Jesu död och uppståndelse sätter inte stopp för Europatipset vars uppsättning matcher denna gång bjuder på framgångsrika engelska lag och Europajagande spanjorer. Bundesligas kamper är de på förhand klurigaste med de formsvagas batalj i Berlin, och till sist har vi allsvenska tillställningar i rikets två största städer. Pausa äggätandet och ta hem jackpotten på fyra miljoner!

 

Spelstopp: 14.29

 

1. Arsenal - Crystal Palace 2

Emirates, detta svårintagliga fort, öppnar raden och på besök denna söndag kommer  Roy Hodgsons svängiga Crystal Palace. De senaste åtta omgångarna i Premier League har alternerat mellan nederlag och seger, och i söndags blev det 1-3 mot City. Läge för tre poäng för The Eagles som trivs bra borta? Den svåra bortamatchen i Neapel slutade i seger och avancemang till Europa Leagues semi för Arsenal efter Lacazettes klockrena frispark efter 35 minuter. Något kort vila för The Gunners dock, vilket kan märkas i detta derby. Bägge lagen saknar viktiga försvarare i avstängde Sokratis Papastathopoulos hos värdarna och skadade James Tomkins hos gästerna. Palace betalar sig här på Europatipset och bör spelas, täck dock upp så snabbt det går.

 

2. Cardiff - Liverpool 2

Nästa match i Premier League spelas i Wales. Cardiffs Sean Morrison slog in sitt första mål för säsongen då han satte P för kampen mot Brighton och värdarna tog en livsviktig trepoängare på sydkusten. 2-0 och därmed öppen streckstrid. På Estadio do Dragao hade Jürgen Klopps väloljade maskin inga som helst problem med att avsluta jobbet; de fyra musketörerna Sané, Salah, Firmino och van Dijk målade allihop i en stabil 4-1-seger och 6-1 totalt. Behagliga sista omgångar för LFC som vet att det är nu eller aldrig. Dejan Lovren är tillbaka i truppen som i princip är fulltalig, och då ska det inte kunna bli annat än tre friska poäng. Spiktvåa!

 

3. Everton - Manchester United 1

Ett annat starkt lag från Merseyside är Everton vars tre senaste insatser inför hemmafansen på Goodison Park hållit högsta klass; 0-0 och käppar i hjulen på bittra lokalrivalen Liverpool, 2-0 på ett Chelsea på uppgång samt 1-0 på en annan Europa League-semifinalist, Arsenal. Utan Jordan Pickfords stabilitet hade detta inte varit möjligt. Manchester United fick sig en ordentlig fotbollslektion av Barcelona i tisdags efter 0-3 på Camp Nou. Ole-Gunnars manskap har tappat lite styrfart efter två raka bortanederlag och kan få svårt att nå CL-platsen. Luke Shaw drog på sig sitt tionde gula kort för säsongen i matchen mot Wolves och är fortsatt avstängd. Slopa favortitvåan och kör på ettan med kryssgardering på stora!

 

4. PSG - Monaco 1

Ligue 1 är ännu inte vunnen då värdarna bara tagit en poäng på tre omgångar. Parisarna vet dock att det endast krävs två poäng till på de nästkommande sex omgångarna och har troligtvis inget emot att fira klubbens åttonde ligatitel med hemmasupportrarna. Monacos mardrömssäsong är snart kommen till ända, och de rödvita har gått klart bättre sedan februari månad då tidigare sparkade Leonardo Jardim fick återta rodret. Sent skall syndaren vakna. Få mål framåt den senaste månaden för ASM vars form är tveksam. PSG må vara överstreckade här på Europatipset, men truppens bredd och spets blir för mycket för gästerna. Dundra in ettan!

 

5. Reims - St Etienne 1

Nykomlingen Reims är årets komet i fransk fotboll där en stor del av framgången stavas Stade Auguste Delaune. De rödvitas hemmafacit är nästan i nivå med storheter som Lyon och Marseille, och ett bortamediokert St. Etienne passar då utmärkt. Förutom trepoängarna mot nedflyttningstrion Dijon, Guingamp och Caen har de grönvita besökarna inte mycket att skryta om på sina bortaäventyr. Mot Amiens senast spelade St. Etienne med en spelare mer i 60 minuter, och kom trots det undan med blotta förskräckelsen efter Cabellas kvittering på övertid (2-2). Med både Kévin Monnet-Paquet och Yannis Salibur borta, och värde på Reims, är valet enkelt. Ettan smälls in!

 

6. Toulouse - Lille 1

Söder mot norr i vackra Toulouse där stadens lilavita lag nu har säkrat kontraktet. På Stadium de Toulouse har Les Violets bara en förlust sedan mitten av januari då monstret PSG vann knappt med 1-0. Baptiste Reynet tillhör en av den nedre halvans bättre burväktare och förtjänas att lyftas fram. 5-1 mot PSG hade i vanliga fall skapat stora rubriker, men då den överlägsna serieledaren mentalt checkat ut ska inte för mycket vikt fästas vi denna triumf. Emellanåt slarvar LOSC på främmande gräs, då passar 1X för den som vill dra in kosing!

 

7. Freiburg - Dortmund 1

Europas publikliga nummer 1 heter Bundesliga, och nere i landets sydvästra hörn ska ett mindre publiklag ta sig an det största. Trots begränsade resurser har värdarna presterat riktigt bra på Schwarzwald-Stadion där Bayern, Gladbach, Leipzig och Wolfsburg alla tappat poäng mot de rödsvarta. Nästa skalp på söndag?

Gästerna från Ruhr återhämtade sig efter stjärnsmällen på Allianz Arena (0-5) genom att besegra Mainz (2-1). Dortmunds Real Madrid-fostrade försvarare Achraf Hakimi har brutit foten och missar resten av säsongen vilket är ett tungt avbräck för BVB, och när även backkollegan Lukasz Piszczek saknas är det läge att sätta ettan och täcka upp hela vägen!

 

8. Hertha Berlin - Hannover 2

De senaste fem omgångarna har bägge lagen plockat noll poäng så skönspel är inte att vänta. För Hertha gör det inte så mycket då berlinarna inte har något att strida för, men för Hannover är detta sista möjligheten att hålla hoppet vid liv. Mot Gladbach senast kämpade H96 tappert och förlorade bara med uddamålet (0-1). Hade det inte varit för Marko Grujićs fullträff mot Düsseldorf (1-2) skulle de blåvita stå på noll gjorda mål den senaste månaden. Lång skadelista i huvudstadslaget och då Hannover bjuder på lite värde är det läge att strecka från höger i detta ovissa möte.

 

9. Real Betis - Valencia 1

La Liga lever i de flesta delar av tabellen. Betis ligger sex poäng efter Valencia som innehar den så åtråvärda sjätteplatsen. 2-3 i bortaderbyt mot Sevilla är ingen skam på något vis, och hemma på Benito Villamarín är Los Béticos något av en jättedödare. Ett varningens finger för Cristian Tello som kanske inte gör så många mål, men är oerhört nyttig i offensiven. Semifinal i Europa League för Valencia efter att ha eliminerat regionalkollegan Villarreal. Los Ché har spelat några mentalt krävande matcher på sistone där stadsderbyt mot Levante (3-1) var förra helgen och Atlético borta väntar på onsdag. Missa inte pröjset på hemmalaget, besökarna har matchats hårt den senaste månaden så kör på 1X!

 

10. Real Madrid - Athletic Bilbao 1

1-1 mot Leganés höjde nog Zidanes blodtryck en aning, och vore det inte för Karim Benzemas målform skulle “Marängerna” inte alls ha häng på Atlético. Några märkliga nederlag inför sina fans till trots är Los Blancos ett av seriens absolut vassaste hemmagäng och ska aldrig någonsin underskattas. Baskiens största publiklag gör ett strålande 2019 där få poäng tappats, i synnerhet på San Mamés. Nu är det emellertid bortagräs som gäller och där är “Bilbaos lejon” fortsatt bräckliga. Den hårt streckade ettan mår bra av ett kryss på Europatipset.

 

11. Villarreal - Leganés 2

Vi tar ett besök på Estadio de la Cerámica innan vi lämnar Spanien, och värdarnas fantastiska Europaresa är över för den här gången då Valencia blev för svåra (1-5 totalt). Inför omgång 33 har de gula ubåtarna bara två poäng ner till strecket, och efter bara tre hemmasegrar på hela säsongen förvånas få över det prekära läget. Madrid-laget Leganés klarade 1-1 mot storebror Real Madrid och är obesegrade sedan den 30:e mars. Mindre skadedrabbade än gästerna, då hejar vi på besökarna som betalar sig hyfsat bra.

 

12. Häcken - Djurgården 1

Efter en förhållandevis kort flygresa från medelhavskusten infinner vi oss på Bravida Arena på Hisingen. De inledande tre omgångarnas poängmässigt bästa lag gör upp på konstgräset, och det är fördel Getingarna. Luriga Falkenberg höll en halvlek mot göteborgarna innan Paulinho hade en grym dag på jobbet med två fullträffar och en assist. Djurgården kunde lika gärna hetat Turgården för en vecka sedan när Järnkaminerna slog Änglarna med 2-1. Kamraterna dominerade delar av matchen och borde vunnit. Buya Turay avgjorde sent, 2-1 i vad som borde varit poängtapp. Pinsamma 0-5 för DIF i fjol, ny seger för Häcken nu. Spiketta på Europatipset till bra procent!

 

13. Hammarby - AFC Eskilstuna 1

Täta Tele2 rundar av vår kupong. Besvikelsen är stor i Bajen efter den svaga seriestarten. Efter två raka kryss fick de grönvita bita i Olympias gräs efter Curcis Rembrandt, men positivt är att prestigeförvärvet Vidar Örn Kjartansson spräckte sin nolla. Nu kanske det lossnar för islänningen. Eskilstunas östeuropeiska burväktare Mihail Aleksandrov och Igor Levchenko har ännu inte lyckats hålla nollan när AFC blivit ett helt annat lag jämfört med 2018; då 16 insläppta på 30 omgångar, nu fem bollar i fel kasse på bara tre kamper. Stockholmarna är tyngre och tar en efterlängtad seger, vattentät etta i hufvudstaden!

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Pool gled enkelt igenom till Champions Leagues semifinal och har en uppsjö av spelare som på egen hand kan avgöra en fotbollsmatch. Då Cardiff saknar disciplin i de bakre leden kan det bli smärtsamt här och vi spikar på Europatipset. Go Reds!

 

Varningen! - Freiburg

Flera storheter har fått känna på universitetsstadens stolthet och dess förmåga att sno poäng av den ena jätten efter den andra. Frågetecken om Dortmund helt återhämtat sig efter förnedringen i München. Skräll on!

 

Europatipset 96 rader

1. Arsenal - Crystal P X2

2. Cardiff - Liverpool 2

3. Everton - Man United 1

4. PSG - Monaco 1

5. Reims - St Etienne 1

6. Toulouse - Lille 1X

7. Freiburg - Dortmund 1X2

8. H.Berlin - Hannover X2

9. Real Betis - Valencia 1

10. R.Madrid - A.Bilbao 1X

11. Villarreal - Leganés X2

12. Häcken - Djurgården 1

13. Hammarby - AFC Eskils. 1

 

Europatipset 864 rader

1. Arsenal - Crystal P 1X2

2. Cardiff - Liverpool 2

3. Everton - Man United 1X

4. PSG - Monaco 1

5. Reims - St Etienne 1

6. Toulouse - Lille 1X

7. Freiburg - Dortmund 1X2

8. H.Berlin - Hannover 1X2

9. Real Betis - Valencia 1X

10. R.Madrid - A.Bilbao 1X

11. Villarreal - Leganés X2

12. Häcken - Djurgården 1

13. Hammarby - AFC Eskils. 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100