Månadens första Europatipset kryddas med en jackpot på ca 2,5 mille. Kupongen som dukas upp är en intressant sådan med såväl 08-derby som Skånederby, men vi ska bege oss utrikes också då Ligue 1-kvalet ska avslutas, bland annat. Nu kör vi, mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. AIK - Hammarby 1

Dags för 08-derby på Friends Arena. De regerande mästarna fick bara 1-1 i Sundsvall, men hade innan dess fyra raka trepoängare i bagaget. I fjol vann Rikard Norlings AIK med 1-0 i båda mötena med Hammarby och chansen att de plockar tredje raka är större än att “Bajen” löser ett trendbrott. “Gnagets” revanschlusta efter krysset i Sundsvall ligger till grund för utgångstecknet här. Räcker stålarna så bör ni dock plocka fler tecken.

 

2. AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 2

AFC Eskilstuna kommer från två tunga förluster. 5-0 mot MFF i Skåne följdes upp med 3-0 mot Häcken i Göteborg, och då i finalen av Svenska Cupen. Härnäst väntar ett toppjagande “Peking” hemma på Tunavallen och mycket talar för att AFC får det kämpigt på nytt. Jens Gustafsson och hans IFK Norrköping bör ha vad som krävs för tre poäng i detta möte och tvåan känns som det troligaste tecknet och bör kunna vara en vettig spik att luta sig emot.

 

3. Elfsborg - Häcken 2

Gulklädda Elfsborg hade stark form, men har svajat lite på slutet. Sett till de fem senaste har boråsarna bara en seger och offensiven som tidigare var så hyllad har hackat. Häcken kommer från en stabil 3-0-seger i Svenska Cupen mot AFC Eskilstuna och känns som det bättre laget för dagen. Tvåan är knapp favorit, men vi litar på att Alms gubbar kan leverera likt de gjorde här i fjol då det blev tre poäng efter 3-0. Tvåan lämnas allena, åtminstone på det mindre systemet.

 

4. Helsingborg - Malmö FF 2

Över till ett skånskt derby på Olympia. Helsingborg är tillbaka i Allsvenskan och formmässigt finns det inte mycket som talar för att Peo Ljungs mannar löser en efterlängtad trepoängare mot suveräna MFF. HIF har åtta raka utan seger och störs fortfarande av Granqvists skada. Uwe Röslers himmelsblå pågar har vunnit åtta av tolv så här långt och att de agerar favoriter här råder det inga tvivel om. Vettig och högst trolig tvåa.

 

5. Varberg - GAIS 1

I Superettan väntar en minst sagt tuff uppgift för makrillarna som fick bekänna färg senast borta mot Mjällby där det blev förlust med 0-2. Serieledarna Varberg har gjort succé under hela våren och Astrit Seljmani toppar skytteligan med sina nio fullträffar. Alla fyra spelade matcher på Påskbergsvallen har även slutat med hemmasegrar. Att den sviten ska stoppas av GAIS känns föga troligt för dagen. Inte minst nu när Netinho är avstängd för gästerna. Ettan spikas!

 

6. Brommapojkarna - Trelleborg X

På Grimsta ska formsvaga BP försöka lösa en efterlängtad seger. Roberth Björknesjö har inte sett sitt lag vinna sedan slutet av april så maj var en minst sagt dyster månad för stockholmarna där laget endast tog en poäng av 15 möjliga. Trelleborg kommer från två raka hemmamatcher där de tog fyra poäng, men på resande fot har de inte levererat en enda seger hittills. Öppet möte där en helgardering är på sin plats.

 

7. Dijon - Lens 2

Vi lämnar Sverige tillfälligt och blickar mot Stade Gaston Gérard. Här spelas det om en Ligue 1-plats och då detta är returmöte så står väldigt mycket på spel. Första ronden slutade 1-1 efter att Dijon löst en kvittering under matchens slutskede. På hemmagräs streckas värdarna upp som favoriter, men här tror vi det är läge att gå emot favoriten. Ettan är för högt streckad och ur ett värdemässigt perspektiv lockar tvåan mest.

 

8. Carlstad United - Linköping City 1

Över till Sverige igen och nu med fokus på Division 1 Norra. Carlstad United öppnade fint mot Rynninge senast, men tappade 0-1 till 2-1 och reste hem från Örebro utan poäng. På hemmagräset i Karlstad har David Ekelunds mannar inte tappat poäng så här långt. Gästande Linköping gör sällan bort sig, men här slår de ur underläge. 1X känns rimligast.

 

9. Vasalund - Sandviken X

I Solna väntar ett möte mellan hemmastarka Vasalund och bortastarka Sandviken. Gästerna har bara gått poänglösa ur en bortamatch så här långt och det var i deras senaste framträdande då de föll med hela 4-1 mot Sylvia. Vasalund, vars lagledare är AIK-ikonen Nebojša Novaković, har inte förlorat på hemmagräs och det troliga är att de förlänger den sviten. Strecka friskt om stålarna räcker!

 

10. Assyriska Turabdin - Oddevold 1

Jönköpingslaget Assyriska Turabdin är nykomlingar inför årets säsong och hittills har de gjort det bra. 15 poäng på de tio inledande matcherna räcker till en åttondeplats i Division 1 Södra och det är fyra poäng mer på kontot än gästerna från Uddevalla. Mycket på spel här för att slippa titta nedåt i tabellen och känslan vi har är att hemmagräs kan bli matchavgörande. 1X räcker?

 

11. Oskarshamn - FC Trollhättan 2

Den södra seriens andra nykomling är Trollhättan och de gästar Oskarshamn. Här är gästerna hör och häpna seriens formstarkaste lag för tillfället med fem segrar av de sex senaste. Oskarshamn tappade 2-0 till 2-2 borta mot Eskilsminne senast och här är det också läge att ifrågasätta ett favoritstreckat hemmalag då gästerna imponerar mer i dagsläget. Tvåan rensar bra om den håller sig under 30%.

 

12. Albacete - Málaga X

Nästa stopp gör vi på Estadio Carlos Belmonte där den näst sista omgången från spanska La Liga 2 ska genomföras. Det lag som vinner här tar ett jättekliv mot playoff, vilket ger chans på La Liga-spel nästa säsong. Värdarna återfinns på en tredjeplats med 71 poäng, vilket är tre fler än gästande Málaga på fjärdeplatsen. Tätt och ovisst, så en helgardering är nog att föredra här.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

13. Mallorca - Granada 2

Sist ut är Iberostar Stadium och här spelas det om viktiga poäng för såväl värdar som gästar. Granada har chans att säkra La Liga-platsen vid händelse av seger och det tror vi de löser. Mallorca slåss för playoff-plats så det lär inte bli lätt, men gästernas form är vassare och det är även spelarmaterialet. Då är det också gästerna som får förtroendet. Tvåan bör dock garderas med minst ett kryss.

 

Kassaskåpet! - IFK Norrköping

AFC Eskilstuna sliter kraftigt och har 0-8 på de två senaste. Ska “Peking” äta sig ikapp topplagen i Allsvenskan är tre poäng här ett måste och det tror vi de fixar med bravur!

 

Varningen! - Lens

Var det bättre laget senast och borde vunnit hemma. Avgörandets stund är kommen och i kraft av bortagräs har de “inget att förlora” mot ett favorittippat Dijon. Tvåan rensar extremt bra och ska inte betraktas som omöjlig!

 

Europatipset 96 rader

1. AIK - Hammarby 1X

2. AFC Eskils. - Norrköping 2

3. Elfsborg - Häcken 2

4. Helsingborg - Malmö 2

5. Varberg - GAIS 1

6. BP - Trelleborg 1X2

7. Dijon - Lens 2

8. Carlstad U - Linköping C 1X

9. Vasalund - Sandviken 1X

10. Ass. Turabdin - Oddevold 1X

11. Oskarshamn - Trollhättan 2

12. Albacete - Málaga X2

13. Mallorca - Granada 2

 

Europatipset 864 rader

1. AIK - Hammarby 1X2

2. AFC Eskils. - Norrköping 2

3. Elfsborg - Häcken X2

4. Helsingborg - Malmö 2

5. Varberg - GAIS 1

6. BP - Trelleborg 1X2

7. Dijon - Lens 2

8. Carlstad U - Linköping C 1X

9. Vasalund - Sandviken 1X

10. Ass. Turabdin - Oddevold 1X

11. Oskarshamn - Trollhättan 2

12. Albacete - Málaga 1X2

13. Mallorca - Granada X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100