Vilken njutning att få sätta tänderna i Europatipset med flera storklubbar i internationellt spel samt spännande topp- och bottenstrid i The Championship. Säkrar Norwich i praktiken uppflyttning denna omgång? Starka bortaitalienare väntas övertyga, och till sist har vi en match från MLS där vi gräver guld i USA. Riktning 13 rätt!

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Ajax - Juventus 2

Startskott i Nederländerna och en repris av 1996 års final i Champions League. I helgen kvitterade Alexander Isak mot Ajax innan Amsterdamlaget la in ytterligare en växel och körde över Willem II med 4-1. Segern innebar även att de rödvita återtog ledningen i Eredivisie före PSV. Underläge mot Milan var ingen big deal för Den Gamla Damen som efter mål av ungtupparna Dybala och Moise Kean (fem mål på fem omgångar) såg till att de svartvita triumferade (2-1). Ajaxmittfältaren Noussair Mazraoui är avstängd och Ronaldo ska enligt uppgift kunna spela. Detta i kombination med Juves rutin gör att vi låter tvåan stå ensam på Johan-Cruyff Arena!

 

2. Manchester United - Barcelona 1

En finalrepris, denna gång från 2009 och 2011. Den tappade ledning för United i Wolverhampton slutade i nederlag (1-2), man skall dock komma ihåg att de mesta engelska mästarna spelade med en man kort efter Youngs andra gula i matchminut 57. Bra hemmaform i seriespelet höjer värdarnas moral. Blaugrana övertygar stort i ligaspelet men en närmare titt på inhemskt som kontinentalt cupspel visar att katalanerna kan svaja rejält. 4-4 i Villarreal i La Liga är inte heller superstarkt. Det Solskjaer och hans pluton tidigare visat och faktumet att hemmalaget aldrig förlorat på Old Trafford mot Barca väger tungt. Bra värde på den troliga ettan.

 

3. Birmingham - Sheffield United 1

The Championship tar nästa skift med ett hemmalag som jublade lite extra efter Che Adams segermål mot topplaget Leeds (1-0). Det var Birminghams första vinst sedan februari och ger andrum i botten. Långtidsskada på trotjänaren Maikel Kieftenbeld svider, men ersättaren Wes Harding är en hårding och gjorde det bra mot Leeds. Tre poäng i Preston var en ok reaktion på 2-3 hemma mot Bristol, men gästerna känner flåset i nacken av lagen under. Avbräck i skadade Jack O'Connell försvagar defensiven, och då The Blades tappat poäng i varannan bortakamp smäller vi in skrällettan som ger klirr i kassan!

 

4. Brentford - Ipswich 1

2-1 för Ipswich mot Bolton känns nästan som för lite och för sent då det inför omgång 41 är 13 poäng upp till säker mark. Josh Emmanuels självmål förhindrade dessutom The Tractor Boys första nolla sedan januari. För värdarna blev det ketchupeffekten mot Derby efter fyra omgångar utan mål framåt; 3-3 och åter nätrassel för målmaskinen Neal Maupay. The Bees har inte mycket att spela för men vill avsluta serien snyggt. Tungt streckade Brentford förstärks med kryss.

 

5. Hull - Wigan 2

På KCOM Stadium ställs två kombattanter med gryende form mot varandra. Två raka segrar för The Tigers och en liten chans att eventuellt haka på i kampen om playoff-platserna. Fin vändning senast mot Reading där den polske yttern Kamil Grosicki stod i centrum efter två fullträffar. Sju inhåvade poäng på tre matcher är minst sagt välbehövligt för gästande Wigan som har 7-4 i målskillnad med hela sju (!) olika målskyttar. Med bara två poäng ner till fel sida strecket behövs inga brandtal av coach Paul Cook. Värdet på The Tics är ruskigt bra, helgardera och be till högre makter om en tvåa!

 

6. Millwall - QPR 2

2-3 i hatmötet mot Leeds kunde varit förödande för Millwall, men The Lions studsade tillbaka direkt genom att besegra topplaget West Brom. Det krävdes ett självmål och en utvisning för att avgöra kampen. 0-4 för QPR mot klara serieledarna Norwich är inte hårresande, och faktum är att mot de andra lagen spelar The Hoops jämnt både resultat- och spelmässigt. Gästerna vann höstmötet med 2-0, och i Bermudas landslagsforward Nahki Wells finns en hel del kapacitet. Väldigt jämnt lagen emellan sett till de senaste åren. Ettan lämnas utanför systemen till förmån för en tvåa med kryssgardering på stora!

 

7. Norwich - Reading 1

I ensamt majestät längst upp finner vi Norwich som efter 4-0 på QPR visade att med seriens vassaste offensiv kommer man väldigt långt. Den finske landslagsstrikern Teemu Pukki drygade ut ledningen i skytteligan och är nu uppe i 26 fullträffar. På senare år har Reading mest varit ett lindansargäng, och med bara en ynka poäng tillgodo på Rotherham är läget inför denna omgång pressat. Skadan på den tidigare engelske U21-mittfältaren och tillika nummer 10 John Swift medför stora problem för de blåvita, det syntes mot Hull då 23-åringen saknades (1-3). Överstreckade kanariefåglar och risk för underskattning, då är det inte fel att plocka med krysset som rensar fint.

 

8. Rotherham - Aston Villa 1

Sista kampen i den engelska andraligan går av stapeln i Rotherham och New York Stadium. Två Michaels hjälpte varandra att betvinga toppjagande Forest i lördags (2-1), Michael Smith, assisterad av Michael Ihiekwe, smällde in ledningsmålet och i andra var rollerna ombytta när 2-1 blev matchavgörande. På de senaste sex omgångarna har tidigare nästan avsågade Millers tagit nio poäng, strongt. Villa är i gott slag, och har även lyckats putsa sitt lite trista bortafacit de senaste veckorna efter en rad trepoängare. Trångt i sjukstugan dock, och den senaste besökaren där är det viktiga fyrtornet Kortney Hause. Rotherham är luriga och betalar sig bra. Strecka från vänster.

 

9. Arsenal - Napoli 2

Europa Leagues kvartsfinaler är lika fina som de är underskattade, tillställningen i norra London hade lika gärna kunnat vara i Champions League. Värdarnas uppladdning kunde varit bättre efter 0-1 på Goodison Park i helgen. I kontinentalspelet är The Gunners stärkta av hemmaspelet, men en närmare titt visar att lagen som besökt Emirates inte på länga vägar håller Napolis klass. Mot Genoa (1-1) gick italienarna på sparlåga då inget finns att kämpa för vare sig uppåt eller nedåt i tabellen. Mertens nätade åter, och belgaren väntar på att få spräcka sin nolla i EL. Under säsongens kamper på utländskt gräs har Ancelottis presterat riktigt bra då det behövts. Napolitanarna bjuder på bra värde, intressant chansspik i London!

 

10. Benfica - Eintracht Frankfurt 2

Två lag med örnen som symbol stångas i Lissabon. Spaltkilometer har skrivits om Eintrachts offensiva treudd Rebic-Haller-Jovic och i lördags var det dags igen; 1-0 av Rebic, 2-1 av Jovic och tre poäng på AufSchalke Arena. Nu är Frankfurt uppe i sex raka segrar i svåra Bundesliga. Estádio da Luz ägare Benfica leder Primeira Liga på målskillnad och slaktar de små lagen utan större ansträngning. Just denna brist på ansträngning kan ligga SLB i fatet. Hemmaförlust mot tyskt motstånd tidigare på säsongen i form av Bayern München, och här vinner Hessen-laget örnderbyt. Dundra in tvåan snabbare än du kan stava Messerschmittmeisterschafft!

 

11. Slavia Prag - Chelsea 2

Att slå ut Sevilla gör få lag, att lilla Slavia skulle göra det hade troligtvis få tippat. så blev det emellertid efter en gastkramande förlängning och 6-5 totalt. 5-1 i derbyt mot jumbon Dukla Praha i helgen säger kanske inte så mycket nu när mäktiga Chelsea kommer på besök. Maurizio Sarri har lyckats reda ut stormen som var, och skördar nu frukterna av en att ha en av Europas bredaste trupper. West Ham avfärdades utan större svårigheter efter två mål av Hazard, och med Europa League-experten Giroud utvilad ska det mycket till om inte den engelska ligatrean segrar. Överstreckade Blues klår Slavia 19 gånger av 20, spika på!

 

12. Villarreal - Valencia 1

Regionalderby så här långt fram i europaspelet är mest av allt ett styrkebesked från spanska fotbolls sida. Svängdörrar framåt som bakåt för Villarreal som spelat 1-2, 4-4, 2-3 och 3-1 i de senaste fyra omgångarna. I sextondelen och åttondelen har dock de gula ubåtarna varit klart stabilare och slagit ut Sporting och Zenit. Inte illa för en liten stad något större än Landskrona. Storebror Valencia förlorade i helgen mot nästjumbon Rayo (0-2) och Los Ché är lite veka i bortaspelet. Oerhört jämnt möte väntas, då gäller det att ta ställning. Villarreals fina prestationer i turneringen tippar över vågskålen, trolig etta på Estadio de la Ceramica!

 

13. Colorado - Seattle 1

Avslutning i västra USA, och visst finns det andra lag än enbart Zlatans Galaxy. Ett av dessa är Gustav Svenssons Seattle Sounders. Gästerna ligger tvåa i tabellen och Duon längst fram Ruidiaz-Morris har startat bra även om det gått lite i stå i de senaste två kamperna. Colorado med 40-årige Tim Howard i mål är ännu utan seger, men visade bra tendenser mot Orlando senast efter en bra andra halvlek. Då Seattle går lite trögare har värdarna en chans att skaka The Sounders. Ettan måste med för utdelningens skull, fyll dock på med så många tecken som möjligt!

 

Kassaskåpet! - Chelsea

Med ett flertal kvalitetsspelare på alla positioner, och ett lag som känns allt mer sammansvetsat är Chelsea troligtvis den allra största favoriten till att ta hem sin andra Europa League. Slavia får erfara att en gång är ingen gång.

 

Varningen! - QPR

QPR är bättre än vad resultaten visat, och förr eller senare kommer The Hoops att ha marginalerna på sin sida. Millwall blandar och ger, och kan mycket väl falla ihop igen. De blåvita har en bra chans att jobba in en knall på The Den!

Europatipset 96 rader

1. Ajax - Juventus 2

2. Man United - Barcelona 1X

3. Birmingham - Sheff U 1

4. Brentford - Ipswich 1X

5. Hull - Wigan 1X2

6. Millwall - QPR 2

7. Norwich - Reading 1X

8. Rotherham - Aston V 1X

9. Arsenal - Napoli 2

10. Benfica - E.Frankfurt 2

11. Slavia Prag - Chelsea 2

12. Villarreal - Valencia 1

13. Colorado - Seattle 1X

 

Europatipset 864 rader

1. Ajax - Juventus 2

2. Man United - Barcelona 1X

3. Birmingham - Sheff U 1

4. Brentford - Ipswich 1X

5. Hull - Wigan 1X2

6. Millwall - QPR X2

7. Norwich - Reading 1X

8. Rotherham - Aston V 1X2

9. Arsenal - Napoli 2

10. Benfica - E.Frankfurt 2

11. Slavia Prag - Chelsea 2

12. Villarreal - Valencia 1X

13. Colorado - Seattle 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100