Härliga Serie A är tillbaka efter sommaruppehållet och två matcher därifrån återfinns på denna kupong. Spanien, Tyskland och Sverige är också länder att besöka i jakten på 13 rätt. Avstampet denna dag blir dock i England där tre möten från Premier League ska avhandlas. Som kryddan på moset finns också en 3 miljoner stor jackpot att jobba in! 

Spelstopp: 14:59

1. Bournemouth - Manchester City 2
Det var ett furiöst Manchester City som pumpade på mot Tottenham senast hemma på Etihad. Trots drösvis av målchanser lyckades Londonlaget reda ut den ljusblå stormen och delad poäng blev resultatet efter full tid. Dags för The Sky Blues att åter hoppa på segertåget här.

Bournemouth vann visserligen senast mot Aston Villa men ett hemmamöte med City är av en helt annan dignitet. The Cherries har dessutom aldrig besegrat gästerna i tävlingssammanhang. Banktvåa!

2. Tottenham - Newcastle 1
Efter stölden i Manchester senast är Tottenham åter tillbaka i London. För Pochettinos mannar är det denna helg enklare motstånd än senast då de vitsvarta skatorna från Newcastle ska försöka bärga sina första poäng.

Uppgiften kunde dock varit enklare då Spurs på bortaplan får anses som en av de svåraste resorna att göra. Emil Krafth fick förtroende i 90 minuter senast mot Norwich. Skoj för svensken som dock fick vända sig om både en, två och tre gånger då finske Pukki snurrat friskt med gästerna och levererat tre mål för nykomlingen.

Ettan är självklart högst trolig här men till rådande streck kan inte The Lilywhites stå ensamma på större system. 

3. Wolverhampton - Burnley 1
Det är ett stenhårt matchat Wolves som ställs mot Burnley på söndagen. Espírito Santos befann sig tillsammans med sina mannar i Italien under torsdagen för Europa League-kval mot Torino. Hemmalaget har dessförinnan också ställts mot Manchester United under måndagskvällen.

Burnley löste bortamötet med Arsenal senast på ett klart godkänt sätt. Trots 1-2-förlusten fanns en hel del fina tendenser hos bortalaget. Att krysset ska ritas ner omgående intill den hårt streckade ettan råder det inga tvivel om.  

4. Udinese - Milan 1
Ligastart i Italien denna helg och på Dacia Arena i Udine är det ett vitsvart hemmalag som ska försöka bärga en viktoria redan i premiären. Hemmalaget slutade tolva i fjol men känslan är att de små zebrorna kommer lyfta en aning denna säsong. Klubben har bland annat värvat in en triss i brassar då Walace (Hannover), Andrade Nicolas (Verona) och Becao (CSKA Moskva) anslutit.

Milan har bytt tränare inför säsongen. Marco Giampaolo tar över spakarna och denna säsong är målet för de rödsvarta topp 4 och således en Champions League-plats. Öppet möte där alla tecken bör åka med omgående.   

5. Sampdoria - Lazio 2
Luigi Ferraris blir nästa anhalt och här ska Sampdoria försöka förbättra sin statistik mot Lazio. Rom-laget har vunnit elva av de 15 senaste matcherna lagen emellan. Blucerchiati har värvat Jeison Murillo under fönstret denna sommar. Försvararen var riktigt bra i mötet med Crotone i cupen tidigare i veckan där en 3-1-seger tog laget vidare.

Gästerna har inte inlett tävlingssäsongen ännu men har sett riktigt fina ut på under träningsmatcherna mot bland annat Celta och Bournemouth. Tvåan känns okej att spika av här!

6. Mallorca - Real Sociedad 2
I Spanien inledde Mallorca med att vinna premiären hemma mot Eibar. En stark insats från nykomlingen som nu ställs mot något svårare motstånd. Real Sociedad löste nämligen en poäng i en högdramatisk tillställning mot Valencia på Mestalla. 1-1-kvitteringen kom på straff i den 101:a minuten!

Gästerna ser spännande ut och har bland annat Alexander Isak i laget som fick ungefär en halvtimme på plan senast. Här ser tvåan ut att stanna omkring 40 procent vilket gör La Real till ett spännande spikförslag. 

7. Alavés - Espanyol 1
Espanyol har inför säsongen tappat “Pandan” Iglesias till Real Betis. Målkungens frånvaro senast mot Sevilla i hemmapremiären lyste igenom och gästerna var tunna i sista tredjedelen.

För katalanernas del blev det snabb revansch i veckan efter 3-1 mot Zorya i EL-kvalet där Ferreyra, López Rodríguez och Vargas noterades som målskyttar. Alavés med svenske John Guidetti på bänken vann sin premiär med 1-0 mot Levante.

Garitanos mannar känns spännande denna säsong och hemma mot Espanyol finns riktigt goda chanser till en ny viktoria. Strecka från vänster.  

8. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 1
I den tyska högstaligan är det ett, på förhand, toppmöte som ska spelas på Red Bull Arena i Leipzig. Emil Foppa Forsbergs röda tjurar ställs mot ett Frankfurt som tappat sin strålande anfallskonstellation med Jovic och Haller vilket bärgat för mer målsnåla matcher så här inledningsvis av säsongen.

Eintracht var dessutom på Europaäventyr under veckan där resultatet blev en bitter 0-1-förlust mot Strasbourg. För hemmalaget var det klang- och jubelföreställning i premiären mot Union Berlin. Huvudstadslaget var chanslöst mot ett lekfullt lag med Timo Werner och Sabitzer i spetsen.

Här ritas dock hemmalaget upp till väldigt stora favoriter. Krysset bör helst åka med för att komplettera den favorittyngda ettan.    

9. Hertha Berlin - Wolfsburg X
Två lag som inledde säsongen med bra prestationer ställs mot varandra på Olympiastadion i Berlin. Den tyska gamla damen fixade ett magiskt kryss i bortamatchen mot Bayern München senast och för Wolfsburgs del blev det en 2-1-seger mot nykomlingen Köln.

Hertha har inte torskat en hemmapremiär på sex år och tre av lagens fyra senaste möten har slutat med delad poäng. 1X blir därmed ett givet val att inleda med här. Noterbart är dock gästernas 1-0-triumf i förra säsongens möte. Helgarderingen känns därmed befogad på det större systemet. 

10. Malmö FF - Djurgården X
Fyra härliga kamper i Allsvenskan avslutar raden där första stoppet blir supermatchen i Malmö mellan MFF och Djurgården. Gästerna har gått som tåget under i stort sett hela säsongen och känslan är lite att topplagen i övrigt inte tagit blåränderna riktigt på allvar. Förrän nu!

Blåränderna toppar serien med tre poäng tillgodo mot just skåningarna och trots att hemmalaget inte förlorat på Stadion hittills i år så finns ett par varningsklockor som ringer. Di blåe har förutom serien även EL-kvalet att ta hänsyn till och då Rösler inte brukar rotera alltför mycket finns chans till ett par slitna gubbar här.

1X blir valet på det mindre systemet där en helgardering ritas ner på det större. 

11. IFK Norrköping - Helsingborg 1
Helsingborgs IF känns som en klubb i fritt fall just nu. Skåningarna blev utslagna ur cupen mot Oskarshamn i veckan och under fredagen lämnade Henke Larsson sitt tränaruppdrag med omedelbar verkan. Knappast optimala förutsättningar med andra ord inför de sista tio omgångarna. Första anhalt efter Henkes tack och hej blir Östgötaporten där Norrköping står som motståndare.

Hemmalaget är som bekant utslaget ur Europa League efter förlusten förra veckan mot Beer Sheva och nu är det fullt fokus på ligan som gäller. Hemmaformen är god hos Peking och gästerna har bara fixat sex poäng på resande fot denna säsong.

Trots hård streckning är ettan given.  

12. AFC Eskilstuna - Häcken 2
AFC är nästa klubb med bekymmer både på och utanför planen. Tränare Miljanovic är i blåsväder och Eskilstuna som lag har knappast rosat marknaden överhuvudtaget denna säsong. Inte blir det bättre nu då Häcken kommer till Tunavallen på besök.

Hisingsklubben har häng på i toppen och Alms gubbar har en fin 2-1-seger i bagaget från förra helgen då Örebro besegrades. Med tanke på lagens historia om tre raka gulsvarta segrar och 9-0 (!) i målskillnad ska tvåan anses som en riktigt bra spik trots hård streckning.  

13. Östersund - AIK 2
Sista anhalt denna söndag blir Jämtland där ett vingklippt och för tillfället uselt Östersund ska försöka bryta en fem matcher lång segerlös svit. De rödsvarta har som bekant tappat både Edwards och Aiesh, nu ryktas även Islamovic bort från klubben. Inget vidare bra scenario för jämtarna som ser bottenlagen krypa allt närmare.

AIK var på Europaäventyr under torsdagen. Celtic stod på agendan för Gnaget som fick lämna Glasgow med en bitter 0-2-förlust. Tufft läge för Norlings grabbar att vända på den steken. I Allsvenskan har dock gästerna ett fint läge och de kryper i kölvattnet bakom Malmö och Djurgården.

Visst finns chans att Solnaklubben roterar lite här men det ska inte påverka alltför mycket. På större system kan tvåan behöver ta hjälp av ett kryss vilket definitivt ska räcka.  

Klicka här för att gå till Svenska Spel

Kassaskåpet! - Norrköping
Peking ställs mot ett Helsingborg utan något som helst självförtroende. Skånelaget har tagit en seger på resande fot så långt och några nya poäng lär knappast komma här. Bra spik!

Varningen! - Udinese
De små zebrorna ska inte räknas bort då det vankas Serie A-premiär. Hemmalaget ser rätt spännande ut och mot ett Milan som haft en del bekymmer här innan känns ettan till under 20 procent som ett strålande tecken.   

Europatipset 96 rader

1. Bournemouth - Man City 2
2. Tottenham - Newcastle 1
3. Wolverhampton - Burnley 1x
4. Udinese - Milan 1x2
5. Sampdoria - Lazio 2
6. Mallorca - Sociedad 1x
7. Alavés - Espanyol 1x
8. RB Leipzig - E.Frankfurt 1
9. Hertha Berlin - Wolfsburg 1x
10. Malmö FF - Djurgården 1x
11. Norrköping - Helsingborg 1
12. AFC Eskilstuna - Häcken 2
13. Östersund - AIK 2

Europatipset 864 rader

1. Bournemouth - Man City 2
2. Tottenham - Newcastle 1x
3. Wolverhampton - Burnley 1x  
4. Udinese - Milan 1x2
5. Sampdoria - Lazio 2
6. Mallorca - Sociedad 2
7. Alavés - Espanyol 1x
8. RB Leipzig - E.Frankfurt 1x
9. Hertha Berlin - Wolfsburg 1x2
10. Malmö FF - Djurgården 1x2
11. Norrköping - Helsingborg 1
12. AFC Eskilstuna - Häcken 2
13. Östersund - AIK x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100