Demokraterna har just avslutat sitt första nomineringsval. När resultatet (äntligen) publicerades stod det klart att Pete Buttigieg blev den stora vinnaren. Även Bernie Sanders och Michael Bloomberg ser ut att ha stärkt sina chanser.

Traditionsenligt var det Iowa som inledde det amerikanska valåret, men vad nog ingen räknat med var teknikstrulet som försenade resultatrapporteringen.

På förhand var analyserna eniga om att Bernie Sanders och Pete Buttigieg gällde som favoriter, vilket också stämde. Joe Biden gjorde ett svagt val, vilket dock var väntat.

Det mesta talar för att Elizabeth Warren hoppar av sin kandidatur här under våren, för att sannolikt ställa sig bakom Bernie Sanders.

Michael Bloomberg, som gör en oberoende kandidatur, finansierar sin kampanj på egen hand och är den som köper allra mest reklamutrymme, bland annat under Super Bowl. Han satsar stort på Super Tuesday då flera delstater har sina val.

Att vinna presidentvalet 2020
Republikanerna Se här
Demokraterna 2.20
Oberoende kandidat/annat parti 51.0

Gå direkt till de senaste oddsen här >>

Utmaningen: Demokraterna måste hålla ihop partiet

Efter det förra presidentvalet pratas det om att Demokraterna slets itu. Bernie Sanders utmanade Hillary Clinton in i det sista, där till slut Clinton vann och ställdes mot Donald Trump.

Problemet för många i partiet var att Hillary Clinton står till relativt sett till "höger" ur demokraternas perspektiv, medan Sanders håller till på vänsterkanten.

Det här gjorde att en hel del väljare hade svårt att ens stötta sin egen partikandidat, vilket man inte vill ska hända igen. Partiet måste hålla ihop.

Den här gången finns olika alternativ både till vänster och i mitten.

Bernie Sanders och Elizabeth Warren tillhör vänstersidan medan Joe Biden och Pete Puttigieg ses som mittenalternativ. Michael Bloomberg kan än så länge ses som något av en fri spelare.

Sägas ska dock att Bernie Sanders inte formellt tillhör Demokraterna, utan är oberoende, men han kandiderar för dem.

Pete Buttigieg utmanar Joe Biden om mittenväljarna

Joe Biden har ett svagare stöd i många delstater, men är jämnstark sett ur ett nationellt perspektiv, vilket gör honom som en av huvudkandidaterna för demokraterna.

Efter den inledande nomineringen från Iowa har oddsen på vem som ska bli USA:s president uppdaterats.

Donald Trump är fortfarande favorit och enligt spelmarknaden har hans chanser stärkts. Oddset på att han vinner valet har sjunkit regelbundet; från 2.20 under hösten till 1.75 i januari och numera än lägre.

Att vinna presidentvalet 2020
Donald Trump Se här
Bernie Sanders 4.50
Michael Bloomberg 9.00
Joe Biden 10.0
Pete Buttigieg 15.0
Elizabeth Warren 26.0

Klicka här för att gå till Unibet och se fler odds på amerikanska presidentvalet. Bli medlem just nu och få upp till 1000 kronor i välkomstbonus.

Oddsen: Bernie Sanders främsta utmanare enligt oddsen

Bernie Sanders är den kandidat som gått framåt mest av demokraterna vad gäller chans att bli USA:s nästa president.

Oddset på Sanders har sjunkit från 11 gånger pengarna i höstas till 5.75 i januari. Efter valet i Iowa spelas han till 4.50 i odds hos Unibet.

Michael Bloomberg har, efter att han offentliggjorde sina ambitioner, även han sjunkit en del i odds. Utgångsbudet var 13 gånger pengarna, vilket stod sig under januari. Efter valet i Iowa, vilket han inte fokusera alls på, ger han 9.00 i odds.

Joe Biden är en av demokraterna som går åt motsatt håll. Enligt spelmarknaden är chanserna mindre att han blir president efter delvalet, än före. Han spelas just nu till 10 gånger pengarna efter att varit nere på 5.75 i januari. I december gav han 8.00.

Elizabeth Warren var nere i så låga odds som 4.25 i höstas, men steg sedan till 21 gånger pengarna under januari. efter Iowa är oddset 26.0.

Spela på politik för 600 kr när du sätter in 100

  • Erbjudandet gäller endast för den som skapar ett nytt konto här hos Unibet för första gången.
  • Exempel: Sätt in 100 kr och få 500 kr extra att spela för (välkomstbonus), totalt har du då 600 kr att spela för.
  • Klicka på knappen, identifiera dig med mobil-ID och välj den välkomstbonus du vill ha!

TILL ERBJUDANDET HÄR

18+ | Regler och villkor gäller | www.stodlinjen.se

Kan Pete Buttigieg bli USA:s president?

Pete Buttigieg är borgmästare i South Bend, Indiana, och han utmärker sig på flera sätt bland kandidaterna. Han var med i kriget i Afghanistan, är öppet homosexuell och endast 38 år gammal.

Bland Buttigiegs prioriterade valfrågor finns klassiska demokratiska prioriteringar; jämlikare ekonomi, striktare vapenlagar och förändrad sjukförsäkring. Han vill även ha ett klimatpaket som kallas "Green New Deal".

Buttigiegs odds på att han blir president har sjunkit till 15 gånger pengarna efter valet i Iowa.

Gå direkt till de senaste oddsen här >>