Fler landskamper i EM-kvalet väntar med derbyt i Oslo som största behållning för oss uppe i Norden. Svår kamp för vårt andra grannland Danmark som reser till Alperna. Serierna under engelska och skotska Premier League förser oss med ett par kamper, nu siktar vi in oss på storkovan!

Spelstopp: 20.44

1. Norge - Sverige 1

Ullevål Stadion i Oslo är vad som väntar Blågult härnäst. Lars Lagerbäcks Norge kommer från en uddamålsförlust mot självaste Spanien på Mestalla och detta efter att spanjorerna skickat in segermålet på stillaliggande boll från elva meter. Sverige gjorde vad vi förväntade oss av dem hemma mot Rumänien, men utan Emil Forsbergs medverkan här blir det tufft för Sverige. Blir det poäng ska vi nog vara nöjda!

2. Rumänien - Färöarna 1

De rumänska fansen på Friends försökte elda på sitt lag vid 1-2 och de gulröda var nära att kvittera på slutet. Nederlag blev det dock och nu får Cosmin Contras krigare ladda om hemma i Cluj. Ludogorets målman Keseru är i form med två mål på tre landskamper. I den åttonde övertidsminuten reducerade gästernas Thomsen till 1-2 på Malta, så Färöarna var aldrig riktigt nära att plocka en poäng i Valletta. Besökarna största nederlag någonsin kom 1992 mot Rumänien; 0-7. Repris nu? Bergsäker etta!

3. Irland - Georgien 1

Nations League var ingen höjdare för “The Boys in Green” som spelade lika tre gånger samt förlorade det brittiska derbyt mot Wales (0-1). Jeff Hendricks första landslagsmål på två och ett halvt år betydde 1-0 mot Gibraltar i EM-kvalets första omgång. Småskakiga värdar alltså. De långväga gästerna hade ett fint 2018 med enkom ett nederlag. Gents unge Giorgi Chakvetadze nätade regelbundet under hösten och kan växa ut till att bli landets nya stjärna. Irländarna må vara bättre i grunden, men att vara så pass överstreckade gör att vi ändå plockar in en helgardering direkt.

4. Schweiz - Danmark 1

Två lag vars första debuthöst i Nations League bjöd på mersmak. Schweiz gjorde en enorm match mot Belgien i den sista omgången när 0-2 vändes till 5-2 mot VM:s bronsmedaljörer Belgien. 2-0 på Georgien var en dag på jobbet, och truppen är klocklandets bästa på mycket länge, vilket de visade i VM. Åge Hareides Danmark vann gruppen i höstas och spelar i Nations Leagues A-division nästa upplaga. 2-2 mot Kosovo för några dagar sedan var inte direkt övertygande och frågan är om den något ålderstigna elvan har samma go som tidigare. Hemmafördelen på St. Jakobs Park avgör och troligtvis vinner alplaget den rödvita kampen!

5. Bosnien - Grekland 2

Empolis Krunic och Konyaspors Milosevic stod för en fullträff var när Armenien nätt och jämnt besegrades i Sarajevo (2-1). Den gamle tjeckiske storspelaren Robert Prosinečkis första år som Bosniens förbundskapten har gått bra med tajt försvar, men något uddlöst anfallsspel där lagkaptenen Dzeko tvingas dra ett alltför tungt lass. De senaste tolv månaderna har grekerna antingen segrat eller förlorat, och det mot alla möjliga sorters motstånd. Europamästarna från 2004 tog alla poängen i Andorra efter att Stuttgarts Donis stängde ner matchen med sitt 2-0-mål med tio minuter kvar. Grekerna har förkrossande statistik på bosnierna. Välj då den skrällbetonade tvåan, som kan förstärkas med etta på större system.

6. Tjeckien - Brasilien 2

Visst, tjeckerna hade inte räknat med tre poäng på Wembley, men 0-5 är inte godkänt. Bristolförsvararen Tomáš Kalas fick ingen “kalasträff” när han styrde in bollen i egen bur. Faktum är att han och hans kamrater i den defensiva lagdelen bara har tre nollor på ett år, trots att motståndet inte varit överjäkligt. Över brassarna vilar ett osynligt sorgset skimmer sedan 1-7 i VM-semin 2014. Senast blev det bara 1-1 mot Panamá, men truppen består nästan enbart av spelare från Europas största klubbar. Såvida inte de gulgröna sover borde de vinna i Prag, inte minst för att återupprätta hedern. Trolig seger för de femfaldiga världsmästarna!

7. Doncaster - Bristol Rovers 2

Nu flyttas fokus på klubblag och vi startar i League One med ett lite stressat hemmalag. 0-3-2 på de senaste omgångarna för ligasjuan som slaktades med 0-4 av Luton i lördags. Orkar Don hänga med i toppen hela vägen in i kaklet? Besökande Bristol har tagit åtta poäng av tolv möjliga de senaste veckorna och lyft sig ur botten. Coventry-lånet Jonson Clarke-Harris har nätat smått ofattbara sju gånger på nio kamper sedan han anslöt i vintras. Smarrigt värre vad gäller värdet på tvåan, bygg dock på den utifrån plånbok!

8. Dunfermline - Dundee United 2

Vi reser norrut till Skottland och Championship. Båda kombattanterna är i fin form med mestadels triumfer. Värdarnas defensiv är mycket svårforcerad men de offensiva Ryan, Keena och Hyppolite får inte mycket att jobba med. Dundee slog Ross i seriefinalen för en vecka sedan med 1-0 och har öppnat upp striden om förstaplatsen igen. Nicholas Clark är för tillfället värd sin vikt i guld efter assisten i stormatchen och mål några dagar senare mot Alloa. The Terrors får tipset, och vi sätter den roliga spiken för att vinna lite stålar!

9. Inverness - Alloa X

Mitten mot botten i samma liga när fyran Inverness fortsätter sin jakt på att säkra playoff-platsen. Sex poäng på två kamper är i linje med vad som förväntas, men dessa har kommit mot lag som har ganska lite att spela för. Mot jumbon Alloa Athletic som slåss för sin överlevnad är det inte osannolikt att de rödblå får springa mer än vanligt. Sist i tabellen men inte uträknade; gästerna från Clackamannashire är trots allt bara tre poäng från kvalplatsen och duktige Jordan Kirkpatrick är inne i ett litet målstim med två mål på tre kamper. Överstreckade värdar och när krysset bjussar på bra pröjs sätter vi det först och stärker upp med ettan där pengar finns tillgängliga.

10. Stranraer - Brechin City 2

Vi går ner en division till League One och bottenmöte i landets sydvästra del. Väldigt lite skiljer lagen åt vad gäller form, målskillnad, antal gjorda mål och poäng. Värdarna klarade 0-0 hemma mot serieledarna Arbroath trots en man mindre i hela andra halvlek efter burväktaren Max Curries utvisning. Brechin är obesegrade sedan en månad tillbaka och har därmed lyckats klättra upp några tabellpositioner. Rutinerade försvararen Dougie Hill har stått för en del mål den senaste tiden, vilket är manna från himlen för gästerna. Magkänslan säger att The City tar med sig alla poängen till nordöst. Chansspiken till låg procent lockar!

11. Leyton Orient - AFC Fylde 1

Samtliga kamper i engelska National League som tar plats på kupongen spelas i den engelska huvudstaden, och värdarna får ses som tveksamma favoriter. Detta då det tuffa matchandet och urladdningen i FA Trophy kan sitta i både huvud och ben hos serieledarna. Bra form, men formen är minst lika bra hos gästande Fylde som vid seger i sina två hängmatcher kan klättra upp på en andraplats i tabellen. Lagets målspruta heter Daniel Lucas Rowe och har flera gånger under säsongen avgjort på egen hand. Leyton Orients försvar är förvarnat. Ettan är givetvis troligast men här ska så många tecken in som möjligt.

12. Barnet - Aldershot 1

Med bara två trepoängare under 2019 inför omgång 40 är Aldershot trea från slutet. Före segern mot Boreham var det fritt fall för The Shots med smisk fyra omgångar i följd. Med ligans sämsta offensiv skrämmer gästerna knappast slag på ett hungrigt Barnet. Tre kamper utan nederlag och avstånd till streckstriden. Värdarnas egna produkt Ephron Mason-Clark är ordinarie i anfallet, och 19-åringen har enligt uppgift en del klubbar i League One som drar i honom. Dock borde han kanske stanna något år till då han bara är “Barnet”. Överstreckade värdar men de bör ändå segra här. 1X är funktionell lösning.

13. Dagenham - Dover 1

London blir alltså slutdestination på tipset där The Daggers, som hemmalaget kallas, är i hyfsat gott slag med två kryss och två segrar. Hemmalaget åkte på 0-3 borta mot Havant and Waterlooville FC men faktum är att värdarna är obesegrade på hemmaplan under 2019. Gästande Athletic har vacklande form och blandar och ger, särskilt borta har laget haft det lite svårt att vinna. Dag and Red har plusstatistik på Dover de senaste åren så det torde blir en sannolik hemmaseger på urbrittiska Victoria Road!

Kassaskåpet: Rumänien

Värdarna är kanske inte vad de var, men hemma i Rumänien växlar hemmanationen upp. Färöarna har inte vunnit en kamp mot en större nation sedan 2015. Tre enkla poäng till Trikolörerna!

Varningen: Grekland]

Flera spännande namn som Donis och Siovas börjar dyka upp i den blåvita truppen som definitivt inte tar lätt på detta Balkanderby. Framåt har de blågula värdarna lite problem, vilken kan utnyttjas av Anastasiadis mannar. Mot segern, Hellas!

Spela Europatipset här hos Svenska Spel

Europatipset 96 rader

1. Norge - Sverige 1

2. Rumänien - Färöarna 1

3. Irland - Georgien 1X2

4. Schweiz - Danmark 1X

5. Bosnien - Grekland 2

6. Tjeckien - Brasilien X2

7. Doncaster - Bristol R X2

8. Dunfermline - Dundee U 2

9. Inverness - Alloa X

10. Stranraer - Brechin C 2

11. Leyton - AFC Fylde 1X

12. Barnet - Aldershot 1

13. Dagenham - Dover 1X

Europatipset 864 rader

1. Norge - Sverige 1

2. Rumänien - Färöarna 1

3. Irland - Georgien 1X2

4. Schweiz - Danmark 1X

5. Bosnien - Grekland 12

6. Tjeckien - Brasilien X2

7. Doncaster - Bristol R 1X2

8. Dunfermline - Dundee U 2

9. Inverness - Alloa 1X

10. Stranraer - Brechin C 2

11. Leyton - AFC Fylde 1X2

12. Barnet - Aldershot 1

13. Dagenham - Dover 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100