Europaspelet i veckan bjöd på en hel del känslor och styrkebesked. Rödvita huvudstadsbor i Spanien imponerade stort, och samma sak gäller ett nordfranskt gäng. Utöver det finns svartklädda tyskar och gulklädda spanjorer som hoppas att Europaformen följer med in i ligaspelet. Säsongens första riktiga buckla ska lyftas i England, lägger Sarri eller Pep händerna på trofén?

Spelstopp: 14.59

1. Manchester United - Liverpool 1

Så mycket mer än ligaplaceringar står på spel i Englands kanske mest klassiska hatmöte. Värdarna vet att ligatiteln är borta men att sätta käppar i hjulen för LFC duger som plåster på såren. Den mållösa kampen på Anfield mot Bayern i tisdags var något av ett sömnpiller och ett litet snedsteg för Jürgen Klopp. Tyskens lag har nu tre oavgjorda på de fyra senaste matcherna, och detta mot mediokert motstånd som West Ham och Leicester bland andra. För United var segern i västra London i måndags guld värd, och Solskjaer tackar nog fortfarande Herrera och Pogba för 2-0 och avancemang i FA-cupen. Vidöppet möte, strecka från vänster då värdarna har fler vilodagar.

2. Arsenal - Southampton X

Uppförsbacken inför returmötet mot BATE Borisov blev snabbt en behaglig nedförsbacke efter vitryssarnas självmål i matchens inledning och Mustafis viktiga 2-0-mål precis innan halvtidsvilan. 3-0 till slut och åttondel för The Gunners. I ligaspelet var det dock en månad sedan Emerys gjorde två eller fler mål än sina motståndare. Målet på stopptid av Cardiffs Zohore såg till att The Saints svit på fem omgångar utan nederlag fick ett bittert slut. Formen är dock fortfarande ok, och mot ett intensivt matchat Arsenal har besökarna chansen att knipa en pinne. Chanskryssets värde är ett kap, kör på det och hoppas på mållöst på Emirates!

3. Chelsea - Manchester City 1

Ligacupfinal på Wembley mellan två lag som nu möts för tredje gången den här säsongen. 3-0 mot MFF på torsdagskvällen håller troligtvis kvar Maurizio Sarri på Chelseabänken ett par veckor till och nu står alltså nästa ljusblå gäng på tur. The Blues har gått trögt men Europa League kan vara det som blir Londonlagets vändning. City har 14 segrar de senaste 16 tävlingskamperna, och kommer till London med en mäktigt upphämtning i Gelsenkrichen (3-2). Peps mannar slog Chelsea i Community Shield med 2-0 efter dubbla mål av Agüero men åkte sedan på stryk på Stamford Bridge med 0-2 efter en taktiskt fulländad prestation av London-laget. Vi går emot de flesta sofftyckarna, chansar bort favorittvåan, och kör på 1X på stora i hopp om utdelning!

4. Bologna - Juventus 2

Sinisa Mihajlovics fina start på Bolognas bänk verkar vara över efter oavgjort mot Genoa (1-1) och 1-2 mot Roma i måndags. Mattias Svanberg fick hoppa in, men imponerade inte. Tunge forwarden Mattia Destro har åkt på en lårskada och spelar inte för de rödblå de nästkommande tre veckorna. För de italienska rekordmästarna är Champions League-bucklan det självklara målet, men efter 0-2 i Madrid och en slätstruken andra halvlek ser det mörkt ut för Allegri och hans svartvita krigare. I Serie A går det som bekant markant bättre, och när ett Bologna som inte hemmaslagit Juve sedan 1998 spikas den förvisso något överstreckade tvåan utan tvekan!

5. Fiorentina - Inter 1

I Florens pratas det mycket om den nya arenan som nu äntligen verkar vara på gång. När den väl byggs har den en rejäl mantel att axla då Artemio Franchi är ett riktigt fort denna säsong med endast två nederlag i tävlingssammanhang, och  ruggiga 7-1 i cupen mot Roma. Gästande milanesare gjorde processen kort för Rapid Wien (4-0, 5-0 totalt) utan Mauro Icardi som efter det infekterade bråket med klubben mist både kaptensbindel och sin plats i truppen. För ligatrean väntar nu två luriga bortakamper och då måste Spalletti rotera i truppen. Viola är utvilade, har inte hemmaförlorat mot de blåsvarta på fem år och är svårslagna i Toscana. Fin etta i nordöstra Florens!

6. Parma - Napoli 2

Helt jämnt i de senaste fem tillställningarna lagen emellan. 2-1-2 lyder raden, dock är Parmas hemmaform det som kan ställa till det nu; tre raka hemmanederlag och sex bollar i nät för Luigi Sepe i värdarnas mål. Nu är dessutom flera viktiga pjäser som Stulac och Bastoni tveksamma till spel på grund av skador. Napoli Europatriumferade mot Zürich i veckan med 2-0 och 5-1 totalt. Lägg därtill en defensiv som snart hållit nollan i 400 minuter i Serie A och de ljusblå är i strålande form. Glödhete Insigne avstängd för syditalienarna, en fullgod ersättare i Simone Verdi som nätade senast i torsdags finns dock att tillgå. Etta med kryssgardering på stora systemet räcker mycket långt.

7. Chievo - Genoa 2

Deppigt värre i Chievo som bara har en ynka trepoängare på hela säsongen (mot nästjumbon Frosinone), seriens sämsta försvar och en raksträcka ner till Serie B. Mot Udinese för en vecka sedan var “de flygande åsnorna” på väg mot en pinne men togs ned på jorden i de 85:e minuten. 0-1 och fortsatt kräftgång. Genualagets form pekar däremot i motsatt riktning efter två segrar och två oavgjorda. Vändningen hemma mot Lazio (2-1) i söndags visade prov på mental styrka hos de rödblå som verkar klara sig utan Oscar Hiljemark. Svensken är borta resten av säsongen på grund av höftoperation. Chievo är inget vidare så Genoa bör plocka hem poängen.

8. Levante - Real Madrid 2

Efter den fina perioden med fyra segrar i följd i september-oktober har värdarna bara skrapat ihop tre fullpoängare och får se upp om de vill undvika att bli indragna i bottenstriden, trepoängaren mot Celta (4-1) till trots. Levante saknar backarna Tono och Postigo vilket kan visa sig ödesdigert mot ett sylvasst huvudstadslag. Råskinnet Sergio Ramos slog dubbla rekord i nederlaget mot Girona (1-2) genom att dra på sig sitt 20:e röda kort i La Liga och 25:e i alla turneringar med sitt Real Madrid. 32-åringen spelar inte mot Levante. Trots detta är gästerna tyngre. Relativt låg procent på Los Blancos, släng in tvåan i Valencia!

9. Atlético Madrid - Villarreal 1

Diego Simeones obscena gest efter Giménez ledningsmål mot Juventus har blivit en snackis i både Spanien och Italien. Även som spelare var “El Cholo” en riktig vinnarskalle och det syntes mot italienarna som i andra kördes över hans “Los Colchoneros”, 2-0 totalt. Dagen därpå spelade Villarreal i Europa League och lyckades sent få 1-1 mot Sporting hemma på Estadio de la Cerámica. Därmed gick de gulklädda vidare till åttondelsfinal. Ligaspelet har dock inte övertygat på samma sätt för Javier Callejas manskap som ligger tredje sist. Dessutom har “ubåtarna” inte tagit tre bortapoäng sedan slutet av september. Enkel seger för aggressiva Atleti!

10. Valladolid - Real Betis 2

På José Zorrilla ska Ronaldo-ägda Valladolid slåss med näbbar och klor för att fortsätta hålla sig på rätt sida strecket. Seriens ofarligaste offensiv är värdarnas trio Plano-Suarez-Ünal som tillsammans bara gjort åtta mål. De två sistnämnda är emellertid unga och har framtiden för sig. Grönvita Betis sågs som blytung favorit att gå vidare i Europa League efter 3-3 i Frankrike men andaluserna föll ihop fullständigt hemma på Benito Villamarín när Rennes vann med 3-1. I La Liga är “Los Béticos” lika lynniga, där segrar mot Atlético Madrid kan följas upp av nederlag mot lag som Huesca. Detta kan sluta hur som helst, inled högerifrån och kläm in tecken tills plånboken protesterar.

11. Rennes - Marseille 1

När N’Baye Niang slog in 3-1 på kontring i den fjärde övertidsminuten i Sevilla var Rennes bästa resultat någonsin i Europaspelet ett faktum. Åttondelsfinal för Rennes som lottats mot Arsenal. I Ligue 1 är de svartröda ett bra hemmalag med fyra segrar av fem möjliga sedan början av december. Efter nio poäng av nio är sydfranska Marseille tillbaka i toppstriden på allvar, delvis tack vare bråkstaken Mario Balotellis två fullträffar. Är Rudi Garcias manskap tillräckligt stabila för att bygga vidare på detta? Sett till streckning väntas en jämn historia i norra Frankrike, utgå från Rennesvinst och bygg på därifrån.

12. Dortmund - Bayer Leverkusen X

Bundesliga står på tur med två lag vars Europaäventyr kan tära på självförtroendet. 0-3 i London mot Tottenham var en kalldusch som följdes upp av bedrövliga 0-0 mot jumbon Nürnberg. Nu har Die Borussen inte segrat sedan januari månad och Bayern flåsar de gulsvarta i nacken. Talangen Christian Pulisic saknas på grund av skada. Krasnodar är inte inne i matchtempo men slog ändå ut Leverkusen ur Europa League via 1-1 och bortamålsregeln. De svartröda får fokusera på att jaga ikapp Leipzig som ligga fyra, fem poäng före gästerna. Mittfältaren Karim Bellarabi åkte på en lårskada för en vecka sedan och blir borta någon vecka till. Två trötta och lite knäckta lag. Värdekrysset betalar bra och får då stå ensamt.

13. Hannover - Eintracht Frankfurt 1

Vår kontinentala resa avslutas på HDI-Arena i Hannover. Hemmalaget tog sig via hemmasegern mot Nürnberg (2-0) för två veckorna sedan ett steg närmare säkrare mark i Bundesliga. Kan Nicolai Müller upprepa prestationen och slänga in två mål framför hemmafansen kan “Die Roten” ta säsongens fjärde seger. De svartklädda gästerna piskade till slut upp Shakhtar Donetsk med klara 4-1 (6-3 sammanlagt) där Europas kanske mest omtalade offensiva treudd Rebic-Haller-Jovic stod för för alla målen. Trögt går det dock i seriespelet efter fyra oavgjorda i rad, och bara två fullpoängare sedan början av december. Fint värde på hemmasegern, chansa bort tvåan till förmån för 1X!

Kassaskåpet! - Juventus

Den gamla damen kan bli första italienska lag att ta 22 segrar på de första 25 omgångarna. Dessutom är Juve tillsammans med Liverpool den klubb som håller flest nollor i de stora ligorna. Bologna får satsa på andra matcher.

Varningen! - Chelsea

Chelsea vet hur det är att besegra City i London, och i truppen finns tonvis med kvalitet och rutin. The Citizens har inte kunnat vila spelare i Europa på samma sätt som Londonlaget. Cupfinal, allt kan ske. Come on, Chelsea!

96 rader

1. Man United - Liverpool 1X2

2. Arsenal - Southampton 1

3. Chelsea - Man City 1

4. Bologna - Juventus 2

5. Fiorentina - Inter 1

6. Parma - Napoli 2

7. Chievo - Genoa X2

8. Levante - Real Madrid 2

9. A.Madrid - Villarreal 1

10. Valladolid - Real Betis X2

11. Rennes - Marseille 1X

12. Dortmund - Leverkusen X

13. Hannover - E.Frankfurt 1X

864 rader

1. Man United - Liverpool 1X2

2. Arsenal - Southampton 1

3. Chelsea - Man City 1X

4. Bologna - Juventus 2

5. Fiorentina - Inter 1X

6. Parma - Napoli X2

7. Chievo - Genoa X2

8. Levante - Real Madrid 2

9. A.Madrid - Villarreal 1

10. Valladolid - Real Betis 1X2

11. Rennes - Marseille 1X2

12. Dortmund - Leverkusen X

13. Hannover - E.Frankfurt 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100