Europatipset inleds denna gång i Schweiz där säsongen går mot sitt slut. Efter det tar vi oss till Nederländerna innan vi hittar matcher på andra sidan Atlanten. I Sverige avslutar vi kupongen med spel från Damallsvenskan, Division 1 och Division 2. Några favoriter är starka och går hem vinnande men stora varningen vann senast och är i stunden mycket lite streckad.

 

Spelstopp: 19.59

 

1. Neuchatel - Lugano X

Två omgångar kvar i Schweiziska Super League och vi börjar i landets västra del. Neuchatel måste vinna här för att fortfarande ha en teoretisk chans att undvika nedflyttning. Lugano kommer på besök med en plats i Europa Leagues gruppspel nästa säsong att försvara. Med knapp marginal ner till sjätteplatsen behövs poäng här. Gästerna har bara en förlust på de senaste tolv matcherna men tre av de fyra senaste på bortaplan har blivit utan tre poäng. Senaste fyra drabbningarna lagen emellan har slutat med var sin hemmaseger (cupen medräknad) och två oavgjorda matcher. Bortalaget blir troligtvis överspelade på Europatipset så gardera i första hand åt vänster!

 

2. Luzern - Zürich 1

Luzerns senaste hemmamatch slutade med en läktarskandal och fick avslutas vid ställningen 4-0 mot Grasshoppers. Hade den spelats klart hade det varit andra raka hemmasegern för Häberlis mannar som fortfarande har chans att nå Europaspel. Zürich har efter fem raka utan seger nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Kololli och Odey, som är lagets främsta målskyttar, hittade båda rätt i senaste omgången och var två av de fem spelare i laget som gjorde mål när lagen möttes här i november. Det är dock ett enormt stort spelvärde på hemmalaget och fortsätter procenten ligga under 30 procent är det ett fynd till spik!

 

3. St Gallen - Young Boys 2

St Gallen har tre segrar på de senaste nio matcherna men har haft svårt att göra mål. Endast sju bollar har trillat in på den tiden och här möter man det lag som släppt in minst mål. Young Boys har bara förlorat två matcher och leder ligan med hela 23 poäng före tvåan Basel. Trots att gästerna varit överlägsna har laget inte slagit av på takten. På de senaste tre matcherna har laget en målskillnad på 13-2. Young Boys ska vara favoriter men värdarna har mer att spela för. Helgardera och jobba in ettan till fint spelvärde på Europatipset.  

 

4. Thun - Basel 2

Thun förlorade inhemska cupfinalen så sent som i söndags mot just bortalaget här. Det blev en jämn tillställning där Thun hade mer boll och ett skott mer på mål men som till slut slutade 2-1 till Basel. Hemmalaget har bara en seger på de tolv senaste matcherna i ligan jämfört med bortalaget som bara har en enda förlust under 2019. Det som kan väga över skålen för hemmalaget är vad det finns att kämpa för. Gästerna kommer sluta på en andraplats oavsett hur det går medan Schneiders mannar kan nå direktplatsen till Europa League. Dock har Basel, trots sin position, kört på hela vägen och ska vara favoriter här.

 

5. De Graafschap - Cambuur 1

De Graafschap slutade näst sist i årets Eredivisie och tar emot Cambuur i kvalet om att få stanna kvar. Första mötet spelades i söndags och slutade oavgjort trots nästan halva matchen med en man mer för De Graafschap och spel mot ett mål i princip 90 minuter. Cambuur, som förvisso bara har en förlust på de senaste 10 matcherna, ska  vara numret för små här. Dessutom saknas viktige backen Mbende som fick rött kort senast och trots dåligt spelvärde är det kupongens säkraste spik!

 

6. Sparta Rotterdam - FC Oss X

Sparta Rotterdam var Eerste Divisies bästa hemmalag och torskade bara två gånger här under säsongen. Första mötet mot FC Oss i kvalet slutade 2-0 och hemmalaget sitter i förarsätet inför returen. Lars Veldwijk har varit lysande och gjort 24 mål hittills. Han har dock inte lyckats få hål på bortalaget ännu under säsongens tre möten. Gästerna hade inte förlorat på sex matcher innan förra mötet och bara släppt in två bollar. Lyckas defensiven täta ihop sig igen kan det bli en jämn kamp. Hemmalaget ska vara favoriter men det räcker med oavgjort och till och med 1-0-förlust för att vara vidare. Över 70 procent får rätt vid hemmaseger. Gardera och vinka adjö till majoriteten.

 

7. Deportivo Cali - Penarol 1

Det vankas sextondelsfinaler i Copa Sudamericana. Colombianska Deportivo Cali har haft en fin säsong i ligan där de slutade på en andraplats i första rundan. Argentinske Dinenno är med sina 15 mål på 22 matcher lagets främste målskytt. Från Uruguay kommer Penarol som leder Primera División med endast en förlust på 13 matcher. Laget har även en målskillnad på 25-8 och Kevin Dawson har spikat igen 10 gånger under 2019. Hemmaplan är alltid en fördel och ettan som ser ut att bli understreckad får vara utgångstipset.

 

8. Zulia - Palestino 2

I Venezuela slutade Zulia på en sjundeplats efter sex raka utan förlust. De tre sista slutade 1-0 och laget har haft svårt att göra mål. De möter Palestino som även de ligger sjua i sin liga. Däremot har bortalaget varit betydligt vassare i målproduktionen med sina 21 fullträffar på 13 matcher. Gästerna kom hit via en tredjeplats i en av de tuffaste grupperna i årets Copa Libertadores där de lyckades ta en poäng borta mot River Plate och även pressa Internacional på bortaplan. Chilenarna vinner. Spik på Europatipset!

 

9. Corinthians - Deportivo Lara 1

Kupongens sista match i Copa Sudamericana spelas i Brasilien. Corinthians slog ut Racing Club på straffar i februari efter två möten som båda slutade 1-1. Hemmalaget, som varvar ligan med både inhemskt och sydamerikanskt cupspel, har fyra vinster på de tio senaste matcherna. Lara tog sig hit via Copa Libertadores trots att laget endast vann en av sex matcher. Laget från Venezuela har torskat sju av de tio senaste matcherna och de enda två vinsterna har varit på hemmaplan. Ettan är en av kupongens största favoriter, med all rätt. Spik! 

 

10. NY Red Bulls - Vancouver 1

Vi tar oss vidare till MLS och match i det stora äpplet. NY Red Bulls har efter fem raka matcher utan seger vänt på steken och har senaste fem kamperna fyra vinster. Senast blev laget utspelat av Atlanta men lyckades, med hjälp av bortalagets ineffektivitet, vinna trots en man mindre på plan i 55 minuter. Vancouver har i sin tur endast tre förluster på de tio senaste matcherna men har bara tagit tre trepoängare än så länge. Hemmalaget är numret bättre och en bra spik på det lilla systemet på Europatipset.

 

11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1

Vi lämnar utlandet och vänder blickarna mot Sverige. I en väldigt ung Damallsvenska är Piteå obesegrade på hemmaplan efter bara två möten. Hemmalaget har en förlust hittills i år vilken kom borta mot Rosengård för en vecka sedan. Det är samma lag som Bunkeflo besegrade fyra dagar innan och tog sin första, och hittills enda, trepoängare för säsongen. Madelen Janogy, som funnits med i den svenska landslagstruppen senaste tiden, har hittat rätt fyra gånger än så länge vilket är hälften av hemmalagets gjorda mål. Finländska Vera Varis i bortamålet har släppt in hela 16 bollar på sex matcher och kommer få det tufft även här. Spik!

 

12. Skövde - Trollhättan 1

I Division 1 södra Har Skövde AIK gått upp i serieledning. Senast tog laget tre poäng borta mot Oskarshamn efter en stökig avslutning där två röda kort delades ut. Inhopparen Elmar Abraham hann bara vara inne i åtta minuter innan han fick lämna planen igen. Amerikanske Jeffrey Gal har varit en vägg i målet och hållit nollan i hälften av lagets spelade matcher. Trollhättan inledde säsongen med fyra matcher utan vinst men har sedan dess tagit fyra raka trepoängare. På bortaplan har det bara blivit en förlust för nykomlingen från tvåan. Lipovac och Rexhepi har båda visat att de vet var målet finns och är ständiga orosmoment för motståndarna. I den här serien kan allt hända. Gardera på Europatipset!

 

13. Lidköping - Gauthiod 2

Vi avslutar i Division 2 med ett Lidköping som åkte på årets första förlust i förra hemmamatchen. Laget revanscherade sig senast med klara 4-2 i Vårgårda där fjärde segern för säsongen bärgades. Gauthiod är obesegrade i år och har gjort hela 26 mål på de sju matcher som hittills spelats. Jacob Berg och Jonatan Nilsson gjorde två mål var senast när Nordvärmland besegrades på ett övertygande sätt. Laget som kom trea i fjol är seriefavoriter och ska även vara favoriter här på Europatipset.

 

 Lämna in kupongen här hos Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - De Graafschap

De Graafschap hade en tuff säsong i Eredivisie där laget slutade näst sist. Men motståndarna här hade också en tuff säsong och slutade som tionde lag i divisionen under. Dessutom saknas viktiga Mbende efter sitt röda kort i första mötet och nu är det dessutom bortaplan för Cambuur. 

 

Varningen! - FC Oss

Rotterdam vann första mötet med 2-0 och kommer inte vilja pressa på för att göra mål. Det kan öppna upp för FC Oss som faktiskt bara var sju poäng efter hemmalaget i ligan. 14:e april möttes lagen här och då var det bortalaget som åkte hem med 4-1. När över 70 procent av spelen ligger på hemmaseger måste det garderas!

 

Europatipset 96 rader

1. Neuchatel - Lugano 1x

2. Luzern - Zürich 1

3. St Gallen - Young Boys 1x2

4. Thun - Basel x2

5. De Graafschap - Cambuur 1

6. Sparta - FC Oss x2

7. Deportivo Cali - Penarol 1x

8. Zulia - Palestino 2

9. Corinthians - Deportivo Lara 1

10. NY Red Bulls - Vancouver 1

11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1

12. Skövde - Trollhättan 1x

13. Lidköping - Gauthiod 2

 

Europatipset 864 rader

1. Neuchatel - Lugano 1x

2. Luzern - Zürich 1

3. St Gallen - Young Boys 1x2

4. Thun - Basel x2

5. De Graafschap - Cambuur 1

6. Sparta - FC Oss x2

7. Deportivo Cali - Penarol 1x2

8. Zulia - Palestino 2

9. Corinthians - Deportivo Lara 1

10. NY Red Bulls - Vancouver 1x

11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1

12. Skövde - Trollhättan 1x2

13. Lidköping - Gauthiod x2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100