Europatipset som detta gör få ledsna, och med 3,5 miljoner i jackpotten är antalet nedstämda tippare ännu lägre. Giganternas kamp på Anfield, liguriskt derby i Italien, stadsderby i Spanien tredje största stad samt högintressanta matcher i Allsvenskan. Kavla upp ärmarna och vässa pennorna, nu sätter vi samtliga rätt!

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Crystal Palace - Manchester City 2

Första paret ut är ojämna Palace och pansarkryssaren City. Serbiens landslagsmittfältare Luka Milivojević sänkte Newcastle på St. James’ Park med sin säkra straff i sann Roy Hodgson-anda. Hemma på Selhurst Park har The Eagles inte alls visat upp samma styrka som på främmande gräs, och definitivt inte mot storklubbarna. Tisdagens kamp i Champions League på Tottenham Hotspur Stadium slutade i nederlag för City, dock bekommer det inte Peps manskap särskilt mycket här. Med 24 poäng av 24 möjliga på de senaste åtta omgångarna och nästan tre mål framåt i varje kamp är The Citizens snudd på övermänskliga. Dundertvåa!

 

2. Liverpool - Chelsea 1

Kupongens match på den här omgången av Europatipset skulle man kunna säga. Fin vecka för hipstern Klopp och hans spelare efter att ha vänt underläge mot The Saints och sedan besegrat FC Porto i tisdags. Keita har haft en avgörande roll efter mål i vardera kamp. Slavia Prag höll länge ut mot Chelsea på torsdagskvällen, men i den 86:e nickade Marcos Alonso in 1-0 och gav The Blues ett utmärkt utgångsläge inför returen. Insatserna har dock varit av tveksam karaktär på sistone, så Sarri får se upp. Två dagars extra vila för Pool, som dock ska till svåra Dragao på onsdag. Värdettan för sällskap av tvåan på större system.

 

3. Sampdoria - Genoa 2

Ett av Serie A:s mest klassiska rivalmöten är “Fyrens derby” efter hamnstadens Genuas karaktäristiska fyr. Värdarna kliver in i detta möte med två raka nederlag i april månad. Giampaolos gäng tappade troligtvis kontakten med Europaplatserna i och med den sämre andra halvleken mot Roma (0-1). Genoa ställdes mot ett annat (och bättre) storlag, och borta dessutom. De rödblå klarade 1-1 mot Napoli på San Paolo där Lazovic, Pandev och den defensiva lagdelen verkligen övertygade.

Samp har plusstatistik, men på senare år har Genoa varit mer lyckosamma som besökande lag och tagit ett par klara segrar. Den lågt streckade tvåan är spelvärd, in med kryss också!

 

4. Frosinone - Inter 1

Efter Frosinones Gert Fylking-mässiga “Äntligen”-seger mot Parma (3-2) följde kanariefåglarna upp med säsongens skalp, 1-0 på Fiorentina i Florens. Kan Marco Baroni leda sina sina gulblå nykomlingar till en “salvezza” av sällan skådat slag och spela vidare i Serie A nästa säsong? Icardis nystart i Inter har inte varit särskilt lyckad och mot Atalanta missade argentinaren friläge efter en halvtimme. Då var han ändå bättre än Perisic vars match kanske var den sämsta någonsin i Intertröjan. Pengar finns att hämta hos Frosinone, gardera dock upp efter plånbok.

 

5. Girona - Villarreal 1

Spansk fotboll står för dörren och vi börjar i Katalonien. Gästande Villarreals Europaäventyr dog troligtvis i torsdags efter de två insläppta på övertid, 1-3 på hemmaarenan Estadio de la Cerámica. För gästerna väntar nu en bottenstrid och kamp om överlevnad, och med ett försvar som läcker betänkligt kan det bli svårt. Gironas hemmafacit har gått från ok till sämre, men vid en närmare titt presterar katalanerna ganska bra mot bottenlagen. Cristhian Stuanis mål avgör detta, ettan är en fullt rimlig spik!

 

6. Real Sociedad - Eibar 2

Baskiskt derby och värdarna är ett typiskt mittenlag som svajar betänkligt. Seger mot svåra Betis blev inte startskottet på en segersvit då svaga Vigo piskade upp la Real med 3-1 några dagar senare efter en bedrövlig andra halvlek. Eibar, som ligger en pinne bakom de blåvita, fungerar lite på samma sätt med skillnaden att det offensiva spelet fungerar något bättre. Habile Gonzalo Escalante står för både mål och assist och platsar egentligen i en större klubb. Stort avbräck i Sociedad då stjärnstrikern William José är avstängd, då finns det ingen tvekan om saken; tvåans värde missas ej, och kryssgarderingen kompletterar.

 

7. Valencia - Levante 2

Värdarna påbörjade sin erövring av hemmaregionen med samma namn på ett föredömligt sätt i torsdags genom att bortaslå Villarreal med 3-1 i Europa League. Nu väntar dock stadsrivalen Levante och här kan en obehaglig överraskning vänta. Los Chés senaste triumf mot lillebror kom i oktober 2015. Med en ansträngande period bakom sig får nu gästerna spela hemma i Valencia månaden ut, och startade senast med en välbehövlig pinne. Hemmalaget kommer till spel utan Roncaglia och Torres, och då Levante har bra statistik på storebror de senaste åren startar vi från värdetvåan och täcker upp hela vägen.

 

8. Lille - PSG 2

Sedan länge avgjorda Ligue 1 ger oss en fin toppmatch. Med +71 i målskillnad, 20 poäng ner till tvåan Lille och en match mindre spelad är PSG mentalt redan inne i nästa säsong. Seger här och det är klart att parisarna försvarar sin titel. 27 mål på 25 omgångar för Mbappé, säljs den unge världsmästaren i sommar? Krysset plockas med om PSG skulle slarva.

 

9. St Etienne - Bordeaux 1

Mesta mästarna St Etienne gör en riktigt bra säsong där hemmabanan är den största förtjänsten till detta; med 2,13 inspelade poäng per hemmakamp är de grönvita Ligue 1:s tredje bästa hemmalag. Endast Lyon, Lille och PSG (vilka annars?) har lyckats resa hem med alla poängen. 2-0 på Marseille för Bordeaux där lagets stjärna Kamano öppnade målskyttet med sitt tionde ligamål denna säsong. För mittenlaget är bortaspelet akilleshälen, enkom två segrar och dessa mot Angers och Guingamp, och bara åtta (!) mål i rätt kasse. Ettan på Stade Geoffroy-Guichard känns välbefogad och spikas.

 

10. Eintracht Frankfurt - Augsburg 1

Max-Marlock-Stadion är spelplatsen för kupongens tyska inslag och värdarna kommer till denna tillställning fulla av revanschlusta efter 2-4 i Lissabon i torsdags. Nederlaget berodde sannolikt till stor del på N’Dickas olyckliga agerande i den 20 matchminuten; frilägesutvisning i straffområdet, straffmål av Joao Felix och en man mindre i 70 minuter. Med fyra poäng ner till Stuttgart inför denna omgång har Augsburg en del att tänka på. Två raka nederlag med 0-7 i målskillnad är inte bra för ett lag som vanligtvis i alla fall pressar sina motståndare. Klar etta, men med tanke på den slitsamma kampen på Estadio da Luz är det inte fel att plocka med krysset.

 

11. AIK - Sirius 1

Den allsvenska delen av Europatipset inleder i Solna där kommunens stolthet AIK nu måste börja vinna efter två mållösa kamper. Krysset i Norrköping senast kan visa sig vara värdefullt på sikt för Norlings manskap som anklagats för att maska. Mot Sirius är det dock full fart framåt för Sebastian Larsson och vänner. Sirius är ensam fullpoängare efter två omgångar där backen Karl Larson visat offensiva kvaliteter efter mål i båda kamperna, men nu lär 27-åringen få ägna sig åt försvarsspel. Lite press brukar gynna Gnaget, och med enbart segrar mot Sirius sedan uppflyttningen hösten 2016 ska ettan bara in!

 

12. Elfsborg - GIF Sundsvall 2

Den första 20 minuterna på Nya Ullevi var boråsarna klart med i matchen och med utdelning hade västkustderbyt kunnat sluta annorlunda. Änglarna jobbade dock in sig i matchen, och till slut fick Elfsborg se sig besegrade med klara 0-3. Endast straffräddande Kevin Stuhr Ellegaard får godkänt för krisande guliganer. Giffarnas starka start stavas till stor del Linus Hallenius. Två mål på MFF innebar säsongens första seger och bekräftelsen att Patronerna kan slå vilket lag som helst. Borås Arena är dock svårbemästrad för norrlänningarna som inkasserat tre nederlag här de senaste tre åren. Plocka med så många tecken plånboken tillåter.

 

13. Malmö FF - Östersund 1

Rikets tredje stad blir ändhållplats och nu måste Malmö FF vakna ur sin dvala. 1-1 hemma mot Häcken var nästan väntat, men 1-3 mot Sundsvall ska inte behöva ske. Traustasons kvittering borde ha eldat på laget, men det blev pannkaka. Ett storlags förmåga att resa sig är vad som gör det till ett storlag, och “di blåe” har både trupp och DNA för detta. För ÖFK kan alla skriverier om Kindberg visa sig vara en dold välsignelse då spelarna fått fokusera på spelet i lugn och ro. Nu kan Jämtlands bästa fotbollslag inte smyga under radarn längre, och assistmakaren Curtis Edwards lär bli hårt bevakad på Stadion. Vredesetta i Malmö!

 

Kassaskåpet! - Man City

The Citizens har mångårig erfarenhet av intensiv toppstrid och pallar oftast trycket. Ingen risk för underskattning då City vet vad som skedde senast lagen möttes. Säker tvåa på Selhurst park!

 

Varningen! - Levante

Lilla Levante brukar höja sig i derbyt och med startspelare borta i Valencia ser det rätt ok ut för de blåröda. Intensivt fokus bakåt och fortsatt bra spel framåt är skrällreceptet för Grodorna!

 

Europatipset 96 rader

1. Crystal P - Man City 2

2. Liverpool - Chelsea 1

3. Sampdoria - Genoa X2

4. Frosinone - Inter 1X

5. Girona - Villarreal 1

6. Sociedad - Eibar X2

7. Valencia - Levante 1X2

8. Lille - PSG 2

9. St Etienne - Bordeaux 1

10. E.Frankfurt - Augsburg 1X

11. AIK - Sirius 1

12. Elfsborg - Sundsvall X2

13. Malmö FF - Östersund 1

Europatipset 864 rader

 

1. Crystal P - Man City 2

2. Liverpool - Chelsea 12

3. Sampdoria - Genoa X2

4. Frosinone - Inter 1X2

5. Girona - Villarreal 1

6. Sociedad - Eibar X2

7. Valencia - Levante 1X2

8. Lille - PSG X2

9. St Etienne - Bordeaux 1

10. E.Frankfurt - Augsburg 1X

11. AIK - Sirius 1

12. Elfsborg - Sundsvall 1X2

13. Malmö FF - Östersund 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100