Europatipset förser oss med diverse lag som spelat match i Europa League i veckan, vissa med positiva resultat, andra med mindre positiva. För ett ljusblått lag i Rom, ett gäng gula ubåtar i Spanien och rödsvarta tyskar kan slitet sitta kvar i benen. Det hela kryddas med två matcher från FA-cupen. Vi styr båten mot alla rätt!

Spelstopp: 14.59

1. Genoa - Lazio 1

Avstamp i hamnstaden Genua och Stadio Marassi.Tidigare så sprudlande Lazio har tappat lite av sin giftighet framåt då laget efter jul bara lyckats göra högst ett mål per tävlingsmatch. På Olimpico mot Sevilla på torsdagskvällen blev det inte ens det för Simone Inzaghis manskap som fick se sig besegrade med 0-1. Bara nio skott på mål på de senaste tre kamperna är svagt. Bättring nu när Ciro Immobile väntas göra comeback efter skada? Normalt hemmastarka värdarna Genoa gör ingen monstersäsong direkt men ger sällan bort något gratis. Oscar Hiljemark är som bekant långtidsskadad men Lazios avbräck i Lukaku, Wallace och Milinkovic-Savic är tyngre. Den lågt streckade ettan är ett kul drag, men helgardera tidigt.  

2. Inter - Sampdoria 1

Det var ingen supersäker straff från Lautaro Martínez på Allianz Stadion i Wien, men bollen gick in och Inter har skaffat sig en 1-0-ledning i Europa League:s sextondelsfinal. Nu ska Spallettis gubbar ladda om när Sampdoria kommer besök, ett lag de blåsvarta tog sex poäng av och gjorde totalt åtta mål på förra säsongen.

Två raka nederlag för besökarna från Genua och ingen bortatriumf sedan den 22 december. Roma-produkten Gianluca Caprari har gjorde det bra i Samp men blev skadad i slutet av förra månaden. Den 25-årige forwarden kommer att bli borta i ungefär två månader vilket kommer att märkas. Lyckan har börjat vända för Internazionale, spika ettan på Giuseppe Meazza!

3. Napoli - Torino 1

Noll nederlag på San Paolo i Serie A, Coppa Italia och Champions League; det är ingen slump att denna resa är fruktad. Napoli spelade i torsdags och slog FC Zürich med klara 3-1 i Schweiz. Extra skönt var det att den spanske forwarden José Callejón fick näta då 31-åringen haft en tuff säsong målmässigt. Den gästande “Tjuren” från Turin gör en mycket bra säsong och ligger några poäng från den sista Europaplatsen. Kryssar väldigt gärna på bortagräs, hela nio gånger av tolv har norditalienarna spelat lika. Ingen seger sedan den 4 november är dock ett problem och med bara fyra mål framåt på de senaste sex bortakamperna blir det svårt här. Grundmurad etta i Neapel!

4. Valencia - Espanyol 1

Att åka till Celtic Park och plocka en seger är ingen barnlek för något lag. För Valencia behövdes bara fem skott på mål för att få till två fullträffar, en var av forwardsduon Cheryshev-Sobrino. Med fem raka utan förlust i serien pekar det uppåt för Los Che. Katalanska Espanyol lyckades vända mot Rayo Vallecano sista 20 i lördags (2-1) efter fem kamper utan seger. Tyvärr för de blåvita skadades Pablo Piatti och blir borta resten av säsongen. Täck upp med kryss om Los Che skulle känna av torsdagsmatchen i Skottland.

5. Villarreal - Sevilla 2

Näst sist i tabellen, endast en hemmaseger på hela säsongen och seriens näst sämsta anfallsspel; Krisande Villarreal tackar högre makter för kontinentalspelet. Bortasegern i Lissabon mot Sporting (1-0) väger tungt men frågan är om den kan ändra läget på hemmaplan? Topplaget Sevilla kommer med en lika fin prestation i Rom när Lazio betvingades efter Ben Yedders mål. Det var fransmannens sjunde mål på tio kamper i Europaspelet innevarande säsong. Det kan bli jämnt men de rödvita sydspanjorerna har en klart bättre trupp. Inled högerifrån och bygg på med tecken.

6. Real Betis - Alavés 1

Nästa andalusiska lag är Real Betis vars upphämtning i Rennes ger styrka inför returen. Diego Lainez blev poängräddare med sitt 3-3-mål på stopptid. Hemma i Spanien är hemmagräset den största poängkällan med 1,75 inspelade poäng per kamp. Javi García avstängd hos de grönvita men habila ersättare finns. Tre poäng före värdare ligger Deportivo Alavés på den sista Europaplatsen. För de blåvita baskerna har nu tre matcher på resande fot resulterat i en ynka pinne, och det mot bottenlaget Girona (1-1). Förlorade här i fjol med 0-2 och sett till dagsform kan det blir svårt här. 1X räcker långt.

7. Doncaster - Crystal Palace 2

Över till brittiska öarna och FA-cupen. Besökarna från London är på gång med fem poäng på tre omgångar i Premier League och forwarden Wilfried Zaha är i målform med två baljor på dessa kamper. Hemmalaget spelar två divisioner ner, och i League One har det vänt efter två raka segrar. Tog sig hit genom att knappt slå Oldham men det krävdes en straff i den sista matchminuten, inslagen av Whiteman (2-1). John Marquis är de rödvitas målman med 18 baljor på 31 kamper. Detta till trots; klasskillnaden lagen emellan är för stor. Ok värde på Palace, spika därmed tvåan på Keepmoat Stadium!

8. Swansea - Brentford 2

Wales svanar ligger i mitten av The Championship och behöver egentligen varken titta upp eller ner. Strikern Olivier McBurnie är vass i seriespelet, men rent statistiskt faktiskt ännu bättre i FA-cupen efter två mål mot Gillingham i föregående omgång. Det innebär att 22-åringens målsnitt där överstiger det i ligan. Seriekollegan Brentford ligger tre poäng efter värdarna och är i gott slag med fyra segrar på fem omgångar. Här ser The Bees dessutom ut att bli kraftigt undervärderade av det svenska folket. Oddsen är helt jämna i matchen, ändå streckas Swansea upp till hutlösa favoriter. Här är det givet att gå emot walesarna. Spiktvåa på mindre system, gardera upp med kryss på större.

9. Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 1

2-2 i Ukraina mot svårspelade Shakhtar är absolut inte fy skam för ett Eintracht som successivt vuxit under säsongen. Inför omgång 22 ligger Frankfurt fem poäng efter Leipzig som innehar den så åtråvärda Champions League-platsen. Fick 0-0 mot just RB för en vecka sedan och nu väntar enklare kamper. Besökarna från Gladbach åkte på säsongens första hemmanederlag i förra omgången efter smärtsamma 0-3 mot Hertha. För “Die Fohlen” blir det extra viktigt att inte förlora här för att inte släppa in värdarna i racet om CL-platserna. Skadedrabbad trupp med lirare som Traoré och Tony Jantschke borta. Bra gung i Frankfurt nu, 1X fixar biffen!

10. Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf X

För värdarna innebar kontinentalspelet 0-0 i Ryssland mot FC Krasnodar. Formen hemma i Bundesliga är finfin med maximala nio poäng på tre kamper och hela elva mål framåt. De rödsvarta vann i Dusseldorf i höstas med 2-1 men besökarna är ett annat lag idag jämfört med då. Friedhelm Funkels manskap har som målsättning att som nykomling hålla sig kvar och sedan mitten av december har Fortuna fyra fullpoängare på sex omgångar. Laget har tagit sig upp på säker mark, mycket tack vare belgaren Benito Raman. Den 172 cm långe forwarden har gjort fem mål i sin debutsäsong i Bundesliga. Kryss betalar bra, täck upp med en etta vid gardering.

11. Lille - Montpellier 1

Vi tar oss västerut till Frankrike och Ligue 1. På Stade Pierre Mauroy stiger Lille in med fem raka segeromgångar bakom sig och befäst andraplats i serien. Endast Toulouse har lyckats segra här, och med 25 baljor på tolv hemmakamper är endast PSG värre. Gästande Montpellier klamrar sig fast i toppen trots svaga resultat. “La Pallade” har enkom en fullpoängare på de senaste åtta och ingen bortaseger. Andy Delort har stått för ungefär en tredjedel av besökarnas målskörd men nätade inte i höstas när Lille vann på sydkusten (0-1). Hemmalaget må vara något överstreckat men ska inte behöva förta sig här. Säker etta i norra Frankrike!

12. St Etienne - PSG 1

Näst bäst av alla hemmalag i Frankrike och i princip alltid minst ett mål i hemmakamperna gör att St. Etienne inte ska underskattas. Värdarna slog ett Racing Strasbourg på onsdagskvällen med 2-1, då var slovenen Robert Beric avgörande med sitt mål och målgivande passning till kamraten Loic Perrin. För PSG är allt fokus på Champions League då den franska ligatiteln i praktiken redan är i hamn. Slog United på Old Trafford i tisdags i vad som var en riktig urladdning. Förlorade borta mot Lyon tidigare i februari så helt oövervinnerliga är parisarnas inte. Med en resa i huvud och ben kan de grönvita blir tunga att stå emot under 90 minuter.

Värdeettan sätts initialt och sedan klämmer vi in fler tecken.

13. Kasimpasa - Galatasaray 2

Ett Istanbulderby är inget dåligt sätt att avsluta det hela på. Svensk-palestiniern Abdul Khalili spelar i Kasimpasa, även om speltiden varit begränsad. Och tur är väl det då laget går uselt med fyra raka nederlag och bara ett mål framåt. Mäktiga Galatasaray lirade hemma mot Benfica i Europa League och fick se sin förlustnolla på Turk Telekom spricka efter 1-2. Insatsen i sig var ganska bra med stort bollinnehav och flera avslut. Nu är fokus åter på Süperlig där de rödgula är uppe i sju raka kamper utan nollpoängare. Mittfältaren Younès Belhanda gjorde en bra match mot femman Trabzon senast, marockanen sänkte gästerna med sina två fullträffar. UEFA-cupmästarna från år 2000 är bättre, både form- och truppmässigt. Banka in tvåan!

Kassaskåpet! - Napoli

Inget lag, italienskt som ickeitalienskt, har denna säsong lyckats erövra San Paolo och dess högljudda fans. Ett bortamediokert Torino får ingen enkel kväll i Neapel när värdarna med all sannolikhet vinner.

Varningen! - St Etienne

Hemmastödet kan visa sig vara avgörande, inte minst för de grönvita som är Ligue 1:s bästa hemmalag efter PSG. Var sekunder från att slå gästerna förra året. Parisarna spelade en tuff bortakamp i Manchester, kan sitta i benen. Allez, St. Etienne!

96 rader

1. Genoa - Lazio 1X2

2. Inter - Sampdoria 1

3. Napoli - Torino 1

4. Valencia - Espanyol 1X

5. Villarreal - Sevilla X2

6. Real Betis - Alavés 1X

7. Doncaster - Crystal P 2

8. Swansea - Brentford 2

9. E.Frankfurt - M-gladbach 1

10. Leverkusen - Düsseldorf 1X

11. Lille - Montpellier 1

12. St Etienne - PSG 1X

13. Kasimpasa - Galatasaray 2

864 rader

1. Genoa - Lazio 1X2

2. Inter - Sampdoria 1

3. Napoli - Torino 1

4. Valencia - Espanyol 1X

5. Villarreal - Sevilla 1X2

6. Real Betis - Alavés 1X

7. Doncaster - Crystal P 2

8. Swansea - Brentford X2

9. E.Frankfurt - M-gladbach 1X

10. Leverkusen - Düsseldorf 1X

11. Lille - Montpellier 1

12. St Etienne - PSG 1X2

13. Kasimpasa - Galatasaray 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100