Tre turneringar står på programmet för att nå 13 rätt. Champions League är nu tillbaka med vad som väntas bli en lika oviss som underhållande kamp i London. The Championship bjuder på flera potentiella överraskningar och i Europa League får vi se vad våra svenska representanter Malmö FF kan göra mot bjässen Chelsea. Tippa och njut!

Spelstopp: 20.44

1. Ajax - Real Madrid 2

Vi sparkar igång med ett riktigt mästarmöte i Champions League, där klubbarna tillsammans vunnit tävlingen 18 gånger. Ajax gick obesegrade genom gruppspelet och serben Dusan Tadic var nederländarnas målman med fyra baljor. Uppladdning inför detta möte på Amsterdam Arena var dock en flopp efter 0-1 mot mittenlagen Heracles. Besökarna från den spanska huvudstaden har efter den hemska hösten ryckt upp sig och är numera tvåa i La Liga. Bra form med fem raka trepoängare. Mittfältaren Isco åker inte till Amsterdam på grund av skada men ersättare som Asensio och Vazquez håller hög klass. Nivåskillnad, stabil tvåa i Holland.

2. Tottenham - Dortmund 2

För den neutrale får denna tillställning det att vattnas i munnen. Båda lagen spelar en publikvänlig fotboll med fart och flärd. Serieledarna från Dortmund visade prov på en imponerade högstanivå i gruppspelet, särskilt 4-0 mot defensivt starka Atlético Madrid skickade en tydlig signal. Även om ett par spelare saknas här har BVB en komplett trupp och mycket rutin. I norra London är läget bättre än för ett par veckor, men det ser fortfarande ut som att man får avvara både Kane och Alli här. Spurs har lite av en mental blockering hemma på Wembley där flera storlag besegrat de vitklädda denna säsong. Kan vara slitna efter en vinter med många kamper. Värdetvåan för bra för att passa. Utgå från den och fyll på med tecken.

3. Leeds - Swansea 2

Från Europaspel i London till engelsk andradivison i Leeds. Efter jul har hemmalaget spelat sju ligamatcher och har den svaga raden 2-1-4. Marcelo Bielsas manskap har ofta tappat ledningar och börjar tappa greppet om direktuppflyttningsplatsen. Högerbacken, som även spelar på mittfältet, Stuart Dallas är fortsatt skadad och väntas åter om en månad. Graham Potter och hans Swansea tappade klasspelare som Tom Carroll och Jefferson Montero under vintertransfern men på något vänster lyckas ändå The Swans ta sina poäng. I svåra matcher har gästerna dessutom en förmåga att blixtra till och då skrälltvåan streckas ner mot 10 procent vore det nästan dumt att missa den. Chansa bort ettan och spela X2 i jakt på de stora pengarna!

4. Brentford - Aston Villa 1

Hemmafansen på Griffin Park har fått uppleva en bra start på 2019 efter tio insamlade poäng av tolv möjliga, och uddamålsförlusten mot Forest (1-2) kändes lite oväntad. I den senaste hemmakampen fick det dåvarande födelsedagsbarnet Sergi Canos näta tillsammans med de offensiva spelarna Said Benrahma, Maupay och Watkins i 5-2-segern. Villa stod för en galen upphämtning mot Sheffield United i fredags när 0-3 blev 3-3 efter två mål på stopptid. Ser man till kamperna efter juldagarna har Birminghamlaget bara en fullpoängare och nu börjar avståndet upp till playoff-platserna bli stort. The Lions är för svajiga och då spikas ettan till låg procent!

5. Ipswich - Derby 2

Med nio poäng upp till säker mark känns Ipswich mer eller mindre avsågade. Endast två triumfer sedan mitten av oktober, och det mot bottenlagen Wigan och Rotherham. The Tractor Boys offensiva stjärna Freddie Sears drog korsbandet i 0-3-nederlaget mot Norwich i söndags och blir borta till november. 2-0 hemma mot Hull senast för Frank Lampards Derby efter dubbla mål av Martyn Waghorn. The Rams är bara målskillnad från en playoff-plats och kommer troligtvis vara med hela vägen in till mållinjen. Besegrade värdarna med 2-0 i höstas, repris nu. Stånga in tvåan!

6. Preston - Norwich 2

Mittenlaget Preston tar emot ett serieledarna Norwich i vad som väntas bli en ensidig historia. Värdarna bortaslog Bolton med 2-1 på lördagen och fick dessförinnan 0-0 mot Derby, men avsaknaden av Louis Moult lär bli kännbar då forwarden dragit ett tungt lass. Gästerna ångar på längst upp i tabellen, och under innevarande månad har de gulgröna bortabesegrat Leeds (3-1) och hemmaklått Ipswich (3-0). Målar mest av alla lag och som The Championships bästa bortagäng torde besökarna ta full pott på Deepdale!

7. Sheffield United - Middlesbrough X

Toppmöte i Sheffield och jämnt värre väntas det bli. The Blades är ett stabilt hemmalag som har fyra raka segrar på Bramall Lane och målskillnaden 9-1. Tappet på Villa Park (3-0 blev 3-3) kan fungera som tändvätska för de rödvitrandiga som har häng på andraplatsen. Boro piskade värdarna med klara 3-0 i höstas efter att alla målen kom före halvtimmen var spelad. Lille Britt Assombalonga är Smoggies bäste målskytt med sina nio baljor hittills och väldigt viktig för ett annars målsnålt bortalag. Luktar kryssmatch men fyll på med en etta då besökarnas anfallsspel kan gå i stå.

8. Wigan - Stoke 1

2019 har så här långt inte varit ett roligt år för Stoke som åkte ur Premier League för nio månader sedan. Har nu fem nederlag på de sex senaste kamperna. The Potters har förvisso tolv poäng ner till strecket, men fortsätter det så här riskerar Midlandsklubben ytterligare en degradering. DW Stadiums ägare Wigan Athletic har skapat lite avstånd till nedflyttningsstriden efter fyra poäng på två kamper där 2-1 hemma mot QPR kan visa sig vara guld värd. På hemmagräset är The Tics i nivå med topplagen och mot ett krisande Stoke får ettan stå ensam!

9. Reading - Blackburn 1

15 omgångar återstår men det känns ändå lite som att Blackburn är lite för långt efter för att hinna nå playoff-platserna sett till form och kvarvarande program. Gästerna har fått bita i gräset i båda februarimatcherna efter 0-1 mot Bristol och jobbiga 2-5 mot Brentford. Reading är inte mycket bättre efter tre oavgjorda på raken och enkom ett mål framåt. Islänningen Jón Daði Böðvarsson bildar tillsammans med Sam Baldock ett ok anfallspar som kanske kan rädda laget ut streckfajten. Mycket ovisst så helgardera med ljusets hastighet!

10. Malmö FF - Chelsea 2

Europa League gör comeback och frågan är om vintervilan hjälper eller stjälper MFF. Skåningarna har genom åren förlorat fyra av de fem tävlingsmatcher som spelats mot engelskt motstånd, mest känd är 0-1 mot Nottingham Forest i 1979 års Europacupfinal. Träningsmatcherna värdarna genomfört är svårbedömda. Besökarna från den engelska huvudstaden har åkt på riktiga käftsmällar den senaste tiden, 0-6 mot City i söndags var extremt genant. I allt detta får man dock inte glömma att The Blues trupp är ljusår bättre än di blåes, och med strikern Olivier Giroud som stortrivs i turneringen (fyra mål på de senaste tre kamperna) är hemmalagets segerchanser mycket små. Tvåan spikas då Sarris gäng måste prestera.

11. Galatasaray - Benfica 1

Båda lagen åkte ur Champions League och återfinns här, med siktet inställt på att vinna turneringen. 10-0 mot Nacional och åtta olika målskyttar; Benfica spände musklerna inför resan till Istanbul. Hade svårt i bortakamperna i mästarturneringen och har förlorat två av tre matcher de spelat mot värdarna. För Turkiets enda vinnare av en Europatitel är förutsättningar bra då ligaspelet blivit allt bättre efter nyår. Av de ordinarie spelarna har Gala endast högerbacken Mariano på skadelistan. Bara Porto har vunnit på Ali Sami Yen denna säsong så de gulröda är knappa favoriter. Strecka detta välbalanserade möte från vänster.

12. Lazio - Sevilla 2

Lazio gjorde ett fint gruppspel men även där syntes det som varit något av akilleshälen hos Roms örnar; prestationerna mot stora klubbar. I Serie A har värdarna inte lyckats besegra något av lagen i topp sex, och det blev inga poäng mot Frankfurt i gruppspelet. Med viktige mittfältaren Sergej Milinkovic-Savic borta på grund av en ljumskskada blir det inte lättare. Sevillas form är inget att hurra över men de femfaldiga EL-mästarna kan vara på gång. Två sena baljor räddade en pinne borta mot Eibar och i Europaspelet växer de rödvita till en riktig jätte. Ett par spelare saknas men andaluserna har en bred trupp. Tvåans värde inspirerar och bättras på med ett kryss på stora systemet!

13. Rennes - Real Betis 2

Ett annat Sevilla-lag får avsluta tipset när spanska Betis tar sig till norra Frankrike. Rennes tog sig vidare som tvåa efter Dynamo Kiev och raden 3-0-3. Insatserna var emellertid många gånger skakiga och stor möda krävdes för att besegra lag från mediokra fotbollsnationer som Tjeckien och Kazakstan. Gästande Betis har problem med bortaspelet i ligan men gjorde det oerhört bra i kontinentalspelet med flera poäng i Milano och Aten. Unge argentinaren Giovani Lo Celso är de grönvitas Europa-expert med tre fullträffar på fem kamper. Värdarna må gälla som favoriter men magkänslan säger att Betis utmanövrerar fransmännen. Med bra betalning på tvåan trycker vi in x2!

Kassaskåpet! - Chelsea

I Premier League går Chelsea riktigt dåligt just nu och Sarri behöver stoppa blödningen. Vad passar då bättre än ett Malmö som är klasser sämre och som dessutom inte spelat en tävlingsmatch på två månader? Seger och syre för Chelsea.

Varningen! - Swansea

Under hela säsongen har Swansea visat sig vara något av en vandrande mina för topplagen, det har bland annat Sheffield United fått uppleva två gånger om. Leeds form imponerar ej och då kan Svanarna norpa alla poängen på Elland Road!

96 rader

1. Ajax - Real Madrid 2

2. Tottenham - Dortmund X2

3. Leeds - Swansea X2

4. Brentford - Aston Villa 1

5. Ipswich - Derby 2

6. Preston - Norwich 2

7. Sheffield U - Mboro 1X

8. Wigan - Stoke 1

9. Reading - Blackburn 1X2

10. Malmö FF - Chelsea 2

11. Galatasaray - Benfica 1X

12. Lazio - Sevilla 2

13. Rennes - Real Betis X2

864 rader

1. Ajax - Real Madrid 2

2. Tottenham - Dortmund 1X2

3. Leeds - Swansea X2

4. Brentford - Aston Villa 1

5. Ipswich - Derby 2

6. Preston - Norwich X2

7. Sheffield U - Mboro 1X

8. Wigan - Stoke 1

9. Reading - Blackburn 1X2

10. Malmö FF - Chelsea 2

11. Galatasaray - Benfica 1X2

12. Lazio - Sevilla X2

13. Rennes - Real Betis X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100