Att beskriva novembers sista Europatips görs enklast med ordet magi. Chelsea - Manchester United inleder en sprakande kupong som också innehåller toppmöten från Serie A, La Liga, Allsvenskan och Bundesliga. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 14:59

1. Chelsea - Manchester United 1

Gigantmöte från Stamford Bridge där det inte råder någon tvekan kring vilket lag som ser starkast ut för dagen. Chelsea må sakna spelare som Kanté, Kovacic och Chilwell, men Tuchel har samtidigt en oerhört bred trupp att tillgå. Romelu Lukaku börjar dessutom närma sig speldugligt skick vilket bör göra de blåklädda ännu starkare. Michael Carrick lotsade Manchester United till en meriterande 2-0-seger mot Villarreal, men denna uppgift blir flera resor svårare. Maguire, Pogba, Greenwood och Varane är bara några av spelarna som saknas. Ettan står stadigt allena. 

2. Manchester City - West Ham 1

Manchester City spände musklerna i veckans El Cashico där engelsmännen var fullständigt överlägsna PSG. 2-1 var siffror i underkant och då ska det också påpekas att de ljusblå saknade lirare som Grealish, De Bruyne och Foden. Den sistnämnda sägs vara redo för spel när West Ham kommer på besök. David Moyes manskap har hittills stått för en urstark säsong, men dubbelspelandet i Europa lär förr snarare än senare ta ut sin rätt på den tunna truppen. Etihad är ingen enkel arena att åka till. Ett City i toppform vinner detta komfortabelt. Spikad etta.

3. Burnley - Tottenham 1

Antonio Conte rubricerades som en frälsare i nöden för Tottenham, men hittills har italienaren inte fått fart på sitt nya lag. Torsdagens förlust mot NK Mura var pinsam och bortsett en stabil andra halvlek mot Leeds har Spurs inte imponerat någonting under Contes vingar. Trots det streckas tvåan upp skyhögt när resan går till Turf Moor, något som får oss att blicka åt andra hållet. Burnley kommer från tre raka utan förlust och den tidigare tama offensiven har fått ett rejält lyft sedan Cornets ankomst. Det är en spelare som på egen hand kan skjuta Tottenham i sank. 1X spelas till fint värde.

4. Brentford - Everton 1

Sett till formen är Everton ett av Premier Leagues sämsta lag just nu. Rafa Benítez får inte ut mycket av The Toffees även om spanjoren är ursäktad av det tuffa skadeläget. Frånvarolistan är enorm inför mötet med Brentford då spanjoren kan komma att få klara sig utan Calvert-Lewin, Richarlison, Gray och Doucouré. Missar kvartetten denna tillställning kan Everton hälsa hem. Brentford har inte heller fått resultaten med sig mot slutet, men insatserna lovar däremot gott. Kan Pontus Jansson med kamrater hitta upp i ansenlig nivå här är mycket vunnet. Ettan är en spik upp till 45-50 procent.

5. Leicester - Watford 1

3-1 mot Legia Warszawa var ett välbehövligt trendbrott för Leicester. Segern innebar att Rävarna gick upp i topp i Europa League-gruppen och kan de ta med sig samma frenesi in i drabbningen mot Watford får nykomlingarna svårt att hävda sig. 4-1-triumfen mot Manchester United var förvisso imponerande, men det var samtidigt ett lag i spillror som besegrades. Tuffare emot här och vi vill också föra till protokollet att Watfords lägstanivå är ruskigt låg. Leicester får knappast ett bättre läge att ta sin första ligaseger sedan slutet på oktober. Trolig etta.

6. Roma - Torino X

Efter att ha delat ut ett par svindyra skor och två raka tävlingssegrar råder arbetsro för José Mourinho. Åtminstone tillfällig sådan. Roma har fortfarande svårt att imponera spelmässigt och utan mittfältsmotorn Jordan Veretout (avstängd) blir det inte lätt att lägga ett välorganiserat Torino på rygg. Ivan Juric är expert på att lugga topplagen på poäng och höga på ångorna från 2-1-segern mot Udinese går kroatens Torino in med gott om självförtroende på Olimpico. Roma går knappast så säkra som tipparna tycks tro. Alla tecken behövs där högersidan rensar magiskt.

7. Napoli - Lazio 1

Napoli inkasserade säsongens första förlust när Inter blev övermäktiga i föregående omgång. Nederlaget blev dessutom extra kostsamt då Victor Osimhen ådrog sig en ansiktsskada som kommer att hålla honom borta från spel minst ett par månader. Som om inte det vore nog ser även Insigne och Politano ut att missa mötet med Lazio. Örnarna får således en fin möjlighet att lugga serieledarna på poäng. Sarris har för vana att blanda och ge, men med rådande truppläge i Napoli får den lågt streckade tvåan inte missas. Gubben (etta-tvåa) är ett lämpligt val. 

8. Milan - Sassuolo X

Milan lyckades blåsa liv i sitt Champions League-spel efter 1-0 borta mot Atlético Madrid. I Serie A finns Rossoneri som bekant också med i toppstriden, men känslan är att de rödsvarta inte är i toppen för att stanna. Alldeles för många poäng har tagits sett till hur spelet sett ut. Sassuolo ska definitivt inte känna sig slagna på förhand när de äntrar San Siro. De grönsvarta har en hög höjd i sitt spel och har lirare som Berardi, Raspadori och Scamacca en bra afton är Milan en favorit i fara. Den vågade lämnar ettan utanför. Om råd alla tecken.

9. Real Madrid - Sevilla X

Det vankas toppmöte på Santiago Bernabéu när Real Madrid tar emot Sevilla. Bägge aktörerna kommer från segrar i veckans Champions League och tipparna gillar framför allt det de såg av Marängerna. Visst ska Ancelottis mannar anses vara favoriter hemma i huvudstaden, men spelmässigt har värdarna inte gjort sig förtjänta av 65 procent av förtroendet. Sevilla är i sina bästa stunder en ordentlig utmanare om ligatiteln och andalusierna ska absolut kunna bjuda upp till dans i Madrid. Gästerna tog poäng i motsvarande möte i fjol och med fint värde i österled föredras rikligt med garderingar. Helst hela spannet.

10. Espanyol - Real Sociedad 1

Real Sociedad har stått för en urstark säsong då baskerna finns med i diskussionen om ligatiteln, men vi lutar åt att Isak och company kommer att falla ur samma diskussion inom en snar framtid. Ständiga överprestationer tenderar att jämna ut sig över tid och mot ett svårspelat Espanyol ser vi baskerna tappa poäng. Espanyol har imponerat i egenskap av nykomlingar och 0-1 i brakan mot storebror Barcelona var inte rättvisa siffror sett till matchbilden. Sociedad saknar viktige Elustondo och med slitna ben efter torsdagens genomkörare i Monaco vågar vi utesluta den överstreckade tvåan. Måla från vänster där värdet finns.

11. Djurgården - Varberg 1

Bara två omgångar återstår av Allsvenskan och ska Djurgården ha chans på Lennart krävs förmodligen två segrar. Insatsen mot IFK Norrköping var ett steg i rätt riktning efter höstens tidigare svaga prestationer, men Blåränderna fick bara med sig en poäng. Det innebär samling i Kimpa Bergstrands soffa efter matchen för att hålla tummarna för skånskt poängtapp i Kalmar. Dessförinnan hoppas stockholmarna ha städat av Varberg, något som inte görs utan vidare. Jocke Perssons mannar har klarat kontraktet, men hallänningarna kommer inte att bara ställa ut skorna för den sakens skull. De grönsvartas starka organisation raseras inte hur som helst och med en sönderstreckad etta är garderingar ett måste. Åtminstone krysset ska med.

12. Kalmar FF - Malmö FF 2

Malmö FF blev hårt straffade av VAR i veckans Champions League, något som kan fungera som extra motivation inför resan till Småland. Vinner Di Blåe sina två återstående matcher försvaras SM-guldet och med ett gynnsamt truppläge råder god segerchans på Guldfågeln Arenas gräsmatta. Christiansen och Dahlin tränade sparsamt eller inte alls under torsdagen, men jämfört med matchen mot Häcken är förutsättningarna så gott som optimala för MFF. Kalmar stod för en blek insats mot Örebro och även om motivationen kommer av sig själv denna söndag råder det inget tu tal om att Rydström och company slår ur underläge. Tvåan singlas trots marginell överstreckning. 

13. RB Leipzig - Bayer Leverkusen 1

Toppmöte stundar även i Bundesliga där en svängig tillställning är att vänta när RB Leipzig och Bayer Leverkusen ska mäta svärd. Båda lagen kommer från segrar i veckans Europaspel där Emil Forsberg agerade huvudrollsinnehavare när Club Brugge slaktades av Tjurarna. Ett formstarkt Leverkusen - 3-1-0 på de fyra senaste tävlingsmatcherna - blir med det sagt en tuffare opponent. Underbarnet Florian Wirtz orkestrerar gästernas offensiv trots sin ringa ålder och 18-åringen blir inte enkel för Leipzig att hantera. Vinnaren i matchen i matchen mellan Forsberg och Wirtz ordnar tre poäng för sitt lag. Gubben liras.

Singelstrecket! - Manchester City

Manchester City ångar på och ser fortsatt kusligt starka ut. West Ham har inget att sätta emot på Etihad.

Kupongrensaren! - Burnley

Antonio Conte har inte lyft Tottenham så här långt och en övervärderad tvåa är ett enkelt avslag på Turf Moor. Burnley ska ses med god poängchans.

96 rader

1. Chelsea - Man United 1

2. Man City - West Ham 1

3. Burnley - Tottenham 1x

4. Brentford - Everton 1

5. Leicester - Watford 1

6. Roma - Torino 1x2

7. Napoli - Lazio 12

8. Milan - Sassuolo x2

9. Real Madrid - Sevilla 1x

10. Espanyol - Sociedad 1

11. Djurgården - Varberg 1

12. Kalmar - Malmö 2

13. Leipzig - Leverkusen 12

864 rader

1. Chelsea - Man United 1

2. Man City - West Ham 1

3. Burnley - Tottenham 1x

4. Brentford - Everton 1

5. Leicester - Watford 1

6. Roma - Torino 1x2

7. Napoli - Lazio 12

8. Milan - Sassuolo 1x2

9. Real Madrid - Sevilla 1x2

10. Espanyol - Sociedad 1x

11. Djurgården - Varberg 1x

12. Kalmar - Malmö 2

13. Leipzig - Leverkusen 12

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100