Det vankas Europatips igen - denna gång med 4,5 miljoner i jackpot - samtidigt som vi ber en stilla bön för att Coronaläget lugnar sig på kontinenten. Tottenham - Liverpool, Milan - Napoli och inte minst Fenerbahce - Besiktas blir alla riktiga nagelbitare att följa. Plattan i mattan!

SPELA EUROPATIPSET HÄR!

Spelstopp: 14:59

1. Tottenham - Liverpool 2

Segern mot Newcastle var aldrig hotad på allvar, men Liverpool närmar sig ändå deras första poängtapp sedan början på november. Insatserna har inte varit lika fläckfria mot slutet och nu har dessutom Coronaviruset börjat sprida sig i truppen. Samma melodi råder för Tottenham som inte spelat match på drygt två veckor. Coronaläget ryktas ha stabiliserats men här är det trots allt viktigt att följa truppinfo närmare spelstopp. Liverpool blir rättmätiga favoriter men när svenska folket haussar tvåan vill vi gardera. Krysset ska med.

2. Wolverhampton - Chelsea X

Chelsea har inte sett bra ut mot slutet och poängtappet mot ett reservbetonat Everton kom som ett brev på posten. Kanté och Kovacic saknas något oerhört på mitten samtidigt som Werner, Lukaku och Havertz lyser med sin frånvaro på topp. Defensiven ser heller inte lika solid ut som tidigare. Detta får oss att blicka åt Wolverhamptons håll. Jiménez är tillbaka från avstängning vilket betyder mycket för anfallsspelet. 1-0-segern mot Brighton innebär att Vargarna går in i denna strid vind i seglen. Vi gillar vänstersidan mest. Tvåan är sista tecken in i helgarderingen. 

3. Newcastle - Manchester City 2

För varje match som går ser Newcastle mer och mer ut som ett lag för The Championship. Eddie Howe har inte stabiliserat Skatorna nämnvärt och förlusten senast mot Liverpool var helt i sin ordning. Under söndagen väntar dessutom snäppet tuffare motstånd då Manchester City kommer till norra England. De ljusblå slaktade Leeds med 7-0 och Pep Guardiola har ett så gott som optimalt truppläge att förhålla sig till på St. James’ Park. Stora segersiffror är återigen att vänta för City. Megagiven tvåa. 

4. Milan - Napoli 1

Det var inte längesedan som Milan och Napoli såg ut att vara två givna kandidater till Scudetton. Aktörerna har däremot inte gått lika starkt under vintern. Den underliggande statistiken har tagit ut sin rätt på Zlatan med kumpaner som till synes får sikta in sig på att greja topp-4. Napoli har mer att ge i guldstriden men lider samtidigt av jobbiga skador på bland andra Osimhen. Målrikt lär det bli när jakten på Inter ska tas upp i modehuvudstaden. Gubben (etta-tvåa) är ett lämpligt val. 

5. Sampdoria - Venezia 2

Sampdoria till över 70 procent låter väl bra? Tvi. Albin Ekdal och hans kompanjoner trivs inte nämnvärt i favoritkostymen men blir ändå uppmålade som enorma favoriter när Venezia kommer på besök. Då är det sannerligen läge att dra i handbromsen. Damsgaard har varit skadad en längre tid och danskens frånvaro är ett tungt tapp för värdarnas offensiva led. Venezia visar ingen vidare form för dagen, men poängplocket mot Juventus kan ändå innebära en katalysator till denna strid. Lyckas gästerna komma upp i samma nivå här är mycket vunnet. Tvåan är viktigast, gardera sedan efter plånbok. 

6. Spezia - Empoli 1

Oerhört skev streckning förekommer i Ligurien där Empoli favoriseras extremt av svenska folket. Besökarna blixtrar till titt som tätt, men raden 8-2-7 innebär också att det är omöjligt att lita på Gli Azzurri. Spezia är inget sämre lag i grunden och vi ska heller inte låta oss luras av veckans uttåg ur Coppa Italia. Thiago Motta roterade kraftigt i sin startelva där fullt fokus nu kan läggas på ligaspelet. Till suveränt spelvärde är det långt ifrån en dum idé att lita på ett spelskickligt Spezia. Ettan singlas.

7. Torino - Hellas Verona 2

Derby della Ivan Juric stundar i Turin. Kroatens nuvarande arbetsgivare, Torino, ställs öga mot öga med Juric före detta arbetsgivare, Hellas Verona. Tjurarna, som värdarna kallas, är förbättrade sedan kroaten tog över men här blir favoritskapet överdrivet. Hellas Verona har trivts bra under Igor Tudors ledning. Giovanni Simeone har utvecklats till en målgörare av rang och vi blir inte förvånade om anfallaren avgör denna tillställning på egen hand. Den värdemässigt fina tvåan går först, krysset följer efter.

8. Athletic Bilbao - Real Betis 1

Lurig drabbning väntar i La Liga där ett formsvagt Athletic Bilbao ställs mot ett formstarkt Real Betis. De grönvita körde över Bilbaos ärkerival, Real Sociedad, med hela 4-0 i helgen och ser på allvar ut att vara en Champions League-kandidat. Med det sagt skiljer det inte särskilt mycket mellan dessa båda trupper. Bilbao är segerlösa i sina åtta senaste men hemma i Baskien tar de rödvita sällan stryk. Defensiven tillhör ligans allra främsta och kan de stänga ner Betis är mycket vunnet. Till smakligt värde är ettan en fin spik.

9. Real Madrid - Cádiz X

Real Madrid har gått som tåget under vintern och är numera klar favorit till ligatiteln. Benzema och Júnior öser in mål för Marängerna som inte behöver mängder med målchanser för att hitta nätet. Till kampen mot Cádiz finns samtidigt en del orosmoln. Coronaviruset sprider sig som en löpeld i truppen där åtminstone sex spelare sägs vara smittade. Fler kan tillkomma vilket gör truppläget högst osäkert. Cádiz ska normalt inte ha mycket att säga till om på Bernabéu, men med rådande förutsättningar - och överstreckning på ettan - måste Real Madrid garderas. Måla tvärs över och jobba in högersidan.

10. Getafe - Osasuna 1

Ängslig historia från utkanterna av Madrid. Getafe har haft ruskigt svårt att vinna matcher sedan Pep Bordalás försvann till Valencia. Två segrar på 17 försök skriker Segunda División lång väg. Söndagens uppgift är en på förhand lämplig sådan då Osasuna normalt trivs som bäst hemma i Pamplona, men vi kan inte lita blint på Getafe. Gästerna har en viss Chimy Ávila på topp som ensam är kapabel att skjuta söndagens opponenter i sank. Getafes desperation och Ávilas kapacitet gör att vi lutar åt att vi får se en vinnare på Alfonso Pérez. Ettan först, tvåan sedan. 

11. Freiburg - Bayer Leverkusen 1

Säsong efter säsong benämns Freiburg som ett positivt inslag på Bundesligas övre halva, men nu är det dags att slå hål på klyschan. Christian Streichs manskap är där de förtjänar att vara. Värdarna besitter finrummets främsta defensiv och med spelare som Höler och Grifo i spetsen finns tillräckligt med spets för att stanna kvar i toppen. Bayer Leverkusen är ett annat gäng som har i toppstriden att göra, men Kusarnas ojämnhet gör det omöjligt att plocka med den hårt streckade tvåan. Värdet sitter till vänster och vi är mer än benägna att dra en rövare. Ettan spikas!

12. Köln - Stuttgart 2

Två lag som av mycket att döma kommer att få strida för nytt kontrakt drabbar samman på RheinEnergieStadion. Köln inledde säsongen starkt men har mattats betänkligt under vintern. Två vinster på de sju senaste är inte mycket att hänga i julgranen. Bra chans finns mot ett skadedrabbat Stuttgart, men vi är inte sugna på att spika ettan till över 55 procent. Gästernas tuffa truppläge till trots spelar de alltid för tre poäng och att detta ska bli målrikt råder det inga större tvivel om. Gubben innehar både det troligaste och mest värdeladdade tecknet.

13. Fenerbahce - Besiktas 1

Vi går ut med en ordentlig smäll då blickarna vänds mot Süper Lig för ett Istanbulderby. Trabzonspor har sprungit ifrån till en rejäl ligaledning och för både Fenerbahce och Besiktas gäller det att rädda det som räddas kan. De sistnämnda har varit i usel form ett bra tag, något bara en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna vittnar om. Fenerbahce rosar inte heller marknaden men motiveras enormt av den första derbysegern sedan 2019. Det och hemmaplan anser vi som tillräckliga faktorer för att spika ettan. 

Singelstrecket! - Manchester City

Hedersamma insatser ger inga poäng. Newcastle får en golfapplåd för prestationen mot Liverpool. Mot City blir de blåsta av banan. 

Kupongrensaren! - Wolverhampton

Chelsea har sett försämrade ut under en längre tid. Poängtappet mot Everton kom därför inte som en överraskning. Risk för snedsteg finns även på Molineux. 

96 rader

1. Tottenham - Liverpool 2

2. Wolves - Chelsea 1x

3. Newcastle - Man City 2

4. Milan - Napoli 12

5. Sampdoria - Venezia 12

6. Spezia - Empoli 1

7. Torino - Hellas Verona 2

8. A.Bilbao - Real Betis 1

9. Real Madrid - Cádiz 1x2

10. Getafe - Osasuna 12

11. Freiburg - Leverkusen 1

12. Köln - Stuttgart 12

13. Fenerbahce - Besiktas 1

864 rader

1. Tottenham - Liverpool x2

2. Wolves - Chelsea 1x2

3. Newcastle - Man City 2

4. Milan - Napoli 12

5. Sampdoria - Venezia 1x2

6. Spezia - Empoli 1

7. Torino - Hellas Verona x2

8. A.Bilbao - Real Betis 1

9. Real Madrid - Cádiz 1x2

10. Getafe - Osasuna 12

11. Freiburg - Leverkusen 1

12. Köln - Stuttgart 12

13. Fenerbahce - Besiktas 1

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100