Europa League för hela slanten när 26 lag ska synas och 13 gå vidare till åttondelsfinal. MFF har ett riktigt “mission impossible” framför sig på Stamford Bridge, ett gäng spanjorer ska avsluta jobbet på hemmaplan medan flera östeuropéer kommer få slita. Leve Europa, leve Europa League!

Spelstopp: 18.54

1. Chelsea - Malmö FF 1

Först ut är matchen med störst intresse för oss svenskar. För värdarna är Europa League nu en av två kvarvarande chanser på en stor titel efter 0-2 i FA-cupen mot Manchester United. Inga fler snedsteg för Maurizio Sarri lär tolereras. The Blues spelar ligacupfinal mot City på söndag och seger här vore psykologiskt viktigt. Di blåe gav allt i Malmö men var trots allt numret för litet. Svettig seger för MFF hemma mot Degerfors i Svenska Cupen där Romain Gall avgjorde med nio minuter kvar. Vilade ett par nyckelspelare som Rosenberg och Bachirou helt eller delvis. Londonlaget är i matchform, och behöver spänna musklerna inför söndag. Skottsäker etta!

2. Bayer Leverkusen - Krasnodar X

På svartahavskusten stred Krasnodar med Kristoffer Olsson och Viktor Claesson i startelvan tappert och fick med sig 0-0 till Tyskland. Den ryska ligatvåan höll i gruppspelet jämna steg med skickliga lag med stor Europarutin som Sevilla och Anderlecht. I Bayer Leverkusen är Kai Havertz och Julian Brandt i bra form och har nätat en del på sistone i Bundesliga. De svartröda försöker hänga på i toppen men släpper kanske in lite för många mål. Detta även i Europa då ett annat östeuropeiskt lag, Ludogorets, gjorde tre mål på tyskarna på två matcher. När värdet på det lågt streckade chanskrysset är så bra ska man slå till, oavgjort efter 90 minuter på BayArena!

3. Benfica - Galatasaray 1

Hatten av för portugiserna som skickligt utmanövrerade Gala på svåra Turk Telekom för en vecka sedan. Trots ett förkrossande bollinnehav för turkarna tog Benfica ledningen två gånger om tack vare Salvio och Seferovic. Den sistnämnde är otroligt vass i seriespelet med 14 mål på 19 omgångar. De långväga besökarna i gulrött har återfunnit stabiliteten i ligaspelet men insatserna utanför Turkiet är usla. I en förhållandevis enkel Champions League-grupp tog “Cimbom” noll poäng och producerade lika många mål framåt. Portugiserna tar detta, dundra in ettan på Da Luz!

4. Valencia - Celtic 1

Insatsen Valencia stod för på Celtic Park var genomsolid. Spanjorerna lät skottarna ha bollen, men det var inte många skott på mål de grönvita fick iväg och de blev till slut bortkontrade av Sobrino och Tjerysjev. Celtic har sex raka segrar i skotska Premier League, tonvis med mål framåt och målvakterna Bain-Gordon har tillsammans bara släppt 14 bollar förbi sig. Men detta är dessvärre på inhemsk nivå, det är sällan Glasgowlaget räcker till utanför norra Storbrittanien. På Mestalla ser värdarna till att segra, spika ettan!

5. Villarreal - Sporting Lissabon 2

Spelet mot icke-spanskt motstånd har under säsongen varit säsongens räddning. På samma väg fortsatte det när Alfonso Pedrazas tidiga mål visade sig bli matchens enda på José Alvalade. Bra prestation i La Liga mot ett blekt Sevilla men är det ett trendbrott? Sportings missräkning hemma i Portugal följdes upp av en stark insats mot trean Braga då Bas Dost stod för två fullträffar i 3-0-triumfen. Värdarnas vänsterback Acuña åkte på en utvisning med kvarten kvar i Lissabon och åker inte med till Spanien. Vi hoppas på skrälltvåan men fyller på med tecken i detta jämna dubbelmöte!

6. Real Betis - Rennes 1

Om publiken bjuds på en lika underhållande tillställning som den i norra Frankrike (3-3) kan åskådarna gå hem nöjda. Med 30 minuter kvar såg Sidnei och Lainez att andaluserna fick med sig ett bra resultat till Sydspanien. Ligaspelet hackar för de grönvita men så har det sett ut större delen av säsongen. Ett Rennes utan Jakob Johansson åkte på smisk mot Reims (0-2) på söndagen, frågan är om inte luften gått ur de svartröda vars bortaspel inte övertygar. Spanska lag är riktigt bra i kontinentalspelet, trolig etta här!

7. Salzburg - Club Brügge 2

Brügges tränare Ivan Leko har mer än tio olika nationaliteter i truppen men har lyckats “överbrügga” de kulturella skillnaderna och skapa en allt mer harmonisk lagmaskin. Detta syntes i förra veckan när de blåsvarta vände 0-1 till 2-1 mot Salzburg efter mål av Denswil och Wesley. Ett par dagar senare vann värdarna seriefinalen mot Genk med klara 3-1. Salzburg betvingade andradivisionslaget Wiener Neustadt med 2-1 i cupkvartsfinalen. Lite stressigt på slutet blev det dock och med den kvalitet värdarna har borde matchen dödats långt tidigare. Salzburg är inte i säsong vilket gör ettan osäker. Hela upp och hoppas på skrällen!

8. Genk - Slavia Prag 1

Det var synnerligen jämnt när lagen stångades på Eden Arena i förra veckan, men lagen tog ut varandra och publiken fick inte se några mål. De två kombattanterna fortsatte att imitera varandra i helgen genom att bortaförlora mot Brügge (1-3) respektive Viktoria Plzen (0-2). Belgarna leder Jupiter League och är målfarligast i hela landet mycket tack vare Mbwana Samatta som stått för smått otroliga 29 mål på 36 kamper i liga och kontinentalspel. Slavia förlorade två bortamatcher av tre i gruppspelet och torde få svårt mot hemmastarka belgare.

9. Inter - Rapid Wien 1

Viktigt seger i den österrikiska huvudstaden för Inter i förra veckan (1-0). Pressade Luciano Spalletti har nu tre segrar av tre i tävlingssammanhang och har tystat en del av kritikerna. I Serie A har de blåsvarta seriens bästa hemmaförsvar och vikten av detta i dubbelmöten kan inte underskattas. Österrikarna är inblandade i bottenstriden på hemmaplan och har överpresterat i det internationella spelet. Mycket av detta var dock hemma på Allianz Stadion och för ex-djurgårdaren Aliou Badji och hans lagkamrater blir det jobbigt på San Siro. Ettan i Milano sitter säkert!

10. Eintracht Frankfurt - Shakhtar Donetsk 1

Något svaga resultat i Bundesliga de senaste veckorna för Eintracht men sett till motstånd som Dortmund, Gladbach och Leipzig är tre oavgjorda på raken godkänt. 2-2 i Ukraina är även det acceptabelt, men då tyskarna spelade med en man mer mycket länge borde matchen och dubbelmötet stängts ner där och då. De ukrainska serieledarna kämpade heroiskt, och med tanke på att säsongen ännu inte startat ska de orangeasvarta rosas för upphämtningen i torsdags. Den defensiva mittfältaren Stepanenko visades ut efter elva minuter och hoppar fajten i Frankfurt. Svårbedömd form på båda, utgå från ettan och fyll på med tecken.

11. Zenit - Fenerbahce 1

Svenskarna anlade staden där denna batalj ska spelas. I Sankt Petersburg har Zenit enkom ett nederlag i Russian Premier League, och noll i Europa League, svårslagna värdar alltså. I Claudio Marchisio och Leandro Paredes har de ryska serieledarna välbehövlig Europarutin. Slimani såg till att ge ett sargat Fener segern i Istanbul för en vecka sedan, men frågan är om det räcker för den turkiska jätten. De gulsvartas säsong är den sämsta i mannaminne och nedflyttning är ett reellt hot, främst på grund av ett pojklagsaktigt bortspel där hjärta verkar saknas. Ryssarna har självförtroendet som krävs, sannolik Zenit-seger i Sankt Petersburg!

12. Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen 2

Kroatisk fotboll har numera lite högre förväntningar på sig efter VM-silvret 2018. Därför var det förvånande att Dinamo tappade 1-0 till 1-2 i andra halvlek i Tjeckien när Pernica tilläts trycka in två bollar. Det var lagets andra hemmanederlag i Europaspelet, det första kom när Young Boys segrade med 2-1 i Zagreb och gick till Champions League på värdarnas bekostnad. Plzen gjorde verkligen skäl för sitt namn i helgen genom att ta en tung viktoria mot serieledande Slavia Prag. 2-0 och titelstriden är åter öppen då värdarna nu bara är tre poäng bakom huvudstadslaget. Ramstarkt försvar gör att vi vågar oss på X2 för att håva in degen!

13. Dynamo Kiev - Olympiakos 1

Ett fullsatt Karaiskakis trodde att 2-1 skulle stå sig och att Olympiakos skulle få resa till Kiev med ett bra utgångsläge. Så blev det icke då Verbic kvitterade med en minut kvar med sitt tredje mål i turneringen. För de vitblå drar ligan igång igen i helgen efter vinteruppehållet, så viss ringrostighet lär synas mot grekerna. Efter 1-3 mot PAOK och en ligatitel som med all sannolikhet är bortom räckhåll, revanscherade sig Olympiakos genom att mosa lokalrivalen AEK med 4-1 i söndags. Den pålitlige målskytten Konstantinos Fortounis stod för två mål och snittar en balja i Europa League per spelad kamp. Jämn tillställning att vänta. Men i Kiev är det inte lätt att vinna. Utgå från 1x.

Kassaskåpet! - Chelsea

Ett frustande och argt Chelsea är inte det MFF behöver ställas mot. Då Champions League-platsen i ligan kan bli svår att nå är Europa League nödlösningen. Femmans växel för värdarna!

Varningen! - Club Brügge

Blytung triumf i söndags mot Genk ger ytterligare vind i seglen för gästerna som tog fyra poäng i bortakamperna i Monaco och Dortmund i höstas. Kan kontra bort alphänget!

96 rader

1. Chelsea - Malmö FF 1

2. Leverkusen - Krasnodar X

3. Benfica - Galatasaray 1

4. Valencia - Celtic 1

5. Villarreal - Sporting X2

6. Real Betis - Rennes 1

7. Salzburg - Club Brügge 1X2

8. Genk - Slavia Prag 1X

9. Inter - Rapid Wien 1

10. E.Frankfurt - Shakhtar 1X

11. Zenit - Fenerbahce 1

12. D.Zagreb - V.Plzen X2

13. Dyn.Kiev - Olympiakos 1X

864 rader

1. Chelsea - Malmö FF 1

2. Leverkusen - Krasnodar X

3. Benfica - Galatasaray 1

4. Valencia - Celtic 1

5. Villarreal - Sporting 1X2

6. Real Betis - Rennes 1X

7. Salzburg - Club Brügge 1X2

8. Genk - Slavia Prag 1X

9. Inter - Rapid Wien 1

10. E.Frankfurt - Shakhtar 1X2

11. Zenit - Fenerbahce 1X

12. D.Zagreb - V.Plzen X2

13. Dyn.Kiev - Olympiakos 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100