På Europatipset denna gång är det till störst del fotboll från nordiskt håll men det innehåller även några riktigt intressanta matcher på kontinenten. I Italien är det dags för näst sista omgången och här är det olika förutsättningar för lagen där vissa inte har något kvar att spela för medans andra har allt att vinna. I Turkiet är det ett fantastiskt drama som väntar i titelstriden.

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Djurgården - Elfsborg 1

Dags för ett möte i Allsvenskan på Tele2 Arena! Djurgården lyckades vända den negativa trenden i onsdags när Järnkaminerna vann med 3-0 mot Falkenberg. Det var Jonathan Ring, Haris Radetinac och ett självmål som banade väg för segern för Stockholmslaget. Elfsborg vann också på onsdagen mot AFC Eskilstuna med 1-0 och det var Jesper Karlsson som gjorde matchens enda mål. Ettan är att föredra men är överstreckad så det lågt streckade krysset ska med på Europatipset.

 

2. Malmö FF - Kalmar FF 1

Vi reser söderut till Swedbank Stadion. Malmö var favoriter till att ta hem Allsvenskan inför säsongen och har inte gjort någon besviken hittills då de leder tabellen efter åtta omgångar. Röslers mannar radar upp imponerande resultat och besitter en trupp alla lag i denna serie skulle drömma om. Det är Kalmar som gästar och gör det med en 0-1 förlust mot Häcken i ryggen. Innan det var Pehrssons mannar obesegrade i sju drabbningar i följd. Ettan spikas trots hård streckning då MFF är något nummer för stort.

 

3. Sirius - Häcken 2

Häcken gästar Studenternas och Andreas Alm måste vara lättad över att fjolårets skyttekung Paulinho är tillbaka efter avstängningen. Det ska sägas att Göteborgslaget vann med 1-0 mot Kalmar utan sin stjärna. Det var istället Ahmed Yasin som klev fram och gjorde matchens enda mål. Sirius har haft det jobbigt men lyckades med en imponerande insats slå GIF Sundsvall med 1-0 i onsdags. Det var Sam Lundholm som nätade för Uppsalalaget då. Det kommer bli en betydligt tuffare uppgift för Henrik Rydströms mannar här. Tvåan spikas.

 

4. Empoli - Torino X

I Italien hittar vi två lag, i olika ändar av tabellen, som båda har mycket att spela för. Empoli, som just nu ligger på nedflyttningsplats, har med sina två senaste segrar närmat sig lagen ovanför och skulle med ytterligare en vinst här kunna passera hela tre lag. Torino jagar i sin tur platserna för Europaspel och laget har haft en fin vår med endast två förluster i ligan sedan årsskiftet. Turin-laget har endast en förlust på bortaplan i år och hela 13 oavgjorda. Med mycket att spela för och inget av lagen som kommer vilja riskera något bakåt kan det bli den 14:e enpoängaren i statistiken.

 

5. Juventus - Atalanta 2

Juventus har varit klara som segrare av Serie A ett tag och har slagit av på tempot. På de senaste tre matcherna har det endast blivit två poäng och två gjorda mål (båda av Ronaldo). På hemmaplan har det blivit 15 segrar på 18 matcher och ingen av de resterande har förlorats. Atalanta har dock all möjlighet att spräcka hemmalagets förlustnolla. Bortalaget kommer med fyra raka segrar och har inte torskat i ligan sedan februari. Dessutom slog de ut Juventus ur Coppa Italia i januari med slutresultatet 3-0. En seger till gästerna säkrar Champions League som har betydligt mer att vinna i den här matchen. Juve blir även överstreckat vilket motiverar spel från höger på Europatipset.

 

6. Napoli - Inter 2

Kupongens sista Italienska match utspelar sig på San Paolo-Stadion i Neapel. Napoli är klara som tvåa i ligan och har egentligen ingenting att spela för. Naturligtvis vill laget ge hemmafansen ytterligare en seger men oavsett resultat i årets två sista matcher blir det ingen tabellmässig skillnad. Inter har mer att spela för. Vid förlust kan laget passeras av Atalanta och sista omgången kommer handla om det blir spel i Champions League eller Europa League nästa säsong. Anfallsstjärnan Icardi, som enligt Gazzetta dello Sport vill spela i Juventus nästa år, har inte hittat rätt sedan tredje april och frågan är hur motiverad han är med tanke på de transferrykten som går. Gästerna har fortfarande mycket att spela för och får utgångstipset.

 

7. Galatasaray - Istanbul Basaksehir 2

Vidare till ett toppmöte i Turkiet där vinnaren går upp i förarsätet inför sista omgången. Galatasaray leder just nu Süper Lig på bättre målskillnad och här är det årets bästa hemmalag mot årets bästa bortalag som möts. Hemma på Türk Telekom Arena har det inte blivit någon förlust hittills i ligan. I onsdags tog laget hem den inhemska cupen efter att ha vänt underläge till klar seger med tre mål under slutminutrarna. Frågan är om laget orkar ladda om. Basaksehir har bara två torsk på bortaplan och har annorstädes endast släppt nio mål bakom sig. Vinsten senast bröt en segerlös period och var psykologiskt viktig inför detta möte. Tvåan blir väldigt understreckad och är ett fynd!

 

8. Norrby - IK Frej X

Tillbaka till Sverige och spel i Superettan. Krasniqi i hemmamålet har efter överkörningen mot J-södra, som slutade 1-7, spikat igen helt och hållit nollan i de fyra matcher som spelats sedan dess. Framåt snittar Norrby en balja per match och laget kommer från två raka kamper utan nätkontakt. IK Frej har repat sig efter sina inledande tre förluster och inte torskat sedan dess. Senaste bortamatchen vann Täby-laget mot GAIS men de har haft svårt att sätta dit kulan. Endast två kassar borta på fyra matcher och med tanke på hemmalagets målsnitt kan det bli ett snålt möte. Kryss på Europatipset!

 

9. Trelleborg - Örgryte 2

Vi fortsätter i Superettan med en match på Vångavallen. Tippade topplaget Trelleborg har varit en besvikelse så här långt. Hemmalaget har endast vunnit en tillställning på åtta tillfällen och håller till i botten av tabellen. Det ska dock sägas att skåningarna är svårslagna i hemmaborgen och endast en förlust har kommit där. Örgryte är inne i en svacka just nu och har inte vunnit på de fyra senaste matcherna. Det var dock ett fall framåt senast när det blev 1-1 mot suveräna serieledaren Varberg. Tvåan spikas vid ett mindre system men om det finns möjlighet ska krysset med.

 

10. Öster - Mjällby 1

Kupongens svenska matcher avslutas på Myresjöhus Arena. Öster har haft det jobbigt denna säsong och har bara mäktat med en seger som kom borta mot Halmstad på Örjans Vall när siffrorna skrev till 1-0. Växjö-laget är dock bättre än vad tabellen visar och har en bra trupp. Nykomlingen Mjällby har överraskat många i säsongsinledningen och hänger på i toppen av tabellen. Det gula bortalaget har fyra raka segrar och vann senast med 2-1 mot Trelleborg. Förr eller senare måste framgångsvågen ta slut för laget från Blekinge. Ettan spikas vid mindre system men för att vara säkra ska krysset med i match 10.

 

11. Lilleström - Odds BK 2

Vi tar oss till grannlandet Norge där Lilleström förra året höll sig kvar i Eliteserien med tre poängs marginal. Kanariefåglarna har här hemma tagit årets två segrar och bara besegrats av serieledande Molde. Odd, som för närvarande ligger tvåa med samma poäng som ettan, tog sin första bortaseger i söndags mot bottenlaget Tromsö. Bortalaget spelar tight och årets enda förlust slutade 0-1 efter ett mål i 93 minuten när man gästade Vålerenga. Odd ska vara favoriter här men glöm inte krysset på Europatipset.

 

12. Strömsgodset - Tromsö

Strömsgodsets första seger i ligan var i premiären men sedan dess har det inte blivit tre pinnar igen. Senaste hemmamatchen mot Viking slutade mållös men var ändå ett steg i rätt riktning efter två uddamålsförluster på hemmaplan. Tromsö ligger sist efter åtta spelade omgångar. Laget har fått bättre utdelning på bortaplan där det blivit fyra poäng på lika många matcher. Hemma är det idel förluster. Senaste två kamperna har Tromsö gått till halvtidsvila i ledning men tappat och förlorat. Hemmalaget får rejält med streck på sig här. Helgardera och jobba in tvåan!

 

13. Bodö/Glimt - Brann 1

Vi avslutar omgången med ett Bodö/Glimt som ännu inte förlorat på hemmaplan i år. Amor Layouni gjorde mål på straff i torsdags och hattrick i förra hemmamatchen när Lilleström kördes över. Svensken, som tidigare gjort åtta mål som mest under en säsong, är redan uppe i fem fullträffar. Defensivt har laget varit starkt med endast tre insläppta bollar på senaste fem matcherna. Brann kommer till spel med två raka segrar i bagaget. Veton Berisha har kommit igång och gjort mål i bägge matcherna. Hemmalaget ska vara favoriter här och får förtroendet på Europatipset.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Bodö/Glimt

Bodö/Glimt har bara förlorat en match så här långt i år och det var på bortaplan. Hemma är laget obesegrade och har 10-3 i målskillnad efter fyra möten på Aspmyra Stadion. Svenske Layouni gjorde tre mål här senast och räkna med att han vill visa upp sig på nytt.

 

Varningen! - Basaksehir

Basaksehir har samma poäng som motståndaren och ligaledaren Galatasaray. På Bortaplan är laget årets bästa med endast två förluster och nio baklängesmål på 16 matcher. Galatasaray kommer från en final i Turkiska cupen för bara några dagar sen och bör blivit slitna. Veckans bästa fynd på Europatipset!

 

Europatipset 96 rader

1. Djurgården - Elfsborg 1X

2. Malmö FF - Kalmar FF 1

3. Sirius - Häcken 2

4. Empoli - Torino X

5. Juventus - Atalanta X2

6. Napoli - Inter X2

7. Galatasaray - Basaksehir 2

8. Norrby - IK Frej X

9. Trelleborg - Örgryte 2

10. Öster - Mjällby 1X

11. Lilleström - Odds BK X2

12. Strömsgodset - Tromsö 1X2

13. Bodö/Glimt - Brann 1

 

Europatipset 864 rader

1. Djurgården - Elfsborg 1X

2. Malmö FF - Kalmar FF 1

3. Sirius - Häcken 2

4. Empoli - Torino X

5. Juventus - Atalanta 1X2

6. Napoli - Inter X2

7. Galatasaray - Basaksehir 1X2

8. Norrby - IK Frej X

9. Trelleborg - Örgryte X2

10. Öster - Mjällby 1X

11. Lilleström - Odds BK X2

12. Strömsgodset - Tromsö 1X2

13. Bodö/Glimt - Brann 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100