Europatipset denna gång får det att vattnas i munnen med stormatcher i England och Sverige som höjdpunkter. Kampen om den sista Champions League-platsen i Premier League kan mer eller mindre avgöras, och för de mer hemmakära väntar tunga kamper i Allsvenskan. Fransmännen förser oss med potentiell utdelning, så kör på för att inte missa jackpot på 3,5 miljoner!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Manchester United - Chelsea 2

Kupongens rivstartar med Uniteds andra hemmakamp på kort tid. I onsdags blev det nederlag mot City (0-2) på Old Trafford, och värdarna var väldigt bleka. David de Gea hade ingen bra dag på jobbet när han klantade in Sané mediokra avslut. Burväktaren är precis som laget inne i en djup svacka. Ojämna resultat för Maurizio Sarris manskap, men The Blues har i alla fall inte svårt att få in bollen. Den händelserika första halvleken mot Burnley gav prov på detta med två snabba mål av Kanté och Higuaín. The Red Devils känns lite på dekis, då sitter den goa spiktvåan fint på Europatipset!

 

2. Burnley - Manchester City 2

Till slut malde City, ganska väntat, ner ett intetsägande United för att ta sin sjätte seger på de senaste åtta besöken på stadsrivalens hemmabana. Maktbalansen i staden förefaller rubbad. Burnley tog en blytung poäng mot ett lite segt Chelsea (2-2), och Ashley Barnes nätade ånyo. Bra resultat på sistone, men segrarna mot de stora drakarna är lätträknade. Fernandinho fick bryta på Old Trafford efter skada och kommer troligtvis inte spela mer denna säsong. Då visar det sig hur viktigt det är med bredd i truppen vilket gästerna har i överflöd. The Citizens stormar mot titeln och mosar värdarna på Turf Moor!

 

3. Sampdoria - Lazio X

Lazio till final! Efter att ha besegrat Milan på Giuseppe Meazza i Coppa Italias semifinal är Roms örnar klara för final där de ställs mot Atalanta. Nu väntar Serie A och där är formen vacklande. Hemmanederlaget mot redan degraderade Chievo (1-2) på Olimpico är själva definitionen av onödig. Correa, som sänkte Milan, stod för en assist då och är en garanti för Simone Inzaghi. För ligurerna finns fortfarande ett litet hopp om Europaplats, men “La Samp” lyfter inte riktigt. Urstarka insatser blandas med magplask, likt det två senaste; prestigeseger i Genua derbyt med 2-0 för att sedan åka på smisk mot bottenplacerade Bologna (0-3). På de senaste nio kamperna lagen emellan med Doria som hemmalag är det jämnt skägg med raden 4-1-4. Romarna är lite slitna och då passar kryss med etta bäst!

 

4. Torino - Milan 2

Bittert som sagt för ambitiösa Milan att missa cupfinalen och förbli titellösa sedan 2011, supercupen borträknad. Klantigt poängtapp på Tardini mot Parma (1-1), och inför omgång 34 har milanesarna tappat sin CL-plats. Piatek har inte nätat på ett par matcher, men är fortfarande en klasspelare; åtta mål på 13 seriematcher för de rödsvarta är ruskigt bra. Samma sak vad beträffar målform kan sägas om Torinos Andrea Belotti. Hans lag är målsnålt och förlorar sällan borta, men hemma har “I Granata” faktiskt samlat på sig hela fem nollpoängare denna säsong. Två tunga avstängningar i Baselli och Zaza tippar över vågskålen, trolig tvåa på Stadio Olimpico Grande Torino!

 

5. Rayo Vallecano - Real Madrid 1

La Liga härnäst och har lilla Rayo någon chans mot jätten från innerstaden? Faktum är att värdarna är obesegrade i de senaste tre hemmakamperna, där höjdpunkten var segern mot Europa League-succén Valencia (2-0). Burväktaren Alberto Garcia har dessutom hållit rent i de två senaste matcherna på Campo de Fútbol de Vallecas. Marängerna kom aldrig längre än 0-0 mot Getafe, och har egentligen ingenting reellt att kämpa för vare sig uppåt eller nedåt i tabellen. Sergio Ramos vadskada gör spel här ytterst osannolikt, och råskinnet må vara en hatad spelare, men förblir viktig för Los Blancos. Ettans värde på Europatipset är smarrigt värre, gardera upp hela vägen direkt och hoppas att Real ställer ut skorna.

 

6. Real Sociedad - Getafe 1

Från centrala Spanien till Baskien och Anoeta. Formkurva som pekar åt fel håll för hemmalaget med många poängtapp och fast i ingenmansland. För att helt säkra kontraktet behövs dock en sista seger, och La Real viker sig sällan helt inför hemmasupportrarna. Getafe slet till sig en pinne mot Real, men på bortaplan är “El Geta” ett mycket sämre lag som har svårt att avgöra matcher; elva oavgjorda men bara fyra segrar på resande fot. En av gästernas bästa spelare denna säsong är vänsterbacken Vitorino Antunes. 32-åringen skadade knät i mitten av månaden och beräknas vara tillbaka i oktober. Ettan som betalar sig får sällskap av kryss.

 

7. Hammarby - Djurgården 2

Hammarby stod för en fin första halvlek borta mot Malmö och Maumer Tankovic chockade skåningarna när han dunkade in 1-0 som stod sig till halvlek. Sen brast det och förnedringen var ett faktum. Djurgården hade lite flyt hemma mot Norrköping när herr Berg lyckades kvittera till 1-1 i slutminuten, men vinsten borta mot Häcken imponerade. Årets första Stockholmsderby är ett faktum och Djurgården känns för stunden betydligt bättre rustade för det. Tvåan är ett intressant spikförslag på Europatipset.

 

8. IFK Norrköping - Malmö FF 1

Surt sa räven och Norrköping när tre poäng blev en i Stockholm mot Djurgården (1-1). Poängskörden överlag har varit mager för östgötarna, men IFK visade periodvis mot AIK att Peking kan spela oerhört fin fotboll. Fin fotboll spelade Malmö FF efter paus mot Hammarby (4-1), och både disciplinen bakåt och effektiviteten framåt var nästan perfekta. Borta har dock di blåe en del att bevisa både efter fjolåret, men även innevarande år. Det borde lossna snart för värdarna, så inled streckandet på Europatipset i detta stormöte vänsterifrån!

 

9. Häcken - AFC Eskilstuna 1

Getingarna har skänkt sex poäng till Stockholm i de senaste två kamperna mot AIK (0-1) och DIF (0-1). Mot sämre lag brukar dock de gulsvarta öborna stänka in en del mål, och mot AFC är det Paulinho-läge. Dalande form för gästerna som bara har en poäng på tre omgångar, och den snortajta defensiv som tog upp Eskilstuna i Allsvenskan är som bortblåst efter insläppta bollar i varje kamp. Maffig streckning på Hisingslaget, men det är svårt att se hur AFC ska kunna stå emot göteborgarna i 90 minuter. Smäll in ettan på Bravida!

 

10. Amiens - Strasbourg 2

Ligue 1 är snart över, och mest av dessa två herrskap önskar nog Amiens att det ska avslutas. Djupt indragna i bottenstriden och utan seger sedan början av mars är läget minst sagt knivigt för “Enhörningarna”. Prestationen i andra halvlek mot Nantes (2-3) var bra, med säsongens första mål för Cheick Timité. Då kan det “cheickas av” i alla fall. Strasbourg har lite svårt med formen de med, men klarar i alla fall att göra en massa mål. 12 mål på de senaste sex omgångar tyder på kvalitet, även om slappheten bakåt är ett aber. Mer kvalitet hos Racing, så utgå från tvåan och bygg bitvis upp.

 

11. Angers - Reims 2

En skön svit på sex omgångar i följd tog slut i Lyon när Angers åkte på däng (1-2). Fast i tabellens mittskikt utan morot eller piska har de svartvitrandiga troligtvis svårt att motivera sig. Nykomlingen Reims, som ligger på en imponerande sjundeplats inför omgång 34, har både Champions League och Europa League som realistisk förhoppning, de mindre bra resultaten till trots. Den unga pärlan Rémi Oudin gjorde sju mål i Ligue 2 på 27 kamper, nu är han uppe i 10 på 32 omgångar, en division upp. Blir 22-åringen kvar efter sommaren? De rödvita gästerna är klart bättre, stampa in tvåan på Stade Raymond Kopa!

 

12. Caen - Dijon 2

Uppe i norra Frankrike vankas det sexpoängsmatch, och visst var Alexander Djikus balja i Nice blytung då den betydde tre poäng för Caen (1-0). De rödsvarta är och förblir dock seriens sämsta hemmalag med miserabla tolv fullträffar på 16 matcher. Det räcker inte till nytt kontrakt. April månads intåg har varit positivt för sargade Dijon som nu har sju poäng på tre omgångar. Wesley Said trycker in mål “Les Rouges”, med prestation i segermatchen i Lyon (3-1) som kronan på verket, två fullträffar då. Dagsformen avgör, och gästerna har bättre gung. Troligen tvåa på Stade Gaston Gérard!

 

13. Hoffenheim - Wolfsburg X

Avslutningsvis har vi tyska Bundesliga i landets sydvästra del. Knapp cupförlust mot Bayern i semin (2-3), men det är insatsen mot Europa League-semifinalisten Eintracht som övertygade mest; 1-1 efter sen kvittering av John Brooks, men det borde blivit seger då die Wölfe ägde andra halvlek och hade marginalerna emot sig efter ribb- och stolpträffar. Bundeligas tredje vassaste offensiv återfinns i TSG 1899 Hoffenheim. Med sina 65 baljor på 30 omgångar är bara Bayern och Dortmund bättre. De blåklädda målar emellertid oftare borta vilket förvånar. Det blir jämnare än vad många tror på Rhein-Neckar-Arena. Kryss till låg procent och bra utdelning på samma gång. Stärk upp med ettan på Europatipset och håll tummarna för de grönvita!

 

Kassaskåpet! - Man City

Pep ser ut att försvara sin ligatitel från i fjol, och med 33 poäng av 33 möjliga är väl ligfaformen hyfsad i alla fall. Burnley har i praktiken inget att spela för. Motivation OCH klass slår motståndare på mentalt sommarlov. Inget annat än spik på Europatipset.

 

Varningen! - Rayo Vallecano

Barca behövde två sena mål för att segra, Bilbao fick 1-1, och Valencia åkte på däng med 0-2; hemma i Madrid är Rayo inte oävet, och Real har svårt i derbyn. Skrällen ger Vallecano hopp!

 

Europatipset 96 rader

1. Man United - Chelsea 2

2. Burnley - Man City 2

3. Sampdoria - Lazio 1X

4. Torino - Milan 2

5. Vallecano - R.Madrid 1X2

6. Sociedad - Getafe 1X

7. Hammarby - Djurgården 2

8. Norrköping - Malmö FF 1X

9. Häcken - AFC Eskilstuna 1

10. Amiens - Strasbourg X2

11. Angers - Reims 2

12. Caen - Dijon 2

13. Hoffenheim - Wolfsburg 1X

 

Europatipset 864 rader

1. Man United - Chelsea 2

2. Burnley - Man City 2

3. Sampdoria - Lazio 1X

4. Torino - Milan X2

5. Vallecano - R.Madrid 1X2

6. Sociedad - Getafe 1X

7. Hammarby - Djurgården 2

8. Norrköping - Malmö FF 1X2

9. Häcken - AFC Eskilstuna 1

10. Amiens - Strasbourg 1X2

11. Angers - Reims 2

12. Caen - Dijon X2

13. Hoffenheim - Wolfsburg 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100