Helgens Europatips bjuder på fotboll från tre nordiska ligor kombinerat med sista omgången av Serie A, en engelsk uppflyttningsmatch på Wembley och kvalspel i Skottland och Serie B. Veckans varning utfärdas i Superettan där GAIS mycket väl kan få med sig poäng i en jämn serie. Mycket nöje!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Djurgården - Östersund 1

Vi inleder helgens Europatips på Tele2 Arena med ett hemmalag som kommer med två raka segrar där motståndarna blivit nollade. Senast mot Elfsborg fick hemmalaget spela största delen av kampen med en man mindre efter ett rött kort på Radetinac med kvarten spelad, men Ulvestad satte två mål som ledde till seger. Östersund har haft det trögt senaste tiden och har nu fyra matcher i rad utan tre poäng. På bortaplan har endast en vinst tagits och det var mot bottenlaget Eskilstuna. Djurgården blir överstreckade men ska bara vinna det här. Spik!

 

2. Kalmar FF - Elfsborg X

Vi tar oss söderut till ett målsnålt Kalmar. Senaste sex matcherna har KFF varken gjort eller släppt in mer än ett mål. Laget kommer tillbaka till hemstaden efter två raka bortaförluster men på hemmaplan har det sett bättre ut. Sedan premiäromgången har det inte blivit något nederlag här på Guldfågeln Arena. Elfsborg har skrapat ihop elva poäng på sina fem hemmamatcher men annorstädes har det gått sämre. Endast fyra poäng på fem försök där det dock ska poängteras att motståndet varit betydligt tuffare. Pawel Cibicki har haft måltorka senaste tiden och inte hittat rätt sedan sista matchen i april. Att som anfallare inte få in bollen i nät kan bli en psykisk belastning och 25-åringen behöver vända den negativa trenden nu. Här kan det gå hur som helst. Helgardera och gå vidare.

 

3. Fiorentina - Genoa 2

Vi lämnar Sverige för en stund och tar oss an sista omgången i Serie A. Fiorentina har varit helt under isen i vår och inte tagit tre pinnar sedan mitten av februari. Senaste sex matcherna har slutat med förlust. Ska Genoa lyckas ta sig förbi hemmalaget behöver de plocka tre poäng här. Bortalaget har inte vunnit sedan segern mot Juventus för tio omgångar sedan men har alltså fortfarande chans att slippa relegering. Vid tre poäng här är de klara och vid oavgjort beror allt på hur det går för Empoli i sin avslutande match. Genoa har allt att spela för, utgå från höger.

 

4. Inter - Empoli 1

Just Empoli har ett betydligt hårdare motstånd i ligans sista kamp. Inter behöver vinna för att vara helt säkra på att få spela i Champions League nästa säsong. Efter söndagens förlust mot Napoli är det nu bara en poäng ner till Milan och tre till Roma. Handanovic trivs på Giuseppe Meazza-stadion där målvakten bara släppt in nio bollar på de 18 matcher som spelats. Empoli är ligans sämsta lag på bortaplan med endast en vinst, vilken kom för två veckor sedan. Laget kommer dock med tre raka vinster och kommer kämpa med näbbar och klor för att hålla sig kvar i Serie A. Förlust här och det räcker med en poäng för Genoa för att det ska bli Azzurri som åker ner. Inter ska ha toppchans men kommer bli för stora favoriter. Gardera ettan och jobba in skrällen.

 

5. Charlton - Sunderland 1

Vi åker vidare till England och anrika Wembley Stadium där det spelas en sista avgörande match om vilket lag som får följa med Luton och Barnsley till Championship. Charlton har haft ett bra 2019 och bara åkt på tre nederlag sedan årsskiftet. Senast visade hemmalaget moral när Doncaster tog ledningen i förlängningen av semifinalen. Kvitteringen kom minuten efter och sedan vann The Addicks på straffar. Lyle Taylor har, med straffmålet senast, gjort hela elva mål på sina tolv senast spelade matcher och har gjort sin bästa säsong någonsin i England. Sunderland slog ut Portsmouth med enda mål i första mötet. Bortalaget har haft mer sviktande form med bara fyra segrar på de senaste elva matcherna. En final på neutral mark kräver dock att även krysset finns med i systemen.

 

6. Mjällby - GAIS 2

Vi tar oss tillbaka till Sverige och spel i Superettan. Mjällby har gått starkt på sistone och har fem raka segrar. Samtliga matcher i år har slutat med ett uddamålsresultat vilket är värt att uppmärksamma. Jacob Bergström hittade inte rätt senast men har innan dess nätat i fem kamper i rad. I Division 1 förra säsongen gjorde han totalt åtta mål på 27 matcher men har hittat en högre växel här. GAIS har bara två förluster så här långt och laget spelar väldigt jämnt. Fyra matcher har slutat oavgjort och segrarna har blivit med ett mål mer än motståndarna. Oavsett utgång kan vi räkna med en jämn drabbning. Värdet finns åt höger men gardera snabbt.

 

7. Trelleborg - Öster 1

Förra årets jumbo i Allsvenskan hittar vi i Trelleborg. Laget har bara två segrar på de första nio omgångarna, vilka båda har tagits här på hemmaplan. Camara-Jönsson, som hade sina bästa år i Division 1 under 2014 och 2015, har kommit igång och satt en balja per match i tre av dom fyra senaste. Åldringen i laget var skadad under större delen av förra året men har fått ny fart på benen. Öster har bara en seger hittills och den kom borta mot Halmstad för tre veckor sedan. Bortalaget har spelat en bra defensiv fotboll och bara släppt till ett mål per match men har varit usla framåt med fem fullträffar på nio matcher. Två tecken räcker.

 

8. St Mirren - Dundee United 2

I Skottland är det kvalfinal om vilket lag som får spela i Premiership nästa säsong. Första mötet slutade 0-0 i en tillknäppt match där Dundee hade flest målchanser. St Mirren segrade bara i fem av de 19 matcher som spelades på hemmaplan denna säsong. Dundee kom tvåa i årets Championship där laget vann mer än hälften av alla matcher. Laget har endast fem förluster efter årsskiftet och har elva hållna nollor under den perioden. United vinner här och tar sig upp till skotska finrummet där lokalkonkurrenten Dundee FC åkte ur. Till fint spelvärde dessutom! 

 

9. Pescara - Hellas Verona 1

Vi tar oss tillbaka till Italien igen med kvalspelet mot Serie A. Pescara har varit enormt starka på hemmaplan i år där det bara blivit två torsk under säsongen. Mancuso, som gör sitt andra år i klubben, har varit en ständig fara framför mål med sina 19 fullträffar. Verona slutade tre poäng efter hemmalaget i ligan och fick således spela en extra match här i kvalet. Där besegrades Perugia med 4-1 efter tre mål i förlängning. Första målet här vinner troligen. Helgardera på stora systemet.

 

10. Brann - Rosenborg 1

Upp till Norden igen och matcher i Eliteserien. Brann har haft en bra start på året och har vunnit fyra av de fem senaste ligamatcherna. I samtliga omgångar har det varit jämna matcher och hemmalaget har endast förlorat och segrat med uddamålet. Rosenborg har varit årets negativa utropstecken med en katastrofal inledning. Förra årets ligaetta har bara lyckats ta tre pinnar två gånger om. På bortaplan har laget endast en poäng på de fyra kamper som utspelat sig annorstädes. Hemmalaget vinner här. Spik!

 

11. Tromsö - Molde 2

Här möts botten och toppen. Tromsö vann i premiären men har sedan dess inte lyckats ta mer än en poäng. Laget har dessutom drabbats av ett flertal skador och kan sakna några spelare i detta mötet. Molde har det gått betydligt bättre för. 5-1 (!) senast mot Viking var en uppvisning där lagets bäste målskytt, Omoijuanfo, stod för ett hattrick. Hittills har det blivit hela nio fullträffar för anfallaren som bara har åtta kvar till sitt personliga målrekord. Molde ska vara favoriter men blir rejält överstreckade. Gardera och jobba in en skräll på stora systemet. 

 

12. Mjöndalen - Haugesund 2

Vi avslutar vår tur i Norge med Mjöndalen som kommer från tre raka utan seger. Nykomlingen har på hemmaplan bara en förlust så här långt. Det var mot Bodö/Glimt där slutresultatet spikades i elfte (!) övertidsminuten. Haugesund har tre raka utan förlust med sig i bagaget. Helge Valvatne Sundvik har hittills fått förtroendet som förstemålvakt och tagit sig an uppgiften på helt rätt sätt. Målvakten, som i fjol bara spelade sex matcher, har nu hållit tätt i fyra av årets nio spelade matcher. Bortalaget, som slutade fyra 2018, har mer klass och bättre form än Mjöndalen. Tvåa!

 

13. Aarhus - Randers 1

Vi avslutar Europatipset i Danmark med en returmatch i kvalet mot Europa League. Aarhus tog ledningen senast efter bara nio minuter men förlorade till slut med 2-1 i en match där laget bara träffade mål två gånger. Innan förlusten hade hemmalaget sju raka segrar och laget tappade bara poäng i en match i den danska fortsättningsseriens gruppspel. Randers vann den andra gruppen men hade det svårare och fick nöja sig med 11 pinnar på sex matcher. Aarhus ska vara favoriter och bör vinna här.

 

Kassaskåpet! - Djurgården

Djurgården har efter derbyt mot AIK segrat i två raka matcher. Senaste matchen var ett rejält styrkeprov där man spelade hela 75 minuter med en man mindre. Motståndarna Östersund har haft det betydligt tuffare och endast tagit tre poäng mot bottenlagen. Här ska dom inte ha en chans.

 

Varningen! - GAIS

I Sverige har säsongen nyss börjat och GAIS har ännu inte förlorat på bortaplan. Motståndarna här har fem raka trepoängare men spelade förra året i Division 1. Lagen är betydligt jämnare än vad streckningen visar och GAIS kan mycket väl ta med sig poäng till Göteborg.

 

Europatipset 96 rader

1. Djurgården - Östersund 1

2. Kalmar FF - Elfsborg 1x2

3. Fiorentina - Genoa 2

4. Inter - Empoli 1x

5. Charlton - Sunderland 1x

6. Mjällby - GAIS x2

7. Trelleborg - Öster 1x

8. St Mirren - Dundee U 2

9. Pescara - Hellas Verona 1

10. Brann - Rosenborg 1

11. Tromsö - Molde x2

12. Mjöndalen - Haugesund 2

13. Aarhus - Randers 1

 

Europatipset 864 rader

1. Djurgården - Östersund 1

2. Kalmar FF - Elfsborg 1x2

3. Fiorentina - Genoa x2

4. Inter - Empoli 1x

5. Charlton - Sunderland 1x

6. Mjällby - GAIS 1x2

7. Trelleborg - Öster 1x

8. St Mirren - Dundee U 2

9. Pescara - Hellas Verona 1x2

10. Brann - Rosenborg 1

11. Tromsö - Molde x2

12. Mjöndalen - Haugesund 2

13. Aarhus - Randers 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100