Det spelas inte bara ATP-tennis den här veckan. Det ska också spelas Laver Cup som kanske ännu har en bit kvar till målet, att lyckas kopiera golfens Ryder Cup, men man har ändå hittat någonting. Federer är med som delägare, man har blytunga sponsorer i ryggen, och man verkar ha bestämt sig för att lyckas.

Detta är den tredje upplagan av lagtävlingen mellan Europa och den övriga världen. Europa har vunnit enkelt både 2017 och 2018. Upplagt för en tredje raka titel nu? 

Så ser lagen ut i Laver Cup

Lag Europa: Nadal, Federer, Thiem, Zverev, Tsitsipas, Fognini.

Lag Övriga världen: Isner, Raonic Kyrgios, Shapovalov, Sock, Fritz.

Djokovic saknas. Inte skadad, men ville inte vara med helt enkelt, även om han sagt att han gärna velat vara med, men att han ändå inte är det. Svårt att få ihop. På plats är han i alla fall inte. Medvedev slog igenom stort när lagen redan var spikade och saknas därför även han. 

Anderson och Del Potro är skadade och Nishikori är inte med. 14 av de 15 högst rankade spelarna i världen är från Europa. Övriga världen hade åtminstone behövt ha med sina bästa spelare kan man tänka.

Den här gången är det Europa och i synnerhet Federer som har hemmaplan. Laver Cup spelas fredag till söndag den här veckan i Geneve, Schweiz. 

Formatet är en blandning av singel- och dubbelmatcher där man får dubbla poäng för varje seger sista dagen. Lite krångligt, men allt för att spänningen ska leva åtminstone i början av avslutningsdagen.

Uppvisning mer än allvar

Så, vinner Europa?

Jag är faktiskt inte så säker. Man ska veta att det här är uppvisning, och att allt handlar om pengar. Spelarna får vansinnigt bra betalt för att delta, och ska evenemanget kunna leva vidare måste man få det till att vara spännande. Det kommer inte hålla att Europa kör över övriga världen varje år, då kommer det till slut bli svårt att hålla intresset uppe. Det är givetvis ingen i Europalaget som medvetet kommer förlora, men om man ser till hur det sett ut i de två första upplagorna har det varit tydligt att man ändå inte haft något emot att det blir jämnt. Och vem vet, den här gången kanske man tycker att det ska bli mer än jämnt, eller att det kanske till och med är en bra idé att övriga världen får vinna. Som sagt, det går inte att påstå att någon kommer förlora med flit, men man ska vara väldigt medveten om att resultatet inte är viktigt för spelarna, inte på riktigt. De får sina pengar för att delta, inte för att vinna.

Varför inte spela på världslaget med andra ord? Oddset lockar åtminstone rätt rejält.

Spela på världslaget till 3.75 hos Betfair

Se matchen på livestream hos Betfair

Matchen sänds inte i någon svensk tv-kanal, men Betfair sänder matchen på livestream på sin hemsida. Allt som behövs är ett konto där. Och vill man starta konto hos Betfair får man just nu en riktigt fin bonus. Hela 100% upp till 1000 kronor om man klickar på hämta bonus nedan.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler och villkor gäller