Manchester City är favoriter enligt oddsen att ta sin fjärde raka Ligacup-titel men för att lyckas med det återstår ett steg på vägen till pokalen.

Tottenham Spurs är inte direkt kända för sitt stora prisskåp och med tanke på hur formen varit under mars och april är det nog bara en seger i EFL Cup som kan rädda Tottenham från en fiaskosäsong.

Mourinho är en pressad man men har en historia att vinna finaler i turneringen vilket han gjort med såväl Chelsea som Manchester United. Men Citys manager Pep Guardiola är också en mästare på att kamma hem ligacupen vilket han gjort tre år i rad med sitt Manchester City.

Alla marknader inför matchen stänger vid matchstart den 25:e april, 17:30.

Odds EFL Cup Final: Manchester City - Tottenham Hotspurs

1x2 Högsta odds Spelbolag
Manchester City 1,56
Oavgjort 4,40
Tottenham Hotspurs 7,00
Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 2,5 mål 1,95
Under 2,5 mål 2,03

Jämför odds inför Manchester City - Tottenham Hotspurs i vårt matchcenter.

Manchester City är solklara favoriter

Manchester City har möjligheten att göra något som ingen engelsk klubb lyckats med tidigare. Laget har nämligen fortfarande chansen att vinna de fyra stora titlarna i England och Europa.

Premier League leder City i överlägsen stil och med final i ligacupen, semifinal i FA-cupen och vinst i första mötet mot Borussia Dortmund i Champions League kvartsfinal lever drömmen om en kvadrupel. Titelmatchen mot Tottenham i ligacupen är kanske den minst betydelsefulla av samtliga turneringar men en final på Wembley är alltid speciellt och därför räknar vi med ett motiverat Man City.

Laget har visat upp en strålande form i princip hela säsongen med undantaget för den absoluta inledningen. Men City har växt under säsongens gång och kommer när säsongen summeras vara Englands bästa lag på mer än en front.

Kan Tottenham utmana?

Mourinho blir en allt mer pressad och en titel i EFL Cup är nog nödvändigt om portugisen ska vara tränare för Tottenham även nästa säsong. Uttåget i Europa League efter att haft med sig 2-0 inför returmötet mot Dinamo Zagreb var ett lågvattenmärke samtidigt som Tottenham under mars och april hunnit med att förlora mot två rivaler i form av Arsenal och Manchester United.

Men Mourinho i en final ska inte underskattas. Av 15 finaler har han vunnit tolv stycken varav hela fyra i EFL Cup. Men Pep Guardiola har en ännu högre procenthalt även om han totalt sett har något färre cuptitlar än Mourinho. På elva finaler har Guardiola vunnit tio varav tre år i rad i ligacupen.  Men Mourinho har ingen titel sedan 2017 och har inte fått Tottenham att prestera maximalt den här säsongen.

Speltips Manchester City vs Tottenham - EFL Cup final

När det är final brukar det vara mycket nerver och räkna inte med ett Tottenham som spelar med stora risker.  Ett Mourinho-lag som är underdogs i en avgörande match är inte ett lag som lämnar några luckor. Vi tror på en matchbild där City som vanligt är spelförande men att de kanske får det tufft att göra mål på ett tätt försvar. Det borde tala för en målsnål match. Därför väljer vi att spela under 2,5 mål i finalen mellan Man City - Tottenham.

Av de två lagen i finalen är City favoriter av en anledning. Pep Guardiola har ett betydligt bättre manskap att förfoga över vilket borde räcka mot ett Tottenham som haft det svårt de senaste månaderna. Spelet har inte stämt mot de bättre lagen och Tottenham har fallit i hierarkin desto längre vi kommit in i säsongen. Trots att det är en titel som kan rädda säsongen tror vi att Manchester City är övermäktiga. Därför spelar vi också att Manchester City vinner under ordinarie tid.

TILL UNIBET