Landslagsuppehållet fortsätter att göra avtryck på våra kuponger, och det syns även här. Målglada jättar i form av Portugal och England är igång i vår världsdel, och på andra sidan Atlanten är tunga namn som Colombia i farten. En engelsk ligacupkamp bryter av när tretton gröna bockar jagas!

Spelstopp: 20:44

1. England - Kosovo 1

För ovanlighetens skull spelar England landskamp i Southampton, och i “The Three Lions” blott tredje kamp på St. Mary’s ska man ställas mot Kosovo för första gången någonsin. Southgates formstarka gäng satte fyra bollar i baken på bulgarerna (4-0) i helgen där Spurs striker Kane slog in tre mål varav två från elva meter. Kosovos svit på obesegrade kamper på raken är uppe i 15, men i sanningens namn ska det sägas att motståndet mestadels varit vekt. Britternas förlustnolla i Southampton klarar gästerna inte att spräcka när dunderettan sitter fint!

2. Montenegro - Tjeckien 1

I torsdags träningsspelade Montenegro och vände ett tidigt underläge mot Ungern till 2-1 tack vare Kosovic och Mugosa. Nu lär dessa herrars mål behövas eftersom montenegrinerna hittills vare sig nätat eller besegrat Tjeckien på tre försök. Gästerna är verkligen fisk eller fågel då det kan bli allt från bortaseger i Polen (0-1) till bortaförlust mot Kosovo (1-2 i helgen). Patrick Schicks strut räckte inte då kosovoalbanerna vände, och nu väntar nästa lag från södra Balkan. Utdelning finns att fynda på Montenegro så vi trycker dit 1X!

3. Litauen - Portugal 2

Vill man som supporter uppleva stora triumfer ska man inte hålla på Litauen. Värdarna har på tio matcher lyckats klara 1-1 mot Luxemburg och 0-0 mot Azerdajdzan, medan resten slutat i nederlag. 1-7 på de senaste två kamperna är rättvisande, och fler baklängesmål lär det bli när de regerande Nations League- och Europamästarna hälsar på för första gången. Portugiserna kommer från en urstark insats i Belgrad. Carvalho, Guedes, Ronaldo och Silva delade broderligt på målskyttet och tillskansade Portugal nya poäng i jakten på förstaplatsen i Grupp B. Pojkar mot män i Vilnius betyder tvåa utan debatt!

4. Luxemburg - Serbien 2

I samma grupp finner vi den lilla finansnationen Luxemburg vars landslag mest fungerar som en poängbank för större länder. Lite förvånande är att värdarna inför tillställningen ligger på samma poäng som Serbien som lär vara taggade till tusen efter att ha fallit hemma mot Portugal (2-4). Firma Milenkovic-Mitrovic gjorde sitt, och lär göra ännu mer mot hjälplösa Luxemburg. Detta är ländernas första möte sedan Serbien blev ett eget land, och på elva möten mellan värdarna och Jugoslavien, som gästerna ingick i, har hemmalaget bara klarat ett kryss. En elfte förlust väntar här. Stensäker tvåa!

5. Albanien - Island 1

Albanien blev inte bara misstagna för Andorra och Armenien på Stade de France, som lök på laxen åkte “Tiranas Örnar” på storstryk (1-4) där Cikalleshis straffmål i den 90:e minuten var av ringa betydelse. Edy Rejas manskap brukar dock vara något bättre hemma, så poängchansen är god. Island hade inga problem att avfärda Moldavien i lördags (3-0). Fast tittar vi på bortafacit ser vi att vikingarna många gånger får slita för sina poäng. Därmed börjar vi med att sätta ettan på Elbasan vartefter fler tecken följer.

6. Moldavien - Turkiet 2

Grupp H är ett trekejsarslag där Turkiet är med och slåss om EM-biljetterna. Turkarna lyckades efter många om och men få ner Andorra när Feners Tufan satte 1-0. Publiken drog en lättnadens suck och “Tufan” det då målet kom i 89:e. Moldaverna är definitivt inte med och tampas i toppen. 0-3 mot Island, och gästerna borde få retroaktiv utdelning från dominansen mot Andorra. Kanske blir det till och med en repris från 4-0-uppläxningen i våras på New Eskisehir Stadium? Mer än given tvåa!

7. Grimsby - Macclesfield 1

Vi bryter mönstret med lite engelsk ligacup-fotboll. League Two-laget Grimsby beter sig som ett typiskt mittenlag med segrar och förluster om vartannat. På hemmabanan Blundell Park gör “The Mariners” i alla fall bra med mål, och i förra rundan gick värdarna vidare mot Doncaster (1-0) tack vare James Cooks mål strax före paus. Macclesfield är i ungefär samma sits som sina motståndare, men har kanske lite svårare att avgöra kamperna. Straffar krävdes mot Blackpool och det kommer bli jämnt även nu. Hemmafördelen avgör dock, och därmed kläms 1X dit!

8. Irland - Bulgarien 2

Vänskapsmatch i Dublin. De grönklädda britterna har under 2019 visat sig vara en motståndare som är svår att knäcka. 3-2-0 efter att hälften av kvalet är avverkat. Baljorna är dock nästan en raritet, och ingen naturlig målskytt har klivit fram för “The Boys in Green”, när bara prestige står på spel finns det risk att det blir noll mål i rätt kasse. För bulgarerna är detta en chans att slippa tänka på det jobbiga kvalet och istället skänka fansen något. Unga spelare som Despodov och Kraev torde få chansen och ta den. Vi väljer skrällen till bra pröjs men täcker snabbt upp hela vägen.

9. Argentina - Mexiko 2

Vänskapsmatcher väntar nu. I Los Angeles hade Argentina det jobbigt mot Chile då mycket av “Albicelestes” spel stördes av fysiska chilenare, och vid flera tillfällen fick keepern Augustin Marchesin gripa in för att rädda laget. Otamendi och Lo Celso har lämnat landslagssamlingen vilket ökar mexikanernas chanser att överraska. Mexiko verkar trivas på amerikanskt territorium. För ett par dagar togs en prestigeseger mot rivalen USA (3-0) när Chicharito öppnade målskyttet. Nu spelas det vidare i Amerika, och till Almodome i Texas väntas mexikanerna vallfärda. Saftigt värde på tvåan där krysset ska med. Ettan ska med på större system.

10. Brasilien - Peru X

Nu får vi en repris av Copa América-finalen i somras. Den vann Brasilien med 3-1, men skakigheten från både turneringen och finalen fortsätter att hemsöka de femfaldiga världsmästarna. 1-0 blev 1-2 i paus mot Colombia innan PSG:s strulpelle Neymar kvitterade i andra. Tite har en del huvudbry kan man säga. Passionerade Perus saga i Copa América fick ett olyckligt slut, men rutinen laget skaffat sig är ovärderlig. 0-1 mot Ecuador kom i en händelsefattig historia där de rödvita sannolikt sparade sig till denna batalj. Oavgjort ger deg, men att inte ta med ettan vore lite väl våghalsigt.

11. Colombia - Venezuela 1

Lucas Muriel hade med sina två baljor stor show mot självaste Brasilien (2-2) när Colombia fortsätter att befästa sin position som en av Sydamerikas absolut bästa nationer. “Los Cafeteros” var bara en straff från att nå semi i somras, och är en fruktad motståndare. Venezuelas kvartsfinal i sommarens Copa América var över förväntan, men det är tydligt att när motståndet blir svårt räcker spelare som Machis inte till, särskilt inte nu när Rondon saknas. Värde och kvalitet gör att ettan bankas in utan pardon!

12. Ecuador - Bolivia 1

Två av kontinentens svagare fotbollsnationer ska göra upp i Ecuador. Bolivia är den klart sämre nationen av de två, och när det spelades Copa América blev det noll poäng och 2-9 i målskillnad. Santos Lagunas striker Erick Castillo var med sin fullträff ansvarig för att sänka svårspelade Peru (1-0). Det är sällan Ecuador förlorar mot motstånd på samma nivå eller sämre, och uppe i Anderna gör syrebristen det svårt för besökare. Solklar hemmaviktoria med bra värde i Cuenca!

13. USA - Uruguay 2

Saint Louis får äran att sätta punkt för denna kupong. Uruguay gjorde ett godkänt Copa América där straffsparkslotteriet sänkte Cavani & co när Peru blev för svåra. Óscar Tabárez har dock blåst nytt liv i sina mannar efter 2-1 mot Costa Rica för ett par dagar sedan. USA:s fadäs mot Mexiko (0-3) var frukten av dålig kommunikation mellan målvakt och försvarare på ett plan, och bristen på kommunikation mellan anfallare och mittfältare på ett annat. Det bättre värdet finner vi på tvåan, och den är mest trolig!

Kassaskåpet! - Portugal

Portugal kan ha lyckats ändra sitt fotbolls-DNA och bli en vinnarnation efter sina första titlar någonsin. Litauen är en basketnation och det förvånar icke. Tres poängos till portugiserna!

Varningen! - Mexiko

När Argentina i flera år haltat fram trots en uppsjö av kvalitetsspelare är det slagläge för Mexiko. De grönklädda gör det bra, och med sin ettrighet kan de fälla ett omotiverat Albiceleste!

Europatipset speltips och förslag 96 rader

1. England - Kosovo 1
2. Montenegro - Tjeckien 1
3. Litauen - Portugal 2
4. Luxemburg - Serbien 2
5. Albanien - Island 1x
6. Moldavien - Turkiet 2
7. Grimsby - Macclesfield 1x
8. Irland - Bulgarien 1x2
9. Argentina - Mexiko x2
10. Brasilien - Peru 1x
11. Colombia - Venezuela 1x
12. Ecuador - Bolivia 2
13. USA - Uruguay 2

Europatipset speltips och förslag 864 rader

1. England - Kosovo 1
2. Montenegro - Tjeckien 1x
3. Litauen - Portugal 2
4. Luxemburg - Serbien 2
5. Albanien - Island 1x2
6. Moldavien - Turkiet x2
7. Grimsby - Macclesfield 1x
8. Irland - Bulgarien 1x2
9. Argentina - Mexiko 1x2
10. Brasilien - Peru 1x
11. Colombia - Venezuela 1x
12. Ecuador - Bolivia 2
13. USA - Uruguay 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100