Onsdagens Europatips är laddat med 5 miljoner i jackpot och innehåller sex drabbningar från Champions League. Manchester City - PSG och Atlético Madrid - Milan blir två spännande möten att följa. Det blir även Poya Asbaghis debut för Barnsley som drabbar samman med Swansea. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:44

1. Manchester City - PSG 1

El Cashico stundar på Etihad där Manchester City har revansch att utkräva på gästande PSG. Trots klar dominans i det vändande mötet fick City lämna Eiffeltornet med svansen mellan benen (0-2). Insatsen var det däremot inget fel på och kan Guardiolas adepter hitta upp på samma höjd denna afton får Messi och company svårt att stå emot. Kontringar har varit gästernas CL-melodi så här långt, men den taktiken räcker inte långt på Etihad. The Cityzens spänner musklerna och visar var skåpet ska stå till trevlig procent. Spikad etta.

2. Liverpool - Porto 2

Liverpool är ett av Europas allra bästa lag för dagen och i helgen fick Arsenal smaka på rödklädd vrede då Klopps elever vann klart med 4-0. Lika övertygande har värdarna varit i Champions League där gruppsegern redan är säkrad. Det skulle därför inte förvåna om Klopp väljer att skruva på sitt manskap när Porto kommer på besök. Om så blir fallet går över 70 procent på ettan inte att köpa. Inte alls. Porto har andraplatsen i egna händer och lyckas Drakarna hålla ihop defensiven på Anfield finns god möjlighet till poäng. Åtminstone godare än vad strecken antyder. X2 är vägen att vandra.

3. Atlético Madrid - Milan 1

Milan har varit en enorm besvikelse så här långt där bara en poäng innebär att avancemanget är så gott som kört. Rossoneri har inte hängt med spelmässigt i någon match och att åka till Wanda Metropolitano piskade att vinna är ingen rolig uppgift. Atlético Madrid har inte klarat av att mäta sig med Liverpool, men onsdagens prövning ska Madrassmakarna klara av att bemästra. Griezmann är ett tungt tapp, men det finns samtidigt gott om spets hos lirare som Suárez, Lemar och Koke. Vi blir inte förvånade om den förstnämnda kliver fram denna afton. Ettan står stadigt allena. 

4. Club Brugge - RB Leipzig 2

Ända sedan säsongsstarten har RB Leipzig blandat och gett under Jesse Marschs ledning. Amerikanen fick se sina mannar stå för en pinsam insats i helgens 0-2-förlust mot Hoffenheim, en prestation som bör kunna fungera som en väckarklocka inför dusten i Brygge. Samtidigt som Tjurarna jagar Club Brugges nuvarande tredjeplats hoppas belgarna kunna nå andraplatsen, faktorer som talar för en öppen matchbild på Jan Breydel Stadion. Där anser vi att tyskarnas mer spetsiga offensiv ska kunna visa sig avgörande. Tvåan är en sund spik till vettiga streck. 

5. Sporting - Dortmund 1

Ajax har lagt beslag på förstaplatsen i Grupp C och bakom holländarna kamperar Sporting och Dortmund om andraplatsen. I torsdags tog sig de förstnämnda vidare i cupen efter 2-1 mot Varzim på Jose Alvalades usla gräsmatta, samma spelplats som står värd för denna dust. Tillfälligheter spås kunna avgöra denna tillställning som i övrigt kantas av en mängd avbräck. Sporting har frågetecken för Coates, Cabral och Porro medans Dortmund har fått bygga om rehabstugan för att få plats med alla skador och avstängningar. Hummels och Haaland är bara några av lirarna som fattas. Gubben (etta-tvåa) liras i en förmodat svängig drabbning. 

6. Sheriff Tiraspol - Real Madrid 2

En av kupongens största favoriter ser ut att bli Real Madrid och det anser vi vara befogat. Spelet klaffar inte fullt ut under nygamle Carlo Ancelotti, men med oerhörd individuell kvalitet hos lirare som Benzema, Asensio och Júnior krävs det inte mycket för att Marängerna ska hitta nätet. Sheriff Tiraspol flög i inledningen men efter två raka 1-3-förluster mot Inter har värdarna kommit ner på jorden igen. Grabbarna från Transylvanien stod för en makalös knall på Bernabéu men här får de vitklädda sin revansch. Tvåan spikas trots hård streckning. 

7. Barnsley - Swansea 1

I helgen fick Poya Asbaghi från läktarhåll se sitt Barnsley få 1-4 i brakan mot Fulham. Under onsdagen tar den gamla Blåvitt-basen steget ner till bänken och det gäller omgående att börja ta poäng. Bara vraket Derby ligger efter The Tykes i tabellen. Swansea har tagit mer än dubbelt så många poäng som Poyas nya bekantskaper, men över 50 procent på walesarna utanför hemtrakterna är för mycket. Den möjliga effekten av Asbaghis röst i värdarnas öron ska inte underskattas och som strecken sitter är det läge att inleda med värdemässigt fina 1X. Alla tecken på större bongar.

8. Blackburn - Peterborough 2

Blackburn skuggar playoff-platserna med sina 27 inspelade poäng. Det får sägas vara klart över förväntan, men spelmässigt är de blåvita inte förtjänta av att ligga så högt upp i tabellen. Ben Brereton bär stundtals The Rovers på sina axlar och har inte chilenaren en av sina bättre dagar är Blackburn inte mycket att hänga i granen. Det har inte Peterborough heller varit så här långt, men då gästerna spås få en passande matchbild framför sig är det läge att syna rådande sönderstreckning av ettan. Den lär sjunka under 80 procent närmare spelstopp, men även över 60 är gränsen nådd. X2 är ett givet val.  

9. Bristol City - Stoke X

Efter en oerhört tung period har Stoke sakta men säkert börjat trumma igång igen. Tre raka segrar och lika många hållna nollor är munter läsning, men vi har samtidigt svårt att lita på The Potters. Motståndet har varit överkomligt och när tvåan valsar över 50 procent dras ögonen mot garderingar. Bristol City har spelat in fyra poäng på de två senaste hemmamatcherna och börjar äntligen visa lite gott gry på egen matta. Nigel Pearsons ska kunna bjuda upp till dans även om tipparna tycks tro det motsatta. Helst alla tecken. 

10. Cardiff - Hull X

Steve Morison tycks ha fått rätsida på Cardiff som ståtar med två raka segrar. Senast vände walesarna 0-1 till 2-1 borta mot Preston, men vi vill se mer av Cardiff innan de är att lita på till runt 60 procent. Hull innehar samma trend som värdföreningen och Tigrarna har dessutom hållit rent framför egen bur över 180 minuter. Lyckas Harry Maguires gamla lag sätta defensiven på Cardiff City Stadium står de definitivt inte utan chans. Värdemässigt fina X2 inleder. Om råd alla tecken.

11. Fulham - Derby 1

Just när Derby såg ut att ha rest sig från käftsmällen som innebar minuspoäng blev The Rams ånyo knockade. Helgens 3-2-seger mot Bournemouth innebar att gästerna står på noll poäng och med 15 pinnar upp till säker mark ser säsongen redan ut att ha gått förlorad. Kommande uppgift blir inte heller enkel. Fulham toppar tabellen på 41 poäng och inget annat lag är i närheten av samma målproduktion som The Cottagers. 48 (!) strutar på 18 matcher är sanslösa siffror. Ettan är en högst trolig spik, men med hänsyn till värdet övervägs krysset.

12. Millwall - Bournemouth 1

Bournemouth var länge det enda obesegrade laget i The Championship, men vintern har inte gått i Körsbärens favör. Två förluster på de tre senaste har inneburit tappad serieledning och Scott Parkers adepter får en tuff uppgift framför sig på The Den. Millwall tar inga fångar på egen matta och bara en förlust på de sex senaste visar att Lejonen är i gott slag för dagen. Tipparna lutar solklart åt höger vilket gör att fint värde tornar upp sig på andra hållet. Då väljer vi helt sonika att inleda med ettan. 1X blir valet på större rader.

13. QPR - Huddersfield 1

Kupongen når vägs ände på Kiyan Prince Foundation Stadium där två blåvita lag drabbar samman. Queens Park Rangers vann i fredags miniderbyt mot Luton och att värdarna gynnas av en dags mer vila ska inte underskattas när Huddersfield kommer på besök. The Terriers tog en blytung skalp hemma mot West Bromwich i lördags, men på resande tass är insatserna inte lika imponerande. Bortaraden 2-3-4 vittnar om detta och mot ett stabilt QPR slår gästerna ur underläge. Trolig etta.

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100