Förra året slutade det i succé för det svenska handbollslandslaget. VM 2017 i Frankrike blev ett lyckat mästerskap som ledde till en kvartsfinal där värdnationen var aningen bättre. Nu satsar herrlandslaget på att göra någon liknande bedrift när EM 2018 går av stapeln i Kroatien.

När: 12-28 januari

Var: Kroatien

Sveriges grupp: A (Kroatien, Serbien, Island)

Vart ser jag Sveriges matcher: TV3 & TV10

Frankrike gäller som favoriter

Två förluster blev det för handbollsherrarna under VM för ett år sedan, Danmark i gruppspelet och den i din avgörande kvartsfinalen mot Frankrike. Det är just Frankrike som utav många ritats fram som favoriterna till att vinna det kommande Europamästerskapet som går av stapeln i Kroatien.

Frankrike - 3.00

Kroatien - 3.50

Danmark - 4.75

Spanien - 8.00

Tyskland - 9.00

Norge - 10.00

Sverige - 21.00

Tillbaka till grunderna för Sverige

För Sveriges del har förberedelserna inför mästerskapet handlat om två stycken träningslandskamper mot Ungern. Efter en jämn första match (29-29), så kunder Sverige visa sig som bättre laget i andra mötet när man vann med 31-29. Samtalsämnet efter dessa två matcher har kommit att handla om defensiven. 29 insläppta mål i båda matcherna, mot ett lag som Ungern, är såklart inte optimalt och det är självklart något som måste förbättras. 

Utåt så har det pratats mycket om att Sverige måste hitta tillbaka till det spel som gjorde oss så framgångsrika under ''Bengan Boys'' tid. Ett ramstarkt uppoffrande försvarsspel, snabba kontringar och ett sylvasst kantspel. Inga utav dessa moment har fallit speciellt väl ut under förberedelserna.

Sverige har hamnat i en tuff grupp där man gör sällskap med Island, Serbien och hemmanationen Kroatien. Matcherna mot Serbien och Kroatien kommer bli oerhört heta med ett tryck på läktarna som kommer kännas ut genom tv-rutan. Det är av yttersta vikt att man lyckas vinna första matchen mot Island för att komma in i mästerskapet så snabbt som möjligt. Sveriges gruppspelsmatcher kan du se i TV3 och TV10.