackpot på 5 miljoner. Jakten på 13 rätt börjar - häng med!

Spelstopp: 14.59

1. Everton - Liverpool 2

Kupongen inleds på Goodison Park där det nalkas derby. Liverpool har bra statistik i Merseysidederbyt då de inte förlorat mot Everton sedan 2010. Det är inte mindre än 18 matcher spelade sedan dess och av dessa har Liverpool vunnit hälften av gångerna. Med tanke på förutsättningarna, där Liverpool slåss om titeln medan Everton är något mer avslappnat tror vi att den högt streckade tvåan är värd att ifrågasätta. 3-0-segern för Marco Silvas mannar borta mot Cardiff senast kanske var precis vad de behövde för att gjuta nytt mod i truppen inför derbyt? Tvåan känns ovärd att plocka bort, men ju fler tecken ni får med, desto bättre då det värdemässigt är korrekt.

2. Fulham - Chelsea 2

Vi fortsätter prata derby, men vi förflyttar oss från Liverpool till London där Fulham tar emot Chelsea. Säsongens första möte mellan lagen vanns av Chelsea med en klar 2-0-seger på Stamford Bridge. Nu är det Craven Cottage som gäller och här har Chelsea inte spelat sedan mars 2014, men då vann de med 3-1. Sarris lag går en tuff kamp om topp 6-placeringarna med United och Arsenal i första hand och kvalitétsmässigt finner vi gästerna som det bättre laget. 2-0-segern mot Tottenham i veckans första derby bör rimligtvis följas upp med en ny derbyseger då Fulham befinner sig i en tuff period. Fyra raka nederlag är facit i de senaste matcherna och nu fick även tränare Ranieri sparken i veckan. Tvåan är högt streckad, men vi väljer att lita på favoriterna den här gången.

3. Napoli - Juventus X

Vi lämnar Premier League och kastar oss över en högintressant Serie A-match. Toppduon Napoli och Juventus drabbar samman på San Paolo och likt streckfördelningen vittnar om så kan det här sluta precis hur som helst! Napoli är obesegrade hemma, Juventus är det samma på bortaplan. 13 poäng skiljer det lagen emellan och om Napoli ska ha chans att äta sig ikapp känns det som att en seger här är nästintill ett måste. Massimiliano Allegri får eventuellt klara sig utan Cristiano Ronaldo som störs av en vristskada och klart är det att trion Douglas Costa, Sami Khedira & Juan Cuadrado inte kommer till spel. I hemmalaget saknas “bara” Raúl Albiol. Svårt att välja bort något tecken här så vi rekommenderar helt klart en helgardering i ett tidigt skede!

4. Atalanta - Fiorentina X

De här lagen drabbade samman så sent som i onsdags, då i cup-sammanhang med Florens som spelplats och det blev 3-3 då. Nu är det Stadio Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo som gäller och här har gästerna historiskt sett trivts bra. Sex raka med Atalanta borta har violerna passerat utan förlust och vi tror de kan förlänga den sviten. Viktiga poäng står på spel och Fiorentina har tio raka utan förlust. Ettan är streckad över 50 procent  och vi väljer bort den helt och hållet. Motiveringen? Fiorentina trivs i Bergamo. Fiorentina vägrar förlora. Kryss i utgångsläget, men om plånboken tillåter bör tvåan åka med den också.

5. SPAL - Sampdoria 2

Vi förflyttar oss till Stadio Paolo Mazza där SPAL tar emot Sampdoria. Ett möte mellan två lag som blandar och ger, men där magkänslan säger att gästerna bör ha bäst segerchans. Sampdoria har bara tagit tre segrar av 13 möjliga på resande fot. Hemmalaget har bara två segrar av tolv möjliga på hemmaplan, vilket gör att det känns som ett överkomligt motstånd för ett toppjagande Sampdoria. Spelarkvalitén är högre hos gästerna och efter en skral poängskörd som gästande lag efter att ha mött Inter, Napoli, Fiorentina och självaste Juve borta det senaste tror vi att Marco Giampaolos mannar löser en efterlängtad seger. Tvåan känns lockande.

6. Udinese - Bologna X

Vi fortsätter i Serie A, men förflyttar oss till bottenstriden. Bologna tar sig till Udine med blott en seger på 13 bortamatcher. De vann förvisso mot självaste Inter på Giuseppe Meazza-stadion, men att den bedriften upprepar sig i ett ångestfyllt bottenmöte är inte vidare troligt. Udinese går förvånansvärt svagt så här långt, men i kraft av hemmaplan tror vi att de åtminstone inte förlorar. Tveksamt om vi får full poängutdelning här så vi utgår från delad pott, men ser gärna att fler tecken åker med. I vårt system nöjer vi oss med 1X då hemmaplan kan bli det som avgör detta bottenmöte.  

7. Real Betis - Getafe 1

Vi lämnar Italien för Spanien och hamnar på Benito Villamarín Stadium där två överraskningslag drabbar samman. Betis på sin sjunde plats tar emot Getafe på fjärde plats och här får hemmalaget något att bita i. Gästerna står på blott två förluster på resande fot, men samtidigt bara tre vinster på totalt 13 matcher. Det ger ett utfall på åtta kryss(!). Hemma har Betis bara gått poänglösa ur tre av 13 så här långt i ligan och även om de föll tungt i senaste hemmamatchen mot franska Rennes (1-3 i Europa League) så är chansen för revansch god. Getafe har nyligen kryssat sig fram borta mot mittenlagen Levante och Eibar och även om ettan streckas högst här så finner vi värde i att den ska med. Tillåter systemet så bör ni plocka fler tecken och då bollen är rund är det rimligt att ta med så många som möjligt.

8. Real Sociedad - Atlético Madrid 2

Nästa anhalt är Anoeta i San Sebastián där två formstarka gäng drabbar samman. Real Sociedad har spelat fem raka på hemmaplan utan nederlag och ser vi till de tio senaste på arenan i fokus är det bara två förluster. Gästerna slåss som förväntat i toppen och gör sällan bort sig, men här har de inte vunnit på tre säsonger och faktum är att de blivit nollade vid de två senaste besöken. Tvåan är favoritstreckad till runt 60 procent och riktigt så god segerchans vet vi inte riktigt om Atlético har då Sociedad har en fin formkurva. Värdemässigt är det helt klart intressant att gardera upp, men X2 känns mest rimligt och vi nöjer oss så. 

9. Valencia - Athletic Bilbao 1

Innan vi lämnar Spanien för den här gången stannar vi till på Mestalla där två svårslagna lag möts. Valencia, som tidigare i veckan tog sig till final i Copa del Rey, får agera favoriter tack vare hemmaplan. Är det befogat? Möjligt, men vi ser värde i att ifrågasätta favoritskapet. Ettan är streckad till drygt 60 procent och även om “Los Ché” bara torskat en av 13 på Mestalla den här säsongen så har det bara blivit tre trepoängare. Athletic har hittat formen och noteras bara för en förlust på de åtta senaste. Här kan det passa att slå ur underläge. 1X bör räcka dock räcka.

10. Marseille - St Etienne 1

Vi lämnar Spanien och blickar istället mot Frankrike och toppmötet från Stade Vélodrome. Marseille har växlat upp sakta men säkert och med lite mer än halva säsongen avklarad är det närkontakt med topp 4-lagen. Femte placerade Marseille har två poäng upp till fyran Saint-Étienne och i kraft av hemmaplan är Rudi Garcias mannar är en befogad favorit. Gästerna har inte presterat riktigt lika vasst på resande fot som hemma och slår helt enkelt ur underläge här. Skadeläget för det gröna bortalaget kombinerat med Marseilles formkurva, som pekar uppåt, gör att vi litar på ettan i detta toppmöte.

11. Nice - Strasbourg X

På Allianz Riviera i Nice drabbar två formsvaga lag samman. Strasbourg kommer till spel med fyra raka ligamatcher utan seger och har dalat i tabellen. Nice har två segrar på de fem senaste och båda är inkasserade på hemmaplan. I fjol vann Strasbourg här med 2-1 och ser vi till vad de presterar på resande fot den här säsongen kan de mycket väl skrälla igen. Bara fyra av 13 bortamatcher har slutat utan poäng. Nice har vunnit hälften av sina hemmamatcher, kryssat i två och gått helt poänglösa ur fyra. Känns som ett jämnt möte, vilket också tabellen vittnar om, där ett kryss ligger nära till hands. Värdemässigt är det intressant att plocka bort hemmasegern, men vi förespråkar en helgardering här då det känns betydligt öppnare än vad streckfördelningen vittnar om. 

12. Wolfsburg - Werder Bremen 1

Nu till Tyskland och mötet på Volkswagen Arena där det spelas om viktiga poäng i jakten på Europa-platserna. Wolfsburg har endast noterats för en förlust på de fem senaste och den kom när de gästade Leipzig i en tuff bortamatch. Hemma har de inte presterat alls lika bra som på resande fot, men kanske är det läge för ett trendbrott? Bremen är uppe i åtta raka utan nederlag och har bara en förlust på de tio senaste. Även om de historiskt sett trivts bra mot just Wolfsburg så tror vi något mer på hemmalaget tack vare en finfin formkurva. Strecka från vänster, men gardera tidigt.

13. Stuttgart - Hannover X

Kupongen avslutas på Mercedes-Benz Arena där det nalkas bottenmöte. Stuttgart på kvalplats har två poängs marginal på Hannover som just nu befinner sig på nedflyttningsplats. Gästerna har än så länge inte fått segerjubla på resande fot en enda gång under säsongen och frågan är om de får göra det efter den här matchen? Tveksamt, tror vi. Stuttgart blir högt streckade i kraft av hemmaplan, men det här förväntas bli en jämn fight. Vi utgår från delat pott, men om plånboken tillåter bör ettan åka med av säkerhetsskäl.

Kassaskåpet! - Chelsea

Fulham är totalt under isen med fyra raka nederlag och detta med 1-10 i målskillnad. Det tror vi Chelsea tar tillvara på i Londonderbyt och tvåan där känns ohotad.  

Varningen! - Fiorentina 
Atalanta är streckade över 50 procent i hemmamötet med Fiorentina, men kom ihåg att violerna brukar trivas bra i Bergamo. Tvåan är alldeles för lågt streckad och långt ifrån omöjlig!

96 rader

1. Everton - Liverpool X2

2. Fulham - Chelsea 2

3. Napoli - Juventus 1X2

4. Atalanta - Fiorentina X

5. SPAL - Sampdoria 2

6. Udinese - Bologna X

7. Real Betis - Getafe 1

8. Sociedad - A.Madrid X2

9. Valencia - A.Bilbao 1X

10. Marseille - St Etienne 1

11. Nice - Strasbourg 1

12. Wolfsburg - W.Bremen 1X

13. Stuttgart - Hannover 1X

864 rader

1. Everton - Liverpool X2

2. Fulham - Chelsea 2

3. Napoli - Juventus 1X2

4. Atalanta - Fiorentina X2

5. SPAL - Sampdoria 2

6. Udinese - Bologna X

7. Real Betis - Getafe 1

8. Sociedad - A.Madrid X2

9. Valencia - A.Bilbao 1X

10. Marseille - St Etienne 1

11. Nice - Strasbourg 1X2

12. Wolfsburg - W.Bremen 1X2

13. Stuttgart - Hannover 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100