Högt och lågt på detta Europatipset där stjärnglansen från Champions Leagues stormatcher successivt avtar i Europa League, Superligaen och svenska Division 2. Spänningen är det dock inte fel på i någon av kamperna, och omväxling förnöjer ju som bekant. Med goa 3,5 miljoner i jackpotten är detta en kupong som inte får missas!

 

Spelstopp: 20.59

 

1. Porto - Liverpool X

Efter 2-0 hemma på Anfield är avancemanget i det närmaste klart. Liverpool kan ligga på kontring med vetskapen att ett mål tvingar Porto att göra fyra. Så många mål har Liverpool inte släppt in sen Van Dijk kom till klubben. Med tanke på titelracet i ligan råder det dock ingen tvekan om att engelsmännen är mer än nöjda med ett kryss. Till och med en uddamålsförlust är gångbart. Något portugiserna definitivt mäktar med på en bra dag. Pool tar dubbelmötet utan problem, men här börjar vi i mitten!

 

2. Manchester City - Tottenham 1

Efter straffmissen av Agüero i första halvlek i första mötet av kvartsfinalen mellan City och Tottenham kunde sydkoreanen Son skicka in ett inte helt otagbart skott under Ederson till 1-0 på sprillans nya Tottenham Hotspur Stadium. Segern kostade dock lika mycket som den smakade då superstjärnan Kane skadade sig så pass allvarligt att han missar resten av säsongen. Värdarna mönstrar fullt manskap och då är det inte många lag som kan stå emot på Etihad. The Citizens tar hem segern!

 

3. Chelsea - Slavia Prag 1

Europa Leagues kvartsfinaler går in i returmöten, och det första spelas på Stamford Bridge. Det tog 86 minuter nere i Prag, men till slut fick The Blues hål på Slavia. Därmed har Sarris manskap skaffat sig ett utmärkt utgångsläge tack vare Marcos Alonsos nickmål, och trots nederlag i helgen på svåra Anfield ska Londonlaget inte ha några problem. Värdarna lär går för fullt för att inte göra det onödigt spännande. Slavia tappade 1-0 till 1-1 i helgens Pragderby, och hade inte Sparta satt käppar i hjulen skulle gästerna nu vara tjeckiska mästare. Några nummer för små är besökarna. Det är dock inte fel att klämma in kryss på överstreckade värdar.

 

4. Eintracht Frankfurt - Benfica 1

Publiken på Estadio Da Luz bjöds på underhållning av högsta klass i förra veckan när Benfica slängde in fyra bollar i Eintrachts kasse. Trots en man mindre i 70 minuter efter N’Dickas frilägesutvisning stod tyskarna upp och lyckades därmed skaffa sig ett efter omständigheterna hyfsat resultat. I söndags kom ett nytt rött kort, denna gång på Fernandes i 1-3-nederlaget mot Augsburg. 4-2 i torsdags blev 4-2 i helgen när Setubal tämligen enkelt avfärdades i Lissabon av “Örnarna”. Underbarnet Joao Felix slog in ytterligare en boll och många hoppas på att 19-åringen ska axla Ronaldos mantel. Utanför Portugal trivs dock SLB sådär. Trolig etta i Hessen!

 

5. Napoli - Arsenal 1

I italienska tidningar beskrevs Napolis insats på Emirates som synnerligen blek, alla vet att The Gunners är ett av Europas absolut bästa lag på hemmagräs. 0-2 följdes i vilket fall upp av 3-1 på Chievo som därmed förpassades till Serie B. Försvarsspelaren Koulibaly nätade dubbelt upp, nytt personrekord i en och samma match. Aubameyangs tidiga mål på Vicarage Road var strikerns 18:e i seriespelet för gästerna och betydde tre poäng. Bortaplan även här, men då det luktar uddamålsseger för de ljusblå går engelsmännen vidare.

 

6. Valencia - Villarreal 2

Del två av slaget om regionen Valencia. Målen som Villarreal tappade in på stopptid i torsdags har med all sannolikhet avgjort dubbelmötet. Det innebär att Los Che kan ta lite enklare på denna tillställning efter att ha slagit Levante med 3-1 i stadsderbyt då Santi Mina målade två gånger om. Villarreals 19-åringa dundertalang Samuel Chukwueze slog till med sitt femte seriemål för säsongen när ynglingen sänkte Girona (1-0). Det var de gulkläddas fjärde bortaseger i La Liga och faktum är att gästerna trivs bättre borta än hemma. X2 är själva definitionen av värde, bort med tungt streckade favoritettan!

 

7. Esbjerg - Bröndby 2

Superligaen är inne på upploppet och i mästarskapsserien får vi två tillställningar. I den ena matchen kommer gästande Bröndby från nederlag i derbyt mot FCK (1-2). De blågula avlossade dock hela 21 skott, och då laget är i cupfinal saknas inte kvalitet hos besökarna. Esbjerg var effektiva på Right to Dream Park när de blåvita tog alla poängen av Nordsjälland (2-1). Dock läcker det bakom Höjbjerg i målet vilket försvårar poänghämtandet. Trolig tvåa på Jylland!

 

8. FC Köpenhamn - Midtjylland 2

Stormötet i dansk fotboll i denna omgång. FCK vände 0-1 till 2-1 tack vare Skov och Fischer på Bröndby Stadion i vad som beskrivits som den skönaste av segrar i år. Köpenhamnarna har kopplat ett stabilt grepp om pokalen, men gästas nu av ett lurigt gäng jyllänningar. Precis som värdarna segrade FCM i söndags, 2-0 på ett chanslöst Odense och ny fullträff av hete Onyeka, mål i två raka. I tvåan ligger värdet, men här är det bäst att täcka upp helt direkt.

 

9. Aarhus - Sönderjyske 2

På måndagskvällen möttes dessa två kombattanter, och den gången avgick Århus med segern efter Mortensens balja i den 40:e minuten (1-0). Formen är bra, men poängbehovet är inte trängande. Besökarna från Haderslev har inte tagit så många poäng på sistone, men matchen mot Århus var ett fall framåt. Spelet såg stabilare ut, och de ljusblå hade flera skott på mål. Svårsiad match där tvåan snabbt ska förstärkas med fler tecken.

 

10. Horsens - Vejle 2

Usel, det adjektivet beskriver bäst värdarnas form som för bara några dagar sedan åkte på smisk av just Vejle Boldklub med klara 0-3. Horsens segerlösa svit sträcker sig nu två månader bakåt i tiden. Besökarna från Kolding å sin sida har nätat sju gånger på två kamper och har tre tvåmålsskyttar på dessa omgångar; Finnbogasson, Hryn och Sousa. De rödvita är i gott slag och allt pekar på full pott. Smasha in tvåan!

 

11. Skellefteå - IFK Luleå 2

Mellan Etihad och Norrvalla IP är det ljusår vad gäller nivå, men likväl ska det kickas boll i Division 2 Norrland. Gästernas Yassine Assam och Max Wårell hittade rätt en gång var vilket räckte för tre poäng mot Umeå FC Akademi (2-1). Luleås kamrater är ännu obesegrade och lär bli svårslagna . I den svenska staden där det finns flest singelkillar (SheLeftYou) har säsongen börjat med fyra poäng på två omgångar. 1-1 mot Friska Viljor senast var en besvikelse sett till hur många mål Örnsköldsviks stolthet brukar släppa in. Spelbar spik för att vinna lite cash, kör på!

 

12. IFK Malmö - Qviding 1

Ett målrikt möte väntas på Malmö Stadion då två lag med generösa försvar ska tampas. Efter de två inledande nederlagen är det dags för IFK att strama upp defensiven efter 3-6 mot Halmia. I Bovar Karim och Anes Mravac har “di gule” spelare av klass. Göteborgsklubben Qviding har inga problem med målskyttet då de tryckt in sex mål framåt. Dock är det lite tidigt att sia om lagets förmåga då anonyma Vinberg är ett av lagen som betvingats i Divison 2 Västra Götaland. Malmös Kanariefåglar är givna för den som satsar på lite mer utdelning, dundra på och heja på skåningarna!

 

13. Dalstorp - Råslätt 2

På Dalhovs konstgräs spelas tipsets sista match och värdarna har inlett starkt med en seger och en oavgjord. Björn Arnesson har redan hunnit bli varnad och med åtta gula förra säsongen behövs något göras så att mittfältaren inte lämnar sitt lag en man kort. Råslätt är täta bakåt efter bara ett insläppt och i Elvis Acuna har gästerna en försvarare med meriter från den chilenska andradivisionen. Seger i bortapremiären, andra raka på främmande gräs nu? Börja med tvåan och täck successivt upp.

 

Kassaskåpet! - Man City

Pep har en särskilt förmåga att bygga lag som begraver sina motståndare i mål, och City är inget undantag. Kane borta i Spurs, detta tar The Citizens enkelt!

 

Varningen! - Villarreal

Trots en dålig säsong i det inhemska spelet har Villarreal överpresterat i Europaspelet, i synnerhet på bortagräs. Två svåra bortakamper väntar Valencia, bra läge för de gula ubåtarna!

 

Europatipset 96 rader

1. Porto - Liverpool 1X

2. Man City - Tottenham 1

3. Chelsea - Slavia Prag 1

4. E.Frankfurt - Benfica 1X

5. Napoli - Arsenal 1

6. Valencia - Villarreal X2

7. Esbjerg - Bröndby 2

8. Köpenhamn - Midtjylland 1X2

9. Aarhus - Sönderjyske X2

10. Horsens - Vejle 2

11. Skellefteå - IFK Luleå 2

12. IFK Malmö - Qviding 1

13. Dalstorp - Råslätt X2

 

Europatipset 864 rader

1. Porto - Liverpool 1X

2. Man City - Tottenham 1

3. Chelsea - Slavia Prag 1X

4. E.Frankfurt - Benfica 1X

5. Napoli - Arsenal 1

6. Valencia - Villarreal X2

7. Esbjerg - Bröndby X2

8. Köpenhamn - Midtjylland 1X2

9. Aarhus - Sönderjyske 1X2

10. Horsens - Vejle 2

11. Skellefteå - IFK Luleå 2

12. IFK Malmö - Qviding 1

13. Dalstorp - Råslätt 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100