Mötet Köln - Hoffenheim inleder Bundesligas 30:e omgång i en på förhand mycket intressant fredagsmatch. Båda lagen har väldigt mycket att spela för, Köln jagar Europa League och Hoffenheim siktar på att befästa Champions League-platsen.

Hoffenheim på väg mot historisk säsong

Hoffenheim med 27-åriga stjärnskottet Julian Nagelsmann som tränare går mot sin bästa säsong någonsin. Laget är nu bara två poäng ifrån att bräcka det tidigare poängrekordet på 55 poäng. Med 5 matcher kvar ska det mycket till om det inte slås, särskilt om man ser till den nuvarande formen. Hoffenheim bara radar upp trepoängare mot lag efter lag, vilket bland annat Bayern München har fått erfara. Högstanivån är brutalt hög, speciellt offensivt. Näst efter FC Bayern är Hoffenheim det lag som gjort flest mål (56 stycken). Detta trots att man inte har en speciellt namnstark trupp.

I kvällens match mot formsvaga Köln har man en god chans att plocka ytterligare en trepoängare. Avstängde mittbacken Hübner är den enda spelaren som missar dagens match, i övrigt är man fulltaliga.

Köln måste tillbaka på vinnarspåret igen

Köln är ett tämligen oförutsägbart lag som blandar och ger väldigt mycket. I sina bästa stunder kan man slå vilket lag som helst, för att nästa dag förlora mot bottenlag som Augsburg. De har nu två raka förluster, först mot Mönchengladbach och sedan mot just Augsburg. Just nu ligger de på en sjunde plats i tabellen vilket innebär en plats upp till Europa League-kval. Freiburg som ligger ovanför har endast en poäng mer, vilket såklart gör kvällens match extra viktig. Hemmalaget saknar Marcel Risse, Guirassy och Zoller, inga jättetapp direkt.

Håll koll på

  • Anthony Modeste - Den franske anfallaren har smällt in hela 23 mål för Köln den här säsongen och skuggar skytteligaledarna Aubameyang/Lewandowski som båda ligger på 26 mål. Anfallaren har faktiskt ett förflutet i motståndarna Hoffenheim men där blev det ingen vidare succé. Fortsätter han så som han gör nu är frågan om han verkligen blir kvar i Köln nästa säsong. Om så ska bli fallet måste nog Köln locka med Europaspel.
  • Andrej Kramaric - Anfallaren som värvades till Hoffenheim förra säsongen hade en tuff debutsäsong. Men i år har han verkligen fått det att lossna och leder nu lagets interna skytteliga på 12 mål, lika många som kollegan Sandro Wagner. Tillsammans bildar de ett fruktat anfallspar som kan sysselsätta vilken backlinje som helst.