Efter lördagens Prix de l'Atlantique på Enghien, där Looking Superb vann överlägset, fick kretsen runt hästen en rosa biljett och är nu klara för Elitloppet 2019, sista söndagen i maj.

elitloppet

– Bazire har tackat ja och det känns fantastiskt att få en norskägd häst med i årets startfält, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sexårige hingsten är den sjätte hästen att bli inbjuden till årets upplaga av Elitloppet. Andraplatsen i Grand Prix d’Amerique togs på ett strålande vis bakom stallkamraten Belina Josselyn, där man bland annat besegrade redan Elitloppsinbjudna Readly Express och Propulsion.

Bland de inbjudna finns även fjolårsvinnaren Ringostarr Treb. Att hästen försvarar titeln i år ger hela 41 gånger pengarna hos Bethard, att jämföra med oddset 18.00 hos Unibet.

Ringostarr Treb att vinna till 41.00 hos Bethard!

Har fjolårsvinnaren vad som krävs för att försvara titeln?

"Har imponerat stort"

Under lördagens Prix de l'Atlantique visade Looking Superb återigen att han är att räkna med i de stora loppen då han vann i överlägsen stil. Insatsen resulterade i en rosa biljett, vilket innebär att tränare Jean Michel Bazire nu har två bidrag i 2019 års lopp.

– Han har imponerat stort den senaste tiden och han blir mycket spännande att se i årets Elitlopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Looking Superb att vinna till 34.00 hos Bethard!

Efter andraplatsen i Prix d'Amerique - är det dags för seger i Sverige?

Hästar i Elitloppet 2019

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019 per 21 april: Readly Express (Sverige),​​​​​​ Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige) och Looking Superb (Norge).

Readly Express att vinna till 2.60 hos LeoVegas!

Oddsfavoriten med allt att förlora - kanske bara vinner?

Propulsion att vinna till 5.50 hos Bethard!

Kan Daniel Redén och Örjan Kihlström ta "Proppen" först i mål?

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2019. Loppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.