Europatipset söndag är det som gäller och med 3,5 miljoner i jackpot. Med några trevliga skrällar och en del överstreckade favoriter finns gott om chanser till en riktigt fin utdelning. Trippla derbyn, hett möte på Goodison Park och ett Valencia som suktar efter första segern är bara ett axplock av vad som finns att hämta på kupongen. Första stopp är Emirates! 

Spelstopp: 14.59

1. Arsenal - Tottenham X

Kupongen inleder med en riktig smällkaramell i London där det ska spelas derby mellan Arsenal och Tottenham. Spurs stod för en minst sagt svag insats senast då Newcastle lämnade huvudstaden med alla tre poäng.

Ett bakslag för Pochettino är Ndombélés frånvaro här. Arsenal stod utan chans i mötet med Liverpool senast. 1-3-förlusten blev därmed The Gunners första nederlag denna säsong. På Emirates är dock hemmalaget stabila inbördes och förlorar sällan.

Att börja med mittentecknet är inte fel där garderingarna ska komma från vänster. 

2. Everton - Wolverhampton 2

Wolverhampton är klara för Europa Leagues gruppspel. Vargarna löste dubbelmötet mot Torino efter 2-1 hemma och därmed 5-3 totalt. Om segrarna har kommit på löpande band i kvalmatcherna har Premier League startats med tre raka kryss istället och nu finns chansen för gästerna att bryta den trenden.

Everton förlorade i ligan senast mot nykomlingen Aston Villa och har sett ganska tveksamma ut inledningsvis. Framförallt med tanke på det fina material som da Silva sitter på.

Att strecka från höger känns helt klart rätt.  

3. AIK - Djurgården X

Det vankas derby även här hemma i Sverige. AIK åkte som bekant ur EL-kvalet med buller och brak efter 1-6 totalt mot Celtic. I modern tid har Gnaget aldrig släppt in fyra mål eller fler i en tävlingsmatch vilket skedde i torsdags då skottarna vann med 4-1 efter bland annat en dundertavla av Linnér.

Djurgården toppar som bekant ligan och kan vid seger på Friends dra ifrån lite i toppen. En imponerande säsong minst sagt från gästernas sida. I Solna har dock besökarna haft bekymmer med värdarna. Senaste segern för blåränderna bärgades 2011.

Att utgå från mitten här känns dock klart bäst och ska det garderas är det från vänster vi sätter tecknen. 

4. GIF Sundsvall - IFK Göteborg X

Det fortsätter att se mörkt ut för Giffarna. Hemmalaget ligger med nio omgångar kvar på jumboplats i ligan och dessutom ser Cedergren ut att få klara sig utan sin målvakt Mitov Nilsson, och mönsterbrytaren Blomberg. Knappast något som ett redan vingklippt Sundsvall behöver.

Göteborg däremot fortsätter gå bra. Poyas mannar smyger med i toppen efter två raka trepoängare där bland annat 4-0-segern mot Kalmar imponerade. Värdemässigt är dock Blåvitt-segern på NP3 Arena usel.

Garderingarna bör därmed komma omgående med start från mitten.  

5. Kalmar FF - Malmö FF 2

Det blev enkelt avancemang för Malmö i playoff-mötet till Europa League. Bnei Yehuda blev en enkel match sett över 180 minuter och nu får skåningarna någon dags vila innan Småland ska besökas.

I Kalmar är det fortsatt frågetecken kring stadens lag. 2-1-skalpen på bortaplan mot AIK gladde hemmafansen men efter 0-4 mot Göteborg senast är Pehrssons mannar åter tillbaka på noll. Gästerna med en stor supporterskara i ryggen på Guldfågeln Arena kommer bära fram de himmelsblå.

Tvåan spelas hårt men med tanke på värdet i övrigt på kupongen får spiken på Röslers gäng ändå anses godkänd. 

6. Häcken - Falkenberg 2

Dagens långskott hittas på Bravida Arena där Häcken ställs mot Falkenberg.

Gästerna kommer till Hisingen med dubbla nederlag i ligan. 0-5 mot Malmö var sannerligen ingen rolig historia för hallänningarna men i 0-2-förlusten mot Bajen senast fanns ändå en del ljusglimtar. När Eklund och hans mannar senast besökte Göteborg löste laget ett fint 1-1-resultat mot Blåvitt.

Även fast gulsvart ska vara favoriter här finns inte fog för att besökarna ska streckas under 5(!) procent. Tvåan måste med. När dessutom Abrahamsson är avstängd i hemmamålet och en matchovan Christoffer Källqvist troligen ställs mellan stolparna startar vi från höger! 

7. IFK Norrköping - Hammarby 1

Norrköping mot Hammarby har potential att bli en riktig höjdare! Gästerna har som bekant varit mer eller mindre skoningslösa på slutet. Sju segrar på de åtta senaste matcherna och mängder av mål är noterade hos de grönvita.

Tuffare läge för Bajen nu då Kamratföreningen varit riktigt stabila på slutet. Gustafssons mannar har faktiskt inte släppt in ett enda mål på de fem senaste allsvenska matcherna. På Östgötaporten ska hemmalaget hållas som favoriter.

Ettan omkring 35 procent blir kupongens allra bästa chansspik. 

8. Lazio - Roma 2

Det ska spelas derby i Italien denna söndag och det är inte vilken drabbning som helst utan huvudstadsmötet mellan Lazio och Roma. Två på förhand hyfsat jämna klubbar där de ljusblåa hade en ganska enkel resa till tre poäng borta mot Sampdoria. I Giallorossis spelade 3-3 i premiären mot Genoa med en ganska het Dzeko framåt.

Inför mötet på Olympiastadion målas dock Immobile och hans lagkamrater upp till alltför stora favoriter.

Tvåan som möjligen kan hamna under 20 procent är därmed ett givet val att inleda med.  

9. Cagliari - Inter 2

Det var lite av kattens lek med råttan då Inter enkelt besegrade Lecce hemma i ligapremiären (4-0). Lukaku och Candreva såg riktigt bra ut hos Milanolaget som nu ska resa till Sardinien för möte med Cagliari.

Värdlaget har lånat in Nainggolan från Inter under denna säsong och nu är det alltså dags för belgaren att direkt face:a de blåsvarta. Värdarna föll visserligen i premiären mot Brescia med 0-1 men hade delvis ett ganska stort spelövertag.

Är tanken att gästerna ska streckas över 60 procent måste åtminstone ett kryss ritas ner omgående. Värdlaget vann dessutom fjolårets möte här.   

10. Udinese - Parma 1

Udinese stod för en mindre skräll då laget premiärvann mot Milan hemma. 1-0-målet signerades av backen Becao med en fin nick. En hel del fina insatser överlag syntes i hemmalägret som nu får ytterligare en chans att imponera på hemmapubliken då Parma kommer på besök.

Gästerna förlorade visserligen med 0-1 mot Juventus senast men gästerna ska absolut inte skämmas för insatsen.

Trots allt får Ken Semas zebror anses något bättre här och med strecken ungefär i fas spelas ettan ensam. 

11. Valencia - Mallorca 1

I Spanien har Valencia knappast rosat marknaden inledningsvis. En poäng på två matcher är inte godkänt med hemmalagets mått mätt. Nu får Los Ché en ny chans att bärga första segern för säsongen då Mallorca kommer på besök till mäktiga Mestalla.

Ö-laget förlorade mot Sociedad senast efter Ödegaards mål och nykomlingen såg ganska bleka ut sett över 90 minuter. Även om García Torals mannar streckas hårt finns ingen anledning att inte spika ettan.

Fladdermössen bärgar säsongens första seger här.  

12. Villarreal - Real Madrid X

Real Madrid stod för en medioker insats i hemmapremiären mot Valladolid senast (1-1). Visserligen slog Benzema till med ett ledningsmål med bara tio minuter kvar men glädjen kom av sig hos Galacticos efter Navarros kvittering i den 88:e minuten.

Tufft läge för Zidanes mannar nu då Villarreal har potential att utmana huvudstadslaget. De två senaste matcherna lagen emellan på Estadio de la Ceramica har slutat med delad poäng.

Liknande läge nu där X2 får lösa biffen.

13. Marseille - St. Etienne 1

Sista stoppet denna söndag blir mäktiga Velodromen i Marseille där Villas-Boas mannar ställs mot St. Etienne. L’OM tog en riktigt fin skalp i onsdags då Nice besegrades på bortaplan. 2-1-segern blev därmed värdarnas första fullpoängare denna säsong.

Les Verts förlorade stort mot Lille senast (0-3) och tränare Printant har en del att fundera på inför söndagens kamp. Gästerna har dessutom en handfull spelare på skadelistan vilket knappast förbättrar lagets chanser här.

När dessutom besökarna inte vunnit i Marseille under hela 2000-talet känns ettan som en klockren spik att avsluta med.   

Kassaskåpet! - Valencia 

Även om förra årets ligafyra startat sisådär så är Mestalla en gryta som knappast Mallorca ska kunna behärska. Los Chés första viktoria för säsongen är att vänta. 

Varningen! - Falkenberg

Med en totalt snedvriden streckfördelning MÅSTE hallänningarna med på ett hörn. Häcken ser ut att smyga upp mot 90 procent vilket såklart inte är korrekt. Våga tvåan! 

Klicka här för att gå till Svenska Spel

Europatipset 96 rader

1. Arsenal - Tottenham x
2. Everton - Wolves x2
3. AIK - Djurgården x
4. Sundsvall - Göteborg x2
5. Kalmar - Malmö 2
6. Häcken - Falkenberg 1x2
7. Norrköping - Hammarby 1
8. Lazio - Roma x2
9. Cagliari - Inter x2
10. Udinese - Parma 1
11. Valencia - Mallorca 1
12. Villarreal - Real Madrid x2
13. Marseille - St. Etienne 1

Europatipset 864 rader

1. Arsenal - Tottenham 1x
2. Everton - Wolves 1x2
3. AIK - Djurgården 1x
4. Sundsvall - Göteborg 1x2
5. Kalmar - Malmö 2
6. Häcken - Falkenberg 1x2
7. Norrköping - Hammarby 1
8. Lazio - Roma x2
9. Cagliari - Inter x2
10. Udinese - Parma 1
11. Valencia - Mallorca 1
12. Villarreal - Real Madrid x2
13. Marseille - St. Etienne 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100