Veckoomgången från Premier League fortsätter under onsdagen. Ligafotboll hämtas även från Tyskland, Belgien och Schweiz innan diverse cupspel tar kupongen över mållinjen. Spännande drag och väl genomtänkta spikar hittas i nedanstående analys. Plattan i mattan!

SPELA EUROPATIPSET HÄR!

Spelstopp: 20:29

1. Arsenal - West Ham 1

Efter två snöpliga förluster visade Arsenal sig från sin bästa sida när Southampton kördes över med 3-0. Saka, Ödegaard och Lacazette såg alla spelsugna ut i de främre leden, men samma ytor kommer inte att ges trion när West Ham kommer på besök. David Moyes manskap kan definitivt matcha de rödvita i grunden och faktum kvarstår att Arsenal är ett av ligans mest tacksamma lag att ställas mot när en sämre period ska vändas. West Hams blott andra triumf på de sex senaste - denna akt inräknad - ska således inte uteslutas. Ettan först, tvåan sedan. 

2. Burnley - Watford 1

Watford har stått för ett par uppseendeväckande insatser under säsongens gång, men efter 1-2 i nacken mot Brentford kan vi ändå konstatera att grundspelet är för svagt. Claudio Ranieri får svårt att ordna kontraktet åt The Hornets som mycket väl kan stöta på problem på Turf Moor. Burnley höll West Ham stången senast, något de även ska klara av att göra mot ett sämre Watford. Fasta situationer med Chris Woods panna i spetsen blir avgörande för Burnleys fördel. Ettan spikas till godkänd procent. 

3. Brighton - Wolverhampton X

Graham Potter har i dagarna konstaterat att Coronaviruset härjat i Brightons trupp. Truppläget är således oklart inför drabbningen med Wolverhampton. Sedan tidigare har Fiskmåsarna haft manfall i defensiven där bland andra Dunk, Duffy och Webster missar denna tillställning. Wolves saknar i sin tur avstängda Jiménez, utan mexikanen är Vargarnas anfallsspel inte mycket att skryta med. Ett ställningskrig med få målchanser ligger onekligen i luften på AMEX Stadium. Spikkrysset blir därför ett smarrigt drag. 

4. Crystal Palace - Southampton X

Efter tre starka insatser utan poängmässig utdelning spände Crystal Palace musklerna mot Everton. Connor Gallagher orkestrerade 3-1-segern med sina två mål och mittfältaren är onekligen en möjlig gubben i lådan även när Southampton kommer på visit. Helgonen kommer närmast från klara 0-3 i prutten mot Arsenal, men på Selhurst Park ska de rödvita kunna stå upp betydligt bättre. Skadeläget är prekärt men Hassenhüttls mannar gynnas samtidigt av att Palace inte trivs med att föra en matchbild. Alla tecken behövs eftersom strecken blir vänstervridna. 

5. Bayer Leverkusen - Hoffenheim 1

Vi lämnar Premier League och riktar istället fokus mot en förmodad målorgie i Bundesliga. Bayer Leverkusen följde upp 7-1-segern mot Greuther Fürth med att torska 2-5 senast mot Eintracht Frankfurt. Apropå höga toppar och djupa dalar kommer Hoffenheim till BayArena under onsdagen. Tillsammans med Leverkusen är de blåvita - bortsett Bayern München och Dortmund - toppstridens två mest målglada lag i båda riktningar. Att vi ska få se något annat än full fart framåt i Nordrhein-Westfalen är inte troligt. Kupongens mest givna gubbe (etta-tvåa). 

6. Augsburg - RB Leipzig 2

Domenico Tedesco har fått en godkänd start på sitt tränarjobb i RB Leipzig. Segern mot Manchester City följdes upp av stora siffror (4-1) mot Mönchengladbach. Kan Tedesco fortsätta att kräma ur starka prestationer från sina adepter dröjer det inte länge innan Tjurarnas hädiska facit på resande tass är ett minne blott. Augsburg kommer från en fin 2-0-skalp borta mot Köln, siffror som däremot inte motsvarade matchbilden. Höga på ångorna från triumfen riskerar värdarna att gå bort sig mot en i grunden övermäktig opponent. Tvåan trots överstreckning. 

7. Union Berlin - Freiburg 2

Både Union Berlin och Freiburg lyckas hänga med i toppstriden trots begränsade medel. Urs Fischer och Christian Streich förtjänar beröm för vad de hittills åstadkommit med sina mannar, men till skillnad från tipparna lutar vi åt att den sistnämnda får knyta nävarna denna afton. Union Berlin har så här långt bara förlorat en match i egen borg, en svit som riskerar att spricka mot ett av ligans bästa bortalag. Freiburg älskar när de får ligga lågt och sedan spela på omställningar, en matchbild som är att vänta på Stadion An der Alten Försterei. Strecka från höger där värdet finns.

8. Standard Liège - Beerschot 2

För drygt två veckor sedan drabbade Standard Liège och Beerschot samman i Belgiska cupen. De förstnämnda tog sig vidare efter förlängning, men sett över 90 minuter var matchbilden helt jämn. Samma melodi har genomsyrat Beerschots säsong så här långt. Lyckas gästerna leva upp till den underliggande statistiken kommer de snart att lyfta från jumboplatsen. Standard har en tendens att blanda och ge vilket innebär att vi inte kan köpa ettans hårda streckning. Över 70 procent är alldeles för mycket. X2 spelas där framför allt tvåan rensar magiskt. 

9. OH Leuven - Club Brugge X

Club Brugge orkade inte löpa hela linan ut, men överlag var insatsen i Champions League en imponerande sådan. Lika bra har det inte gått i ligaspelet. Poängtapp i åtta av 18 matcher är inte godkänt för de regerande mästarna. Trots det blir tvåan väldigt hårt ansatt när de blåsvarta reser till Den Dreef Stadion. OH Leuven kommer att få kämpa för nytt kontrakt då offensiven är blek, men att det finns stort kunnande i truppen råder det inga tvivel om. Det bevisade värdarna när de betvingade serieledarna Royale Union Saint-Gilloise i slutet på november. Club Brugge är en favorit i fara - alla tecken föredras.

10. Young Boys - Basel 1

Schweiz bryter emellan med ett stormöte från Stadion Wankdorf. Young Boys lyckades inte kravla sig vidare i varken Champions League eller till Europa League, något som innebär att Wagners kan fokusera på ligaspelet. Inför kampen mot Basel skiljer nio poäng upp till Zürich, ett försprång som Young Boys absolut kan äta ikapp. Hemma på plastmattan är värdarna normalt urstarka och Basel har faktiskt inte vunnit i Bern sedan 2016. Det gör inte gästerna denna gång heller trots att skyttekungen Arthur visar toppform. Spikad etta.

11. Tenerife - Eibar X

Cupfotboll tar kupongen i mål när vi inleder i Spanien. Tenerife och Eibar hör båda till Segunda División till vardags där framför allt de sistnämnda har siktet inställt på att ta sig upp i La Liga. 36 inspelade poäng på 20 matcher har räckt till en tredjeplats, men bara en poäng bakom skuggar Tenerife. Öborna lär tappa mark ju längre säsongen lider, men med fortsatt fin form vågar vi inte utesluta vänstersidan i semesterparadiset. Börja till vänster och gå sedan hela vägen på större rader. 

12. Fiorentina - Benevento 1

Coppa Italia från Florens där allt handlar om vilket lag Vincenzo Italiano ställer på banan. 44-åringen har hittills gjort succé med Viola som är en allvarlig utmanare om Champions League-platserna, något som möjligen kan innebära en roterad startelva när Benevento kommer på besök. Gästerna tillhörde som bekant Serie A i fjol och en återkomst till samma division ska inte uteslutas då Fabio Casertas mannar går starkt i Serie B. Att Fiorentina ska gälla som klara favoriter är korrekt, men till över 85 procent är det ändå läge att gardera. Åtminstone krysset bör finnas med.

13. Barrow - Ipswich 2

Världens äldsta fotbollsturnering, FA-cupen, får äran att stänga äventyret. Holker Street är skådeplatsen för bataljen mellan Barrow och Ipswich, en fight som av mycket att döma bara kan gå åt ett håll. The Tractor Boys, som gästerna kallas, tillhör League One till vardags och även om starten varit sådär är Ipswich normalt ett topplag. Det är inte Barrow i League Two. The Bluebirds kommer att få strida för nytt kontrakt och har knappast råd att ge sig ut på ett cupäventyr. Tvåan är en spik att lita på. 

Singelstrecket! - Young Boys

Basel vantrivs på plastmattan i Bern, något Young Boys ska kunna utnyttja. Med dubbelspelandet i Europa ur vägen påbörjas värdarnas klättring i tabellen. 

Kupongrensaren! - Beerschot

Beerschot lyckades hålla Standard Liège stången i cupspelet för två veckor sedan. Det är en bedrift gästerna kan göra om under onsdagen. Tvåan är ett av årets bästa tecken.

96 rader

1. Arsenal - West Ham 1

2. Burnley - Watford 1

3. Brighton - Wolves x

4. Crystal P - Southampton 1x

5. Leverkusen - Hoffenheim 12

6. Augsburg - RB Leipzig 2

7. Union Berlin - Freiburg 2

8. St.Liège - Beerschot x2

9. OH Leuven - Club Brugge 1x2

10. Young Boys - Basel 1

11. Tenerife - Eibar 1x

12. Fiorentina - Benevento 1x

13. Barrow - Ipswich 2

864 rader

1. Arsenal - West Ham 12

2. Burnley - Watford 1

3. Brighton - Wolves x

4. Crystal P - Southampton 1x2

5. Leverkusen - Hoffenheim 12

6. Augsburg - RB Leipzig 2

7. Union Berlin - Freiburg x2

8. St.Liège - Beerschot x2

9. OH Leuven - Club Brugge 1x2

10. Young Boys - Basel 1

11. Tenerife - Eibar 1x2

12. Fiorentina - Benevento 1x

13. Barrow - Ipswich 2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100