Vilka går till åttondel i kontinentalspelet, och vilka får fokusera vidare på det alltjämt viktiga ligaspelet? I Bayern kan det bli svängigt, och svettigt lär det bli i Ryssland, kylan till trots. The Championship är runt tio omgångar från att vara färdigspelad och topplag med måltorka kan se mycket av sitt årsverk gå förlorat. En jackpot på 3,5 miljoner gör väl knappast saken sämre?

Spelstopp: 20.44

1. Bayern München - Liverpool 1

Den inledande tillställningen har tyska förtecken i form av en Jürgen Klopp på gästernas bänk. 51-åringens facit mot Bayern München är inte fantastiskt med enkom åtta segrar på 30 försök i tävlingssammanhang. Senast blev det som bekant 0-0 på Anfield, ett resultat som inte lär upprepas på onsdagen då Mané och Firmino gjorde två var på Burnley i helgen (4-2) samtidigt som värdarna pulveriserade Wolfsburg med hela 6-0. Lekande lätt och fem olika målskyttar där. Bayern är ännu obesegrat på Allianz Arena i det internationella spelet men saknar avstängda duon Müller-Kimmich. Sätt ettan och bygg på då detta troligtvis blir ytterst jämnt.

2. Barcelona - Lyon 1

Serieledande Blaugrana tog en programenlig seger mot Rayo i lördags (3-1) och Lionel Messi visade åter varför han är ett föredöme på och utanför planen; ett mål, en assist, men framför allt sportsligheten i att klargöra för domaren att argentinaren inte skulle få straff med sig vid ställningen 1-1. Den franska ligatrean Lyon såg den tvåmålsledning Moussa Dembélé fixat i Strasbourg bli 2-2 på lördagseftermiddagen. Just oavgjort är det vanligast förekommande i Champions League för OL som spelat lika i sex raka kamper. 0-0 blev det i Frankrike men nu blir det åka av då Barca är snudd på ostoppbara. Banka in ettan i Katalonien!

3. Birmingham - Millwall 2

The Championship är kanske inte mästarligan, men den är inte mindre spännande för det. Värdarna förlorade hemmaderbyt mot Villa i helgen (0-1), fokus hamnade emellertid på den Birmingham-supporter som sprang in på planen och attackerade Aston Villas målskytt Jack Grealish. Då fansen tidigare på säsongen redan varnats av FA kan det resultera i poängavdrag. Näsan ovanför vattenytan, och strecket, för Millwall vars form är dålig men bortainsatserna är något bättre. Två uddamålsförluster på raken, men dessförinnan vann The Lions i Derby (1-0). Då stämningen hos “The Blues” inte kan vara på topp och resultaten på St. Andrews under 2019 varit usla trycker vi in skrälltvåan med sitt enorma värde. Skjut dock in fler tecken.

4. Derby - Stoke 2

Kommer Frank Lampard lyckas få upp sitt Derby i Premier League redan under sin första säsong på tränarbänken? The Rams är alltjämt med i kampen om playoff-platserna. För unge forwarden Mason Bennett verkar det äntligen ha lossnat då 22-åringen fått in två bollar på de senaste två kamperna, men lagprestationerna har inte imponerat för detta labila Derby. Säsongens svagaste period verkar Stoke nu ha bakom sig, och en stor anledning stavas Nathan Jones. Walesaren har lyckats stoppa poängtappen och de rödvita är nu obesegrade i fem raka omgångar. Riktigt bra värde på The Potters, kör på X2 och lämna favoritettan åt andra!

5. Middlesbrough - Preston 2

Formkurvor som pekar åt vitt skilda håll på Riverside Stadium. Värdarna har i de senaste två omgångarna gått mållösa mot bottenlaget Wigan och sedan släppt ledning till förlust mot Brentford inför hemmafansen (1-2). I denna takt är snart även playoff-platsen förlorad. Efter 1-2 mot Rotherham på nyårsdagen har Preston gått som tåget och sluppit lämna planen som besegrade. Poäng har plockats mot lag från alla delar av tabellen. Jamaicanen Daniel Johnson är för tillfället The Lilywhites målman med nätrassel i de två senaste omgångarna. Försvararen Aden Flint fortsatt skadad i Boro, ett märkbart avbräck. Då satsar vi på formstarka Preston till ok värde. Släng in ett kompletterande kryss.

6. Nottingham - Aston Villa 2

Fyra hemmatriumfer i följd för Nottingham, men en närmare titt visar på sprickor i fasaden. Mot bortaveka Hull krävdes sena mål för att bärga segern och de två trepoängarna innan det var skakiga uddamålsvinster. Forest har ett par skador sedan innan och nu saknas även avstängde Jack Robinson som får se matchen från läktaren. Seger i derbyt mot Birmingham (1-0) för AVFC och hela 4-0 på Villa Park mot toppjagande Derby där irländaren Conor Hourihane var härförare med sina två fullträffar. Villa är vägen till utdelning, börja med tvåan och förstärk med en kryssgardering på stora systemet.

7. QPR - Rotherham 1

Sett till de senaste veckornas insatser från dessa två gäng ska vi inte förväntas oss Barcelona-fotboll på Loftus Road. Åtta nederlag på tio omgångar för QPR är minst sagt beklämmande, men de blåvita har i alla fall håvat in fyra poäng på två senaste hemmakamperna. 1-0 på självaste Leeds när Luke Freeman sänkte serietvåan värmde många själar i London. Fem oavgjorda i februari, en seger i början av mars och senast 0-2 mot The Blades; besökarna kan plocka en och annan pinne mot lag i den absoluta botten, men mer än så blir det sällan. The Hoops är lite överstreckade, men det är svårt att se hur ett Rotherham som inte bortavunnit denna säsong ska kunna plocka poäng här. Ettan får stå ensam.

8. West Bromwich - Swansea 2

Vanligtvis målglada West Brom har fått se sin målproduktion stanna av likt en sovjetisk bilfabrik som saknar växellådor. Endast ett ynka mål på tre kamper, och det kom från det norska rivjärnet Stefan Johansen mot jumbon Ipswich i lördags. En match som skulle våra årets enklaste på hemmabanan The Hawthorns, men icke; 1-1 där och två bortkastade poäng i toppen. I samma veva skadades backen Tosin Adarabioyo. En olycka kommer som bekant sällan ensam. Potters svanar fortsätter att ömsom förlora, ömsom vinna. 2019 har resulterat i raden 4-2-4 och besökarna är en vandrade mina. Jämnt i Swansea i höstas då WBA segrade (2-1) och känslan är att någon vinner. Fint pröjs på gästerna, skippa krysset vid halvgardering!

9. Norwich - Hull 1

72 fullträffar på 36 omgångar för värdarna vars serieledning varit minst sagt välförtjänt. Teemu Pukkis 26 mål är givetvis en stor del i det hela, men hade knappast varit möjlig utan assistmaskiner som bosniern Vrancic, argentinaren Buendía och tysken Stiepermann för att nämna några. Hatten av för Daniel Farke för sin lagskapelse. Hulls tigrar kommer till denna kamp med 0-3 i baken mot Nottingham Forest. Än värre är att burväktaren David Marshall fått plocka bollen ur nät tretton gånger på fyra matcher på bortagräs. Framåt är det nästan ännu sorgligare med Frazier Campbells 1-0-mål i 1-5-nederlaget mot Brentford som ensam fullträff på de matcherna. Hulls chanser är minimala, ettan är bergsäker.

10. Dynamo Kiev - Chelsea 2

Åttondelsfinaler i Europa League avlöser, och vi inleder i Ukraina. Dynamo hade inte mycket att säga till om på Stamford Bridge när The Blues smiskade upp östeuropéerna med klara 3-0. Olivier Giroud blev för ovanlighetens skull mållös men stod för en delikat assist till Pedros 1-0. I helgen blev det Eden Hazard som räddade Londonlaget med kvitteringen mot Wolves, 1-1. Bredd i truppen med andra ord. Hemmalaget vann derbyt mot Arsenal Kiev med överlägsna 4-0 med mittfältaren Denys Harmash som huvudrollsinnehavare efter sina dubbla baljor. Sarri inser att en titel är enda sättet att behålla jobbet och satsar full ut här! Säker tvåa!

11. Krasnodar - Valencia 1

Viktor Claesson är anledningen till att Krasnodar har realistiska, ja rentav goda chanser att avancera till kvartsfinal. Landslagsmannen reducerade till 1-2 på Mestalla i förra veckan, ett resultat som stod sig matchen ut. Ett par dagar senare blev det 2-2 hemma vid svarthavskusten mot Orenburg, väntat då flera spelare vilades inför denna tillställning. Tre poäng mot Girona för Valencia som segrade med hjärtat i halsgropen efter 19-årige Ferran Torres avgörande 3-2-mål på stopptid. Ett krävande program väntar nu Los Ches, och en lång bortaresa kan bli svårare än väntat. Värdarna får tipset, trolig etta på Krasnodar Stadium!

12. Salzburg - Napoli 1

0-3 i Neapel för Salzburg följdes upp av ytterligare en mållös match för Die Roten Bullen när Sturm Graz parkerade bussen och höll 0-0 på Red Bull Arena i söndags. Israelen Munas Dabbur blev lite av en syndabock efter straffmissen med kvarten kvar. Även de syditalienska gästerna åkte på en missräkning när det bara blev en svettig pinne i Sassuolo (1-1) på söndagskvällen. Hade det inte varit för Insignes kvittering fem minuter från slutet kunde en förlustsvit i seriespelet inletts. I klassisk italiensk anda kommer Napoli sannolikt lägga sig lågt och sedan ligga och kontra. Upplagt för en trolig 1-0-seger för Salzburg som torde vinna matchen men ändå åker ut.

13. Slavia Prag - Sevilla 2

Prag är ingen dålig plats att avsluta tipsrundan på, och det fina 2-2-resultat i Spanien ger tjeckerna ett utmärkt läge inför returen på torsdagskvällen. Sevilla ägde då spelet och tog ledningen två gånger om via Ben Yedder och Munir El Haddadi men föga hjälpte det. Den förstnämnde stod för ett hattrick i helgen 5-2-kross av Sociedad och är ett potentiellt segervapen här. Slavia laddade upp inför denna kamp genom att enkelt avfärda Banik Ostrava med 4-0. Ligaledning i Tjeckien är en sak, men när Europagiganten Sevilla måste gå framåt får värdarna svårt att värja sig. Rutinen avgör, spiktvåa och Rojiblancos vidare till kvartsfinal!

Kassaskåpet! - Barcelona

Snart är superlativen slut, hur ska man kunna beskriva detta Barca? Bäst i ligan på att näta och alla titelchanser kvar. OL vet om att berget Camp Nou är nästintill omöjligt att bestiga och är redan i psykologiskt underläge. FCB vidare till kvartsfinal!

Varningen! - Swansea

Då The Swans tidigare på säsongen fällt bland annat Sheffield United två gånger om, och tagit poäng mot Leeds kan walesarna hitta på lite vad som helst. Måltorka i Norwich, kämpa för skrällen nu, Potter and co!

96 rader

1. B.München - Liverpool 1X

2. Barcelona - Lyon 1

3. Birmingham - Millwall X2

4. Derby - Stoke X2

5. Mboro - Preston X2

6. Nottingham - Aston V  2

7. QPR - Rotherham  1

8. West Brom - Swansea 12

9. Norwich - Hull  1X2

10. Dyn.Kiev - Chelsea 2

11. Krasnodar - Valencia 1

12. Salzburg - Napoli 1

13. Slavia Prag - Sevilla 2

864 rader

1. B.München - Liverpool 1X2

2. Barcelona - Lyon 1

3. Birmingham - Millwall 1X2

4. Derby - Stoke  X2

5. Mboro - Preston X2

6. Nottingham - Aston V X2

7. QPR - Rotherham  1

8. West Brom - Swansea 12

9. Norwich - Hull  1X2

10. Dyn.Kiev - Chelsea 2

11. Krasnodar - Valencia 1

12. Salzburg - Napoli 1X

13. Slavia Prag - Sevilla 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100